magdyska25 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 santino napisał(a):Dobre!!!!! :):):):) a ja tu co miesiąc wybieram jednego psa i płacę za podrzucanie.... Bonsai- Ty to masz głowę na karku haha Quote
Bonsai Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 magdyska25 napisał(a):a ja tu co miesiąc wybieram jednego psa i płacę za podrzucanie.... Bonsai- Ty to masz głowę na karku haha Biedni studenci muszą sobie jakoś radzić. ;) Quote
magdyska25 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Bonsai napisał(a):Biedni studenci muszą sobie jakoś radzić. ;) Ja do takich należę.......ale chyba mało myślących ;) Quote
Abrakadabra Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Winter&, dziękuję za zaproszenie! Jestem w przelocie, ogarnę się po niedzieli i zapoznam się z wątkiem. Quote
Dada M Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jestem na zaproszenie Winter. Pamiętam Strike'a jeszcze z czasów jego pobytu na Paluchu (nawiasem mówiąc - gdy będę w schronisku, upewnię się czy przy nazwisku ludzi, którzy go adoptowali, jest stosowna informacja o tym, że porzucili psa). Ze swej strony polecam hotel u Magdy - ona zna swój fach i od lat pracuje z trudnymi psami, szczególnie z astami i bullowatymi. Wiadomo, jedyną przeszkodą jest tu cena - ale plusem jest to, że pies jest bezpieczny z azylu, więc nie trzeba "na już" go zabierać, można spokojnie zbierać deklaracje. Warto też jednak wypróbować pomysł z ogłoszeniami zawierającymi informację, że przed ewentualną adopcją pies trafi do hotelu ze szkoleniowcem na okres m.w. 2 miesięcy. Zobaczymy, czy jest jakieś zainteresowanie - a sam fakt, że z psem trzeba pracować, powinien odstraszyć osoby, które szukają asta mającego być tylko kolejnym elementem wizerunku swego właściciela. Quote
Aleksandrossa Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Rozmawialam z Bolsbokser (http://www.dogomania.pl/members/80170-Bolsbokser) i zrobi za darmo dla Strike sesje fotograficzna :) wiadomo ze ladne zdjecia przydadza sie w ogloszeniach :) musi sie tylko dogadac z Gosia kiedy :) Quote
lika1771 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Czyli trzeba zbierac deklaracje....... Quote
Nano Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Moge zrobić chłopakowi allegro. Potrzebuje testu i zdjęć :) Quote
winter7 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Byłam załamana, wchodzę tutaj...... i oczom nie wierzę........!!!!!!!!! Jesteście BOSKIE!!!!!! Bonsai - świetny pomysł z tymi ogłoszeniami i z planem działania. :calus: I ogromne dzięki za zaoferowaną pomoc. Aleksandrossa - podziękuj serdecznie Bolsbokser:lol: Danavas - to olbrzymi zastrzyk gotówki. Dzięki!!!:loveu: Magdyska25, Alicja, Dada M Nano - jesteś cudna:cool2: tekst jakiś fajny na skonstruować Plina, za co serdecznie jej dziękuję. Ale to potrwa kilka dni. Będą też nowe zdjęcia od Figu z niedzielnej wizyty. I jeszcze raz chcę podziękować Figu, że poświęciła niedzielne przedpołudnie i umożliwiła wizytę pani Magdy w schronie! I nie chciała za to ŻADNEJ kasy:Rose: Lika -czyli zbieramy deklaracje :) I wszyscy, których tu nie wymieniłam z powodu ekscytacji DZIĘKI. Ja postaram się załatwić kogoś do promocji. ;) Muszę tylko sprecyzować czego oczekiwalibyśmy od "znanej osoby". Czy chodzi tylko o sesję zdjęciową - może wstawienie też jej na stronie fb takiej osoby. Czy macie jakieś inne pomysły??? Mogę też opłacić ogłoszenie - widziałam takie w piątkowej gazecie wyborczej Fundacji Viva! - duże ogłoszenie ze zdjęciem na pół strony. Jak