Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

abra43 napisał(a):
:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:Jutro trzymajmy kciuki żeby było na tak

MaDi pisała o wizycie w okolicach Częstochowy ale nie dla Szarika, tylko dla innej suni w potrzebie;)

Posted

abra43 napisał(a):
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Huuuura przeszła nowelizacja ustawy przeciwko było siedem debili

hehe, a ja myślałam, że chodziło Ci o potencjalny ds dla Szarika:D a tu widzę są powódy do świętowania, z innego powodu, choć powód ten jest bardzo ważny i fajnie, że w sejmie się udało z tą ustawą:thumbs:

Posted

Kocurek napisał(a):
Kurcze cioteczki oswieccie mnie coz to za ustawa?

Ustawa o ochronie zwierząt, a konkretnie jej nowelizacja, zaostrzająca kary za znęcanie się nad zwierzętami, poprawienie ich warunków bytowych itp.

Posted

bico napisał(a):
hehe, a ja myślałam, że chodziło Ci o potencjalny ds dla Szarika:D a tu widzę są powódy do świętowania, z innego powodu, choć powód ten jest bardzo ważny i fajnie, że w sejmie się udało z tą ustawą:thumbs:

Szkoda tylko, że nie załatają dziur w ustawie koalicji, no ale u nas nie może być nigdy nic dopięte na ostatni guzik.:shake:

Posted

Najważniejsze, że przeszła! Choć dziś od rana podniósł mi ciśnienie mój "ulubiony" poseł Kłopotek, który grzmiał, że przecież nie można puścić ze smyczy i łańcuchów wszystkich psów w Polsce, bo - jak się wyraził - "za mało mieliśmy tragedii?" Najgorszą tragedią jest to, że mamy takich posłów :( Bo właśnie tenże sam poseł jakieś pół roku temu wyznał na wizji, że pies na łańcuchu to uświęcona polska tradycja!!!!!!!!!!! Ręce z majtkami opadają :( Ustawa przeszła - super - tylko jak teraz będzie z egzekwowaniem jej zapisów - to już zupełnie inna historia...

Posted

bico napisał(a):
DT jest raczej bezpłatne, ale nie możemy Fundacji i opiekuna Szarika zostawić z całościowym utrzymaniem tego psiaka.
Każda pomoc - ogłaszanie, karma, datki itp jest na wagę złota i zawsze się przydaje:)

MaDi napisał(a):
Pieknie powiedziane. W DT jest masa innych zwierzat wiec szukamy DS.

To znaczy, że Szarik nadaje się już do adopcji? Jak się kumpluje z innymi psami, samcami? Jest jeszcze dość młody - chyba? Miał kontakt ze starszymi psami, tzn. jak je toleruje, jeśli miał okazję? Czy jest z natury wesoły i przyjazny, czy lubi postraszyć?