Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeju jak cudownie. Aż nie ma co wybrac od cytowania, bo wszytskie zdjęcia są super. A spotaknia szczerze zazdroszczę, choć wiem, ze to nie ładnie :eviltong:

Dufflowi nie przeszkadzał sposób zabawy Jareigo, a jak innym psom? :)

Posted

Ach, szkoda, że wszystkie się nie ukażą bo chętnie bym pooglądała :diabloti:
Tyle zdjęć fajnych, że nie wiem, które najbardziej mi się podoba, chyba wszystkie :lol:
Fotki robione nowym Nikonem ? Są dużo lepsze :)

Posted

ojej ale dużo zdjęci to takich ładnych, że nawet nie wiem które mam zacytować :D
ale fakt, że wszystkie mi się podobają i na dodatek można pozazdrościć Jariemu tak bogatego życia towarzyskiego :D

Posted

Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia, to też chcę Nikona ! Są świetne, takie ostre i kolory bardzo fajne :loveu: Nie mogę się napatrzeć :loveu: Dawaj więcej :cool3:

Duffel jaką minę zrobił :evil_lol:
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_0712.jpg

To chyba najlepsze ujęcie z całej serii :lol:
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_0808.jpg

Jari baletnica :siara:
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_0922.jpg

Posted

super spotkanko !! :)
zazdroszczę :)
nie będę komentować konkretnych zdjęć bo wszystkie są super !! :) uśmiałam się z Stylu pływania dobermana :D takie to rozpaczliwe... :D a Duffel oczywiście spokojnie płynie jak na goldka przystało :)

Posted

awaria napisał(a):
A jak się chłopaki we 3 dogadywali? Wiem, że Duffel to oaza spokoju, a jak z Ivanem? ;)

Ivan też troszkę popiskiwał :D ale też ganiali moją we dwóch, bandyci:mad::lol:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia, to też chcę Nikona ! Są świetne, takie ostre i kolory bardzo fajne :loveu: Nie mogę się napatrzeć :loveu: Dawaj więcej :cool3:

przeciez Nikon ma nienaturalne kolory:evil_lol::evil_lol::diabloti:

Amber jaki masz obiektyw do tego body? Bo body szalowe nie jest jak na obecnie Nikony, a zdjecia na prawde sa duzo lepsze niz poprzednie :)

Czyzby Jari zdecydowal sie poplywac?:cool3: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_1017.jpg Moja dlugo nie chciala plywac, zachowywala sie jak Twoj pies, wchodzila, biegala, skakala w wodzie, ale plywac nie chciala. Pierwszy przelom nastapil jak miala 5 lat! Wskoczyla za drugim psem, wygladala podobnie jak Jari na tym zdjeciu:evil_lol: A potem juz poszlo gladko;)

Posted

motyleqq napisał(a):
Ivan też troszkę popiskiwał :D ale też ganiali moją we dwóch, bandyci:mad::lol:

Ja Ci zaraz pokażę, jakiego Ty masz agresora :diabloti: Na jednym zdjęciu ma tak wyszczerzone zęby, że strach się bać :diabloti:

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Ja Ci zaraz pokażę, jakiego Ty masz agresora :diabloti: Na jednym zdjęciu ma tak wyszczerzone zęby, że strach się bać :diabloti:

no wiem, Amber takie wstawiła jedno, aż się zdziwiłam :D :D

awaria napisał(a):
Oj tam bandyci :evil_lol: Etna musi się nauczyć, że punk rock to nie rurki z kremem :cool3::eviltong:

no może ona woli rurki z kremem? :mad: :evil_lol: swoją drogą, na koniec zjadła mój wafelek po lodach, więc może coś w tym jest:evil_lol:

Posted

Ale komentarzy :D Nie będę odpowiadać wszystkim wam po cytacie, bo się sporo pytań pokrywa, ale postaram się odp. na wszystkie ;)

Co do zabawy... Jakoś się dogadały i to nawet całkiem nieźle. Duffel to oaza spokoju i akurat dziś chodził większość czasu swoimi ścieżkami (no może poza tym, że został mianowany do roli naczelnego wyciągacza patyków z jeziorka, jako, że jedyny z całej 4 potrafi pływać :evil_lol:), ale Etna z Ivanem dokazywały bardzo. Co prawda musiałam kilka razy interweniować, bo Jari jak się nakręcił za bardzo, to słychać było piski ;) ale jakoś obyło się bez strat w psach i ludziach ;). Chyba najbardziej raz Ivana poturbował, to wtedy posadziłam go na moment z dala od grupy żeby ochłoną i mu przeszło. Po prostu się chłop zapomina i na dodatek myśli, że wszyscy są tacy wielcy i silni jak on :D Jak się bawi z Julkiem to żadnych pisków nie ma, no chyba, że już do krwi się gryzą :diabloti: takie są po prostu te dobermany, twardziele i brutale :eviltong:

Zdjęcia są robione nowym Nikonem (D5100 + AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6 ED) i powiem, że jestem z niego baaaardzo zadowolona. Jego jedyną wadą jak dotąd jest to, że 95% zdjęć jest ostra jak żyleta i ciężko mi robić selekcję :evil_lol: Kiedyś to było łatwe, połowa nieostrych to do kosza, ćwierć nieciekawa nie do publikacji i reszta może być ;). Foty robiłam na wszystkich chyba możliwych trybach (no może poza krajobrazem nocnym i zdjęć w pomieszczeniach ;) ) więc mogą się różnić odcieniem albo kolorem. Mogłam też w sumie nakręcić filmik, bo cholernik kręci video w Full HD :diabloti: ale może innym razem, nie wszystko na raz.

