ania z poznania Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Skarpetko, jeżeli (odpukać) z tego allegro domek się nie znajdzie to następne wyróżnienie ja Belluni zasponsoruję. Quote
elik Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 AgusiaP napisał(a):Bardzo proszę ;) trzymamy kciuki za ten domek:lol: Też Agusiou trzymam i do końca będę trzymać. ania z poznania napisał(a):Skarpetko, jeżeli (odpukać) z tego allegro domek się nie znajdzie to następne wyróżnienie ja Belluni zasponsoruję. Bardzo piękniście dziękujemy :) Quote
AgusiaP Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 ania z poznania napisał(a):Skarpetko, jeżeli (odpukać) z tego allegro domek się nie znajdzie to następne wyróżnienie ja Belluni zasponsoruję. Ja też chciałam pięknie podziękować:loveu::loveu::loveu: ale mamy super ekipę na wątku Bellusi;):cool3::razz: Quote
elik Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 AgusiaP napisał(a):Ja też chciałam pięknie podziękować:loveu::loveu::loveu: ale mamy super ekipę na wątku Bellusi;):cool3::razz: Tak, można rzec, doborowa :loveu: Quote
ania z poznania Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Dziewczyny, zajrzycie na wątek malutkiej suni? http://www.dogomania.pl/threads/217813-B%C5%82agamy-o-DT-DS-dla-2-bezdomnych-szczeniak%C3%B3w-i-ich-mamusi?p=18020757#post18020757 Suczynka została podrzucona w podlubelskiej wsi, przeganiana przez wszystkich, znalazła schronienie w stodole u dziewczyny, ale jej matka argumentując, że "suka jest głupia" nie zgadza się na dłuższe przechowanie jej....... Jest maleńka, śliczna, na pewno szybko znajdzie DS, ale potrzebuje bezpiecznego DT na cito!!!!!! Quote
Justyna Lipicka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Bellusiu na pewno znajdziesz super domek!! tylko niestety na to trzena czasu, ale ja wierzę, że taka piękność kogoś zauroczy:) Quote
KateBono Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Cioteczki a co byście powiedziały jakby Bellunia pojechała do Irlandii? Quote
Justyna Lipicka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Jeśli by miała tam kochający dom to ja jestem jak najbardziej za:) Quote
elik Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 KateBono napisał(a):Cioteczki a co byście powiedziały jakby Bellunia pojechała do Irlandii? Do Irlandii ?? A może nieco więcej szczegółów :) Czy ja się dobrze domyślam, że to byłby Dublin ? Quote
emilia2280 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 KateBono napisał(a):Cioteczki a co byście powiedziały jakby Bellunia pojechała do Irlandii? Keee? A o kim myslisz Kate? hehe, jasne! nawet wizyté poadopcyjná zrobilabym, gdziekolwiek w tym malym kraju :) tylko jeden warunek - nie moze leciec samolotem, tylko z opiekunem samochodem. Napisz Kate wiécej o kogo chodzi i jaki pomysl na transport. Quote
elik Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 emilia2280 napisał(a):Keee? A o kim myslisz Kate? hehe, jasne! nawet wizyté poadopcyjná zrobilabym, gdziekolwiek w tym malym kraju :) tylko jeden warunek - nie moze leciec samolotem, tylko z opiekunem samochodem. Napisz Kate wiécej o kogo chodzi i jaki pomysl na transport. Nie samolot, czyli prom :) Quote
KateBono Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Coteczki już piszę..... Napisała do mnie Luiza, że jest pani , która chciałaby zaadoptować Bellę, podała mi jej maila, a ja wysłałam do niej ankietę .Odpowiedź dostałam dzisiaj.....Wklejam ankietę i same zdecydujcie czy ma sunia tam pojechać.Ja osobiście dałabym Bellcię do tego domku. [FONT=Calibri][FONT=Calibri]" WITAM I ODPOWIADAM NA ANKIETE:[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu? W jakich warunkach będzie mieszkał pies?[/FONT] [/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]1).Mieszkamy w trzypokojowym mieszkaniu.Piesek bedzie mial tu zapewnione swoje miejsce do spania,pozywienie i wszystko co potrzebuje[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta, jeśli tak, to jakie? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]2).W chwili obecnej dwie swinki morskie.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta, jeśli tak, to jakie były ich losy?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]3).Mialam w przeszlosci psiaka jamnika krotkowlosego z rodowodem,odszedl po 12 latach zycia (ze starosci).[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]4. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]4).Mamy corke 13-letnia.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]5. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]5).Tak w szczegolnosci tak slicznego,i "biednego" pieska,jak niewidoma spanielka.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]6. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]6).Podczas wakacji piesek moze podrozowac z nami,jezeli jednak to nie bedzie mozliwe-mamy rodzine na miejscu,ktora pomoze zaopiekowac sie pieskiem podczas naszego wyjazdu.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]7. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]7).Tak.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]8. Czy macie Państwo świadomość, że psy po przejściach, ze schroniska mogą ( ale nie muszą) reagować stresem na zmianę sytuacji życiowej, przejawiającym się lękiem, strachliwością, załatwianiem potrzeb fizjologicznych w domu lub niszczeniem przedmiotów ? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]8).Tak.(nie tylko pieski,ludzie rowniez przechodza stres zwiazany ze zmiana srodowiska :) ).[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]9. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa? [/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]9).Nie[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]10. Psy chorują, tak jak ludzie, a ich leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]10).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]11. Posiadanie psa wiąże się także zawsze z koniecznością regularnych szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciwkleszczowej itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]11).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]12. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]12).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]13. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]13).Nie mam nic przeciwko jezeli pies przebywa wsrod wielu psow i mialoby to zapobiec przed nadmiernym rozmnazaniem.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]14. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska – a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie naszej fundacji? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]14).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]15. Czym zamierzacie Państwo żywić psa? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]15).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]16. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki? [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]16).Takiej mozliwosci raczej nie popieram z tego wzgl.ze psiak moze uciec,albo moze zdarzyc sie jakis wypadek,dlatego pies bedzie wychodzic z domu pod nasza opieka.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]17. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela fundacji w Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy) [/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]17).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]18. Czy zgodzą się Państwo na krótką wizytę przedadopcyjną w Państwa domu?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]18).Tak[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Arial]19. Czy odbiorą Państwo psa osobiście?[/FONT][/FONT] [/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri]19).Mieszkamy w Irlandii moglabym odebrac pieska osobiscie lecz najwazniejsze jest zalatwienie wszelkich formalnosci zwiazanych z mozliwoscia przejazdu psa (tu sie boje,zeby nie zatrzymano psiaka "w drodze"w jakims kraju).Lub moze psiak zostac przewieziony do mnie przez fundacje lub przewoznika zwierzat.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]17.11.2011[/FONT][/FONT] Nigdy nie załatwiałam adopcji zagranicznej.Jezeli Bella miałaby pojechać to cioteczki piszcie jakie formalności mam załatwić. Quote
emilia2280 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Kate, ja mysléze zanim sié zgodzimy, napisz ze warunkiem jest wizyta przedadopcyjna. Ja já zrobié :) I bédzie wiadomo od razu czy pies moze jechac czy nie :) A nuz zyskam tu jakiegos aktywnego dogomaniaka w Dublinie hehe. Quote
KateBono Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Cioteczko Emilia 2280 wysyłam ci PW. Quote
elik Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 emilia2280 napisał(a):Kate, ja mysléze zanim sié zgodzimy, napisz ze warunkiem jest wizyta przedadopcyjna. Ja já zrobié :) I bédzie wiadomo od razu czy pies moze jechac czy nie :) A nuz zyskam tu jakiegos aktywnego dogomaniaka w Dublinie hehe. W ankiecie napisali, że zgadzają sie na wizytę przed-adopcyjną. Podejrzewasz, czy wiesz Emi, że oni mieszkają w Dublinie ? Quote
AgusiaP Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 emilia2280 napisał(a):Kate, ja mysléze zanim sié zgodzimy, napisz ze warunkiem jest wizyta przedadopcyjna. Ja já zrobié :) I bédzie wiadomo od razu czy pies moze jechac czy nie :) A nuz zyskam tu jakiegos aktywnego dogomaniaka w Dublinie hehe. jak Ty emilko zrobisz wizyte :multi:to ja uważam, że trzeba spróbować;) Quote
BeaBono Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Pani mieszka w Ashbourne (90 km od Dublina) Quote
KateBono Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Nie mogę przesłać PW - Emilia2280 - masz zapchaną skrzynkę,chciałam podac adres i telefon Quote
emilia2280 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 AgusiaP napisał(a):jak Ty emilko zrobisz wizyte :multi:to ja uważam, że trzeba spróbować;) BeaBono napisał(a):Pani mieszka w Ashbourne (90 km od Dublina) hehe, no kawalek ode mnie ale to malenki kraj a ja jezdze samochodem jak diabel :p dojadé jak bédzie trzeba. a na poczátek zatelefonujé jutro i przeprowadzé wywiad, przede wszystkim, dlaczego z Polski a nie stád no i jak ta psina mialaby podrózowac miédzy Irlandiá a Polská 2 razy do roku, jak oni to planujá :) Quote
elik Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 emilia2280 napisał(a):hehe, no kawalek ode mnie ale to malenki kraj a ja jezdze samochodem jak diabel :p dojadé jak bédzie trzeba. a na poczátek zatelefonujé jutro i przeprowadzé wywiad, przede wszystkim, dlaczego z Polski a nie stád no i jak ta psina mialaby podrózowac miédzy Irlandiá a Polská 2 razy do roku, jak oni to planujá :) Mogę potwierdzić, Emilka jeździ nie jak jeden, ale jak sto diabłów :evil_lol: Quote
Justyna Lipicka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 to teraz czekamy na wizytę Emilki i opinię o rodzince:) Quote
_Dunaj_ Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Cieszy mnie że do Bellci los się uśmiecha coraz bardziej, bo juz się uśmiechnął, że ma tak wspaniałych opiekunów w tej chwili Quote
AgusiaP Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 emilia2280 napisał(a):hehe, no kawalek ode mnie ale to malenki kraj a ja jezdze samochodem jak diabel :p dojadé jak bédzie trzeba. a na poczátek zatelefonujé jutro i przeprowadzé wywiad, przede wszystkim, dlaczego z Polski a nie stád no i jak ta psina mialaby podrózowac miédzy Irlandiá a Polská 2 razy do roku, jak oni to planujá :) emilko dzwoniłąś może do tych Państwa?;) Quote
yup Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 cześć dziewczyny, przepraszam za zaśmiecanie wątku ale tu pomoc naprawdę jest potrzebna... http://www.dogomania.pl/threads/217786-KLATKA-%C5%81APKA-DLA-PSOW-wejdz-pomoz. Quote
AgusiaP Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 a co tu tak puściutko u naszego aniołeczka?;) emilko wiesz już kiedy ta wizyta?;) Quote
Recommended Posts