Jump to content
Dogomania

Zagłodzona sunia, Ma wspaniały domek u Morgan, Dziękujemy :))))))))

Recommended Posts

Posted

basiagk napisał(a):
Gdyby były plakaty to moge porozwieszac! No problem!!!

Na stronie 29 tego wątku w poście paulusa, plakat do pobrania! Trzeba tylko pewnie namiary zmienić i info o aktualnym miejscu przebywania suni.
:roll:

Posted

Morgan sa w sklepach specjalne majtki dla psa...moja do czasu zakupu ich tez latala w ludzkich a najsmieszniej bylo jak zapominalam jej zdjac i biegiem na pole:evil_lol:nie pamietam kosztu...dalabym Ci moje (jesli nie zostaly zgryzione i gdzies sa) ale mam na dobke...

Posted

Morgan:-) napisał(a):
No bez jaj! Około miesiąca? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
No przecież mnie do tego czasu rozerwie ze śmiechu na widok tej panny z majciorami w kroku spiętymi dumką nad ogonem coby jej nie spadły.

A czy są w sklepach zoologicznych jakieś specjalne majtki dla suk z cieczką?

Kij już mam - poinformowałam o tym w poprzednim poście.:eviltong:

A pozatym to my tak w duecie jesteśmy ponętne :shake: ;)

Cieczka trwa ok. 3 tyg., z tym ze przez pierwsze dni jest to małe plamienie przechodzące w duze, krwistoczerwone, pod koniec znowu brunatnieje. Suke trzeba pilnować wtedy kiedy sie sama nadstawia - wtedy jest najgorszy moment i bron boshe jej nie spuszczać. Przez pierwszy okres - przynajmniej moja - sama odpędza i gryzie psy. A najlepiej cały czas ja pilnować.

Majtki są w 3 rozmiarach - ja swojej astce kupiłam średni rozmiar i były ciut za małe - musiałam gumkę doszywać,zeby ją objęły! No i przez 3 tyg. chodzi po domu w majtaskach z podpaską i nie przeszkadza jej to wcale!

Posted

no to co bedzie z waszymi wspolnymi wyjazdami???
nie wiem, czy lepiej zeby siedziala sama w domu, czy ryzykowac i brac ze soba suke z cieczka? Morgan, to 3 tygodnie trwa...

basiagk, sa 2 plakaty suni, ale trzeba poszukac w watku.

Posted

jotpeg napisał(a):
no to co bedzie z waszymi wspolnymi wyjazdami???
nie wiem, czy lepiej zeby siedziala sama w domu, czy ryzykowac i brac ze soba suke z cieczka? Morgan, to 3 tygodnie trwa...

basiagk, sa 2 plakaty suni, ale trzeba poszukac w watku.

Tak ale czy dane na nich są aktualne?

Posted

paulus napisał(a):
Oczywiście wybaczam. ;)
Pisałem nie w kontekście, że akurat ja tylko, że wogóle jest zrobiony.
A tutaj nowy plakat od Jagienki.

prosze, sprawdzcie, jakie namiary sa na plakacie, czy trzeba je zmienic??

basiagk zaoferowala sie, ze moglaby troche porozwieszac w Tarnowie, ale musza byc aktualne dane!!!

Posted

jotpeg napisał(a):
prosze, sprawdzcie, jakie namiary sa na plakacie, czy trzeba je zmienic??

basiagk zaoferowala sie, ze moglaby troche porozwieszac w Tarnowie, ale musza byc aktualne dane!!!

Tutaj są dane siwej, ale jak ktoś do niej zadzwoni to tez pogada, to nie jest aż taki problem.

Morgan moja suka miała cieczke miesiąc, ale nie było aż tak źle. Dobrze, że Asta ma cieczke teraz przynajmniej wiemy, że nie była sterylizowana. Nie martw się... Ale jak będziesz ją wozić, to nie zdziw się jak psy Ci podrapią karoserie, a dzika wataha nie da wsiąść do samochodu :eviltong:

Posted

Jagienka napisał(a):
Tutaj są dane siwej, ale jak ktoś do niej zadzwoni to tez pogada, to nie jest aż taki problem.

jesli o to chodzi to naprawde nie ma problemu by moj nr tel czy mail tam zostal-ważne tylko zeby zaznaczyc ze sunia przebywa obecnie w Tarnowie-bo to na pewno bedzie istotna inf-jesli ktos bylby zainteresowany....Morgan trzymaj sie....

Posted

Dziewczyny - przecież powysyłałam wam mój numer telefonu. Możecie pisać 668 855 674. Też mam język w gębie :diabloti:
:placz: :placz: :placz: Tylko jak ja się z nią rozstanę :placz: :placz: :placz:

Posted

Cieczka trwa 3 tygodnie (jak już wspomniano). Najniebezpieczniejszy jest środkowy tydzień...
Te majtochy w sklepie chyba nie są takie drogie (sorki, nie pamiętam). Ja też mam na Astę (dużą) - nie pamiętam rozmiaru. Najlepiej by było z suczką do sklepu - i niech dobiorą. Ale nie wiem, czy teraz jeszcze będziesz mogła, a potem... czy sunia nie będzie sterylizowana? Może by zrobić na to zbiórkę?

Posted

Asior napisał(a):
jejku musisz wkleić tekst z plakatu bo nie pamiętam jakie tam były namiary.....

Tekst wkleic umiem chodzi tylko o dane osoby z którą ludzie mogą się kontaktowac. Wnioskuję, że mam wpisac numer Morgan. Jutro się tym zajmę:czytaj:

Posted

Ło jezu dziewczyny jak ja się z nią rozstanę? :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Przecież żaden potencjalny domek nie przejdzie kryteriów mojej kontroli :shake:
Mam doła moralnego - ona mnie tak kocha :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
I już nawet do samochodu bez problemu wchodzi, bo zaczęła mi ufać i wie, że wrócimy do domku :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Gdyby to była sunia, która ma jakieś złe nawyki, gdyby gryzła sprzęty domowe (obcasy, odzież), gdyby była hałaśliwa, rozbiegana....

Ale ona spełnia wszystkie moje kryteria dotyczące psa idealnego....

I co ja mam teraz kurka wodna zrobić :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

Morgan:-) napisał(a):
Ło jezu dziewczyny jak ja się z nią rozstanę? :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Przecież żaden potencjalny domek nie przejdzie kryteriów mojej kontroli :shake:
Mam doła moralnego - ona mnie tak kocha :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
I już nawet do samochodu bez problemu wchodzi, bo zaczęła mi ufać i wie, że wrócimy do domku :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Gdyby to była sunia, która ma jakieś złe nawyki, gdyby gryzła sprzęty domowe (obcasy, odzież), gdyby była hałaśliwa, rozbiegana....

Ale ona spełnia wszystkie moje kryteria dotyczące psa idealnego....

I co ja mam teraz kurka wodna zrobić :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

:cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: