Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos ma kontakt telefoniczny do któregos z MODÓW ? Może by przykleili ten watek czasowo dodając informacje o ewakuacji schroniska .

Posted

byle więcej takich domków, gdybym była bliżej, też bym wzięła na te kilka dni choć z 3 psiaki, ale... jestem bardzo daleko.... :(
ta bezsilność...
dobrze, że choć są tam osoby, które zechciały pomóc i dać dt zwierzakom.
[QUOTE] [IMG]http://www.dogomania.images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]Anetka83[/B] [URL="http://www.dogomania.showthread.php?p=14700523#post14700523"][IMG]http://www.dogomania.images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
połowa schroniska jeszcze pełna.[/QUOTE]już połowa schroniska ewakuowana??

Posted

[quote name='j3nny']poniewaz jestem uziemiona w pracy, to spisuje wszystkie chetne DT
prosze piszcie jak ktos juz zabral psa i miejsce nie jest aktualne[/QUOTE]

jenny -
jest jesszcze osoba z tego wątku o nicku b-p - mam nr telefonu. Nie ma transportu, ale moze wziać 2 nieduże pieski. Biezanów. Telefon podam Ci na pw, bo ja w Krakowie bedse dopiero po 16.00

Posted

matko tak bym chciała pomóc ale tak daleko mieszkam;( są tam kotki jeszcze? nie dajcie im utonąć;( dla piesków też by się awaryjnie miejsce znalazło na jakis czas;( walczcie!

Posted

zebrałam do kupy posty osób oferujących pomoc. nie wiem czy czegos nie przeoczyłam.

[quote name='Divi']Mam nadzieje, że woda nie dotrze do schroniska ale jak by co tfu tfu to mój nr dzwońcie 510114389.[/QUOTE]

[quote name='Asior']Nie wiadomo na razie
w razie coś dzwonić na moja komórke bo wychodzimy z biura

698-684-638[/QUOTE]

[quote name='B_p']Czym dojechać z Bieżanowa? Nie mam samochodu, ale chciałabym pomóc. Proszę, powiedzcie co mogę zrobić.[/QUOTE]

[quote name='wagens']przyjmę jednego niegroźnego i niedużego pieska/suczke (w domu dwie jamniczki)- [U]BRONOWICE[/U][/QUOTE]

[quote name='Rudzia-Bianca']Nasze wetki w Myślenicach przyjmą ze 2 koty albo ewentualnie psy które nie będą płakać w nocy bo one wynajmują pomieszczenia na gabinet w domu prywatnym i właściciele mają później pretensje . Dlatego koty byłyby lepsze bo nie drą się tak bardzo ...
Jakby co to z Głogoczowa już niedaleko do Myślenic , ja niestety walczę z gorączką ale w razie wielkiej awarii podjadę do Głogoczowa podaję mój nr tel 0 602 709 383 a gdyby nie udało się połączyć 12 2741893 i nr telefonu do wetek 123462006[/QUOTE]

[quote name='B_p']W takim razie przyjmę dwa nieduże psy. Mieszkam w Bieżanowie. Nie mam samochodu. Jeśli ktoś mógłby je podrzucić byłabym niezmiernie wdzięczna. Mieszkam w Starym Bieżanowie.[/QUOTE]

[quote name='Faro'][B]Jesli w schronisku sa jakies boksery czeka na nie miejsce w hotelu w Lednicy - koszty pokryje fundacja SOS-bokserom .[/B]
[B]Do schroniska jedzie od nas SOEMA - ale nie wiemy czy uda sie jej dojechac. [/B][/QUOTE]

[quote name='B_p']Aniu B. [B]Mieszkam w Bieżanowie. Mogę przyjąć dwa nieduże psy. Nie mam transportu.[/B][/QUOTE]

[quote name='Divi']Rozmawiałam z Evelką ona też może przywozic zwieżaki do DT to jej nr 509254933[/QUOTE]

[quote name='Sayrel']Ja juz za chwile jade z ekipa do pomocy.
Jak bede na miejscu tez pewnie bedzie mozna dzownic do mnie jak cos:
503 758 133[/QUOTE]

[quote name='shaaka']witam. ja również mieszkam w bieżanowie. póki co ja mam miejsce dla jednego psa (nie dużego, gdyż do małego mieszkania) i moja koleżanka również dysponuje jednym miejscem w mieszkaniu...
podaję swój nr tel.: 513158156[/QUOTE]

