ocelot Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 malagos napisał(a):Z Warszawy do mnie to 100 km - przez Serock, Pułtusk, Maków. Zapytam Jo37, ona kiedyś woziła do mnie psiaki. Spytaj, to z Anją jakoś byśmy to zgrały Quote
Tymonka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 ocelot napisał(a):Spytaj, to z Anją jakoś byśmy to zgrały Dla mnie super było by między 1 a 6 września , Łukasz ma urlop więc pojedzie ze mną bez problemu . Quote
malagos Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Ocelot, napisz w pierwszym poście obok deklaracji juz wpłacone sumy, żebyśmy wiedziały kto i ile dał, ile mamy pieniędzy na sunie i jak je podzielić, bo może ludzie wpłacają na obie dworcowe. I ile możemy przeznaczyć na transport. to zresztą nie mój wymysł, ale jest w regulaminie - jak jest zbieranie forsy, zaraz musi być rozliczenie. Quote
ocelot Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 malagos napisał(a):Ocelot, napisz w pierwszym poście obok deklaracji juz wpłacone sumy, żebyśmy wiedziały kto i ile dał, ile mamy pieniędzy na sunie i jak je podzielić, bo może ludzie wpłacają na obie dworcowe. I ile możemy przeznaczyć na transport. to zresztą nie mój wymysł, ale jest w regulaminie - jak jest zbieranie forsy, zaraz musi być rozliczenie. Dobra, zaraz to zrobię. Quote
ocelot Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 malagos napisał(a):Jo37 na razie mi nie odpisuje......... My tu na miejscu szukamy. Mamy w sumie 154 zł. z czego siecia przeznaczyła na sterylkę 40 zł. czyli na transport 104 zł. Czy ktoś się jeszcze dorzuci? Quote
malagos Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 elik napisał(a):Jestem pełna podziwu :) Moje zaproponowane 50 zł przeznaczam dla psicy, która trafi do Ciebie, ewentualnie na transport, jeśli będzie taka potrzeba. Proszę nr konta na PW. A co z deklaracją elik? Mam podac swój nr konta? Elik, najlepiej Ty zadecyduj - bo przyda się suni smycz, szelki, a dla małego szczepienie, odrobaczenie, witaminy. Quote
ocelot Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 malagos napisał(a):A co z deklaracją elik? Mam podac swój nr konta? Elik, najlepiej Ty zadecyduj - bo przyda się suni smycz, szelki, a dla małego szczepienie, odrobaczenie, witaminy. Malagos to podaj:) Pewnie, że się wszystko przyda. ja przejrzę w niedzielę zapasy schroniskowe czy jest jakaś smyczka, obróżka. O piłeczek mamy dużo. Czyli kaska nam nadal pilnie potrzebna. ja już dzisiaj zmykam, postaram się jutro, jakoś po pracy do reszty deklarujących wysłac konto managy, chyba, że malagos wolisz swoje podać? Quote
malagos Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 anovip1 napisał(a):Wczoraj mąż mój był na dworcu. Początkowo nie widział Myszki. Pojawiła się ok. godz. 17. Na znajome cmokanie przybiegła szybciutko i radośnie.Niestety z bólem serca nie nakarmił jej, w wiadomym celu.Sunieczka zdziwiona oddaliła się nieco ,usiadła i nadal czekała.Rozmawiałam wcześniej z ocelot, zadeklarowałam chęć pomocy męża w łapaniu .Oczywiście ze względu na godziny pracy i daleki dojazd nie jest on w pełni dyspozycyjny. Jeśli jesteście zainteresowani pomocą,kontakt do mnie ma ocelot. Czas nagli, pozostało najprawdopodobniej 2-3 tyg.,aby nie powtórzyła się sytuacja Gapy. Anovip, masz jakiś pomysł na złapanie suni?.......Coś już ustalone? Quote
