Justyna Lipicka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 najwidoczniej ten domek nie był jej pisany, ale trzymam kciuki!!:) Quote
emilia2280 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 AgusiaP napisał(a):W takim razie jutro wysyłam pieniążki na ogłoszenia dla naszej laluni :lol:Kolejkę mam zamówioną;) oo, dziekujemy bardzo. a ja u Selengi kupujé wlasnie super tluste allegro za 21zl na 2 tygodnie :) plus szablon graficzny :) z takim pakietem na pewno já znajdá :) Quote
AgusiaP Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 emilia2280 napisał(a):oo, dziekujemy bardzo. a ja u Selengi kupujé wlasnie super tluste allegro za 21zl na 2 tygodnie :) plus szablon graficzny :) z takim pakietem na pewno já znajdá :) To super, :multi:czym więcej ogłoszen tym szansa na domek większa a z takim wypasionym allegro to musi się udać;) Quote
emilia2280 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Wczoraj Selenga wystawila allegro naszej czarnusi i rudej Lunce. Podalam na obie kontakt do Elik, jak bédzie ktos sensowny dzwonil to przekaze do DT. Dziékujé Elu. Quote
elik Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 emilia2280 napisał(a):Wczoraj Selenga wystawila allegro naszej czarnusi i rudej Lunce. Podalam na obie kontakt do Elik, jak bédzie ktos sensowny dzwonil to przekaze do DT. Dziékujé Elu. Nie ma sprawy. W tym celu to mogą do mnie dzwonić całą dobę z małymi przerwami na posiłki i krótki sen. Oby tak było, miałybyśmy w czym wybierać :) Quote
emilia2280 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 elik napisał(a):Nie ma sprawy. W tym celu to mogą do mnie dzwonić całą dobę z małymi przerwami na posiłki i krótki sen. Oby tak było, miałybyśmy w czym wybierać :) Dziékujé Elu kochana. Oby nasz zuczus mial szczéscie tym razem. Quote
elik Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 emilia2280 napisał(a):Dziékujé Elu kochana. Oby nasz zuczus mial szczéscie tym razem. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości Emilko :) Quote
Selenga Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1963562740 Quote
Soko Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Po dlugiej nieobecności wracam do suni :) i całuję ją w nochala :) Quote
elik Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Soko napisał(a):Po dlugiej nieobecności wracam do suni :smile: i całuję ją w nochala :smile: No, no, no a gdzie się to Panienka podziewała ? Ładnie to tak zostawiać samotną biedną sunieczkę :mad: Selenga napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=1963562740 Selenga, to profesjonalizm z górnej półki, piękne graficznie. Noooo teraz do domek murowany, choć i drewniany, ale kochający i odpowiedzialny też mógłby być :) Bardzo serdecznie dziękujemy :iloveyou: :klacz: :Rose: :Rose: :Rose: :klacz::iloveyou: Quote
KateBono Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Dostałam odpowiedzi na ankietę p/adopcyjną od pani z Wrzesni: " ODPOWIEDZ NA ANKIETĘ PRZEDADOPCYJNĄ (PIES) 1MIESZKAMY W BLOKU NA PARTERZE .PIESEK BĘDZIE MIESZKAŁ Z NAMI W MIESZKANIU BĘDZIE MIAŁ SWOJE LEGOWISKO 2W CHWILI OBECNEJ NIE MAMY ŻADNEGO ZWIERZĄTKA MIELIŚMY PIESKA ALE W MAJU TEGO ROKU NIESTETY ODESZŁA Z POWODU CHOROBY 3MIELIŚMY PIESKA SPANIELKA OŚMIOLETNIA ALE ZMARŁA NA RAKA 4NARAZIE NIE MAMY DZIECI 5TAK RAZEM Z NARZECZONYM CHCIELIBYŚMY ZAOPIEKOWAC SIĘ PISKIEM 6PIESEK BĘDZIE Z NAMI JEŻDZIŁ JEŚLI BĘDZIEMY GDZIEŚ WYJEŻDZAĆ 7TAK CHCIELIBYŚMY ŻEBY PIESEK BYŁ Z NAMI JAK NAJDŁUŻEJ 8WIEMY ,ŻE PISKI ZE SCHRONISKA SĄ PO PRZEJŚCIACH I MY CHCIELIBYŚMY BELLI DAĆ DOM I OPIEKĘ 9NIE JESTEŚMY UCZULENI NA PSIA SIERŚC 10TAK WIEMY ,ŻE ZWIERZĘTA TAK JAK LUDZIE CHORUJĄ I POTRZEBUJĄ OPIEKI LEKARSKIEJ 11TAK WIEMY ,ŻE PIESKA TRZEBA SZCZEPIC I GOTOWI JESTEŚMY PONOSIĆ TAKIE KOSZTY1 12 TAK WIEMY ŻE PIESEK POTRZEBUJE LEGOWISKA ,TRZEBA GO KĄPAC ITD 13JESTEŚMY TEMU PRZECIWNI ALE NIE JESTEŚMY ZA TYM ,ŻEBY ZWIERŻĘTA ROZMNAŻAŁY SIĘ BEZ KONTROLI I WŁAŚCICIEL POWINIEN ZADBAĆ O SZCZEPIENIE PRZECIW RUI ALBO PRZYPILNOWAC PUPILA 14 TAK JESTEŚMY GOTOWI PODPISAC UMOWĘ ADOPCYJNĄ NA PAŃSTWA ZASADACH 15MAMY ZAMIAR KUPOWAĆ PIESKOWI KARMĘ W PUSZKACH SUCHA I PODAWAĆ ODPOWIEDNIE PORCJE1 16NIE PIESEK BĘDZIE WYCHODZIŁ POD NASZĄ OPIEKA 17,18TAK WYRAŻAMY ZGODĘ NA PAŃSTWA WIZYTĘ 19TAK MOŻEMY ODEBRAC PIESKA OSOBIŚCIE " Nie podoba mi się punkt 13 - jakby Bellunia nie była wysterylizowana to ta pani juz na samym poczatku miałaby odmowę Quote
elik Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 KateBono napisał(a):Dostałam odpowiedzi na ankietę p/adopcyjną od pani z Wrzesni: ... Nie podoba mi się punkt 13 - jakby Bellunia nie była wysterylizowana to ta pani juz na samym poczatku miałaby odmowę A mi nie podoba sie odpowqiedź na pkt 5 5TAK RAZEM Z NARZECZONYM CHCIELIBYŚMY ZAOPIEKOWAC SIĘ PISKIEM Nie wiem co o tym myśleć, nie ze względów moralnych, to ich życie, ale co będzie, jak stwierdzą, że jednak nie pasuja do siebie i sie rozstają ? Ciekawe jak długo są narzeczeństwem. Może to wieczne narzeczeństwo. Poczekajmy co na to Emilka :) Quote
What May NN Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 nie ma co przesądzać! mój pies trafił do mnie jak byłam ze swoim facetem, rozstaliśmy się po 2 latach i pies jest ze mną - zapewniam, że szczęsliwy i niczego mu nie brakuje! ja zawsze pytam otwarcie na wizytach - co w razie rozstania, zawsze jedna osoba podpisuje umowę i ona jest odpowiedzialna za psa! małżeństwa z wieloletnim stażem też się rozstają, a psy wylatują.. nie ma reguły. a co do sterylki - może weta mają idiotę i dlatego takie przekonanie? całkiem możliwe.. Quote
KateBono Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 What May NN napisał(a):nie ma co przesądzać! ja zawsze pytam otwarcie na wizytach - co w razie rozstania, zawsze jedna osoba podpisuje umowę i ona jest odpowiedzialna za psa! małżeństwa z wieloletnim stażem też się rozstają, a psy wylatują.. nie ma reguły. Mam takie same zdanie co cioteczka What May NN. Quote
elik Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 What May NN napisał(a):nie ma co przesądzać!.... Jeszcze nic nie zostało przesądzone i przed poznaniem wyniku wizyty przed-adopcyjnej,. nie będzie:) Quote
KateBono Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Czy mam szukać kogoś do wizyty p/adopcyjnej? Quote
ania z poznania Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Kasiu, jeżeli to Września to ms_arwi, Natalia, mieszka pod Wrześnią, ale jest zmotoryzowana :) Quote
AgusiaP Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Oooo szykuje się wizyta ;) ale ja to bym chciała, żeby nasza Bellusia w łóżeczku spała:eviltong: Piękne allegro:lol: ślicznie dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Quote
elik Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 KateBono napisał(a):Czy mam szukać kogoś do wizyty p/adopcyjnej? Na razie się wstrzymaj. Czy masz do nich nr tel. ? Jeśli tak, to poproszę na PW. Quote
