Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To prawda co piszesz kasiu od suk ;) i tak sobie myślę, że rottek przez swój molosi spokój jest pewnie bardziej zrównoważonym psem i łatwiej z nim w życiu, bo dobek to taki "bij zabij! A w ogóle kogo bijemy?" :evil_lol: Trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo można iść z pieskim po chodniku przy nodze na luzaku, ale nagle coś zobaczy za sobą i jest reakcja w ułamku sek. Pies podskakuje w miejscu, robi obrót i już ma pysk w drugą stronę, a ty o mało nie padasz na zawał. Potem ci zaczyna tańczyć i robi się zamieszanie. To wszystko na max skróconej flexi. Dla dobermana nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Na dobranoc, fotka z rana - Jari w pozycji horyzontalnej ;)

Posted

Amber, a jak Finka znosi zostawanie w domu, jak te dwa idą na spacer?
Z Iwanem nie jest jeszcze tak źle, ale już lepiej nie będzie, czas leci niestety i za każdym razem jak jedziemy gdzieś bez niego to mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia..

Posted

[quote name='motyleqq']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_2358_zps84d5af0c.jpg ahahaha to zdjęcie wygrywa :evil_lol:
Jamnik w swoim żywiole! ;)

[quote name='omry']Amber, a jak Finka znosi zostawanie w domu, jak te dwa idą na spacer?
Z Iwanem nie jest jeszcze tak źle, ale już lepiej nie będzie, czas leci niestety i za każdym razem jak jedziemy gdzieś bez niego to mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia..
Finka ma ustalony rytuał dnia, który wyznaczają 3 spacery. Wychodzę z nią jak zwykle na kupę i siku przed blok (dalej nie chce chodzić, trzeba ją ciągnąć) zanim jadę z durną dwójką i ona już czuje się spełniona i idzie spokojnie spać.

Też mam wyrzuty sumienia ale na polu nie chce chodzić w ogóle, chowa się pod samochodem, no i sama jazda autem ją strasznie stresuje, cała się trzęsie, dyszy... Po prostu wiem, że dalszy spacer będzie dla niej stresujący zamiast przyjemny, więc jej to odpuszczam.

Posted

[quote name='Amber']Jamnik w swoim żywiole! ;)

Finka ma ustalony rytuał dnia, który wyznaczają 3 spacery. Wychodzę z nią jak zwykle na kupę i siku przed blok (dalej nie chce chodzić, trzeba ją ciągnąć) zanim jadę z durną dwójką i ona już czuje się spełniona i idzie spokojnie spać.

Też mam wyrzuty sumienia ale na polu nie chce chodzić w ogóle, chowa się pod samochodem, no i sama jazda autem ją strasznie stresuje, cała się trzęsie, dyszy... Po prostu wiem, że dalszy spacer będzie dla niej stresujący zamiast przyjemny, więc jej to odpuszczam.[/QUOTE]

A ja wiem, że spacer taki, jakiego trzeba dziewczynom to czasem po prostu za dużo dla Iwana i jak chcemy sobie pochodzić to mu odpuszczam. Przed dłuższym spacerem albo zaraz po idziemy do naszego parku, zawsze ma spacer, ale szkoda mi go cholernie, jak widzi, że my w czwórkę wychodzimy, a on zostaje sam. Jeszcze żeby uspokoić swoje sumienie zostawiamy mu coś pysznego, ale on i tak się TAK patrzy..