Amber Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Ostatnio nie miałam weny do fotek... i nadal jej nie mam, ale stwierdziłam, że nie można się rozleniwić do końca. Dziś takie średnio ciekawe fotki ogrodowe, którym oprócz braku zapału z mojej strony zaszkodziły też chmary meszek, które atakowały wszystko co się rusza. Quote
Amber Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Szczerze mówiąc lepiej wychodziły mi dziś zdjęcia statycznych obiektów ;) Quote
łamAga Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Świetne fotki !!!!!!!!! piekne kolorki ;) a makro cudowne :loveu: Quote
Talucha Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC02449.jpg piękna:loveu: Quote
awaria Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ale o so chosi? :D http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC02449.jpg Quote
Ewa&Duffel Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ale rozczulające :loveu: http://img64.imageshack.us/img64/5079/sam2045d.jpg Te meszki to jakaś tragedia, mam całą szyję pogryzioną i oko spuchnięte :shake: Wieczorem to w ogóle się spacerować nie da, a co dopiero mówić o przystanięciu na chwilę :angryy: Quote
WATACHA Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Tak, meszki to okropieństwo nawet w dzień w cieniu nie można przycupnąć. Quote
Amber Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Nikt za nami nie tęsknił? :placz: Ładnie, ładnie :diabloti: Powiem tyle, że jestem w trakcie przeprowadzki, a aktualnie wylądowaliśmy na starych śmieciach. Jak zawsze są plusy i minusy takiej sytuacji. Minusem i to ogromnym na początku wydawał mi się brak terenów spacerowych. W starym mieszkaniu wychodziłam przed klatkę i zaraz miałam kawał pola do biegania. Tutaj sam beton... Jedyną okolicą jest nadwiślański wał przeciwpowodziowy gdzie chodziłam czasem na spacer jak jeszcze byłam w szkole, ale później na szczycie wału położyli kostkę bauma i teraz roli się tam od matek z wózkami i rowerzystów, a wał jak to wał jest wąski, więc zapowiadało to katastrofę. Poszłam tam jednak bo w sumie nie było gdzie iść, a Jari przyzwyczajony do dłuuugich spacerów bez smyczy zaczynał mi wariować. Chodziłam tam jakiś tydzień i odkryłam, że od samego wału odbiega sporo ścieżek prowadzących nad samą rzekę... Cóż, żeby tam dotrzeć trzeba iść kawałek na smyczy i uważać na te matki z wózkami i rowerzystów... Ale jak już się dojdzie, to widoki są takie jak na fotkach poniżej. Jestem krótko mówiąc oczarowana tą okolicą :loveu: To zabawne, że się tyle lat tu mieszkało, a dopiero teraz odkryło te tereny :splat: Co mi się podoba to niesamowita różnorodność roślinności oraz gleby. Jest zupełnie inna niż w lesie czy w głębi lądu. Czasem jest to piach na plaży, czasem coś pomiędzy, a czasem aż bagno. Rośliny też są inne, poza tym trzeba pamiętać, że jak Wisła wylewa to cały ten teren znajduje się pod wodą i dlatego pnie są tak śmiesznie powykręcane. Ogólnie wszystko mi się to strasznie podoba, a najbardziej to, że jeszcze nie zwiedziłam wszystkich ścieżek i codziennie odkrywam coś nowego :). Fotki są krajobrazowo-Jarheadowe ;). Tutaj na wale, dochodzimy do prawdziwego spaceru ;) Quote
Amber Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Nie wiem jak z czystością tej wody... Wędkarze tu niby łowią ryby, ją też małże, więc chyba nie najgorzej... Stąd jest super widok na całą rzekę, ale niestety dziś siedziało tam jakiś 3 facetów bez koszulek, a jak byłam sama z aparatem, więc stwierdziłam, że obfocę te wspaniałości innego dnia ;) Widać, też, że Jari już leci się przywitać :evil_lol: Quote
kalyna Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 no tereny nie złe znalazłaś :) a jak te matki z dziećmi reagują na dobermana? no i sąsiedzi? Jari pewnie wzbudza spore zainteresowanie :) i te drzewa takie trochę śmieszne są :) to teraz daleko od Jamnic jesteś? no i ja zauważyłam, że Was długo nie ma, ale grzecznie czekałam :) Quote
Amber Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Koniec :). Tak teraz wyglądają moje codzienne tereny spacerowe, 5 min. od osiedla ;). Do Choszczówki też mam teraz bliżej, może się jakoś z Ewą od Duffla ustawię :) Quote
Recommended Posts