Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 798
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zapodziała się :) Byliśmy koło 21.00, obeszliśmy dworzec - Myszy nie ma. Poczekaliśmy trochę, pojawił się Bary, a za nim nasza Mysza przyszła. Bary się przytulał, a ona z daleka merdała, zapomniała się chyba na chwilę, bo podeszła do mojej ręki (bez jedzenia). Stała ciągle blisko i przyglądała się, co temu Baremu robimy ;]
Jak już się najadły i napiły, poszliśmy odprowadzić Barego. Myszka też z nami poszła i pobiegła za Barym na podwórko. Pewnie jak nie ma Gapy, Myszka tam przesiaduje.

Posted

Wczoraj mąż mój był na dworcu. Początkowo nie widział Myszki. Pojawiła się ok. godz. 17. Na znajome cmokanie przybiegła szybciutko i radośnie.Niestety z bólem serca nie nakarmił jej, w wiadomym celu.Sunieczka zdziwiona oddaliła się nieco ,usiadła i nadal czekała.Rozmawiałam wcześniej z ocelot, zadeklarowałam chęć pomocy męża w łapaniu .Oczywiście ze względu na godziny pracy i daleki dojazd nie jest on w pełni dyspozycyjny. Jeśli jesteście zainteresowani pomocą,kontakt do mnie ma ocelot.
Czas nagli, pozostało najprawdopodobniej 2-3 tyg.,aby nie powtórzyła się sytuacja Gapy.

Posted

anovip1 napisał(a):
Wczoraj mąż mój był na dworcu. Początkowo nie widział Myszki. Pojawiła się ok. godz. 17. Na znajome cmokanie przybiegła szybciutko i radośnie.Niestety z bólem serca nie nakarmił jej, w wiadomym celu.Sunieczka zdziwiona oddaliła się nieco ,usiadła i nadal czekała.Rozmawiałam wcześniej z ocelot, zadeklarowałam chęć pomocy męża w łapaniu .Oczywiście ze względu na godziny pracy i daleki dojazd nie jest on w pełni dyspozycyjny. Jeśli jesteście zainteresowani pomocą,kontakt do mnie ma ocelot.
Czas nagli, pozostało najprawdopodobniej 2-3 tyg.,aby nie powtórzyła się sytuacja Gapy.

Pewnie to połowa ciaży, nie ma na co czekać.

Posted

kochane dziewczyny, po raz ostatni pytam, bo jakos wydaje mi sie, ze wychodzę na idiotkę:
to ja ciagle tu zaglądam, to ja jako potencjalny dom tymczasowy dopytuję co z sunaimi, i to już od 10 sierpnia, a sledze watek już 3 miesiące, to ja zablokowałam tymczas, bo obiecałam wziać sunię z tego koszmarnego miejsca......
Proszę o odpowiedź, czy macie dt dla suni z małym?
nie widzę jakos Waszej troski o tę białą sunię, zazwyczaj to zakładajacy watek zabiega i wypytuje o dom tymczasowy, a oprócz zmiany tytułu nie widzę żadnych działań (ale moze na pw i telefony juz załatwiłyscie jakiś dt?) a tu...ja ciagle pytam.......

Posted

Malagos , nie ja wątek zakładałam , ani KatiKorej , my zapewniłyśmy oswajanie i łapanie suń miałam nadzieję ,że wątkiem zajmie się kto inny i pomoże w szukaniu DT , ja mam na głowie tyle swoich psiaków ,że nie wyrabiam , podobno Ocelot szuka czegoś dla białej , ale to ona musi się wypowiedzieć . Kurcze ja już mam powoli dość , dostaje telefon ,że gdzieś są psy , jadę sprawdzić bo jako jedyna mam możliwość od razu jechać , pomagam w łapaniu , z reguły w transporcie i na końcu z reguły zostaje sama z psem , ja czarną złapię z KatiKorej , ale co dalej ? Ja już nie mogę brać odpowiedzialności za kolejnego psa , Asia też . My miałyśmy tylko pomóc , a nie zająć się wszystkim .

