Jump to content
Dogomania

Zagłodzona sunia, Ma wspaniały domek u Morgan, Dziękujemy :))))))))

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):
eehh a sunia ma już pewnie niezły mętlik w głowie :( to już chyba 5-ty albo szósty DT ..... czy wreszcie ja ktos pokocha na zawsze????

... a może to ostatni dom i wcale nie tymczasowy...:razz: :roll:

Posted

moana napisał(a):
... a może to ostatni dom i wcale nie tymczasowy...:razz: :roll:

moana napisał(a):
:oops: :oops:

:roflt: :roflt: :roflt:
co się wstydzisz?? dobrze, dobrze, przez pół wątku sugerowały to cioteczki siwusze... teraz kolej na Morgan :cool3:
I czekamy na relacje z niecierpliwością!!!! Czy Asta Cie poznała i czy wiesz, że rodzynki w nadmiarze psu szkodzą?? :razz:

Posted

[quote name='Asior']eejj wy serio mówicie?????:crazyeye: bo moje freciochy uuuwielbiaja rodzynki
Serio i podobno ich działanie nie mija, w sensie, że szkodliwość zależy od stężenia w organizmie, ale to co dasz dzisiaj to się dodje z tym co dałaś np. dwa lata temu.
Morgan daczego TY nic nie piszesz?? :placz:

Posted

No więc tak...
Sunię odebrałam z Rzeszowa zgodnie z planem i pojechałyśmy do domku.
Asta po wejściu od razu pokochała skórę z barana leżącą przed wersalką i już się z nią nie rozstaje. Zaraz po przyjeździe wniosłam jej koszyczek, postawiłam obok łóżka i... Asta powąchała go i uciekła.
Myślę sobie hmmmm... może zapach tego kocyka jej nie pasi? Bo nie ukrywając zapach był już wstrętny. Więc usunęłam kocyk i wyłożyłam ukochaną skórą. Chodziła w kółko, jojczyła i nie weszła do koszyka. No więc koszyk stoi w rogu pokoju, a ąsta śpi na skórze przed łóżkiem. Oczywiście na zmianę z wykładaniem się na łóżku :cool3: .
Co do rodzynek - to ni przesadzajcie. Zjadła może 2 sztuki, które wypadły mi z dłoni na łóżko. Wiem, że psy nie powiiny jeść takich rzeczy. No nie będę jej z gardła 1 rodzynki wydrapywać no nie? :lol:

Posted

Dzień drugi - piątek. Rano pobódka, spacerek i w trasę. No i znowu problem - Asta nie chciała wejść do samochodu. Musiałam ją tam na siłę ...:oops: . Jak już zasiadła, to trzęsłą się jak galareta, siedziała cała spięta. Czyżby kolejna podróż do kolejnego człowieka? - to pewnie były jej myśli. Przy okazji każdego przystanku ( no musiałam przecież wyjść z samochodu i wejść do sklepu, bo na tym polega moja praca) znowu zaczynała się trzepać i nerwowo rozglądać, czy przypadkiem ktoś po nią nie idzie. Strasznie mi jej było żal.:placz: :placz:
Za to po powrocie do domu - radość przeogromna. Huraaaaaaa :multi: wróciłam do tego samego domku :multi: . No i było łóżeczko i mizianie i przytulanie i oglądanie tv w pozycji horyzontalnej. I kimanie z głośnym chrapaniem :angryy: , które jednak jej wybaczam :p :eviltong:

Posted

Mam nowe zdjęcia w telefonie - zaraz będziemy z Agą kombinować. Najpierw trzeba je przegrać na jej komórkę vi`a podczerwień (bo nie mam kabelka) a potem z jej komórki na kompa. Jak cierpliwie poczekacie....:p :eviltong:

Posted

Biedactwo :( Jak juz ma klopoty z tym koszykiem, to naprawde musi byc bardzo zagubiona, przeciez ona w nim sie ciagle czula najbezpieczniej, leciala do niego odrazu..
Morgan wycaluj ode mnie Aste :)

Posted

No to jedziemy w trasę - aż do Sanoka... Kupa drogi przed nami.

Ale ta droga długa... i kręta...

A to ta skóra z barana, która baaardzo mi się podoba...

Właściwie to ja ją chyba koooochammm...

A taka poważna byłam podczas postojów.

Posted

Ale mi dobrze...

I nie próbuj mi wmawiać, że mam teraz wstać i wyjść na spacer..

Fajnie się leży na kanapie i ogląda tv z panią...

Dla głasków można na chwilę zrobić przerwę w oglądaniu... Dobrze, że puścili akurat reklamy!

Posted

Świetnie Asta wygląda!! Ale jej tam u Ciebie dobrze, Morgan... :)
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Morgan:-) napisał(a):

Asta po wejściu od razu pokochała skórę z barana leżącą przed wersalką i już się z nią nie rozstaje.

Co do baraniej skórki... To chyba rzeczywiście gratka dla psiaka... Rudek sobie taką wypatrzył podczas ostatniego pobytu w domu moich rodziców... Musiałam mu ją przywieźć bo się nie chciał z nią rozstać... :lol:

Posted

Heej! Pancia... Co tak machasz mi przed nosem tym czymś?

Mina skazańca - może ona poskutkuje na mojego ostatecznego właściciela?

Mam cię pancia! Nie chowaj tego! Ty masz przecież za plecami ciastko. Nie udawaj, że nie, bo dobrze widziałam!!!

Jestem taka kofana kruszynka...

A mizianie po czubku głowy kompletnie mnie rozwala! Odpływam w momencie...

Posted

Dam panci trochę odpocząć. Hehe ciągnęłam jak parowóz, pancia za ną gnała.. Ja sobie popatrzę na gawrony, a ona niech odsapnie :diabloti: :evil_lol:

A to jeszcze jeden mój super profil.:cool3:

Posted

:multi: Morgan, dzieki za wspaniale zdjecia; za to ze dajesz suni bezpieczenstwo :loveu: nic dziwnego, ze tak cierpiala w samochodzie, kojarzyl sie jej dotad tylko ze strata - bezpieczenstwa i stada - teraz z Toba ma szanse przekonac sie, ze moze byc inaczej.
Nie wiemy przeciez, co przezyla i jak dlugo tulala sie, zanim trafil na nia Tekila, a potem tez kalejdoskop domow na chwile...
Oczka jeszcze smutne, ale barania skora faktycznie jej pasuje :p i jak ladnie wspolgra czerwony samochod i czerwona obrozka suni :p

Posted

Jotpeg i inne "stworki" - ja się mogę suńką zająć, ale nie na zawsze. Kocham zwierzęta od zawsze, zawsze pomagałam bidom, ale życie w trasie, cały dzień na ciasnym fotelu w samochodzie to nie jest to, co należy się Aście. Zima - temperatura ją wychłodzi... Lato - upał w środku po 60 stopni. Ja bym ją bardzo chciała zatrzymać, ale mam rozum i zdrowy rozsądek - to nie życie dla Asty.