Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poker']Ja się jeszcze oficjalnie do klubu nie zapisałam , chociaż " wpisowe" już przelałam na konto mmd.
Jeżeli mogę[B] jako nowa [/B]wtrącić swoje 3 grosze, to w banerku napisałabym tylko wspieraj BDT. Ten ostatni banerek jest bardzo sympatyczny.Chciałabym wyglądać jak ta pańcia z pieskiem :roll:[/QUOTE]

nowa:D która od zawsze ma sunie na bdt :loveu:

Posted

[quote name='mmd']To ta sunia z Twojej sygnaturki?[/QUOTE]

mmd -to inna sunia.Paulina ma ich kilka u siebie i znikomą pomoc.Podesłałam jej link do KWB żeby może zgłosiła się do Waszego klubu,może łatwiej jej będzie z Wami ,ale zapewne nie ma czasu poczytać i zglosić się.moim zdaniem spełnia warunki,zeby była przyjęta do Klubu-może jeszcze podeśle kandydaturę.

Posted

Dziewczyny!!!!!!! Mam awaryjną sytuację !!! Ściągnęłam z Łodzi do Warszawy dwa 5 tyg maluchy z meliny pijackiej!!!!!! Mój tymczas milczy, do 16 muszę coś im znaleźć!!!! Błagam pomóżcie!!!

Posted

[quote name='Malawia']Dziewczyny!!!!!!! Mam awaryjną sytuację !!! Ściągnęłam z Łodzi do Warszawy dwa 5 tyg maluchy z meliny pijackiej!!!!!! Mój tymczas milczy, do 16 muszę coś im znaleźć!!!! Błagam pomóżcie!!![/QUOTE]

Wysłałam PW.

Posted

[quote name='arim']mmd -to inna sunia.Paulina ma ich kilka u siebie i znikomą pomoc.Podesłałam jej link do KWB żeby może zgłosiła się do Waszego klubu,może łatwiej jej będzie z Wami ,ale zapewne nie ma czasu poczytać i zglosić się.moim zdaniem spełnia warunki,zeby była przyjęta do Klubu-może jeszcze podeśle kandydaturę.[/QUOTE]
Jak najbardziej tu pasuje. Wiem, że czasu brak, ale zapraszam :)

Posted

Może komuś potrzebne przepisy kulinarne na Wielkanoc? I na torty, i na dania z drobiu? Zapraszam serdecznie :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/224390-Moje-przepisy-kulinarne-na-WIELKANOC-nie-tylko-TORTY-DR%C3%93B-do-21.03.-na-Lenk%C4%99?p=18806058#post18806058[/url]

Posted

Zapraszam baloniary na bazarek :D

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/224424-Bi%C5%BCuteria-akcesoria-dla-ps%C3%B3w-i-inne-na-mieszka%C5%84c%C3%B3w-ulicy-do-30.03%21-Zapraszam%21"]http://www.dogomania.pl/threads/224424-Bi%C5%BCuteria-akcesoria-dla-ps%C3%B3w-i-inne-na-mieszka%C5%84c%C3%B3w-ulicy-do-30.03!-Zapraszam![/URL]

Proszę, podnieście przynajmniej. :lol:

Posted

'moje' dwa psiaki, które hotelowałam u Jamora zaczynają się pakować :) może jednak powiew wiosny i w adopcjach
Stan tymczasowiczów niezmieniony, a jeszcze we wtorek dwoje z nich narkoza - sterylka Very i druga operacja Asika - więc proszę o kciuki i ciepłe myśli

Posted

[quote name='Nutusia']O mamo - w pyle?!?!!? No to nieźle. U nas piec węglowy się czyści raz na tydzień - pyłu wtedy zatrzęsienie! Jakoś sobie nie wyobrażam jak by to było, gdyby był w mieszkaniu... To ile razy dziennie trzeba kurze ścierać?... ;)
Mmd - za tak mało wyczerpującą odpowiedź mogę Ci co najwyżej konika na biegunach zaoferować :)[/QUOTE]

Jak się ma szynszylka albo więcej, niż jednego szynszylka to kurze ściera się jakieś 10 x dziennie, ale można to polubić :)

[quote name='_ogonek_']no to nie jest aż tak dużo tego. sypiesz w pojemnik o wym. mniej więcej 30x30 cm aleja mma chyba większy, i ona jak się w tym tarza to ew. się wysypuje i u mnie osiada jeszcze na półce obok[/QUOTE]

