AgusiaP Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Justyna Lipicka'] Może już czas też zacząć ogłaszać Bellę do DS??:lol:[/QUOTE] Musimy zdecydowac co robimy z tymi oczkami Belluni i te zmiany skórne... To zminiejsza szanse na adopcje Nie wiemy jak długie będzie leczenie... KeteBono pisze, że nie mamy pewności czy skóra wróci do stany przed zapaleniem Sama nie wiem czy to nie za wcześnie... KeteBono a Ty jak uważasz czy Bellunia w takim stanie jak jest w tej chwili nadaje się do adopcji czy lepiej jeszcze poczekac? W każdym razie ja jak obiecałam wykupie ogłoszenia dla naszego aniołeczka ;) Quote
_Dunaj_ Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ja miałam psa niewidomego i świetnie sobie radził, konsultowałam ewentualną operację, ale usłyszałam, że nie ma gwarancji poprawy wzroku i koszt był duży, a pies już wiekowy więc zgrożenie typu narkoza itp... Zdecydowaliśmy, że nie będziemy go bardziej narażać i tak dożył końca, tylko na spacerach trzeba było bardzo uważać, bo szedł przy nodze, ale wystrczyło, że się na chwilę zatrzyamał i kilka kroków, a on już trochę panikował, za to w domu i na podwórku radził sobie doskonale, staraliśmy się nie wprowadzać dużych zmian, bo wtedy też trochę się gubił Quote
Soko Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Na pewno nie chciałabym ryzykować że sunia by oślepła i znalazła nowy dom - raczej w odwrotnej kolejności, zapoznałaby się "na wzrok" z terenem, tzn. wiem, że poradziłaby sobie i całkowicie ślepa, ale na pewno łatwiej takiemu pieskowi po przejściach byłoby się dostosować do czegoś nowego widząc to chociaż kątem oczka... Dowiedzmy się ile dokładnie wyniósłby koszt operacji. Można się nad tym zastanowić, ale to przecież nie będzie jedyny wydatek.. I przepraszam że się tak wcinam Belluni (mam nadzieję że nie zobaczy ;p), ale mamy połamanego szczeniaka 400zł długu: http://www.dogomania.pl/threads/214792-Po%C5%82amany-szczeniak-Nikon-prosi-o-wsparcie-!/ Quote
elik Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Kochane Cioteczki stan kast Belluni znacznie się poprawił do czego przyczyniły się wpłaty: - 120 zł z bazarku prowadzonego przez Marika @ Aischa, na który fanty podarowała AgusiaP - 3.10. - 30 zł z bazarku zorganizowanego przez Dogo07 - wpłaciła Kometa - 4.10. - 30 zł od moca35 - 4.10. ========== 180 zł Bardzo serdecznie dziękujemy. :Rose::Rose: :cool2: :buzi::Rose::Rose: Stan kasy Belluni na dzień dzisiejszy to kwota 317 zł. Sunia ma dług [quote name='KateBono']... wpłaty - wydatki: 464 zł - 642,88 zł = - 178,88 zł Coś mi się plącze po głowie, że TOZ zobowiązał się do pokrycia jakiejś faktury o ile dobrze pamiętam na kwotę 190 zł. Była mowa o jakimś przekierowaniu. KateBono, czy dobrze mi się plącze ? Ale jeśli jednak nie mamy co liczyć na wypłaty z TOTu, przelewam kwotę 178,88 na konto DT. KateBono bardzo dziękujemy za wspaniałą opiekę jaką otaczasz Bellusię. Quote
Martika&Aischa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 No i pięknie:lol::lol::lol: Niech Beluni wyjdzie na zdrówko :lol::lol::lol: Cioteczko jeśli możesz potwierdź na bazarku żeby było jasne że pieniążki już dotarły do Beluni ;) Pięknie dziękuję :) Quote
emilia2280 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Wow, dziékujemy! Bazarki sá nieocenione. I jeszcze konczy sié bazarek KateBono na pól na Belll-Roz, wiem bo sama mam do zabulenia hihi. Tez mam wrazenie ze mozna by szukac Rozalce - Belli ;p domku z zaznaczeniem ze operacja jest planowana po adopcji, wlasnie ze wzglédu chyba na komfort suni, bo teraz widzi bele jak ale widzi, wiéc jakos teren moze kátem oczka namierzyc i to na pewno jest o niebo lepsze niz calkowita slepota. Jak juz sié zadomowi i rozpozna teren w DS, wtedy mozna robic operacjé, po 1 oczku najlepiej. To jeszcze poczekamy na opinié KAte, czy Rozalka jest juz w miaré wyleczona i stabilna psychicznie, zeby zaczác já oglaszac. Quote
elik Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='Martika@Aischa']No i pięknie:lol::lol::lol: Niech Beluni wyjdzie na zdrówko :lol::lol::lol: Cioteczko jeśli możesz potwierdź na bazarku żeby było jasne że pieniążki już dotarły do Beluni ;) Pięknie dziękuję :)[/QUOTE] Oczywiście, już lecę potwierdzić :) Quote
KateBono Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dowiem się jeszcze co z tym guzkiem i można będzie robić ogłoszenia Belluni. Quote
Justyna Lipicka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='elik']K Coś mi się plącze po głowie, że TOZ zobowiązał się do pokrycia jakiejś faktury o ile dobrze pamiętam na kwotę 190 zł. Była mowa o jakimś przekierowaniu. KateBono, czy dobrze mi się plącze ? Ale jeśli jednak nie mamy co liczyć na wypłaty z TOTu, przelewam kwotę 178,88 na konto DT. KateBono bardzo dziękujemy za wspaniałą opiekę jaką otaczasz Bellusię. Wcześniej KateBono pisała, że TOZ pokryje koszty leczenia, ale...najpierw ona musi zapłacić FV u weta, przesłać ją do TOZu, TOZ zwróci Luzie (czyli fundacji bo na konto prywatne nie może), a dopiero potem Luiza KateBono.... Chyba nie zamieszałam nic... Więc dobrze by było przelać tę kwotę która brakuję do Kate:) Quote
