Majaa Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 justynavege napisał(a):Punia jest raczej pokorna wiec to nie idzie hmmmm z czego wynika :cool3: Jak to z czego?????????? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Toż to charakter terriera ! Eh uwielbiam takie psy, które mają swoje zdanie Pewnie dlatego hoduję kerry blue a one z prowizją nadrabiają charakterkami za kundelki i canario, które mieszkają stale i tymczasowo u mnie! Zaraz poszukam odpowiednich zdjęć cairn teriera - zobaczycie! Quote
Majaa Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 http://pl.wikipedia.org/wiki/ http://www.cairn.republika.pl/start. htmlCairn_Terrier#Szata_i_umaszczenie Ehhhh gdyby nie te białe końcówki łap, troche trymowania to prawie cairn będzie! Quote
Asior Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 majaa wklej jeszcze raz link bo nie otwiera się strona Quote
malagos Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Jeszcze nie miałam wieści od Mychy. dobry domek należy się Puni jak nic. A i Mycha miałaby wgląd na sytuację piesia (i może chody u prezesa :evil_lol: ). Ale po cichutku żałuję, że może być tak, że nawet nie poznam Puni.... Quote
yewcia1 Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 malagos napisał(a):Jeszcze nie miałam wieści od Mychy. dobry domek należy się Puni jak nic. A i Mycha miałaby wgląd na sytuację piesia (i może chody u prezesa :evil_lol: ). Ale po cichutku żałuję, że może być tak, że nawet nie poznam Puni.... Też malagos czekam z niecierpliwością na wieści, nawet jak Punia zostanie u Prezesa to dzięki Tobie i temu, że zaoferowałaś tymczas:lol: Quote
mycha101 Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Czas żebym coś napisała. Sunia zostaje w Warszawie u Tania11, jest to wspaniały człowiek, moja koleżanka z pracy, kocha zwierzaki, pomaga jak może. Gwarantuję za nią. Jedyną malutką przeszkodą jest jej własna sunia 13-latka, zakochana we właścicielach i to ona musi małą zaakceptować i to od niej zależy los małej. Ale jeszcze nie trzeba się o to martwić, wspólną noc mają za sobą i było ok. Wczoraj sunia została wykąpana i wyczesana. Dziś była u weta. Okazało się, że ma ropomacicze i musi być natychmaist wysterylizowana, więc sterylizację ma umówioną na jutro o 16. Poza tym wszystko z nią dobrze. Brak sierści na nóżce nie jest niczym niepokojącym, trzeba obserwować. Teraz grzecznie śpi u nas w pracy, jest pewnie troszeczkę zmieszana, ale szczęśliwa. Tania11 nie mogłaby jej ot tak oddać, dlatego dobrze, że wczoraj do mnie przyjechała. Mam też kilka zdjęć ślicznotki, czy ktoś je wstawi?:cool3: Nie pozostało nam nic innego jak tylko się cieszyć.:multi: Dziękuję wam za tego psiaka i Tani, że go przygarnęłą.:Rose::Rose::Rose::Rose::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::laola::laola::laola: Quote
Asior Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 wyślij mi na maila to wstawie ( [email protected] ) Jestem zakochana w małej to chociaż zdjęcia powstawiam ;) Quote
justynavege Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Ropomacicze :( ojej nie zauważylam nic niepokojącego...................:-( Dobrze ze Punia trafiła tak wspaniale :) Jesli bym jeszcze mogła poprosić o dosłanie umowy adopcyjnej siersc na nozce a raczej jej brak ...... tez sie zastanawialam skad to jest Tania 11 dziękujemy :loveu: :loveu: Punia na pewno nie sprawi kłopotu Czy mozemy juz zmienic tytuł ze Punia w nowym domku ? :) Quote
yewcia1 Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 [quote name='justynavege']Ropomacicze :( ojej nie zauważylam nic niepokojącego...................:-( Dobrze ze Punia trafiła tak wspaniale :) Jesli bym jeszcze mogła poprosić o dosłanie umowy adopcyjnej siersc na nozce a raczej jej brak ...... tez sie zastanawialam skad to jest Tania 11 dziękujemy :loveu: :loveu: Punia na pewno nie sprawi kłopotu Czy mozemy juz zmienic tytuł ze Punia w nowym domku ? :) Tania 11 dziękujemy i czekamy na wieści;) Quote
Asior Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 sory że dopiero teraz ale wróciułam niedawno do domu dopiero ...za 10 minut będą fotki Punieczki ;) Quote
justynavege Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 miałam kłąść się już spac ale jak będą to poczekam :))))))))) Quote
Asior Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Obiecane fotki :) Trochę to trwało ale coś imageshack nie chodził :/ No ale teraz już są :) Tylko podziwiać .... to moje ulubione :) czy te oczy mogą kłamać......????? Quote