[quote name='Iwona77']nie wczytywałam się w wątek ale jak DT dla kotów potrzebne to do Chrzanowa by można przywieźć, ale transportu nie mam;( Może nawet jakieś psy by się awaryjnie gdzieś upchnęło na te kilka dni. Szoda, że mieszkam tak daleko;(

Jakby nieszczęść już było mało:placz:[/QUOTE]

[quote name='Divi'][quote name='shaaka']witam. ja również mieszkam w bieżanowie. póki co ja mam miejsce dla jednego psa (nie dużego, gdyż do małego mieszkania) i moja koleżanka również dysponuje jednym miejscem w mieszkaniu...
podaję swój nr tel.: 513158156

[INDENT] dzwoń proszę pod ten nr 509254933 dziewczyny nie maja czasu oddzwaniać [/INDENT][/QUOTE]

Posted

[quote name='fizia']Ja mam sporo obrozy i smycze od Taks - co rpawda na bazarek, ale teraz chyba bardziej się przydadzą

Tylko nie wiem jak mogłabym je przekazać...

narazie zrobiłam takie ogłoszenie i będę wklejac, gdzie umiem - ktoś może zrobiłby allegro??

[B]UWAGA!!! BARDZO PILNE!!!

Z powodu powodzi rozpoczęła się dzisiaj ewakuacja Schroniska dla
Zwierząt w Krakowie przy ul. Rybnej.

Wały niedaleko schroniska nie wytrzymują!

Potrzebne są miejsca tymczasowe dla ewakuowanych zwierząt z
krakowskiego schroniska!!

Potrzebna jest pilna pomoc!!!

Przydadzą się też auta do przewozu z miejsca na miejsce!!!

Pamiętajmy też o tych biedakach!!!

Władze schroniska proszą, by odpowiedzialni mieszkańcy Krakowa,
znający się na psach i gotowi pomóc skontaktowali się z schroniskiem
tel./fax[IMG]http://forum.gazeta.pl/i/emoticons/sad.gif[/IMG]0-12) 429-74-72 , 429-92-41 lub przyjechali na miejsce.
Można tez kontaktować się z wolontariuszką
698-684-638

Potrzebne są osoby, które na kilka dni przygarną schroniskowe
zwierzęta, aż do momentu, kiedy woda opadnie i będą mogły wrócić do
schroniska.

BŁAGAMY O POMOC!!!!

NIE BĄDŹ OBOJĘTNY!! MOŻESZ URATOWAĆ ŻYCIE!!!! [/B]

[B][URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-EWAKUACJA-KRAKOWSKIEGO-SCHRONISKA-DOMY-TYMCZASOWE-POTRZEBNE-W0QQAdIdZ206022304[/URL][/B]
Dodałam tez na swoją naszą klasę

i na forum na gazecie.pl[/QUOTE]

Fizu napisz może o obrożach i smyczach

Posted

[quote name='Kinya'][B]POTRZEBNE SĄ SMYCZE, OBROŻE I KONTENERY!![/B]

Na szczęście sporo ludzi się pojawiło, ale nie mają na co zabrać psów. Kilka psów uciekło, goniono je. Wolontariusze cieszyli się nawet z garści sznurków.

Jeżeli ktoś nie może wziąć psa, to może pomóc dostarczając w/w sprzęty.[/QUOTE]

[B]Ja mam sporo obrozy i smycze od Taks - co prawda na bazarek, ale teraz chyba bardziej się przydadzą[/B]

[B]Tylko nie wiem jak mogłabym je przekazać...[/B]

narazie zrobiłam takie ogłoszenie i będę wklejac, gdzie umiem - ktoś może zrobiłby allegro??

[B]UWAGA!!! BARDZO PILNE!!! [/B]

[B]Z powodu powodzi rozpoczęła się dzisiaj ewakuacja Schroniska dla [/B]
[B]Zwierząt w Krakowie przy ul. Rybnej. [/B]

[B]Wały niedaleko schroniska nie wytrzymują! [/B]

[B]Potrzebne są miejsca tymczasowe dla ewakuowanych zwierząt z [/B]
[B]krakowskiego schroniska!! [/B]

[B]Potrzebna jest pilna pomoc!!! [/B]

[B]Przydadzą się też auta do przewozu z miejsca na miejsce!!! [/B]

[B]Pamiętajmy też o tych biedakach!!! [/B]

[B]Władze schroniska proszą, by odpowiedzialni mieszkańcy Krakowa, [/B]
[B]znający się na psach i gotowi pomóc skontaktowali się z schroniskiem [/B]
[B]tel./fax[IMG]http://forum.gazeta.pl/i/emoticons/sad.gif[/IMG]0-12) 429-74-72 , 429-92-41 lub przyjechali na miejsce. [/B]
[B]Można tez kontaktować się z wolontariuszką [/B]
[B]698-684-638 [/B]

[B]Potrzebne są osoby, które na kilka dni przygarną schroniskowe [/B]
[B]zwierzęta, aż do momentu, kiedy woda opadnie i będą mogły wrócić do [/B]
[B]schroniska. [/B]

Potrzebne sa tez obroże i smycze!!

[B]BŁAGAMY O POMOC!!!! [/B]

[B]NIE BĄDŹ OBOJĘTNY!! MOŻESZ URATOWAĆ ŻYCIE!!!! [/B]

[B][URL="http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-EWAKUACJA-KRAKOWSKIEGO-SCHRONISKA-DOMY-TYMCZASOWE-POTRZEBNE-W0QQAdIdZ206022304"][COLOR=#4444ff]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ206022304[/COLOR][/URL][/B]
Dodałam tez na swoją naszą klasę

i na forum na gazecie.pl

Posted

mieszkam w krk, stare podgórze-okolice korony . jestem w stanie przygarnac 2 kotki na 'przechowanie' ze schroniska na rybnej
ale nie mam transportu
je ktos z krakowa bedzie jechał autem na rybną, i bylby w stanie podjechac tu przez podgorze i zabrac jedna osobe,
lub wziac kotki i przewiezc chociazby tylko na podgorze
bede wdzieczna !!!!!!
kontakt - 792 564 120

Posted

Mój mąż i brat jadą dwoma autami (w tym Lublin dostawczy) do schronu.

[b]Jeśli ktoś może przyjąć psa a nie ma transportu proszę dzwonić 507 77 69 67 [/b]

Posted

witam ponownie. moje dwa miejsca dla psów są już "zajęte". chłopak, który wozi na bieżanów pieski dużym samochodem ma mi dwa podrzucić :). tzn. mojemu tacie i mojej koleżance. piszę, żeby było wiadomo, że do mnie niestety nie ma sensu już dzwonić :(
jak będę mieć jeszcze jakieś miejsce, to dam znać :)

Posted

[quote name='krakowianka.fr'][B]WAZNE:[/B] [COLOR=blue]zbieram nr tel + imie i DT kot/pies (i ile zwierzat) - siostra bedzie ' darmowym transportem' po pracy (za okolo 1-2h), rozwozic bede po Malopolsce (Krakow = priorytet).[/COLOR][/QUOTE]

[B]B_p[/B]
[B]wagens[/B]
[B]Ank@[/B]
[B]Iwona77[/B]

jaki jest do was nr tel?

Posted

[quote name='shaaka']witam ponownie. moje dwa miejsca dla psów są już "zajęte". chłopak, który wozi na bieżanów pieski dużym samochodem ma mi dwa podrzucić :). tzn. mojemu tacie i mojej koleżance. piszę, żeby było wiadomo, że do mnie niestety nie ma sensu już dzwonić :(
jak będę mieć jeszcze jakieś miejsce, to dam znać :)[/QUOTE]
Super i tak bardzo pomogłaś , Ja niestety lece do pracy nr jest jak by co to dzwońcie.

Posted

[quote name='Iwona77']matko tak bym chciała pomóc ale tak daleko mieszkam;( są tam kotki jeszcze? nie dajcie im utonąć;( dla piesków też by się awaryjnie miejsce znalazło na jakis czas;( walczcie![/QUOTE]

Skontaktuj sie z Missieek 504588874. Pisala wczesniej, ze byc moze bedzie jechala pomoc wiec moze wracajac do Bukowna moglaby jakos podrzucic Ci kilka sztuk.

Posted

[quote name='krakowianka.fr'][B]B_p[/B]
[B]wagens tel 508789073[/B]
[B]Ank@[/B]
[B]Iwona77[/B]

jaki jest do was nr tel?[/QUOTE]

[B]wagens tel 508789073[/B]

Posted

[quote name='Faro']Czy ktos ma kontakt telefoniczny do któregos z MODÓW ? Może by przykleili ten watek czasowo dodając informacje o ewakuacji schroniska .[/QUOTE]
[COLOR=#000000]trzeba pisac do Pianki, Maupy4 albo Czarodziejki[/COLOR]