Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak sobie myślę, może coś mu się stało w to ucho, naderwało czy coś? Bo są cięte dosyć wąsko. Ale kurczę, respect dla weta, bo wygląda na piękną robotę.

Mina jest genialna. W ogóle to jest szczeniak po tej suce co ci się tak podoba ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
że zostałam wywołana, to ja bym nie rzucała, chyba że na takim lekkim mrozie, moim sonicom na -20 nic się nie działo, a to trochę podobny materiał

-20 to ten lekki mróz? :evil_lol:

dobermanek cudny, szatanek mały :loveu:

Posted

motyleqq napisał(a):
-20 to ten lekki mróz? :evil_lol:

dobermanek cudny, szatanek mały :loveu:

wiesz, jak się mieszka na podlasiu.... :evil_lol:
nie no, trochę nieskładnie napisałam wszystko w tamtym poście, ale nie mam siły myśleć :diabloti:

Posted

Aleks89 napisał(a):

Ciekawe jak Luc wyglądałby bez ogonka:diabloti:Ładnie chyba so nie?

ja to po każdym oberwaniu ogonem np po oczach to mówię, że utnę suce ogon :evil_lol: ile mniej bólu byłoby w moim życiu...

Posted

Problem z ogonem leży w jego osadzeniu. Jak jest nisko to wygląda ok. jak u ASTów czy ONków itp. Problem się zaczyna robić jak jest osadzony wysoko i się zakrzywia nad grzbietem, a nikt go nie uciął :p Dobki te kikuty miały super, bo sterczące do góry i podkreślające sylwetkę (tak samo uszy), a teraz to jakaś totalna katastrofa. Z jednego z najładniejszych psów zrobił się najbrzydszy. I niestety nie wyglądają one tak źle tylko na zdjęciach - na żywo te psy są jeszcze brzydsze, bo wszystko majta i powiewa, tragedia :diabloti:

Posted

Teraz są szczęśliwiusiunie ,bo mają czym machać:loveu::evil_lol:Mnie to zawsze bawi ,że pieski bez ogonków są takie biedne ,bo muszą całą dupą machać.A kurna no Kaja ma ogon całkiem długi a prawie nim nie macha jak się cieszy to wywija dupą ,Lilka też ma ogon a jak zaciesza to wije się cała jak bokser ,albo dz...ka na rurze :evil_lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Teraz są szczęśliwiusiunie ,bo mają czym machać:loveu::evil_lol:Mnie to zawsze bawi ,że pieski bez ogonków są takie biedne ,bo muszą całą dupą machać.A kurna no Kaja ma ogon całkiem długi a prawie nim nie macha jak się cieszy to wywija dupą ,Lilka też ma ogon a jak zaciesza to wije się cała jak bokser ,albo dz...ka na rurze :evil_lol:

hahaha, Buldog mojej znajomej, nie ma nawet tego "kikuta buldożkowego" i nawet nie kręci tyłkiem.. nie wiadomo czy to się cieszy czy co robi.. :diabloti:

Posted

pozwolę sobie bezczelnie wkleić fotki, ot buldoga, myslę, że Amberusia sie nie obrazi :D

to jest pieseczek, który sra wszędzie, byle nie na sralniku :p

Posted

Mały dobeczek skopiowany przecudny :loveu::loveu:

co do mojej sytuacji (sory, że znów u Ciebie :oops:) to pojawiły się nowe okoliczności na niekorzyść mojego TZ-ta więc jak zobaczyl spakowaną moją walizkę to chyba dotarło do głowy, że to już nie przelewki i oznajmił mi dzisiaj, że tak bardzo mnie kocha i zrozumiał właśnie, że musi mnie zaakceptować taką jaka jestem, wspierać w mojej pasji i że wrócimy do tematu drugiego psa...

