Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://i52.tinypic.com/24v5nw6.jpg jaki szczupaczek :evil_lol:

Na mój i Nuki widok jedna dziewczyna już nauczyła się zabierać swoje "słodkie yoreczki" po czym jak rzuciły się oba na Nukę, a ja oczywiście musiałam się z nią szarpać i trzymać ją na smyczy bo inaczej yoreczki by życie straciły :mad:

Posted

[quote name='vege*']http://i52.tinypic.com/24v5nw6.jpg jaki szczupaczek :evil_lol:

Na mój i Nuki widok jedna dziewczyna już nauczyła się zabierać swoje "słodkie yoreczki" po czym jak rzuciły się oba na Nukę, a ja oczywiście musiałam się z nią szarpać i trzymać ją na smyczy bo inaczej yoreczki by życie straciły :mad:
Do Jariego całe szczęście większość ludzi czuje respekt i wszelkie psy są zapinane na smycz, albo brane na ręce. Dziś spotkaliśmy się ponownie z Julkiem, no i 2 dobermany biegające z dziką szybkością dookoła robiły wrażenie... Szedł naprzeciwko nas facet z kundelkiem, to aż się schował za krzakami jak nas zobaczył :evil_lol:

[quote name='WATACHA']Ładnie mu w tym kagańcu, dobrze dopasowany :)
[quote name='motyleqq']ta, Leonek jest szary, ale mieli swoimi ząbkami wszystko, niezależnie od koloru :D
fajny ten kaganiec ma, też musimy sobie taki kupić :)
Kaganiec to Maszer, model doberman-pies, więc w sumie powinien pasować ;). Moim zdaniem mógłby mieć trochę więcej miejsca na dole no i jak Jari się postara to potrafi go sobie zdjąć ale tak w ogóle to jest bardzo dobry. Co ciekawe Jariemu mniej on przeszkadza niż kantarek.

Posted

Amber napisał(a):
Do Jariego całe szczęście większość ludzi czuje respekt i wszelkie psy są zapinane na smycz, albo brane na ręce. Dziś spotkaliśmy się ponownie z Julkiem, no i 2 dobermany biegające z dziką szybkością dookoła robiły wrażenie... Szedł naprzeciwko nas facet z kundelkiem, to aż się schował za krzakami jak nas zobaczył :evil_lol:

No na pewno robiły wrażenie :loveu:
A może zdjęcia jakieś porobiłaś z tego spotkania? :-)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Faktycznie kaganiec dobrze dopasowany ;) Ja żałuję, że wzięłam tą wersję PRO, bo w sumie to trochę bez sensu, więcej filcu tylko, który wyciera sierść i grzeje psa.
No ja się jakoś na Maszera zdecydowałam z sentymentu chyba, bo kiedyś dużo ludzi go na dogo kupowało ;). Te paski są faktycznie cienkie, ale oprócz tego nic się z nimi nie dzieje, no i sam kaganiec jest leciutki.

[quote name='vege*']No na pewno robiły wrażenie :loveu:
A może zdjęcia jakieś porobiłaś z tego spotkania? :-)
Fotki robiłam ale praktycznie żadna nie wyszła bo musiałam oczywiście coś pochrzanić w ustawieniach aparatu :diabloti: Poza tym tak mnie cięły komary po plecach, że spotkanie było krótsze ;). Ale nic straconego, myślę, że będziemy się często spotykać, może nawet dziś się uda wieczorem.

[quote name='FredziaFredzia']A Jari ogólnie akceptuje psy?
Ogólnie tak, jeszcze się nie spotkałam z sytuacją, żeby sam zaatakował psa. Co innego jak jakieś fikają do niego, wtedy nie pozostaje dłużny. Suczki oczywiście uwielbia, ale i łagodne samce nie stanowią problemu.

Dziś myślałam, że mnie trafi, w połowie spaceru, jak byłam nad samą Wisłą i wyjrzało słoneczko zza chmur... padł mi akumulator w Nikonie :evil_lol: Zdążyłam poprawić nieco ustawienia i kolory przynajmniej już nie wariują. Ustawiłam ISO 200 na sztywno i pobawiłam się z balansem bieli.

Posted

Agnes napisał(a):
Mowilam ze to nie wina Nikona:evil_lol: i co i co:diabloti:

I trzeba przyznać, że ładne ma te kolorki :)... W ogóle niedługo mam nadzieję, w mojej rodzince aparatów ;) pojawi się nowy Nikon :siara:

Posted

Oczywiscie ze ladne bo Nikon to Nikon:eviltong: mimo ze kilka osob namawialo mnie na zmiane na Canona (duzo tansze szkla) to ja jestem wierna tej firmie;)

Posted

Hm... a jak dobrze ustawic balans bieli w nikosiu? :>

Jari przepiękny.. ale co tu dużo pisać w końcu to doberman , więc inaczej być nie może :P

Posted

motyleqq napisał(a):
dobrze ustawiony balans bieli, to balans bieli ustawiony na szarą kartę ;) wtedy kolory zgadzają się w 100%

i bedziemy latac z szara karta na spacerze:evil_lol: zgadzam sie ale w warunkach studyjnych, a nie plenerowych

Posted

Agnes napisał(a):
i bedziemy latac z szara karta na spacerze:evil_lol: zgadzam sie ale w warunkach studyjnych, a nie plenerowych

oj ja swojego czasu tak probowalam :D szczególnie w zime:D

to w koncu siwa kartka?? ja słyszałam o białej...

piękne te okolice macie.....

Posted

Marta_Ares napisał(a):
oj ja swojego czasu tak probowalam :D szczególnie w zime:D

w zimie to tylko rawy robie;) nie wyobrazam sobie ciagle celowac na taka kartke, tym bardziej ze nie zawsze foce swojego psa, mam grupe kilku psow, kazdy inny kolor...szalu bym dostala:evil_lol: