Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Złaziłyśmy całą okolicę, ale ani śladu :shake:
Nikt z zaczepianych osób jej nie widział.
Chyba trzeba liczyć na odzew z plakatów, bo tak to żadnego punktu zaczepienia nie ma.
Kiedyś musi się gdzieś pokazać...

Posted

Okleiłam całe osiedle, sąsiednie miły Pan (nie znam, ale bardzo dziękuję za plakaty).
Wzięłam ze sobą szczeniorkę, dzięki której wielu ludzi z psami dowiedziało się o zaginięciu Sabuni, dostało ulotkę do ręki i obiecało się rozglądać.
Nie wiem, kto wieszał plakaty ze zrywanymi paskami z n-rem telefonu, ale to bardzo dobry pomysł - widziałam, że ktoś się już sobie taki pasek wziął.

Wczoraj padłam bardzo wcześnie, wstałam przed trzecią, zabrałam moją sukę i pojechałam na osiedle, gdzie zginęła Sabunia.
Chodziłam do piątej rano z nadzieją, że może jak nie będzie ludzi, malutka gdzieś wyjdzie... Niestety :(

Jest mi bardzo przykro z powodu tego co się stało, nie sądziłam, że sunia tak gwałtownie zareaguje na smycz. Gdybym mogła to przewidzieć, Sabunia przez kilka dni nie wyszła by z domu...
W mieszkaniu zjadła i zachowywała się prawie całkiem normalnie.

Posted

Roszpunko, przy takich strachajdłach nigdy nie przewidzisz reakcji, moja Biana na pierwszym czy drugim spacerze zrobiła dokładnie to samo, tylko mnie nie ugryzła. Wyplątała się do dziś nie wiem jak z obróżki i szelek , na szczęście stało się to na terenie z jednej strony odgrodzonym rzeką a z drugiej ulica której ona się bała , ale co ja wtedy przeżyłam to moje ...
Trzyma kciuki żeby Sabunia się znalazła ...

Posted

Węgielkowa już chyba w Kielcach. Podobny pies widziany był na Staffa. Jak ktos bliżej mieszka to pomóżcie ją namierzyc,
ROSZPUNKA ten idiota co je w lesie wyrzucił powinien miec wyrzuty sumienia, ale pewnie sa mu obce.:angryy:
Tak sobie pomyślałam,ze ona chyba z tych psów co się miejsca trzymają, bo tak było na Ameliówce, więc jesli tu tez się trzyma miejsca z którego uciekła to ją znajdziemy. Jutro jestem do dyspozycji jakby dzisiaj się nie udało.

Posted

Teraz już koło stacji benzynowej. Jeżeli dziewczyny zobaczą ,że to na pewno ona, to mag.da przyjedzie, bo ma 35 km. Ale chyba ona bedzie miała najwieksze szanse ,żeby ja złapac.

Posted

Dziewczyny dajcie jakieś info jak sytuacja wygląda. Na kieleckim czytałam,że to chyba nie ona...:roll:
Ja juz się wypłukałam z ogłoszeń, dorobic moge dopiero jutro, ale dzisiaj sobie podjadę sie porozglądac troche.

Posted

Dziś przeszłam zakamarki na Szydłówku i chaszcze nad Zalewem, niedawno wróciłam.
Jeżeli ktoś ma chęć na popołudniową przechadzkę po Sadach - zapraszam i proszę o kontakt.

Czy był może jakiś nowy sygnał w sprawie Sabuni?

Posted

żadnego śladu po Sabunci :-(:-( obkleiłyśmy z węgielkową całą klonową gdzie podobno pasja hera widziała coś białego,ale nie wiadomo czy to ona.... okolice zalewu,chaszcze,kraczory też wieczorem zlazłyśmy :-(

Posted

Pojeżdziłam sobie teraz i nic. Zaczepiłam przed chwilą panów policjantów w radiowozie na Toporowskiego. Powiedziałam o co mi chodzi, a oni na to, że oczywiście oni pomogą mi szukać Sabuńki, ale żebym z kolei im pomogła, bo szukają zaginionych dwóch nastolatek (11lat i 12lat) z Kielc....
Dzięki Ani N. za informację w Echu.
http://www.mmkielce.eu/artykul/zaginela-sunia-wlasciciele-prosza-o-pomoc
Miało być tez w papierowym Echu w poniedziałek.

Posted

Dziewczyny ja bym proponowała teraz inne rejony choć trochę pooklejać, ale może by sie jakoś umówić kto gdzie klei,żeby nie wyszło tak,że się idzie pośladach czyjchs ogłoszeń w jednym rejonie a w drugim wcale nie ma. Szydłówek,Klonowa, zalew są według mnie jak na razie wystarczająco oplakatowane, ale byłam na świętokrzyskim i nic nie widziałam...Pomyślałam,że jak pobiegła w kierunku miasta i na przykład dotarła w rejon spokojego Stadionu to tam też pewnie nie ma. Dodatkowo na ogłoszeniach pisałabym,że można dać info do schroniska, nie każdy odrywa telefony a nawet jeśli to nie zawsze może znaleźć, jak nie wpisze do komórki, wtedy jak potrzebny.
I taki detal jeszcze (ale to nie koniecznie),może dawać do ogłoszeń zdjęcie stojacej Saby, bo wtedy lepiej widać łatę.
Ja też miałam info o białym psie na Uroczysku, ale białych psów multum, więc nie wiadomo czy to ona.
Dobrze by było,żeby trzymała się miejsca....:roll:

Posted

Właśnie dzwoniła Węgielkowa - był sygnał, że widziano białego pieska z łatkami nad zalewem, od strony Zagnańskiej, w okolicach przystani.
Tam blisko są też działki.
Węgielkowa właśnie tam jedzie, może to Sabunia...