Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio nie miałam weny do fotek... i nadal jej nie mam, ale stwierdziłam, że nie można się rozleniwić do końca. Dziś takie średnio ciekawe fotki ogrodowe, którym oprócz braku zapału z mojej strony zaszkodziły też chmary meszek, które atakowały wszystko co się rusza.

• 2 weeks later...
Posted

Nikt za nami nie tęsknił? :placz: Ładnie, ładnie :diabloti: Powiem tyle, że jestem w trakcie przeprowadzki, a aktualnie wylądowaliśmy na starych śmieciach. Jak zawsze są plusy i minusy takiej sytuacji. Minusem i to ogromnym na początku wydawał mi się brak terenów spacerowych. W starym mieszkaniu wychodziłam przed klatkę i zaraz miałam kawał pola do biegania. Tutaj sam beton... Jedyną okolicą jest nadwiślański wał przeciwpowodziowy gdzie chodziłam czasem na spacer jak jeszcze byłam w szkole, ale później na szczycie wału położyli kostkę bauma i teraz roli się tam od matek z wózkami i rowerzystów, a wał jak to wał jest wąski, więc zapowiadało to katastrofę. Poszłam tam jednak bo w sumie nie było gdzie iść, a Jari przyzwyczajony do dłuuugich spacerów bez smyczy zaczynał mi wariować. Chodziłam tam jakiś tydzień i odkryłam, że od samego wału odbiega sporo ścieżek prowadzących nad samą rzekę... Cóż, żeby tam dotrzeć trzeba iść kawałek na smyczy i uważać na te matki z wózkami i rowerzystów... Ale jak już się dojdzie, to widoki są takie jak na fotkach poniżej. Jestem krótko mówiąc oczarowana tą okolicą :loveu: To zabawne, że się tyle lat tu mieszkało, a dopiero teraz odkryło te tereny :splat:

Co mi się podoba to niesamowita różnorodność roślinności oraz gleby. Jest zupełnie inna niż w lesie czy w głębi lądu. Czasem jest to piach na plaży, czasem coś pomiędzy, a czasem aż bagno. Rośliny też są inne, poza tym trzeba pamiętać, że jak Wisła wylewa to cały ten teren znajduje się pod wodą i dlatego pnie są tak śmiesznie powykręcane. Ogólnie wszystko mi się to strasznie podoba, a najbardziej to, że jeszcze nie zwiedziłam wszystkich ścieżek i codziennie odkrywam coś nowego :).

Fotki są krajobrazowo-Jarheadowe ;).

Tutaj na wale, dochodzimy do prawdziwego spaceru ;)

Posted

Nie wiem jak z czystością tej wody... Wędkarze tu niby łowią ryby, ją też małże, więc chyba nie najgorzej...

Stąd jest super widok na całą rzekę, ale niestety dziś siedziało tam jakiś 3 facetów bez koszulek, a jak byłam sama z aparatem, więc stwierdziłam, że obfocę te wspaniałości innego dnia ;) Widać, też, że Jari już leci się przywitać :evil_lol:

Posted

no tereny nie złe znalazłaś :)
a jak te matki z dziećmi reagują na dobermana? no i sąsiedzi? Jari pewnie wzbudza spore zainteresowanie :)

i te drzewa takie trochę śmieszne są :) to teraz daleko od Jamnic jesteś?

no i ja zauważyłam, że Was długo nie ma, ale grzecznie czekałam :)

Posted

Koniec :). Tak teraz wyglądają moje codzienne tereny spacerowe, 5 min. od osiedla ;). Do Choszczówki też mam teraz bliżej, może się jakoś z Ewą od Duffla ustawię :)