elik Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 KateBono napisał(a):PW wysłane Dziękuję, odebrałam, przekazałam :) Quote
emilia2280 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='Selenga']http://allegro.pl/show_item.php?item=1963562740 Selengo, czapeczka z glóweczki, badzo dziékujé i za to piékne allegro. Co do potencjalnego DS... hmmm, nie chcialabym oceniac zbyt pohopnie, na szczéscie Bellinda jest wysterylizowana i nigdy nie poszlaby do niech bez sterylizacji, choc po sposobie pisania nie wiem czy ci mlodzi ludzie bédá potrafili zajác sié suniá, ale oczywiscie to jest do sprawdzenia i telefonicznego i ewentualnej wizyty przedadopcyjnej. Myslé ze majá dobre chéci, martwilabym sié natomiast co bédzie jak urodzi im sié dziecko? jesli juz zostaná razem oczywiscie. nie jestem fanká mlodych par, ale dalabym im szansé z duzá dozá niepewnosci na poczátek. moze sié wybroniá :) Eluniu, zadzwonilabys do nich wyczuc sytuacjé kochana? Zrobilabym to sama, ale obawiam sié ze ja nie bylabym zbyt obiektywna i wystarczy ze spytam o rodzaj karmy i uslyszé Chappi ;/ Quote
elik Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 emilia2280 napisał(a):... Eluniu, zadzwonilabys do nich wyczuc sytuacjé kochana? Zrobilabym to sama, ale obawiam sié ze ja nie bylabym zbyt obiektywna i wystarczy ze spytam o rodzaj karmy i uslyszé Chappi ;/ Jasna sprawa, zrobi się :) Quote
Soko Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Najpierw miałam doła, a potem psociło mi się dogo, no i tak wyszło, że dopiero teraz jestem :D Mi się nie podoba całość nie ze względu na treść, ale na sposób przekazu.. moje oczy zostały brutalnie zgwałcone tą czcionką, polszczyzną, interpunkcją, literówkami.. dom nie jest zły, ale odpowiedzi są strasznie proste i dziecko mogłoby takich udzielić.. czekamy na wyniki rozmowy tel. czy spotkania, czy jak to tam ;) Co do sterylki to moja nie jest wysterylizowana - inna sprawa że to dopiero mój drugi pies i zarazem pierwsza suka, więc może zmienię zdanie - wyprowadzam swoją na smyczy, jak trzeba idziemy do ogródka, a przez dwa tygodnie cieczki są max. 2 dni, kiedy i Happy ma ochotę na małe co nieco. W pozostałe odszczekuje się każdemu podrywaczowi i pokazuje kły, jak ten na za dużo się ośmieli ;) poza tym każdy pies u nas jest wszystkim znany i nasi czworonożni panowie są nauczeni że jedno moje spojrzenie i trzeba zasuwać w nogi, bo tupnę ;) Pole do wybiegania psa mam dokładnie niecałe 3 metry od wyjścia z domu, więc i uciekać można (nie zapuszczam się wtedy na kilometrowe spacery). Nie twierdzę, że to reguła, ale mam możliwość zapewnienia Happy rozrywki i porządnych spacerów - można nawet wynająć do tego plac, a ponieważ i ona nie jest uciążliwa w okresie cieczki, jest ok. Co do zdrowia - i w jednym i w drugim przypadku są "za" i "przeciw", a ponieważ naprawdę jest dobrze, to nie jestem przekonana do sterylizacji, co nie znaczy, że uważam sterylizację psów przeznaczonych do adopcji za zbędną - tu bardzo popieram. Quote
emilia2280 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 [quote name='Soko']. moje oczy zostały brutalnie zgwałcone tą czcionką, polszczyzną, interpunkcją, literówkami.. dom nie jest zły, ale odpowiedzi są strasznie proste i dziecko mogłoby takich udzielić.. czekamy na wyniki rozmowy tel. czy spotkania, czy jak to tam ;) hahaaaaaaaaaaaaa, padlam :p i jeszcze piszesz to w bardzo pozytywnym tonie, ze Ci sié podobalo ;ppppp poczekamy na "wywiad z wampiem", który przeprowadzi Elunia :) Quote
Recommended Posts