Posted

Zaraz mnie szlag trafi.
szukam DT dla białej suki między pracą, domem i schroniskiem.
Gdzie mam je znaleźć?
Liczyłam na DT u Ciebie malagos, stało się jak stało sunia się oszczeniła. Nie potrafiłam jej złapać wczesniej. z 5 latkiem na dworzec nie pojadę.
masę osób tu wyrażało chęci pomocy i nikogo nie ma.
Suka jest w schronisku i jeśli nie znajdzie się tymczas w nim zostanie.
Prawdę powiedziawszy po wizycie w schronisku wolałabym, żeby tymczas znalazła pogryziona sznaucerka, połamana pinczerka, albo suka z wapiennik, która jest 100 razy bardziej przerażona od suczki białej.

Aha moja wina jest taka, że nie zgodziłam się na podanie suczkom sedalinu, byc może 3 miesiące temu byłyby złapane.
Ale nie podjęłam takiego ryzyka, bo nienawidzę sedalinu, raz w życiu byłam świadkiem jego użycia i powiedziałam nigdy więcej.

Aniu wątek założyłam poproszona o to telefonicznie. Jeszcze wtedy ani psiaków nie znałam, ani nie widziałam. Mogłam temat zostawić w spokoju, bo na dworzec nie jeżdżę, psiaków bym nie zobaczyła i wyrzuty sumienia by mnie nie gryzły chyba.
Wystarcza mi schroniska i nieszczęścia panującego w nim.

Posted

Ocelot spokojnie... doba ma tylko 24h, tydzień 7 dni żadna/en z nas nie ma w sakiewce dziennie po 100 tys złotych, a potrzebujemy snu, czasami cos zjeść, musimy pracować i choć od czasu do czasu zając się domem, bywa ,że własnym zdrowiem. Samych siebie nie przeskoczymy. Ja pewnie bym kleła jak szewc i darła się z bezsilności. Zrobiliście co było można. Przy okazji czy w Tomaszowie w schronie znalazłby sie piesek , samczyk z dłuższym włosem ? Do mieszkania w... Tomaszowie ? :) Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Ocelot spokojnie... doba ma tylko 24h, tydzień 7 dni żadna/en z nas nie ma w sakiewce dziennie po 100 tys złotych, a potrzebujemy snu, czasami cos zjeść, musimy pracować i choć od czasu do czasu zając się domem, bywa ,że własnym zdrowiem. Samych siebie nie przeskoczymy. Ja pewnie bym kleła jak szewc i darła się z bezsilności. Zrobiliście co było można. Przy okazji czy w Tomaszowie w schronie znalazłby sie piesek , samczyk z dłuższym włosem ? Do mieszkania w... Tomaszowie ? :) Ewa

Wróciłam ze schroniska i zwyczajnie nerwy mi siadły. Przepraszam za ostre słowa, ale nie umiem spokojnie po powrocie ze schroniska.
Oj znalazłby się:):):) Rico mlodziutki biało-rudy, Puszek taki 4-letni, ale pieknie chodzący na smyczy i Tofik co siedzi 3 lata w schronisku.

Posted

ocelot napisał(a):
Wróciłam ze schroniska i zwyczajnie nerwy mi siadły. Przepraszam za ostre słowa, ale nie umiem spokojnie po powrocie ze schroniska.
Oj znalazłby się:):):) Rico mlodziutki biało-rudy, Puszek taki 4-letni, ale pieknie chodzący na smyczy i Tofik co siedzi 3 lata w schronisku.

Ocelot, ja dzisiaj po powrocie z naszego schroniska dostalam lekkiego ataku histerii, jak zadzwonila pomagajaca nam Szwajcarka i spytala, czy jeden z psow bedzie pilnowal owiec!!!! No normalnie rece mi opadly, a po wyjatkowo ciezkim dniu moglam tylko zaczac sie smiac i plakac jednoczesnie :) To trzeba przezyc, zeby wiedziec o czym mowimy. ;) Pozdrowionka /Agnieszka

Posted

Sory że się wcinam, ale czegoś takiego na dogo jeszcze nie widziałam.
DT, bdb DT prosi o psiaka, ale zamiast psa i podziękowania słyszy cierpkie słowa i nadal nic konkretnego. Na inne watki zaprasza się ludzi, a tu się ich zraża :shake:

Posted

elik napisał(a):
DT, bdb DT prosi o psiaka, ale zamiast psa i podziękowania słyszy cierpkie słowa i nadal nic konkretnego. Na inne watki zaprasza się ludzi, a tu się ich zraża :shake:

Oj,to nie tak.Dziewczyny robia co moga.PODZIWIAM ,po prostu tego nieszczescia coraz wiecej.To panstwo powinno sie poczuwac do opieki i pomocy,a nie ludzie.
Ja czekam kiedy to wszystko peknie,bo to nieszczescie juz przerasta ludzkie mozliwosci.To wszystko z bezsilnosci..

Posted

elik napisał(a):

Dzwoniłam do Malagos przed wczoraj , mówiłam ,że nie wiem jak długo będziemy łapać sukę czarną ,że jeśli ma jakąś inną to niech bierze , usłyszałam ,że suka która miała do niej przyjechać znalazła inne DT i Malagos poczeka na czarną , czy co dzień to samo powtarzać . Chyba że ja coś źle zrozumiałam .

Posted

[quote name='elik']Sory że się wcinam, ale czegoś takiego na dogo jeszcze nie widziałam.
Elik ale ja malagos jestem wdzieczna, że czeka. Bardzo.
Tylko co mam napisać? Jutro przyjedzie do Ciebie? Jak nie wiadomo kiedy będzie złapana
Problem jest taki, ze raczej na innych jestem zla.
Byly oferty pomocy i co?
Wiesz ile było nieformalnych ofert przez telefon?
Było kilka DT dla białej i raptem cisza.
myslisz, że mozna psychicznie wyrobić jak każdy oczekuje od Ciebie cudów?
Bo dla mnie zlapanie suczek to cud.
I gdyby nie dziewczyny to nadal gniłyby na dworcu.
ja zeby wczoraj wyjść do schroniska wyszłam wcześniej z pracy, czego robić nie powinnam.

Posted

Nie, nie mam na oku nic innego. Mogę wziąć białą ze szczeniakiem, mogę tę połamaną pinczerkę (przypominam o specyfice mojego dt-rodzina lekarzy weterynarii), mogę mogę tę niezłapaną czarnuszkę.......
Podałam telefon w sygnaturze (juz dawno).

Posted

malagos napisał(a):
Nie, nie mam na oku nic innego. Mogę wziąć białą ze szczeniakiem, mogę tę połamaną pinczerkę (przypominam o specyfice mojego dt-rodzina lekarzy weterynarii), mogę mogę tę niezłapaną czarnuszkę.......

To nic innego nie pozostaje tylko szukać na gwałt transportu i jakąś sunię przewieźć do malagos.Dziewczyny organizujcie coś.

Posted

malagos napisał(a):

Jestem pełna podziwu :)
Moje zaproponowane 50 zł przeznaczam dla psicy, która trafi do Ciebie, ewentualnie na transport, jeśli będzie taka potrzeba. Proszę nr konta na PW.

Posted

Ja dalej nie pojadę , autko się ledwo trzyma i zdarza się,że potrafi się popsuć , więc strach daleko jechać , ale może łatwiej będzie załatwić transport z warszawy niż z Tomaszowa , koszt ode mnie to około 60-70 zł (200 km w obie strony ) , więcej niestety nie mogę zrobić .