Korenia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_2484_zps05ef6494.jpg Ładnie Finka wygląda :) Quote
motyleqq Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 fajna ta obroża Jariego, szkoda że już nie ma tej tasiemki :eviltong: Quote
dog193 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_2559_zpsc0754930.jpg To ładne :) Quote
anetta Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Klapki Kubota...miało się, miało...Kupione na Stadionie X-lecia :-D :-D na tym zdjęciu jest wszystko http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_2354_zpsbaa0a0f0.jpg I znów TZ kopie biednego pieska :( To za to że źle skacze. Fajnie widzieć Finkę :loveu: Quote
michal-doberman Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 piękny doberman. a jamniczek już dziadziuś. Quote
Amber Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='Korenia']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_2484_zps05ef6494.jpg Ładnie Finka wygląda :) Dzięki :) [quote name='motyleqq']fajna ta obroża Jariego, szkoda że już nie ma tej tasiemki :eviltong: Mi się ona tak średnio na nim podoba, ale wzięłam ją ze względu na motyw ;). Chciałam nawet pisać do taks, czy ma jeszcze trochę tej tasiemki i czy mogłaby uszyć jakąś 4 cm na niebieskiej eko, a tę sprzedać, ale potem się dowiedziałam z forum, że już nie ma, no i mam co mam ;). [quote name='dog193']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_2559_zpsc0754930.jpg To ładne :) Wyskubany Jari :loveu: :lol: [quote name='anetta']Klapki Kubota...miało się, miało...Kupione na Stadionie X-lecia :-D :-D na tym zdjęciu jest wszystko http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_2354_zpsbaa0a0f0.jpg I znów TZ kopie biednego pieska :( To za to że źle skacze. Fajnie widzieć Finkę :loveu: Tak, to zdjęcie wygląda jak ustawione w PS - czego na nim nie ma? :eviltong: Jak będzie taka ładna pogoda, to Finki może być więcej. Jak jechaliśmy na pole to się denerwowała, ale potem było coraz lepiej, a jak już wracałam teraz sama to nawet przysypiała, więc jest progres ;) Na polu ona zapomina, że ma lekko niesprawny tył i niesie ją świat zapachów... Nawet za bardzo czasami, bo TŻ musiał lecieć przez pół pola, żeby ją odciągnąć od jedzenia kupy z krzaków :evil_lol: Serio, nigdy więcej jamnika, w polu one zapominają o Bożym świecie - głuchną, ślepną... Tylko wąchanie. Cortina wczoraj coś wywąchała po drugiej stronie kanałku i normalnie skoczyła do wody byle by się tam dostać :razz: Inny by się pewnie cieszył z psa z "pasją łowiecką", ale mnie to irytuje :eviltong: Jari za to też ma zabawę, bo lata od nas, do jamnic - pełna kontrola ;) Jego się nie da zgubić... Jamnic trudno nie zgubić :evil_lol: [quote name='michal-doberman']piękny doberman. a jamniczek już dziadziuś. Witam w moich skromnych progach ;) Dzięki :) Tak, Finka to już starsza pani, 14 lat skończyła niedawno. Quote
Kaaasia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_2439_zps6d5dbf21.jpg Dostojny doberman :loveu: Quote
Okamia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_2559_zpsc0754930.jpg biedny piesek z powycierana sierścią od brzydkich kolcuff :shake::evil_lol: Quote
wedara Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_2484_zps05ef6494.jpg :loveu::loveu: Ale jest cudna <3 <3 Quote
Amber Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Dzięki za miłe komentarze :) Wczoraj miałam wizytację z adm. "Niestety" nie było mnie w domu z psami, więc przyjęli ich rodzice. Była gadka o tym, że pies jest duży i, że szczeka. A wyglądało to tak, że przyszli na klatkę jak nas nie było, nacisnęli dzwonek i stwierdzili, że faktycznie, że pies szczeka :mdleje: Mamy 21 wiek i zmierzam po ludzku nagrać swoje psy jak mnie nie ma w domu przez te kilka godz., żeby zobaczyć czy faktycznie szczekają. Osobiście wiem, że jak wchodzę na klatkę to zawsze drze ryja pies sąsiadów, moje zaczynają ruch dopiero jak wsadzę klucz w drzwi. Zresztą to samo jest jak jestem w domu i coś się dzieje na klatce, wstają, podbiegają do drzwi ale cicho. Nie było do tej pory skargi na szczekanie, a to już 2 lata mija, więc mam podejrzenia, że baba przyszła i zaczęła skarżyć na wszystko co dotyczy psa, i pewnie ci z adm jej podpowiedzieli " a szczeka?", na to ona "nooo pewnie, że tak". I poszli pod drzwi, żeby się upewnić wcześniej wciskając dzwonki i gadając głośno pod drzwiami. Zresztą nie mam zamiaru się bawić w zgadywanki i domysły, muszę je nagrać i tyle. Z dobrych newsów przyszły w końcu środki na kleszcze i tabsy dla Finki, ale też zła trochę jestem, bo zapłaciłam w pon. a dopiero dziś dostałam paczkę. Sezon kleszczowy w pełni, a ci sobie jaja robią ;). W ogóle mam podły humor na maksa, bo tak mnie rozbolała głowa w prawej skroni tuż po wstaniu z wyra, że nawet ketonal nie pomaga. Już 2 raz mam coś takiego, wcześniej mnie złapał kilka dni temu i łaziłam z nim do wieczora... A tak to ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak ból głowy istnieje... :p Nie wiem, starzeje się? :eviltong: Wpisałam sobie w googla taki ból, ale, że mój nie promieniuje do oka, to nie jest to chyba nic poważnego. Ot, pogoda się zmieniła... Quote
Rinuś Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Amber napisał(a): Z dobrych newsów przyszły w końcu środki na kleszcze i tabsy dla Finki, ale też zła trochę jestem, bo zapłaciłam w pon. a dopiero dziś dostałam paczkę. Sezon kleszczowy w pełni, a ci sobie jaja robią ;). to witam w klubie, bo ja zamówiłam Foresto i tabsy na stawy dla Brutusa w niedzielę, od razu poszedł przelew, paczka wysłana w poniedziałek (mam ten numer) a paczki jak nie mam tak nie mam...dzwoniłam na pocztę dowiedzieć się czy może mi sprawdzić czy leży coś dla mnie to "miła" Pani powiedziała, że nie może :angryy:ahh ta PP. A co mówili rodzicom Ci ludzie z adm? Quote
Amber Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 No ta ja tak samo, ale chociaż dotarła w pt. po południu, bo już chciałam kupować Jariemu kolejny Sabunol :p Ja jakoś stawiam na Preventica, nie zawiódł mnie, jest tańszy od Foresto i bardzo ładnie pachnie :) A rodzicom mówili jak pisałam, że stanęli pod drzwiami i psy szczekały :p Całe szczęście się tym niezbyt przejęli, no bo w sumie jak piszę, 2 lata tu już mieszkam z Jarim i o dziwo wyszedł problem z domniemanym szczekaniem jak się babka przestraszyła groźnego dobermana w kagańcu i na smyczy. Moim zdaniem to ściema, bo nie wiedziała co powiedzieć... Ale jak mówię, nagram je jak mnie nie będzie. W razie czego się kupi obrożę antyszczekową. Quote
motyleqq Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 no ciekawe, czy szczeka. ja kiedyś spytałam sąsiadki, czy mój pies szczekał, jak mnie nie było, a ona na to 'a nie wiem, wróciłam dopiero, ale co za różnica, wszystkie psy szczekają' :evil_lol: fakt, w tamtej klatce prawie każdy miał psa, a parę osób(w tym ona) nawet dwa ;) Quote
Amber Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Ja myślę, że gdyby to był labradorek albo goldenek to nikt by nawet uwagi na to nie zwrócił, ale, że to groźna bestia to trzeba się czepiać o wszystko :p Quote
Rinuś Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Amber napisał(a):Ja myślę, że gdyby to był labradorek albo goldenek to nikt by nawet uwagi na to nie zwrócił, ale, że to groźna bestia to trzeba się czepiać o wszystko :p zobaczymy co będzie przy moim drugim blabladolku :diabloti: Quote
Rinuś Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Amber napisał(a):Wszyscy będą rzygać tęczą :eviltong: hahaha mejbi :evil_lol: Quote
Amber Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Jakby Jari był niekopiowany też by rzygali, jak tu się gniewać na te słodkie uszka i ogonek w precelek? :loveu: :evil_lol: Quote
zaba14 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Kiedys mieszkal w mieszkaniu obok duzy pies ktory szczekal... Non stop przez kilka godzin- tego sie nie dalo wytrzymac .... :/ :/ ale jesli by Twoj tak szczekal to juz dawno bys o tym wiedziala :)) bo na tamtego psa wszyscy sie skarzyli... :) Quote
Vectra Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 spieszę donieść , że gra frisbee jest niebezpieczna :diabloti: Marysia będzie miała w poniedziałek operacje :cool3: Ma krwiaka na płatku ucha :grins: Myślisz , że za nisko leciała ? :evil_lol: Quote
Amber Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 zaba14 napisał(a):Kiedys mieszkal w mieszkaniu obok duzy pies ktory szczekal... Non stop przez kilka godzin- tego sie nie dalo wytrzymac .... :/ :/ ale jesli by Twoj tak szczekal to juz dawno bys o tym wiedziala :)) bo na tamtego psa wszyscy sie skarzyli... :) Też tak myślę, że skarga była by dużo szybciej niż po 2 latach :p Muszę spotkać taką miłą panią, która mieszka nad nami i się jej zapytać... Vectra napisał(a):spieszę donieść , że gra frisbee jest niebezpieczna :diabloti: Marysia będzie miała w poniedziałek operacje :cool3: Ma krwiaka na płatku ucha :grins: Myślisz , że za nisko leciała ? :evil_lol: Skopiuj jej od razu te uszy to będzie groźniej wyglądać :diabloti: A leciała na pewno źle i lądowała na uszach stąd krwiak :eviltong: Quote
Vectra Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 wstawiałam ci staffika kopiowanego :eviltong: Quote
Amber Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 No i co? Teraz możesz mieć własnego :loveu: :lol: Quote
Recommended Posts