Posted

[quote name='Rinuś']Mały dobeczek skopiowany przecudny :loveu::loveu:

co do mojej sytuacji (sory, że znów u Ciebie :oops:) to pojawiły się nowe okoliczności na niekorzyść mojego TZ-ta więc jak zobaczyl spakowaną moją walizkę to chyba dotarło do głowy, że to już nie przelewki i oznajmił mi dzisiaj, że tak bardzo mnie kocha i zrozumiał właśnie, że musi mnie zaakceptować taką jaka jestem, wspierać w mojej pasji i że wrócimy do tematu drugiego psa...

ciekawe co to znaczy 'wrócimy do tematu'....

Posted

hmmm może zrozumiał jakie to dla mnie ważne i stwierdził że wcale tak źle z drugim psem mu nie będzie...tym bardziej, że Brutus się zachowuje jakby go nie było czasem...

Posted

[quote name='Aleks89']Teraz są szczęśliwiusiunie ,bo mają czym machać:loveu::evil_lol:Mnie to zawsze bawi ,że pieski bez ogonków są takie biedne ,bo muszą całą dupą machać.A kurna no Kaja ma ogon całkiem długi a prawie nim nie macha jak się cieszy to wywija dupą ,Lilka też ma ogon a jak zaciesza to wije się cała jak bokser ,albo dz...ka na rurze :evil_lol:
Jari nie macha dupą... Tylko merda kikutem ;)

[quote name='nick_']hahaha, Buldog mojej znajomej, nie ma nawet tego "kikuta buldożkowego" i nawet nie kręci tyłkiem.. nie wiadomo czy to się cieszy czy co robi.. :diabloti:
Nie obrażę się (zdjęć srających psów nigdy za wiele w tej galerii :loveu:) ale lepiej byś swojego dożka pokazał :diabloti:

[quote name='Rinuś']Mały dobeczek skopiowany przecudny :loveu::loveu:

Oooo przestraszył się :loveu: Faceci są zabawni :p No cóż, powodzenia ci życzę tak czy siak, jak wiadomo, życie nie jest łatwe i oczywiste ;)

[quote name='FredziaFredzia']Mały dobek cudowny! Wygląda jak szatanisko małe. ;)
W ogóle podobają mi się bardzo psy z tej hodowli... Może kiedyś...? :cool3:

A tak poza tym to jestem biedna i chora... Mam zapalenie oka i ucha, latałam cały dzień po lekarzach. Najgorsze jest to, że nie wiem kompletnie skąd mi się to wzięło. Przepisali mi furę leków i mam nadzieję, że się będzie poprawiać... Zawsze w chorobie się pocieszam jednym - że to nie grypa żołądkowa :evil_lol: Choć ból przy mruganiu bywa wyczerpujący tak samo jak świdrowanie ucha w środku czaszki :eviltong:

Posted

Właśnie mi się przypomniało ,że sąsiedzi moich dziadków mieli kiedyś dwa dobki ,ależ to były urocze pieski:diabloti:Darły ryj od 5rano do popołudnia ,rzucały się na wszystko i wszystkich,zwiewały siejąc terror i NIKOMU TO NIE PRZESZKADZAŁO:evil_lol:

Posted

Na pewno były szczęśliwe - robiły to co każdy doberman by robił, gdyby nie miał jakiś głupich zakazów ze strony właściciela :eviltong:

Posted

Oddawanie do adopcji agresywnych psów , to nie jest nowość , jest to raczej norma niestety. Bo piesek pokocha właściciela i może go nie zeżre :diabloti:
Ci ludzie co mają odemnie Rekinią Piratkę , adoptowali przed piratką bullka Czesława ... można o tym dużo poczytać w sieci ;)
Pies był w kilku domach , miał książkowe CDA , w każdym domu mimo pracy , treningu , odpowiedniego prowadzenia ... skakał domownikowi do gardła. Miał taki fetysz jak się z nim wracało do domu ze spaceru , po włożeniu klucza do zamka w drzwiach ... bronił obejścia swego .. przed własnym opiekunem ;)
Pies zamiast pod igłę , wracał do cioć , a adoptujący podpisywali papier , że oddają psa bo się znudził i cicho sza o agresji , bo już nikt go nie będzie chciał.
Na szczęście w końcu go ktoś uśpił. I też ile było pierdalamento , że jak to takiego pieska cudnego , mądrego , źli ludzie ...

