Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korzystam z okazji i podgladam wiadomości :cool3:

Chyba jedak nie ma nadziei, że Punia będzie jutro w Warszawie?....

Kota odbiore wiec jutro, Punię w innym terminie, jak przybędzie do stolicy!
Ale nadal czekamy na wieści i newsy!

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eh... sorry
Ciotka majaa ma od środy urwanie kapelusza
Nie mogli zrobić międzynarodówki w Kielcach tydzień później :mad: ?????:mad: :mad:
Tylko właśnie wtedy kiedy adopcje ruszyły i transporty? :mad: :mad: :mad:
Ehhh.... ten związek kynologiczny .... :cool3:
Punieczka wczoraj ok. 2 w nocy dojechała do mojego męza do pracy wraz z naszym busem i tam, wyprowadzona na spacerek, dotrwała po spacerku do 7 rano do końca zmiany TZ Ale transporter komfortowy jak dla niej, bo to ten w którym Alma spokojnie jechała!
Rano zwiedziła nasze wiejskie włości ;) , powkurzała zupełnie nieświadomie moje psiaki, po czym .... sama zapakowała się do transportówki wciąż stojącej w busie i ... poszła spać ....
Później Punia pojechała ze mną na wystawę psów rasowych i uczciwie pracowała na miano (bez mojego udziału) na cairn terriera Coś w tym jest - spokojnie można ją uznać za mixa cairna
W Kielcach przejęła ją Agnieszka, która wzięła sunię do hoteliku do wtorku i we wtorek ma wywieźć ją do Warszawy
Uczciwie napiszę, że była opcja (choć do teraz niepewna) żeby Punia jutro do Warszawy dojechała, ale uznałam, ze sunia musi jednak trochę odpocząć - widać że nienajlepiej znosi podróże W trakcie drogi sporo piła ale również wymiotowała żółcią :-( Od ostatniego posiłku w Uciechowie nic nie jadła Dzisiaj nie byłam w stanie namówić jej nawet na kawalątek jedzonka Niech chwilę odpocznie bo droga znów przed nią!

Posted

Majaa napisał(a):
Eh... sorry
Ciotka majaa ma od środy urwanie kapelusza
Nie mogli zrobić międzynarodówki w Kielcach tydzień później :mad: ?????:mad: :mad:
Tylko właśnie wtedy kiedy adopcje ruszyły i transporty? :mad: :mad: :mad:
Ehhh.... ten związek kynologiczny .... :cool3:
Punieczka wczoraj ok. 2 w nocy dojechała do mojego męza do pracy wraz z naszym busem i tam, wyprowadzona na spacerek, dotrwała po spacerku do 7 rano do końca zmiany TZ Ale transporter komfortowy jak dla niej, bo to ten w którym Alma spokojnie jechała!
Rano zwiedziła nasze wiejskie włości ;) , powkurzała zupełnie nieświadomie moje psiaki, po czym .... sama zapakowała się do transportówki wciąż stojącej w busie i ... poszła spać ....
Później Punia pojechała ze mną na wystawę psów rasowych i uczciwie pracowała na miano (bez mojego udziału) na cairn terriera Coś w tym jest - spokojnie można ją uznać za mixa cairna
W Kielcach przejęła ją Agnieszka, która wzięła sunię do hoteliku do wtorku i we wtorek ma wywieźć ją do Warszawy
Uczciwie napiszę, że była opcja (choć do teraz niepewna) żeby Punia jutro do Warszawy dojechała, ale uznałam, ze sunia musi jednak trochę odpocząć - widać że nienajlepiej znosi podróże W trakcie drogi sporo piła ale również wymiotowała żółcią :-( Od ostatniego posiłku w Uciechowie nic nie jadła Dzisiaj nie byłam w stanie namówić jej nawet na kawalątek jedzonka Niech chwilę odpocznie bo droga znów przed nią!

Majja Puniaczek jadł w Uciechowie puszki, mięsko - sucha karma nie bardzo. Oby te wymioty się skończyły.

Posted

ma_ruda napisał(a):
Dzielna sunia:klacz: . Zasłużyła na stały domek!

Ale ja mogę oferować tylko tymczas....

Uwaga, uwaga, Punia dojeżdża do Warszawy z Agnieszką, zaraz odbierze ją niezastapoina Jo37 !:loveu:

Czekam tu na wsi z niecierpliwością, zaraz jajko zniosę, jak rany!:diabloti:

To do czego jest Punia podobna? Do cairn terierra? :oops: A co to za stwór?:oops:

Posted

Punia już w pracy z Jo37, a do mnie trafi jeszcze dziś, przywiezie ją Mycha101!

Dziewczyny, jesteście wielkie!!

Bardzo dziękuję za transport, opiekę, zawracanie głowy - za wszystko: MAJAA , AGNIESZKA, JO37, MYCHA101 !!!!

Posted

A ja wcale nie jestem pewna czy będziesz ją chciała oddać . Suńka jest super i ma cudowne uszka . Miła ,cichutka i ciekawska . Od czasu do czasu podchodzi i merda ogonkiem .

Posted

Sama nie wiem, czy sie cieszyć, czy płakać :placz:
Sunię przyjęła Mycha101, wzięła na chwilę do pracy, by mi ją przywieźć wieczorkiem. A tu niespodzianka, Punia spodobała się prezesowi Mychy. Mycha wiec zadzwoniła i pyta, czy prezes może ją wziać? To 100 -proc. dobry i sprawdzony domek, wg Mychy. Ale musi odbyć się narada rodzinna. Wiec Punia zostaje w Warszawie, by jej nie wozić w tę i nazad po 100 km do jutra. Jeśli prezes ją bierze, to znaczy że Punia znalazła stały dom. Jesli nie, przyjedzie do mne jutro i będziemy szukac nowego domu.
Ale to wszystko skomplikowane :shake:

No, jedno pewne, ma ta sunia przygody, że hej!

Posted

hohoho!!! Punia ma przygody!!!!!!!!
Mycha101 powiedz prezesowi, że mimo takiego milusiego wyglądu to charakter ma terriera ;)
W pewnym momencie dosyć drastycznie poinforemowała mnie, ze ona w tą stronę nie idzie .... i ......... koniec ! Nie idzie i już :evil_lol:

Posted

[quote name='justynavege']w razie opcji " nie idzie " śmiało mozna ją wziaść na ręce :evil_lol:
Tak tak Punia ma swoje zdanie ale parę dni i będzie dobrze. Byłam przez cztery dni w Uciechowie. Więc mój sposób był taki Punia na rączki i niosłam ją do połowy pola, postawiłam a ona wracała ( robiła w drodze powrotnej siusiu). Potem Punia się przyzwyczaja i już nie robi głupich numwrów:lol:
Majaa podziękuj Dominice i jej TZ, oraz Klusek i wszystkim zamieszanym w Starachowicko - Uciechowsko - Karpaczowe
Dziękuję Tobie Majaa

Kaska za paliwo jeszcze będzie wpływać podlicz mnie i powiedz ile nam jeszcze brakuje;) Jak dozbieram justynavege napisze i całość trafi do Ciebie

Posted

Majaa napisał(a):
hohoho!!! Punia ma przygody!!!!!!!!
Mycha101 powiedz prezesowi, że mimo takiego milusiego wyglądu to charakter ma terriera ;)
W pewnym momencie dosyć drastycznie poinforemowała mnie, ze ona w tą stronę nie idzie .... i ......... koniec ! Nie idzie i już :evil_lol:

Podoba mi sie, ze jest taka niezależna:evil_lol: