Mattilu Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Dalas mu wszystko co najlepsze. Cieple mysli wysylam. Quote
mari23 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 (edited) [FONT=Verdana](...) A kiedy się pożegnać trzeba[/FONT] [FONT=Verdana]I psu czas iść do psiego nieba[/FONT] [FONT=Verdana]To niedaleko pies wyrusza[/FONT] [FONT=Verdana]Przecież przy tobie jest psie niebo[/FONT] [FONT=Verdana]Z tobą zostaje jego dusza (B. Borzymowska) [/FONT] Jakże bardzo prawdziwe są te słowa !!!!!! rozmawiałam dzisiaj z wetką - wciąż nie mogę sobie tego "poukładać", wciąż myślę, że może mogłam zrobić więcej, może dożyłby choć tych dwóch lat u mnie... pani Ola mówi, że u niego ta choroba wątroby mogła wynikać ze złego krążenia, bo on przecież z chorym serduszkiem już przyjechał.... cały czas brał Vetmedin, a ostatnio Fortekor... Łatuś jest już tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249922-Nasz******-i-inne-zwierzęta-które-odeszły-w-2014-roku?p=21732547#post21732547 dzisiaj badania krwi miały dwa psiaczki - staruszki, które ostatnio schudły bez przyczyny ( jedzą, apetyt im dopisuje) niestety, zarówno wyniki Misia, jak i Biedusia są bardzo złe, szczególnie wątroba....:-( dlaczego ??????????:placz: Misio jeszcze niedawno ( schudł wtedy , więc zrobiłam badania) wyniki miał niezłe Purina Dog Chow Senstive - taka karmę i ryż z kurczakiem im daję - nie powinny chyba chorować... na lepszą karmę dla tak dużej ilości psów po prostu nie ma pieniążków.... ale może ktoś podpowie, może jest dobra karma w podobnej cenie, o której ja nie wiem po prostu.... do końca tygodnia postaram się zrobić jeszcze badania staruszkom Miłce, Puszkowi i Dropsikowi oraz nie starej, ale chorej Tiarze ( pobranie krwi Hektorowi jest raczej nie do wykonania) przepraszam, że dopiero dzisiaj potwierdzam, pieniązki w kwocie 500 zł dotarły na konto SHA dnia 02.01.2014r. ( w tym 100 zł dla Dropsika, więc i tu potwierdzam) Edited January 7, 2014 by mari23 Quote
Figunia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Patrze na zdjecie Latusia i widze Pelna Milosci i Wdziecznosci Istotke, Aniolka. Mari, gdyby nie Ty... Uklony!!! Quote
Iljova Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Marysiu te wszystkie psiaki które odeszły , a którym dałaś to co dla nich najcenniejsze ciągle są obok Ciebie tylko Ty ich nie widzisz Quote
Aimez_moi Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Mari....napisz prosze jak TY sie czujesz? Quote
mari23 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Figunia napisał(a):Patrze na zdjecie Latusia i widze Pelna Milosci i Wdziecznosci Istotke, Aniolka. Mari, gdyby nie Ty... Uklony!!! bo to był taki Anioł w psim futerku - cichutki, od "zawsze" kaszlący i chory, tak bardzo kochany!!! Iljova napisał(a):Marysiu te wszystkie psiaki które odeszły , a którym dałaś to co dla nich najcenniejsze ciągle są obok Ciebie tylko Ty ich nie widzisz zdarza się, że widzę.... naprawdę czasem widzę.... Aimez_moi napisał(a):Mari....napisz prosze jak TY sie czujesz? dzisiaj już jakoś "kontaktuję", leki mnie na 2 dni przycmiły bardzo, teraz już "oprzytomniałam", zwłaszcza po telefonie pani weterynarz :( Quote
Aimez_moi Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Dbaj o siebie bo jestes bardzo potrzebna...... Quote
Anula Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Ja podaję swojej tymczasowiczce karmę Royal Canin Hepatic HF16.Kosztuje w ZooArt 6kg - 132,00zł.Przesyłka jest gratis.Jest to jedna z lepszych karm. Quote
Nutusia Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Ja naszej Tosi (od której zaczęła się moja przygoda z dogo i tymczasowanie psiaków) nie widzę, ale jestem głęboko przekonana, że to właśnie za Jej sprawą trafiają do mnie kolejne psiaki... I Twoje Aniołki Marysiu dbają o to, by ich kumple na tym niecnym świecie mogły trafić do tego raju, który miały u Ciebie za życia. Quote
Marinka Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Nutusia napisał(a):Ja naszej Tosi (od której zaczęła się moja przygoda z dogo i tymczasowanie psiaków) nie widzę, ale jestem głęboko przekonana, że to właśnie za Jej sprawą trafiają do mnie kolejne psiaki... I Twoje Aniołki Marysiu dbają o to, by ich kumple na tym niecnym świecie mogły trafić do tego raju, który miały u Ciebie za życia. Święte słowa Natusiu :)...bo cóż ceninejszego można ofiarować innej istocie niż serce :loveu: kochające i troskliwe Quote
mari23 Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Anula napisał(a):Ja podaję swojej tymczasowiczce karmę Royal Canin Hepatic HF16.Kosztuje w ZooArt 6kg - 132,00zł.Przesyłka jest gratis.Jest to jedna z lepszych karm. Łatuś miał karmę RC Hepatic do końca, w piątek już nie chciał jeść niestety nic :( ale ja wciąż się zastanawiam nad karma taką "zwykłą", nie weterynaryjną dla tych zdrowych, nie wiem, czy ta, która kupuje jest akurat najlepsza w tej cenie, dużo psiaków, więc nie mogę im wszystkim Royala kupić :( Marinka napisał(a):Święte słowa Natusiu :)...bo cóż cenniejszego można ofiarować innej istocie niż serce :loveu: kochające i troskliwe oj, tak, nawet Kilerek o mnie dba, toż kopia "powiększona" do mnie trafiła w postaci Pikunia ( niestety mamy podejrzenie świerzbowca u niego :( ) drapał sobie uszko, ale zbagatelizowałam to zajęta chorobą Łatunia, ale kiedy zobaczyłam drapiącego ucho Puszka, a potem Majeczkę, przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić Pikusiowe uszy.... pobrana dzisiaj do badania próbka wskazała świerzbowca :( jutro dostanie leki oby tylko reszta się nie zaraziła, muszę po kolei wszystkie sprawdzić, w pierwszej kolejności Puszka, Miłeczke i Pirata, bo to one z Pikusiem się bawią razem, no i duży rudy Łatek też Bieduś i Misiek na kroplówkach i lekach, muszę im Hepatic kupić, próbki darmowe się skończyły Miłeczka ma tylko nerkowe podwyższone ( mocznik 73, kreatynina 2) zapłaciłam dzisiaj przelewem za leczenie Łatusia - faktura na kwotę 155zł za badania, kroplówki i leki,prawie miesiąc codziennego intensywnego leczxenia, pani Ola tylko koszty zakupu leków chyba policzyła Quote
mari23 Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 (edited) Misio po kroplówkach wyraźnie lepiej, ale Bieduś.... niestety nie :( tu przypadkiem i Misio w tle się ustawił niestety jutro tylko głuchy Misio będzie miał spokojny wieczór :( o 20.00, dokładnie naprzeciw domu, na nabrzeżu Odry tzw. "światełko do nieba".... detonacja gorsza od tej sylwestrowej :-( :-( pytałam organizatorów - na chore dzieci tych pieniędzy dać nie można, tylko na ognie..... nie pojmuję.... ________________________________________ a tutaj Bona - śmieciojad :( łupinki słonecznika zjada ( bardzo jej muszę na spacerach pilnować, szuka śmieci, zjada, co znajdzie) chociaż w misce Royal Dermacomfort przecież ( juz drugi worek rozpoczęty przedwczoraj) założyłam wątek Bonie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250140-Królewska-Bona-jak-śmieć-wyrzucona-!?p=21750097#post21750097 Edited January 11, 2014 by mari23 Quote
Poker Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 mari, wpłaciłam część spadku po Myszce w kwocie 70 zł na Twoich podopiecznych.potwierdź proszę na tym bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/229793-Cudna-kud%C5%82ata-Myszka-z-niedorozwojem-m%C3%B3%C5%BCd%C5%BCku-W-DS-u-p-Kasi-!!?p=19411029#post19411029 Quote
Aimez_moi Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Ja sie czujesz Marii? I jak cale stadko sie miewa? Quote
mari23 Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Poker napisał(a):mari, wpłaciłam część spadku po Myszce w kwocie 70 zł na Twoich podopiecznych.potwierdź proszę na tym bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/229793-Cudna-kudłata-Myszka-z-niedorozwojem-móżdżku-W-DS-u-p-Kasi-!!?p=19411029#post19411029 bardzo, bardzo dziękuję!!! jutro muszę zamówić Hepatic, a planowane zwykłe odrobaczanie stada będzie niestety połączone z profilaktyka antyświerzbową, bo u Pikusia potwierdziło się podejrzenie świerzbu usznego - tak więc każda złotówka na wage złota ! ogromne dzieki!!! Aimez_moi napisał(a):Ja sie czujesz Marii? I jak cale stadko sie miewa? ja....nie wiem, czy się wogóle czuję ;) wszystkie sprawozdania świata jacyś mądrzy ludzie ustalili do zrobienia na 15.01. :( :( budżetówka to pod tym względem straszna księgowość :( a stadko.... właśnie starłam kałuże, wyłączyłam muzykę i już spokój zapanował.... parę minut temu ustała kanonada naprzeciwko mojego domu - pokaz ogni - tzw. "światełko do nieba" WOŚP chyba przypadkiem uratowałam mojego byłego tymczasowicza - bernardynka Frodo... wyszłam chwilę przed 20.00 zobaczyć do Łatka (w domu muzyka dla piesków już była włączona), nagle zobaczyłam Dudusia (tak teraz ma na imię), zawołałam.... w momencie, gdy złapałam go za obrożę padł pierwszy wystrzał..... psiak szarpnął się, ale już do końca go trzymałam, bardzo się bał, oczywiście już go odebrali jego państwo, uciekł im, szukali go... niestety tyle szczęścia nie miał jakiś wilczur, który z prędkością strzały przemknął w panice na odgłos kanonady... a Bona całkiem spokojnie zniosła strzelaninę może do końca roku będzie już spokój z petardami ? oby! Misio i Biedus po kroplówkach, a że dzisiaj niedziela i byliśmy jedynymi pacjentami - pani Ola miała czas porozmawiać... okazuje się, że Misio ma gorsze wyniki, niż Bieduś, choć właściwie trudno powiedzieć, które gorsze - obaj mają tragiczne, do tego Misio ma problem z żyłami a u Biedusia słychać szmery w serduszku - chore zastawki jutro nadania kontrolne obu biedaków Quote
Bogusik Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 (edited) Mari23,bardzo chętnie przekażę Twoim podopiecznym 2kg suchej karmy firmy Medica PetBalance Gastro- Intenstinal.Jeżeli się przyda dla któregoś z pieska,z dolegliwościami żołądkowo-trawiennymi,to proszę o potwierdzenie.Została mi po mojej suni,poniewaz granulat jest dla psów średniej wielkości,a moja to kruszynka...Karma jest jakościowo bardzo dobra,choć niestety,ale wybrednym psiakom,trzeba ja odrobinę "okrasić"czymś smakowitym,bo nie posiada "wabików smakowych... Podaję link do strony produktu http://www.fressnapf.de/shop/petbalance-medica-schonkost#utm_source=shopping&utm_medium=PSM&utm_campaign=Katzenfutter&utm_content=903880 Dałam na tłumacza,ale widzę,że weszło w wersji oryginalnej,także sama musisz wrzucić,jeżeli nie znasz niemieckiego... Edited January 12, 2014 by Bogusik Quote
Patmol Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 wczoraj u nas było to co się nazywa chyba irocznie "światełko do nieba". akurat byłam na strychu i wieszałam pranie, a tu nagle jak nie rąbnie nie byłam przygotowana, bo to już przecież długo po sylwestrze i spokój był w pierwszym momencie myślałam, że wojna wybuchła i że cała kamienica się wali straszne to było i długo trwało Quote
Aimez_moi Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Miejmy nadzieje, ze teraz bedzie spokoj z petardami juz do grudnia........ Quote
mari23 Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 [quote name='Patmol']wczoraj u nas było to co się nazywa chyba irocznie "światełko do nieba". akurat byłam na strychu i wieszałam pranie, a tu nagle jak nie rąbnie nie byłam przygotowana, bo to już przecież długo po sylwestrze i spokój był w pierwszym momencie myślałam, że wojna wybuchła i że cała kamienica się wali straszne to było i długo trwało u mnie to "światełko do nieba" było dokładnie naprzeciw domu.... [quote name='Aimez_moi']Miejmy nadzieje, ze teraz bedzie spokoj z petardami juz do grudnia........ i ja mam taka nadzieję, choć wczoraj na sąsiedniej ulicy ktoś strzelał petardami, przestraszony psiak ( bernardynek ode mnie adoptowany) wyskoczył przez płot i uciekł.... już go odnalazłyśmy.... ech :( kiedy idiotom skończy się "amunicja" ?????? [quote name='Bogusik']Mari23,bardzo chętnie przekażę Twoim podopiecznym 2kg suchej karmy firmy Medica PetBalance Gastro- Intenstinal.Jeżeli się przyda dla któregoś z pieska,z dolegliwościami żołądkowo-trawiennymi,to proszę o potwierdzenie.Została mi po mojej suni,poniewaz granulat jest dla psów średniej wielkości,a moja to kruszynka...Karma jest jakościowo bardzo dobra,choć niestety,ale wybrednym psiakom,trzeba ja odrobinę "okrasić"czymś smakowitym,bo nie posiada "wabików smakowych... Podaję link do strony produktu http://www.fressnapf.de/shop/petbalance-medica-schonkost#utm_source=shopping&utm_medium=PSM&utm_campaign=Katzenfutter&utm_content=903880 Dałam na tłumacza,ale widzę,że weszło w wersji oryginalnej,także sama musisz wrzucić,jeżeli nie znasz niemieckiego... przyda się oczywiście, u mnie przy takiej ilości staruszków jest pełen wachlarz chorób i dolegliwości Quote
Anula Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Mari23,karma jest u mnie od Bogusik.Bardzo proszę podaj mi adres do wysyłki.Jutro postaram się ją wysłać. Quote
mari23 Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 Anula napisał(a):Mari23,karma jest u mnie od Bogusik.Bardzo proszę podaj mi adres do wysyłki.Jutro postaram się ją wysłać. dziękuję !!! już podaję! Aimez_moi napisał(a):Mari.... a jak Ty sie czujesz? ostatniej nocy spałam 2 godziny, chodzę jak "cyborg", spać mi się wcale nie chce... oczywiście wszystko związane jest z datą 15 stycznia, sprawozdania, rozliczenia.... jeszcze mam jedno na jutro i zamiast się tym zająć - przyszłam tu do Was, bo stęskniłam się po prostu:loveu: psiaki niestety wyniki mają nadal złe, Misiowi poprawiły się trochę nerkowe, wątroba nadal źle :( Bieduś ma wyniki bardzo złe, a wciąż dopisuje mu apetyt, jest taki kochany, przylepa, choc bardzo nie lubi zabiegów - ani pielęgnacyjnych, ani medycznych dzisiaj były na kroplówkach z mężem, patrzę - ręka z opatrunkiem.....żali się chłopina, pokazuje... u wetki Bieduś go dziabnął ! popłakałam się ( ze śmiechu:evil_lol:, oczywiście) Quote
Poker Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 A może spróbuj chorującym psiakom na wątrobę dosypywać do jedzenia 1 łyżeczkę dziennie ostropestu . Quote
mari23 Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 Poker napisał(a):A może spróbuj chorującym psiakom na wątrobę dosypywać do jedzenia 1 łyżeczkę dziennie ostropestu . już mi Ulv mówiła o tym ostropescie, jutro będę w sklepie zielarskim, zapytam i kupie, jeśli mają zamówilam też dzisiaj Hepatic, bo próbki prawie się kończą, a ich dwóch na lekach i kroplówkach przecież Bieduś wygląda dokładnie tak, jak jego wyniki - bardzo nędznie, ale się nie poddaje, jak Łatuś :( u Łatusia chyba najbardziej to chore serduszko "zadecydowało" :( :( Quote
Recommended Posts