Klamka w sumie też była w grupie ryzyka ;) w schronisku rozpoznana jako agresywny osobnik. Wzięłam ją z zastrzeżeniem , że jeden wyskok i łopatą w łeb i ogłoszę to publicznie :evil_lol:
W sumie parcie na jej wyadoptowanie było tak ogromne , że gdybym zarządzała dożywotniej renty dla niej , to też pewno bym dostała :grins:

Wyadoptowywanie psów przez niektóre jednostki , kojarzy mi sie z taką chamska akwizycją .. sprzedaży na ilość bez grama jakości. Omamianie ludzi , szantażem emocjonalnym i presją.
Jest to obrzydliwe. I potem się dziwią , że ludzie nie chcą adoptować psów.

Posted

Mialam okazje przejechac sie do Olsztyna [ w sniezyce , jechalismy 8 godzin hcac uratowac jednego pieska ] , zeby adoptowac pieska , jeszcze zanim kupilismy Pablisia .
Cudowny , kanapowy , slodki i kochany , biedny i porzucony .
Juz zaplacilismy za adopcje , byl jakis rasowy poniekad .
I chwile przed wyjsciem ze schroniska upierdzielil mnie w reke , zostal gdzie byl a dziewczynka , ktora sie nim zajmowala , cudowna nawiedzona wolonrtariuszka , pisujaca na dogomanii zreszta uwazala , ze to pogryzienie to moja wina , bo chcialam z nim wyjsc i pociagnelam za smycz .

Co do sprzedazy wlasnego psa , to tak przy okazji dodam , ze moja dobermanka , dawno temu , miala niecaly rok kiedy potracil ja samochod . Do konca zycia byla kaleka , w sumie to dopiero teraz widze , ze moglam sie jej pozbyc , bo nie byla taka jak bym chciala .Widac ludzie bez ambicji psami nie handluja .

Vectra , dzieki za mile spotkanie

Posted

Vectra napisał(a):
No czekam tego popołudnia do dziś :evil_lol: bo jakoś już nie zadyndałaś :razz:

Dzwonilam jak dojechalam na ulice , ale nie odbieralas

Posted

RPG napisał(a):
Dzwonilam jak dojechalam na ulice , ale nie odbieralas

chyba kpisz sobie ze mnie w tym momencie ? Ja czekałam na Ciebie do 14. Telefon jak coś bywał zajęty , ale linia oczekiwała na Twoje połączenie.

No to wyszło niefajnie ... Nie mam w zwyczaju kogoś oczekiwać umówionego i bawić się w nieodbieranie telefonu.
Nie mam od Ciebie połączenia nieodebranego. Mam taki mądry telefon , że zapamiętuje i rejestruje takie rzeczy.

Posted

Vectra napisał(a):
chyba kpisz sobie ze mnie w tym momencie ? Ja czekałam na Ciebie do 14. Telefon jak coś bywał zajęty , ale linia oczekiwała na Twoje połączenie.

No to wyszło niefajnie ... Nie mam w zwyczaju kogoś oczekiwać umówionego i bawić się w nieodbieranie telefonu.
Nie mam od Ciebie połączenia nieodebranego. Mam taki mądry telefon , że zapamiętuje i rejestruje takie rzeczy.

Chyba sie zepsulo to oczekiwanie[ owszem byl zajety , ale teraz kazdy telefon czuje jak ktos dzwoni w czasie rozmowy] , bo dzwonilam ze sto razy i w koncu odjechalam , ale naprawde nie widze problemu . Sama sie wpraszalam jak ta chamka:roll:

Posted

Nie mam funkcji "powiadamiania w czasie rozmowy" moja centrala tego nie obsługuje :cool3:
przydało by się , ale jak zajęty domowy , to jest komórka :grins:

Skąd mam , a kupiłam sobie :eviltong: