Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
7,5kg :diabloti: co ty, masz go za jakiegoś jorczka?! przecież noszenie na rączkach to hańba, swoje nóżki ma, i jak mu się coś nie spodoba to mi je bardzi przyjemnie wbija w brzuch i żebra :loveu: :evil_lol:
swoją drogą, czasem trzeba psa podnieść, nie wyobrażam sobie noszenia dobka :razz:

a co masz do jorczków przepraszam ?? :roll: :diabloti: mój jest wprawdzie w typie yorka. waży 3 kg i jakoś też chodzi na własnych nóżkach i robi wszystko jak inne psy. proszę mi tu Jazzika nie obrażać :( :eviltong: jedynie kiedy jest na kolanach to w autobusie, ale tak jak gdzieś jesteśmy to swoje nogi ma. a i nawet w rzece się kąpie i patyki gryzie :o szok prawda ? :eviltong:

http://img13.imageshack.us/img13/7056/dsc9886l.jpg :loveu: :evil_lol:
super fota i świetnie to wygląda, taki wielkolud na rękach :)

Posted

Amber napisał(a):
O, to on mniejszy niż jamnice - Cortina waży 9 kg ;)

Co do noszenia dobka, zaszokuję twoją wyobraźnię :evil_lol:

nie tyle mniejszy co chudziutki ;)

oj nie, nie o to mi chodziło- bardziej że ja sama nie byłabym w stanie takiego psa nosić. Samej mi się zdarzyło podnosić labka parę razy :evil_lol: ale to taki raczej "sportowy" egzemplarz

a do jorczków nic nie mam, o ile są normalne ;)

Posted

Hahaha ile wazy Jari? facet na 2 zdjęciu podnosi go jedną reką jakby ważył tyle co mój grzywek ( 6kg) :diabloti:
Co tak mało o jamnicach piszesz?
Jari waży za mało, bo w okolicach 35 kg. A o jamnicach co mam pisać? Żyją, żrą i są wredne czyli wszystko w porządku ;). Będę sterylizować jakoś Cortinę za miesiąc, dwa... jak jej minie ciąża urojona :p Całe szczęście już ostatnia w jej życiu :)

chrupcia napisał(a):
a co masz do jorczków przepraszam ?? :roll: :diabloti: mój jest wprawdzie w typie yorka. waży 3 kg i jakoś też chodzi na własnych nóżkach i robi wszystko jak inne psy. proszę mi tu Jazzika nie obrażać :( :eviltong: jedynie kiedy jest na kolanach to w autobusie, ale tak jak gdzieś jesteśmy to swoje nogi ma. a i nawet w rzece się kąpie i patyki gryzie :o szok prawda ? :eviltong:

http://img13.imageshack.us/img13/7056/dsc9886l.jpg :loveu: :evil_lol:
super fota i świetnie to wygląda, taki wielkolud na rękach :)

Ja też nie wiem o co chodzi z tym noszeniem psów na rękach. Jak Cortina była szczupła ;) i ważyła ok. 6 kg to też mogłam ją wszędzie nosić, ale po co? :niewiem: Wczoraj szłam z Jarim po chodniku, a przed nami dwie paniusie niosły yorka przez cały czas jak za nimi szliśmy. Traktują te psy jak niepełnosprawne.

Unbelievable napisał(a):
nie tyle mniejszy co chudziutki ;)

oj nie, nie o to mi chodziło- bardziej że ja sama nie byłabym w stanie takiego psa nosić. Samej mi się zdarzyło podnosić labka parę razy :evil_lol: ale to taki raczej "sportowy" egzemplarz

a do jorczków nic nie mam, o ile są normalne ;)

Szczerze to z dużym psem jest zupełnie inaczej niż z małym i nie ma zbyt wielu sytuacji w których trzeba go podnosić, bo sam sobie daje radę w większości wypadków.

WATACHA napisał(a):
No mój facet by tak Mentora nie podniósł ha,ha,ha
http://i52.tinypic.com/sbn98z.jpg

Ewa&Duffel napisał(a):
Strasznie mi się podoba to zdjęcie, Jari tak dostojnie wyszedł :loveu:
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_0435.jpg

No ale to...jest niesamowite :crazyeye: jakby Jari ważył kilka kilogramów zaledwie :lol:
http://img13.imageshack.us/img13/7056/dsc9886l.jpg

Bolsbokser napisał(a):

Naklejka napisał(a):
Mój tato nosił 50kg Jetsana, po schodach! Stwierdził, że w cale nie jest taki ciężki...

TŻ w ogóle jest dziwny bo lubi nosić ciężkie rzeczy... Np. 2 zgrzewki wody w jednej ręce i 25 kg worek ziemniaków w drugiej :diabloti: Jak to widzę to mnie wszystko boli, ale on swoim zwyczajem odpowiada, że ma siłę kinetyczną czy coś tam :evil_lol: i jemu tak wygodnie i nie przeszkadza... W sumie jak widać po zdjęciach chyba faktycznie tak jest ;)

Jari po wczorajszych smaczkach Sea Jerky Tiddlers dostał takiego wzdęcia jak przy ostrym rozszerzeniu... Tylko oprócz brzucha jak balon i wieeelkich bąków nic mu nie było ;). Nawet nie dostał biegunki (kupa była dziś luźniejsza na spacerze, ale nie musiałam latać w nocy), więc zapakowałam mu 2 Espumisany i przeszło. Wygląda na to, że jedynymi smaczkami jakie są mu dane jest gotowana pierś z kurczaka :p