Czego by nie mówić to widok kąpiących się chylków jest extra :).
[quote name='majowa']Samego Pucka analiz nie robiłam
sepiolit o którym pisze iwoniam to minerał ilasty jak kto woli krzemian warstwowy ;)
a pucek na oko mojego szefa to coś z zeolitów także minerałów wykorzystywanych choćby do utylizacji zanieczyszczen chemicznych
oba świetnie chłoną świństwa i tłuszcz z włosa szynszyla[/QUOTE]

Nio, coś jakby.
Pucka nie mam, mam sepiolitę. :). Majowa - jak kiedyś będziesz w kryzysie to krzycz ;)

[quote name='ulvhedinn']Takimi pyłami "szynszylowymi" całkiem dobrze się czyści zapaćkane na tłusto inne zwierzaki, jeśli ich uprać w wodzie nie można....[/QUOTE]
Nie sprawdzałam, ale na pewno nadrobię ;)

[quote name='_ogonek_']i się zrobił temat o szynszylach :lol:[/QUOTE]

A, tak na chwilkę ;)

Posted

gaduły!!

Ja mam pilne pytanie, do którego momentu, suczka może być podana sterylizacji z usunięciem miotu?

a no iiiiiii............. dogo nie działało.............. blondyna w sobotę pojechała do NOWEGO DOMKU :loveu:

Posted

[quote name='necianeta89']gaduły!!

Ja mam pilne pytanie, do którego momentu, suczka może być podana sterylizacji z usunięciem miotu?

a no iiiiiii............. dogo nie działało.............. blondyna w sobotę pojechała do NOWEGO DOMKU :loveu:[/QUOTE]

Zależy od weta. Moi zaprzyjaźnieni kroją sunie do 10-ciu dni przed rozwiązaniem, chyba, że poród zagraża życiu, wtedy jest w zasadzie sterylka i uśpienie ślepego miotu w jednym.

A Blondynie gratulujemy :)

Posted

[quote name='Roszpunka']Zależy od weta. Moi zaprzyjaźnieni kroją sunie do 10-ciu dni przed rozwiązaniem, chyba, że poród zagraża życiu, wtedy jest w zasadzie sterylka i uśpienie ślepego miotu w jednym.

A Blondynie gratulujemy :)[/QUOTE]

ah uh, już zaczynałam się bać, tak na moje oko, sunia jest w połowie ciąży, gdzieś około 30-40 dzień, więc będzie można ciachnąć... bo bałam się, że za późno będzie..

A Blondyna mieszka w Sosnowcu ;) ma przyjaciela kota lat 11 ;) zaczepia go a on jej nie lubi ;) eh, cieszę się, że mała już na swoich włościach.
A ja robie mały stop, bo teraz jestem cały czas w rozjazdach i nie ma mnie w domu po kilka dni...

Posted

Potrzebuje porady..
Mam teraz kocie na tymczasie (ok. 3 tyg., ma ok.1,5 roku). Sporo kotow przez moje rece przeszlo, ale z tym sie po raz pierwszy spotkalam..

Kocica sie DRZE!!! nie miauczy, nie 'gada' - znaczy TEZ gada i miauczy ale ona DRZE PASZCZE.. Szczegolnie jak mnie dlugo nie ma, wracam z pracy i na zmianie sie tuli i drze, na tyle ze sasiadom przeszkadza..

A ze wracam z pracy ok polnocy to juz sasiadow irytuje..

Miala badana krew, kupcie po odrobaczeniu - ogolnie osluchana przez weta sprawdzonego i nic (powiedzial ze to psychologiczne) - zdrowa.. - moze sie kotow tak objawic lek separacyjny?

Posted

[quote name='adkoci']Potrzebuje porady..
Mam teraz kocie na tymczasie (ok. 3 tyg., ma ok.1,5 roku). Sporo kotow przez moje rece przeszlo, ale z tym sie po raz pierwszy spotkalam..

Kocica sie DRZE!!! nie miauczy, nie 'gada' - znaczy TEZ gada i miauczy ale ona DRZE PASZCZE.. Szczegolnie jak mnie dlugo nie ma, wracam z pracy i na zmianie sie tuli i drze, na tyle ze sasiadom przeszkadza..

A ze wracam z pracy ok polnocy to juz sasiadow irytuje..

Miala badana krew, kupcie po odrobaczeniu - ogolnie osluchana przez weta sprawdzonego i nic (powiedzial ze to psychologiczne) - zdrowa.. - moze sie kotow tak objawic lek separacyjny?[/QUOTE]
Mysle ,ze najlepiej napisac o tym na forum [B]miau[/B]....Kazde zwierze moze miec lek separacyjny , sa behawiorysci, ktorzy specjalizuja sie w kocich problemach:) Ale jak znam troche koty to wcale nie musi byc lek tylko taka natura:)