elik Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 malagos napisał(a):A co z deklaracją elik? Mam podac swój nr konta? Elik, najlepiej Ty zadecyduj - bo przyda się suni smycz, szelki, a dla małego szczepienie, odrobaczenie, witaminy. Ja już zdecydowałam :) Podaj mi nr konta, na który mam zrobić przelew. Quote
malagos Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Podałam i dziękuję ogromnie! A Jo37 odpisała - nie ma jej teraz w Warszawie... Quote
malagos Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='ocelot'][FONT="]DEKLARACJE STAŁE:[/FONT][FONT="] karoluch - 10 zł, Małgosia - 50 zł. Dif - 10 zł. RAZEM - 70 zł. [/FONT] [FONT="]DEKLARACJE JEDNORAZOWE:[/FONT] [FONT="]Elik – 50 zł. do sterylizacji[/FONT] [FONT="]Sterylkowa skarbonka – 50% sterylizacji[/FONT] [FONT="]Supergoga – 1 sterylizacja[/FONT] [FONT="]Poker – 50 zł.,[/FONT] [FONT="]Zachary – wpłata jednorazowa[/FONT] Przypomnę deklaracje.......... Quote
KatiKorej Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Mysza od paru dni mieszka na podwórku Barego. Śpi w tym samym miejscu, w którym Gapcia się oszczeniła. Ma tam pościelone w razie czego. Na dworcu jesteśmy codziennie, ale Mysza nie zawsze przychodzi na peron. Praktycznie cały czas siedzi przy Barym. Mysza i Gapa mogły mieszkać razem, na dworcu pojawiły się tego samego dnia. Quote
anovip1 Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 malagos napisał(a):Anovip, masz jakiś pomysł na złapanie suni?.......Coś już ustalone? Jak pisałam,mąż w wolnym od pracy dniu podjechałby pomóc złapać sunię.Być może on miałby na to szansę - nie kojarzy go z akcją łapania psiaków. Niestety nikt do mnie w tej sprawie nie odezwał się,więc nie mam możlimości na opracowanie z kimkolwiek jakiegoś planu. On sam nie da rady. Poza tym kolejne pytanie , co z Myszką dalej. My mieszkamy daleko od miejscowości gdzie sunia przebywa. Quote
ocelot Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 anovip1 napisał(a):Jak pisałam,mąż w wolnym od pracy dniu podjechałby pomóc złapać sunię.Być może on miałby na to szansę - nie kojarzy go z akcją łapania psiaków. Niestety nikt do mnie w tej sprawie nie odezwał się,więc nie mam możlimości na opracowanie z kimkolwiek jakiegoś planu. On sam nie da rady. Poza tym kolejne pytanie , co z Myszką dalej. My mieszkamy daleko od miejscowości gdzie sunia przebywa. teraz dajmy Myszy i Katikorey szansę. Plan jest ale nie chcemy zapeszać. Quote
managua Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Na sunię zostały wpłacone 174 zł. W tym: 104 zł od seci, 50 zł od pokera i 20 zł od myszy2. Być może uda mi się załatwić transport za zwrot kosztów Quote
KatiKorej Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 anovip1 napisał(a):Jak pisałam,mąż w wolnym od pracy dniu podjechałby pomóc złapać sunię.Być może on miałby na to szansę - nie kojarzy go z akcją łapania psiaków. Niestety nikt do mnie w tej sprawie nie odezwał się,więc nie mam możlimości na opracowanie z kimkolwiek jakiegoś planu. On sam nie da rady. Poza tym kolejne pytanie , co z Myszką dalej. My mieszkamy daleko od miejscowości gdzie sunia przebywa. Potrzebujemy konkretów :) kiedy najbliższy dzień wolny wypada? My się z Anką dostosujemy w miarę możliwości. Mieliście być w niedzielę, prawie miesiąc temu, ale nikt tel. nie odbierał, ani nie przyjechał. Ktoś jednam się z Wami umawiał. Planu nie ma co opracowywać, bo nasze działania musimy dostosować do rozwoju sytuacji. Jeśli Mysza by była na podwórku Barego i spała w szopie, wystarczy podłożyć klatkę przy jednym wyjściu, a z drugiej str. wypłoszyć. Ale trzeba mieć fart, żeby stamtąd nie uciekła, kiedy ktoś się zbliży. Jeśli będzie na peronie, to trzeba działać w zależności od sytuacji. Ja bym najchętniej sunie zostawiła u właścicielki Barego. Ale to tylko moje zdanie, nie żadna podjęta decyzja. Myszka już się do podwórka przyzwyczaiła, do Barego też. Mieszkałaby w domu razem z kotem. Już próbuje wchodzić do ganku, ale jeszcze się trochę obawia. Jest na dobrej drodze :) Mysza i Gapa prawdopodobnie mieszkały razem, Myszka bardzo za nią tęskni, cały czas jej szuka. Marzeniem było by oddać je razem do adopcji, ale kto je obie weźmie... Quote
ocelot Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Asiu nie sądzę, żeby znalazł się wspólny dom dla nich. Ja sądzę, że rozwiązanie domku u Barego jest bardzo dobre. Mysze wysterylizować, dziury załatać i niech mieszka jeśli pani ją chce. Quote
KatiKorej Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Wiem, ale pomarzyć można. Zresztą porobię im ogłoszenia w dwupaku, a może się trafi. Quote
malagos Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 KatiKorej napisał(a):Wiem, ale pomarzyć można. Zresztą porobię im ogłoszenia w dwupaku, a może się trafi. wg mnie ogłoszenia to za wcześnie - Gapa musi odchować malucha (jeszcze 7 tyg.) i przejść sterylizację. A Myszkę trzeba złapać zaraz i też wysterylizować. Nie rozumiem, na co czekacie? Trzeba ją załapać, jak śpi z Barrym i po krzyku. Quote
Tymonka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 malagos napisał(a):wg mnie ogłoszenia to za wcześnie - Gapa musi odchować malucha (jeszcze 7 tyg.) i przejść sterylizację. A Myszkę trzeba złapać zaraz i też wysterylizować. Nie rozumiem, na co czekacie? Trzeba ją załapać, jak śpi z Barrym i po krzyku. Malagos a powiedz mi proszę jak ? Bo ja chyba tępa jestem , suka owszem śpi z Barym , mieszka na tym podwórku , ale na dźwięk naszych kroków ucieka z podwórka .KatiKorej pisała już wcześniej ,że musimy mieć farta ,żeby suka nie uciekła z podwórka jak my tam wchodzimy , dla mnie nadzieją ogromną jest pani Barego która przekonała już sukę do wejścia do korytarza . Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Gapcia już w drodze , dzwoniła Ocelot , sunia grzeczna , ale przestraszona . Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Zapraszamy serdecznie : Szukamy metamorfozy roku , do zgarnięcia pakiety ogłoszeń : http://www.dogomania.pl/threads/213431-Metamorfoza-roku-!!!!-Poka%C5%BC-nam-jak-zmieni%C5%82-si%C4%99-tw%C3%B3j-psiak!!!Do-02.09-!!! Quote
malagos Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Anja2201 napisał(a):Gapcia już w drodze , dzwoniła Ocelot , sunia grzeczna , ale przestraszona . Sunai z maluszkiem już u mnie. Taka przestraszona, biedniutka, zapyziała... Dostała swoje m-2 na własność. Zagospodarowała się w budce i teraz szczeka na wszystkich :) Zjadła obiad, popiła wodą. Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 malagos napisał(a):Sunai z maluszkiem już u mnie. Taka przestraszona, biedniutka, zapyziała... Dostała swoje m-2 na własność. Zagospodarowała się w budce i teraz szczeka na wszystkich :) Zjadła obiad, popiła wodą. Malagos dziękuję bardzo za opiekę nad naszą niunią :) Nowe imię już wybrane ? W końcu nowe , lepsze życie dziś zaczęła :) Quote
Recommended Posts