Posted

Ja sobie nie wyobrażam nosić Sonii na rękach :) teraz jak muszę do samochodu wsadzać to ja biorę przód a mama tył :) No bo po sterylce to nie może wskakiwać jakby chciała. A ona waży 36 kg, więc podobnie do Jariego :D

Posted

Haj ;)
Co do wymiarów psa... właśnie wróciłam z Pogorzelicy, byłam z rodzinką na spontanicznym wypadzie. Sucz pierwszy raz pojechała tak daleko i na tak długo. Ale do rzeczy... zabierałam ją wszędzie, nawet na plażę, do restauracji (do ogródków). Leżała przy moich nogach, pod krzesłem, stołem, ławkami itd. Nie wyobrażam sobie w tej sytuacji posiadać większego psa. Wpasowała się idealnie w każdej sytuacji, a to że jest labem sprawiało że ludzie patrzyli na nią jakoś przychylnym wzrokiem. Z żadnego lokalu nas nie wyproszono, a CRT owszem. Myślę, że takie do 30kg psa to wielkość optymalna na miejskie warunki.

co do specyfiku na biegunki... podobny proszek robi firma Over Zoo - Speed Plus. Sprawdza się w naszym przypadku.

Posted

Migori, wiele osób zabiera swoje dogi niemieckie na wakacje. One też chodzą z nimi wszędzie i nie ma raczej większych problemów. Przynajmniej ja nic takiego nigdy nie wyczytałam :)
Ja nie zamierzam mieć wielkich psów, przynajmniej nie na początku. Teraz jest Iwan, który jest może trochę większy od przeciętnego laba, albo i nawet taki sam, i Torika. Później ast i bullek, więc nieduże pieski. Szkoda tylko, że dla ludzi to żądne krwi bestie, więc boję się myśleć, jak to będzie z naszymi wyjazdami.. Amber, jak to jest z tym u Was?

Posted

Migori, wiele osób zabiera swoje dogi niemieckie na wakacje. One też chodzą z nimi wszędzie i nie ma raczej większych problemów. Przynajmniej ja nic takiego nigdy nie wyczytałam :smile:

Nie czytałam tych opowieści. Przedstawiłam swój punkt widzenia, w oparciu o świeżo nabyte doświadczenia...

Posted

kalyna napisał(a):
Ja sobie nie wyobrażam nosić Sonii na rękach :) teraz jak muszę do samochodu wsadzać to ja biorę przód a mama tył :) No bo po sterylce to nie może wskakiwać jakby chciała. A ona waży 36 kg, więc podobnie do Jariego :D

Tak jak ja sadzałam Jariego na wadze, jak nie chciał wejść sam, ja za przednie, mama za tylne ;)

FredziaFredzia napisał(a):

Jak model(ka) :lol:

Migori napisał(a):
Haj ;)
Co do wymiarów psa... właśnie wróciłam z Pogorzelicy, byłam z rodzinką na spontanicznym wypadzie. Sucz pierwszy raz pojechała tak daleko i na tak długo. Ale do rzeczy... zabierałam ją wszędzie, nawet na plażę, do restauracji (do ogródków). Leżała przy moich nogach, pod krzesłem, stołem, ławkami itd. Nie wyobrażam sobie w tej sytuacji posiadać większego psa. Wpasowała się idealnie w każdej sytuacji, a to że jest labem sprawiało że ludzie patrzyli na nią jakoś przychylnym wzrokiem. Z żadnego lokalu nas nie wyproszono, a CRT owszem. Myślę, że takie do 30kg psa to wielkość optymalna na miejskie warunki.

co do specyfiku na biegunki... podobny proszek robi firma Over Zoo - Speed Plus. Sprawdza się w naszym przypadku.

Ja myślę, że to, że jest labem zrobiło całość ;) Ostatnio się mnie dziewczyny zapytały czy mnie nie męczy to, że Jariego się wszyscy boją ;). Myślę, że z mniejszym ASTem cy pitem też by były podobne problemy w lokalach, hotelach itp.. U mnie na osiedlu mieszka piękna dożyca niemiecka i jest to super wychowany pies. W sumie to już staruszka, chodzi na spacery bez smyczy, człapie sobie i nie robi nikomu problemu na dużym osiedlu. Wielkość dla moim zdaniem nie robi wielkiej różnicy, bardziej właśnie rasa.

Byłam dziś na spacerku na polach, ale zapomniałam, że to niedziela i była kupa ludzi. Do tego komary i jakieś dzikie słońce, więc część zdjęć jest koszmarnie prześwietlona :mad:

Posted

Amber napisał(a):

Dokładnie to samo przeżywa Torika z Iwanem. Aż mi szkoda staruszki i zawsze staramy się ją jakoś odgradzać od biegnącego i nie patrzącego pod nogi Iwana..

Posted

Troszkę Cortinkę sponiewierał ;)
U nas ten specyfik co o nim pisałam, nie przeszedł.Po 3 dniach Mentor dostał biegunki tak, że woda mu leciała, a Leoś robił różnie.Więc odstawiłam, ale mogłam spojrzeć, że tam jest mączka roślinna.A ją zazwyczaj produkują z soi , pszenicy i kukurydzy.Te dwie ostatnie odpadają.Z tym, że jak ja mówię wet, że psy są uczuleniowcami to powinna zapytać na co i sprawdzić produkt przed zamówieniem tak mi się przynajmniej wydaje.