Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='2411magdalenka']Pani Tereso... rewelacja.. słów mi brak żeby określić jak się cieszę, że daje Pani szansę Perełce. Dla mnie dt u Pani = zdrowie i życie Perełki!!!!
bardzo dziękuję za okazaną dobroć dla suni.

czy sunia jest teraz w klinice w Lublinie?
..trzeba pomyśleć o transporcie... u p. Teresy z każdym dniem może być tylko lepiej ! :)[/QUOTE]
Madziu :loveu::loveu::loveu:

Tereniu wielkie dzięki za danie szansy Perełce:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Wszyscy mówią "Pani Teresa", ja jednak od początku "Terenia",
pod moim zwrotem "Terenia" kryje się szacunek i uznanie :Rose::Rose::Rose:,

Tereniu dzięki:loveu:

Kochani pozdrawiam:):)

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']rzeczywiście wygląda na to że psinie nie można fundować ryzykownego pobytu w klinice gdzie mimo fachowej opieki, bliskość człowieka na dłuższą metę i stale raczej jest trudna do osiągnięcia / Proszę o szybką konkretną diagnozę i ewentualne wskazówki co do problemu z siusianiem i podanie daty , w miarę szybkiej kiedy sunia mogłaby być do mnie dowieziona, jakoś muszę to tak zorganizować aby miała wszystko co trzeba do osiągnięcia zdrowia /mój dt jest zawsze bezpłatny, ale w obecnej chwili nie będę mogła finansować leków których nie mam w zapasie,oraz ewentualnych kosztów weta oprócz tych które po przyjacielsku mi zostaną "zapomniane"/ Zabierając sunię z kliniki oszczędzi się nieco kasy bo jak sądzę tam jest opłata za przechowywanie i utrzymanie, będzie na leki i konsultacje/ Mam też niezłomną w pomocy przyjaciółkę, która napewno się włączy ze swym wielkim sercem i wspomoże moje działania SUNIA MA TU ZAPEWNIONA OPIEKĘ PRZEZ 24 GODZINY NA DOBĘ, WIKT I OPIERUNEK A TAKŻE WYBOROWE TOWARZYSTWO INNYCH JUŻ ZDROWYCH PSIAKÓW/ Poprosiłam Temide by popytała jednego z najsłynniejszych neurologów, u którego jest z wizytą pod WROCŁAWIEM o wpływ kłopotów z kregosłupem na jej dolegliwość/ mam NADZIEJE ZE PROPOZYCJA JEST DOBRA ?[/QUOTE]
Rozmawiałyśmy już;)
Perełka trafi do P. Teresy prawdopodobnie w piątek( znajomy jedzie do Tych na wesele), jeśli uda się znaleźć coś wcześniej to oczywiście bierzemy taką opcję pod uwagę.
Jestem bardzo wdzięczna za taki rozwój sytuacji bo bez niego było by bardzo ciężko. Dziękuję Wam wszystkim.
Dziś rano Perełka pierwszy raz podniosła się kiedy otworzyłam boks, nawet koniuszek ogonka poruszył się jakby merdając.
Zjadła trochę puszki z ręki, niestety bardzo mało pije:(

Posted

[quote name='inga.mm']Moje bazarki są przeznaczone głównie na ratowanie zdrowia lub życia, a także na pokrycie kosztów leczenia.
Niewielka pula pieniędzy przeznaczona jest na cele ogólne, takie jak np. bank mikro psów.
Chciałabym uwzględnić Perełkę, bo chyba nawet za miesiąc te pieniądze będą potrzebne?
Jestem upiardliwa, ale muszę ustalić pewne sprawy formalne, żeby nie zablokować się z rozliczeniem pieniędzy:
- czy koszty leczenia będą długo falowe (oczywiście mam nadzieję, że znajdzie sie dt lub ds lub hotel)?
- na jakie konto miałyby być wysłane pieniądze?
- kto będzie mógł potwierdzić wpływ pieniędzy, żebym mogła rozliczyć bazarek?
- czy mogę liczyć na pomoc w reklamowaniu bazarku?
Pytania są wynikiem niezbyt fajnych doświadczeń, więc proszę się nie obrażać.
Mimo braku pomocy udało mi się zebrać 880 zł. Z pomocą dochód może być większy.[/QUOTE]

Co do kosztów to będą to leki, badani, ew. zabiegi ponieważ Perełka trafi do BDT.
Konto zostanie ustalone jeśli P. Teresa wyrazi zgodę na użyczenie swojego.
Potwierdzenie też ustalimy;)
Ze swojej strony obiecuję podnoszenie bazarku, mam nadzieję,że osoby tu obecne też pomogą?
Z góry dziękuje za pomoc.

Posted

Serce mi pęka, gdy czytam o tragedii tej psineńki.
Mam nadzieję, że Tereska udostępni konto, bo gdzieś te pieniądze trzeba wysłać i ktoś musi je potwierdzić.
Czekam na wiadomości, bo chciałabym pojutrze uruchomić bazarek.

Posted

Cieszę się że propozycja przyjęta, postaram się jak najlepiej potrafię, pomożemy też wszyscy w bazarku i wszelkich innych formach, mam tylko nadzieję że obejdzie się bez zabiegów i operacji/konto udostepnię, podam na pw i jakoś poprowadzę te finanse, w końcu i do tego muszę sie przyzwyczaić, najpierw jeszcze do aparatu i umieszczania zdjęć w postach i ogłoszeniach, nigdy na taką naukę nie mam czasu, zawsze jakieś biedy mają bezwzględny priorytet Teraz szukamy kogoś kto ewentualnie pomógłby z transportem wcześniej, bo każda godzina ma znaczenie

No to witamy wszystkich na pokładzie perełkowej tratwy życia!!!

Posted

[quote name='funia']Wspaniałe nowiny .....Tereso dziękuje ,
Niedługo kończy się mój bazarek .Na jakie konto mam przesłac pieniądze?[/QUOTE]
Poproszę jeszcze na LSOZ aby pokryć dotychczasowe koszty.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']jakaś możliwość transportu się szykuje ale w trakcie dogrywania od KIELC na Śląsk prawdopodobnie na wtorek, czy macie możliwość dowiezienia suni do Kielc? Zawsze to ciut wcześniej/[/QUOTE]
Niestety nie.
Do piątku będzie kilka dni na wykonanie kontrolnych badań i ew. zlecenie badań w kierunku hormonów.

Posted

[quote name='funia']oLU CZY BYŁY ROBIONE U PEREŁKI ZESKROBINY ?[/QUOTE]
Nie widziałam się z lekarką która miała je zrobić ale pewnie tak. Jutro postaram się z nią umówić jednak pewnie dopiero wieczorem bo rano jadę łapać psa z cmentarza a później do Rachowa.

Posted

[INDENT] [COLOR=red]przepraszam ale rzecz ważna:[/COLOR]
[COLOR=red]100 PSÓW ZE SCHRONISKA WE WRZEŚNI ZOSTANIE WYWIEZIONYCH DO MORDOWNI W BIAŁOGARDZIE!!![/COLOR]
[COLOR=red]Błagam wejdźcie na wątek: [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrze%C5%9Bni%21-Chc%C4%85-je-zamkn%C4%85%C4%87-i-pozby%C4%87-si%C4%99-problemu-ps%C3%B3w"][COLOR=red]http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrześni!-Chcą-je-zamknąć-i-pozbyć-się-problemu-psów[/COLOR][/URL]

[COLOR=red]Piketa w obronie tych biedaków 3 maja o 11 00 pod Urzędem MIasta we Wrześni[/COLOR] [/INDENT]

Posted

nie bylo mnie tu caly dzien, a tu takie wspaniale wiadomosci :multi:strasznie sie ciesze :multi::multi::multi:
Teresko jestes ANIOLEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

nareszcie sunia bedzie miec prawdziwa szanse na zycie !

Posted

Ja dalej ponawiam pytanie,czy Perełka miała robiony test na ACTH jest to test,który potwierdza chorobę Cushinga lub zespół Cushinga,ponieważ przy tej chorobie takie objawy występują,no i jeszcze badanie TSH na Tarczycę-też objawy są podobne.

Posted

[quote name='Anula']Ja dalej ponawiam pytanie,czy Perełka miała robiony test na ACTH jest to test,który potwierdza chorobę Cushinga lub zespół Cushinga,ponieważ przy tej chorobie takie objawy występują,no i jeszcze badanie TSH na Tarczycę-też objawy są podobne.[/QUOTE]
Nie widziałam go wcześniej, pisałam parę postów temu,że zrobimy badania.