wrócę do Polski, zadzwonię do Gazety i zapytam o koszty. Jeśli macie życzenie mogę koordynować wszystko. Choć wszyscy jesteśmy tu decyzyjni i zazwyczaj demokratycznie wybieramy rozwiązanie:roll: Jeśli byłby ktoś, kto mógłby się zająć finansami, to kamień spadł mi z serca. Bo dla mnie rozliczenia i ekonomia to droga przez mękę. Jeśli chodzi o Jamora, to rozmawiałam z nim kilkanaście minut. Tłumaczył mi, że takie psy zazwyczaj siedzą bardzo długo w hotelach i biorąc pod uwagę, że rocznie kosztowałby jego pobyt 6.000 zł, to przez 10 lat jego życia musielibyśmy wydać 60.000zł, a za te pieniądze można pomóc wielu innym psom. A on też wolałby się nie "zatykać" amstaffami, bo już kilka ma i nie ma na nich chętnych. No i , że mam to sobie dobrze przemyśleć. Od pana Tomka dostałam odpowiedź, że niestety ale nie jest w stanie nam pomóc. Oby furciaczek się zgodziła:nerwy: Ja oczywiście dołożę się finansowo do utrzymania Strike'a. I nie chcę zapeszać, ale..... :cool1: musi być dobrze. Pozdrawiam słonecznie! Buziaki PS. Piszcie jakie macie jeszcze pomysły na promocję! Quote
kasumi Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 jeśli ktoś chce ode mnie przejąć rozliczenia, to z chęcią zgodzę się :) (ja osobiście, nie lubię prowadzić "księgowości"), ale jeśli nikt się nie znajdzie, to mogę dalej prowadzić rozliczenia :) cieszę, że się coś ruszyło, choć już w to powątpiewałam... Quote
winter7 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 kasumi napisał(a):jeśli ktoś chce ode mnie przejąć rozliczenia, to z chęcią zgodzę się :) (ja osobiście, nie lubię prowadzić "księgowości"), ale jeśli nikt się nie znajdzie, to mogę dalej prowadzić rozliczenia :) cieszę, że się coś ruszyło, choć już w to powątpiewałam... Kasumi, więc jeśli nikt inny się nie zgłosi, to możemy nadal na Ciebie liczyć? Jeśli tak, to super. Quote
plina Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Zastanawiam się jak przedstawić w ogłoszeniach naszego Strika? Wiadomo, że problemów nie będziemy w tekście zatajać, ale przedstawiając głównie jego wady, nie zachęcimy potencjalnych właścicieli. winter, jakiś pomysł? :):) Quote
Nano Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 winter7 a umówiłaś sie w końcu z mrówą jak z tą sesja, którą kiedyś tam wylicytowałaś ? :P Quote
santino Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 winter7 napisał(a):Jeśli chodzi o Jamora, to rozmawiałam z nim kilkanaście minut. Tłumaczył mi, że takie psy zazwyczaj siedzą bardzo długo w hotelach i biorąc pod uwagę, że rocznie kosztowałby jego pobyt 6.000 zł, to przez 10 lat jego życia musielibyśmy wydać 60.000zł, a za te pieniądze można pomóc wielu innym psom. A on też wolałby się nie "zatykać" amstaffami, bo już kilka ma i nie ma na nich chętnych. No i , że mam to sobie dobrze przemyśleć. Od pana Tomka dostałam odpowiedź, że niestety ale nie jest w stanie nam pomóc. Nie chcę broń Boże najeżdżać na Jamora, ale taka argumentacja mnie nie przekonuje. Ja na Rudiego, którego znalazł mój tz, od 16 kwietnia(czyli raptem przez 4 miesiące) wydałam ponad 4,500 zł (operacja, parwo, hotele) - uzbierane wszystko od dobrych ludzi! Dużo?? Bardzo dużo, ale warto było! Od zeszłego tygodnia jest szczęśliwy w DS. I jak tu przeliczać jego szczęście na złotówki. Oczywiście, że w perspektywie 10 lat to bardzo dużo pieniędzy, ale co z tego? Moim zdaniem warto, jeśli tylko uda się zebrać deklaracje! Może się furciaczek zgodzi...:modla: Quote
Karro Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 santino napisał(a):Może się furciaczek zgodzi...:modla: Ja mam taką nadzieję :) Quote
winter7 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Nano napisał(a):winter7 a umówiłaś sie w końcu z mrówą jak z tą sesja, którą kiedyś tam wylicytowałaś ? :P Przekazałam wszystkie kontakty Angel, dzwoniłam ostatnio, ale nie odbierała. A teraz jestem na urlopie, więc nie mam jak dzwonić. Ale pamiętam o tym :) Quote
winter7 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 plina napisał(a):Zastanawiam się jak przedstawić w ogłoszeniach naszego Strika? Wiadomo, że problemów nie będziemy w tekście zatajać, ale przedstawiając głównie jego wady, nie zachęcimy potencjalnych właścicieli. winter, jakiś pomysł? :):) Może napisz, że dostał się do najlepszej szkoły dla psów i zrobi wszystko, aby zdać celująco egzaminy. Bo do tej pory człowiek nie zwracał na niego uwagi, dlatego żył sobie troszkę po "psiemu" :D Quote
lika1771 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Cioteczki słuchajcie tutaj jest hotelik i włascielka pracuje z psami: "Jeszcze uzupełnię, że jestem po zootechnice, już od ok. 10 lat zajmuję się zachowaniami psów, przez trzy lata byłam w Fundacji "Pomocna Łapa", szkolącej psy asystujące, pracuję tylko metodami pozytywnego wzmocnienia. Szczególnie interesuje mnie praca z psami "trudnymi", także agresywnymi" furciaszek była na inspekcji:razz: wiec mozna zapytac czy by sie podjeła szkolenia psiaka i moze koszty beda mniejsze. http://www.dogomania.pl/threads/206457-Pomiędzy-Warszawą-a-Radomiem-hotel-quot-Pod-bokserem-quot Quote
joaaa Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Dziewczyny, mnie już pytałyście na początku tematu, w tym momencie nadal nie jestem w stanie go wziąć. Podawałam Wam też namiary na bardzo dobrego behawiorystę w Wwie. A Fur była towarzysko i na zdjęciach, a nie na inspekcji. ;) Quote
lika1771 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 joaaa napisał(a):Dziewczyny, mnie już pytałyście na początku tematu, w tym momencie nadal nie jestem w stanie go wziąć. Podawałam Wam też namiary na bardzo dobrego behawiorystę w Wwie. A Fur była towarzysko i na zdjęciach, a nie na inspekcji. ;) Nie wiedziałam ze juz byłas cioteczko pytana nie jestem na watku od poczatku. Quote
Bolsbokser Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Łoooojjjj...nie mogę teraz wszystkiego przeczytać. Mam śnieg w mieszkaniu. Hehehe, remont na całego. Dajcie mi znać na maila [email protected] z kim mam się kontaktować ad. foto-sesji. Quote
danavas Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 jeśli Jamor nie chce się zatykać staffkami to jeśli już nie będzie go gdzie dać, to może zgodzi się na 2-3 miesiące przez które popracuje ze Strikem a my w tym czasie coś innego mu poszukamy....tak sobie tylko plumkam pod nosem....co myślicie o takim wyjściu z braku innych wyjść;)..... Jamor będzie zabezpieczony ze mu psa nie zostawimy na 10 lat;) a Strike liźnie trochę szkolenia i ogłady... a no i bazarka zrobiłam...:) zapraszam serdecznie- do kupowania i promowania:) http://www.dogomania.pl/threads/214668-Modne-ciuszki-i-dodatki!!!!-TANIO!!!-do-20.10.2011-godz-21-00 50 procentuf dla Strike'a;) Quote
Karro Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='danavas']http://www.dogomania.pl/threads/214668-Modne-ciuszki-i-dodatki!!!!-TANIO!!!-do-20.10.2011-godz-21-00 50 procentuf dla Strike'a;) :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Bolsbokser Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Postaram się jak najszybciej zrobić fotki nowe :) Quote
Recommended Posts