Martika&Aischa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Bardzo przepraszam za offa ....cioteczki ze śląska i okolic ...Proszę o pomoc dla malutkiego szczeniaczka znalezionego dziś na schodach :-( Psiakowi grozi schron :-( http://www.dogomania.pl/threads/215608 Quote
Poker Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Mam kiepskie doświadczenie z operacja oczu.Miałam pod opieką 2 psy , w tym spanielkę, które po operacji nie odzyskały wzroku.Myślę ,że w Polsce te zabiegi są jeszcze za mało opanowane. Szkoda strasznych pieniędzy, za oko ok.1500 zł. Psy doskonale się dostosowują do ślepoty, one nie rozumują jak ludzie. To my chcemy je uszczęśliwiać za wszelką ceną przydając im ludzkie cechy. Spanielka poszła do wspaniałego DS, który czekał na nią 2,5 miesiąca. W sprawie skóry poradźcie się Teresy Borcz.Ona ma wielkie doświadczenia. Quote
elik Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='Poker']...W sprawie skóry poradźcie się Teresy Borcz.Ona ma wielkie doświadczenia.[/QUOTE] Dzięki za dzielenie się doświadczeniem:) Quote
emilia2280 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Tak, dzieki za radé Poker, to cenne informacje. Kate, ja skasowalam maila z bazarku, tego na pól z Rozalká-Bellá. Wiem ile mialam wplacic, tylko potwierdz czy na Twoje konto. Twoje mam. Quote
Martika&Aischa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 A my zapraszamy :) cioteczki podnieście nas czasem ;) http://www.dogomania.pl/threads/215618-Sprzęt-narciarski-...Zestawy-kosmetyków...kolczyki.-Atoskowy-bazarek-15.10. Quote
elik Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Przelałam dzisiaj na konto KateBono kwotę 178,898 zł za wizytę u weta i lekarstwa. Quote
Soko Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Hej Belluniu :) czyli jak widzę, na razie raczej jesteśmy przeciw operacji - przynajmniej do znalezienia domu? Quote
AgusiaP Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='KateBono']Dowiem się jeszcze co z tym guzkiem i można będzie robić ogłoszenia Belluni.[/QUOTE] Ok w takim razie czekamy:lol: Czy ktoś będzie mógł napisać tekst do ogłoszeń dla naszego aniołka?;) Quote
Justyna Lipicka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 postaram się przez weekend coś chwytającego za serce napisać:) Quote
emilia2280 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Justyna Lipicka']postaram się przez weekend coś chwytającego za serce napisać:)[/QUOTE] O proszé! Moze cos z allegrowego tekstu sié podeprzesz, bo Ty go tez pisalas prawda? Quote
Asia & Ginger Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Dobrze by było, gdyby Bellunia trafiła do domu, w którym jest już jakiś pies. Wtedy ten psiak mógłby być jej przewodnikiem. Mam na koncie 15 zł za cegiełki z Allegro kupione przez 2 osoby. Poproszę o nr konta do wpłaty. Quote
Soko Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Kochane zapraszam tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/215652-APEL-o-zg%C5%82aszanie-ps%C3%B3w-w-drastycznym-stanie-do-programu-UWAGA?p=17757003#post17757003 Ja pisałam tekst na tablicę ogłoszeń, to też można z niego skorzystać, ktoś chce? Quote
AgusiaP Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Justyna Lipicka']postaram się przez weekend coś chwytającego za serce napisać:)[/QUOTE] Super wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
muza_51 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Witam. Przed chwilą poszedł przelew na podane konto za m-c pażdziernik . Pozdrawiam i sciskam sunię. Quote
Justyna Lipicka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 z tekstu allegro pewnie coś skorzystam, ale trzeba też dodać nowe info:) Soko z Twojego może też zaczerpnę:) wolicie normalny opis czy historię widzianą "oczami psa"?? Quote
emilia2280 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Dobrze by było, gdyby Bellunia trafiła do domu, w którym jest już jakiś pies. Wtedy ten psiak mógłby być jej przewodnikiem. Mam na koncie 15 zł za cegiełki z Allegro kupione przez 2 osoby. Poproszę o nr konta do wpłaty. hehe, to dojdá jeszcze za 20 cegielek z wczoraj ;p [quote name='Justyna Lipicka']z tekstu allegro pewnie coś skorzystam, ale trzeba też dodać nowe info:) Soko z Twojego może też zaczerpnę:) wolicie normalny opis czy historię widzianą "oczami psa"?? ooo, taka oczami psa jak umiesz to chyba nawet brzmi fajniej. Ja bardzo lubié psie pisanie :> Ale sie nie znam, moze ktos inny wie co lepiej pisac? Quote
Recommended Posts