ma_ruda Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Prawdziwa piękność:loveu: , trudno sie dziwić, ze miała takie powodzenie.:lol: Jestem jeszcze ciekawa, czy ci państwo, którzy musieli ją oddać mają mozliwość cieszyć się szczęśliwym finałem tej historii? Quote
malagos Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 To dobrze, ze Punia do mnie nie dotarła :cool1: Jo37, która ją miała przez chwilę powiedziała, ze bym już jej nie oddała. Mycha też tak powiedziała. A gdybym jej nie oddała, to by sie domek tymczasowy zapchał na amen. A tak, Punia ma dom, ja spokojne sumienie, ze do mnie jechała i miała mieć ten dom....I ma :loveu: Quote
Majaa Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 [quote name='yewcia1']Tak tak Punia ma swoje zdanie ale parę dni i będzie dobrze. Byłam przez cztery dni w Uciechowie. Więc mój sposób był taki Punia na rączki i niosłam ją do połowy pola, postawiłam a ona wracała ( robiła w drodze powrotnej siusiu). Potem Punia się przyzwyczaja i już nie robi głupich numwrów:lol: A JAK MYSLISZ YEWCIA!?! CO JA ZROBIŁAM OBSTĄPIONA 5 -CIOMA ADORATORATORAMI PUNI? :cool3: Na rączki i za chwilę "hallo tu ziemia ! Idziemy!" [quote name='yewcia1'] Majaa podziękuj Dominice i jej TZ, oraz Klusek i wszystkim zamieszanym w Starachowicko - Uciechowsko - Karpaczowe Dziękuję Tobie Majaa Zrobię to jak się w końcu do Dominiki dodzwonię :cool3: Z Klusek04 mam nadzieję jutro porozmawiać więc przekażę, a mnie nie ma za co dziękować - w końcu na słuzbie psom tu jestem ;) [quote name='yewcia1']Kaska za paliwo jeszcze będzie wpływać podlicz mnie i powiedz ile nam jeszcze brakuje;) Jak dozbieram justynavege napisze i całość trafi do Ciebie O qrcze na to liczenie wciąż mi brak czasu Ale zostańmy na 250 zł Resztę ureguluje ja. Quote
justynavege Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 starsi panstwo zagladaja co jakis czas do uciechowa beda wniebowzieci bo martwili sie punie Quote
ma_ruda Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 justynavege napisał(a):starsi panstwo zagladaja co jakis czas do uciechowa beda wniebowzieci bo martwili sie punie Ja się cieszę z domku Puni, także ze wzgledu na nich:lol: Quote
Majaa Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 I to jest najważniejsze, że Punia ma domek i ludzi, swoich ludzi ! Ale ropomacicze:crazyeye: Toż ja mówłam że to charakter terriera Nic nie dała po sobie poznać! Dzielna sunia! Dobrze że ma domek i opiekę! Quote
Beata J. Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Ależ Punia miała szczęście. SUUUUUUUUUPER :smilecol: :smilecol: :BIG: :BIG: :laola: :laola: :cunao: :cunao: :knajpa: Quote
justynavege Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Dziękuję wszystkim którzy pomogli znalezc Puniatej domek :) malagos mam fajnego chlopaka ktoremu tymczas bardzo potrzebny http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31765&highlight=MURZYN Quote
mycha101 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Pozostaje mi tylko jedno, prośba o trzymanie kciuków za Molly, bo tak ma teraz na imię. Molly jest tak rozrywana, że w rezultacie będzie u siostry Tanii. Wszyscy zapatrzeni w nią jak w obrazek :multi:. Teraz jest z nami w pracy i chodzi za Tanią krok w krok. Tylko głodne biedactwo, bo operacja przed nią, ale musi wytrzymać, to wszystko dla jej dobra. Jak już będzie w nowym domku to przyślę kilka zdjęć. Będzie szczęśliwa:loveu:. Quote
malagos Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='justynavege']Dziękuję wszystkim którzy pomogli znalezc Puniatej domek :) malagos mam fajnego chlopaka ktoremu tymczas bardzo potrzebny http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31765&highlight=MURZYN Justynko, mam w domu tymczasowym sunię z Ostrowi, miejsce już zajęte. A poza tym moge brać tylko małe suczki (ogród - pasja mego TŻ,ale nie będę sie kłócić, bo POZWOLIŁ brać choćby i te suczki, zajmuje sie nimi na równi ze mną, wyprowadza na spacer i przede wszystkim-leczy, szczepi, odrobacza itp. jako wet, za darmochę :cool1: ) . Nie mogę przegiąć pały :shake: Quote
justynavege Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 malagos napisał(a):Justynko, mam w domu tymczasowym sunię z Ostrowi, miejsce już zajęte. A poza tym moge brać tylko małe suczki (ogród - pasja mego TŻ,ale nie będę sie kłócić, bo POZWOLIŁ brać choćby i te suczki, zajmuje sie nimi na równi ze mną, wyprowadza na spacer i przede wszystkim-leczy, szczepi, odrobacza itp. jako wet, za darmochę :cool1: ) . Nie mogę przegiąć pały :shake: malagos moze Wam suczkę znajde :p Quote
Recommended Posts