@Ewa: No ja ci już na spacerze polecałam Nikona... Zawsze możesz sprzedać wszystko co masz do Sonego i zacząć od nowa z Nikonem ;)

Jari ma teraz faktycznie bogate życie towarzyskie ;), co mnie cieszy, bo z drugiej strony ja też na tym korzystam ;). No, może trochę mnie nogi bolały i były brudne :evil_lol: ale ruch to zdrowie... kąpiele błotne również podobno są w modzie ;)

Jeżeli chcecie więcej fotek, to nie ma sprawy, mogę wstawiać, mam ich spory zapas. Ale może już nie dziś, bo szczerze to padam na ryj :evil_lol:

Posted

ale fajne psie spotkanie :-) uwielbiam oglądac takie fotki - w mysl zasady: brudny pies=szczęśliwy pies :-) Moje podobnie wyglądają jak wracamy z nad rzeki :-) Nie mówiąc o moim wyglądzie - dziś stwierdziłam, że chyba zainwestuje w taki strój rybacki gumowany, bo nie nadążam z praniem :-)

Posted

[quote name='Amber']
@Ewa: No ja ci już na spacerze polecałam Nikona... Zawsze możesz sprzedać wszystko co masz do Sonego i zacząć od nowa z Nikonem ;)

Zobaczymy, ale z pewnością muszę się zacząć zastanawiać nad nowym aparatem, bo coś mi Sony szwankuje...dzisiaj większość niby udanych ujęć była nieostra :shake:
Na razie jednak raczej ciężko z funduszami, a myślę, że mocno używany aparat i obiektywy raczej nie byłoby łatwo sprzedać, a nawet jeśli, to z pewnością uzyskana suma raczej nie starczy na Nikona :-(

Mam prośbę, czy mogłabyś mi przesłać na e-maila zdjęcia, na których jest Duffel (sam albo z innym psem/psami) ? Z góry wielkie dzięki :)
[email protected]

Posted

Kajusza napisał(a):
ale fajne psie spotkanie :-) uwielbiam oglądac takie fotki - w mysl zasady: brudny pies=szczęśliwy pies :-) Moje podobnie wyglądają jak wracamy z nad rzeki :-) Nie mówiąc o moim wyglądzie - dziś stwierdziłam, że chyba zainwestuje w taki strój rybacki gumowany, bo nie nadążam z praniem :-)

Haha no ja jeszcze nie doszłam do etapu gumowego stroju, ale może niedługo...? :evil_lol: Przy takich okazjach zawsze najbardziej martwię się o aparat, żeby obiektyw nie został uwalony błotem... A ja, jestem na drugim miejscu, jakoś zawsze się doczyszczę ;) Na początku przyznam dostawałam białej gorączki jak Jari się wycierał o mnie pyskiem, albo nie daj Boże skoczył brudnymi łapami... Ale teraz, po pewnym czasie, mało co robi na mnie wrażenie :evil_lol:

@Ewa
No ja mam ten sam problem ze swoją Alphą, bo teraz raczej pójdzie w odstawkę, a sprzedać też nie bardzo, bo równie mocno jest zużyta. Trzeba będzie coś wykombinować ;).

Fotki ci prześlę, ale nieco zmniejszone, jeśli można, bo niezmniejszona fota średnio zajmuje 7MB (całość wykonanych dzisiaj moich fotek to 4GB :eviltong:) więc ci nawet na 10 maili nie wejdzie.

Posted

Amber napisał(a):
Haha no ja jeszcze nie doszłam do etapu gumowego stroju, ale może niedługo...? :evil_lol: Przy takich okazjach zawsze najbardziej martwię się o aparat, żeby obiektyw nie został uwalony błotem... A ja, jestem na drugim miejscu, jakoś zawsze się doczyszczę ;) Na początku przyznam dostawałam białej gorączki jak Jari się wycierał o mnie pyskiem, albo nie daj Boże skoczył brudnymi łapami... Ale teraz, po pewnym czasie, mało co robi na mnie wrażenie :evil_lol:

he, mnie też już nie rusza zbytnio jak Etna na mnie skoczy brudna, pralkę mam, ale gorzej z moim facetem... raz na Forcie Bema cała mokra na niego skoczyła, bo zobaczyła dużo psów i przyszła 'zapytać' co ma zrobić, wściekł się jak nie wiem co, ale sam jest sobie winien, skoro nim była mokra, to ją głaskał gdy skakała:roll: