Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na gównie Kano , powstała ta szkoła ....

to było jego ulubione miejsce do srania , bardzo był zawiedziony , jak jeździł potem do moich rodziców i nie miał gdzie się wysrać ... bo mu ogrodzili kibel i buraków wpuścili :evilbat:

ale dzięki tej szkole , ceny mieszkań na tym osiedlu sięgają zenitu i koszt wynajmu kawalerki to 2500zł plus czynsz.

Posted

[quote name='Niufciak']fajnie macie, pod nosem tereny na spacerek ;)
my po drugiej stronie ulicy za domami mamy rzekę ;)
no właśnie do rzeki to już musimy autkiem śmigać...nie wiem jak to będzie latem...bo mieszkamy w tym mieszkaniu dopiero od listopada...
[quote name='Vectra']Na gównie Kano , powstała ta szkoła ....

to było jego ulubione miejsce do srania , bardzo był zawiedziony , jak jeździł potem do moich rodziców i nie miał gdzie się wysrać ... bo mu ogrodzili kibel i buraków wpuścili :evilbat:

ale dzięki tej szkole , ceny mieszkań na tym osiedlu sięgają zenitu i koszt wynajmu kawalerki to 2500zł plus czynsz.

ha, nam też na starym sralniku Brutusa postawili centrum handlowe Plaza :evil_lol: nie wiem gdzie teraz srają psy z całego osiedla, a jest ich sporo :diabloti:

widzę, że w googlach jeszcze jest stadion żużlowy, a w nim Fantasy Park (imprezownia) :diabloti: oraz home&you :evil_lol:

https://maps.google.pl/maps?q=W%C5%82adys%C5%82awa+Broniewskiego+90,+Torun&hl=en&ie=UTF8&ll=53.014887,18.563783&spn=0.006855,0.013797&sll=53.015842,18.562431&sspn=0.003427,0.006899&oq=W%C5%82adys%C5%82awa+Broniewskiego+90,+Torun&t=h&hnear=W%C5%82adys%C5%82awa+Broniewskiego+90,+Toru%C5%84,+kujawsko-pomorskie&z=16

Posted

[quote name='Rinuś']a to mój bloczek POD SAMIUTKIM lasem na zadupiu Torunia :evil_lol:

https://maps.google.pl/maps?q=toruń+olimijska+6B&hl=en&ie=UTF8&ll=53.029226,18.702132&spn=0.003426,0.006899&sll=53.055894,18.504557&sspn=1.753188,3.532104&t=h&hnear=Olimpijska+6B,+Toruń,+kujawsko-pomorskie&z=17

Rinuś, ale masz bosko:crazyeye:...
zazdraszczam, ja może źle nie mam, ale mieszkać w takiej lokalizacji jak Twoja to chyba sama przyjemność i przede wszystkim chyba cisza i spokój??

Posted

[quote name='Czekunia']Rinuś, ale masz bosko:crazyeye:...
zazdraszczam, ja może źle nie mam, ale mieszkać w takiej lokalizacji jak Twoja to chyba sama przyjemność i przede wszystkim chyba cisza i spokój??
Fakt, jest naprawdę cisza i spokój :loveu: tak, że w Sylwestra nie widzieliśmy prawie w ogóle petard :evil_lol: porównując z moim poprzednim miejscem zamieszkania na parterze z oknem wychodzącym na wylotówkę na Bydgoszcz to teraz w ogóle nie słyszę aut, ludzi, kompletnie nic :lol: podejrzewam, że latem będzie tam przebosko, tylko jedyny minus to brak jakiegoś stawu czy jeziorka, ale jakoś przeżyjemy :p

Posted

[quote name='Korenia']To Rondo w tym lesie to potrzebne jak nie wiem co :evil_lol:

Bo to dla tych, którzy dojeżdżając pod las zdają sobie sprawę , że to KONIEC Torunia:evil_lol:
i wtedy szybko zawracają :diabloti:

Posted

Ja na swoje tereny spacerowe nie narzekam. Szczególnie sobie chwalę Wisłę i jej dobrodziejstwa, a jak mi się tam nie chce iść to pakuje towarzystwo do samochodu i po 10 min. jestem w lesie. Tak robiłam praktycznie przez całą jesień aż do czasu, jak o 17 robiło się ciemno jak w dupie i strach było po tym lesie chodzić ;)

Obejrzałam dziś frisbee i niestety w jednym miejscu jest dość mocno przebite zębem (a pies się bawił nim ok. 10 min. tylko) więc jednak mam psa z mocnym uściskiem i raczej długo ono nie pożyje. Mam nadzieję, że ten Eurablend, którego mam zamiar kupić następnie, jest wytrzymalszy.

Posted

Moje hero xtra były podziurawione jak ser ,powyginane na rantach a i tak latały i jakbym nie rzucał ich do wody jako aporcik to miałbym dalej wszystkie.Ale tępy Lucasek oczywiście musiał je pogubić:angryy:

Posted

No ja też się nie spieszę z wymianą, dopóki przypomina kółko, a nie walec, trójkąt albo inny trapez to będzie w użytku. A nawet jak będzie trapezem ale będzie latać, to też git :lol:

Do wody go wrzucać nie zamierzam, bo ten durny pies potrafi "zgubić" frisbee na szczerym, skoszonym polu, a co dopiero w wodzie :diabloti:

Posted

nam się ogólnie gubienie zabawek nie zdarza, ale było raz tak że wrzuciłam do wody piłkę i ona utonęła :evil_lol: dzielny piesek nurkował, ale nic nie wyłowił :-( no i raz Etna z piłką pognała w krzaki z jakimś psem, wrócili bez piłki ;)

Posted

Jari ma tak, że poszuka sam przez chwilę, ale potem traci zapał i wpatruje się w człowieka, żeby ON rozwiązał ten problem (to zachowanie było fajnie wytłumaczone w książce Oczami Psa ;) ) za niego. I oczywiście drze ryja przy tym. A ja do Wisły wchodzić nie zamierzam :lol:

Jak wrzucam kije do wody to jakiś 30% nie przynosi - zwykle dlatego bo mu nie pasują, są za małe albo za cienkie albo za krótkie (ten pies ma swoje stanowcze wymagania co do tego jaki kij ma być) a czasem dlatego, że odpłynął za daleko, a jak on pływa na głębinie to chyba każdy wie :lol:

Posted

Ja to mogę Gramowi piłkę w krzaki wrzucić i mi znajdzie i przyniesie, świetna zabawa dla niego ;)

a Brum kiedyś mi fajny numer wykręciła :evil_lol: piłka mi wpadła gdzieś w krzaki na podwórku, Brum nie mogła znaleźć, ja nie mogłam znaleźć, Gram też nie. No to zostawiłam bo jesień szła, liście opadną, będzie łatwiej znaleźć ;) dwa dni później robiłam coś z suką przy tym krzaku, i ona strasznie się dekoncentrowała i wyraźnie chciała tam iść, to ją puściłam- myk myk, 3 sekundy, wróciła z piłką :grins: to był chyba jej jedyny przejaw inteligencji do tej pory :evil_lol:

Posted

Jari ma inaczej skonstruowany mózg, jego nie bawi samodzielna praca np. szukanie czegoś, tylko raczej samo, to, że ja też biorę w tym udział i wiem, że jakby coś wpadło w krzaki i on by tego nie znalazł, to by przyleciał do mnie i żądał aby coś z tym zrobiła no bo "jak to?".

Natomiast jakbym rzuciła to jamnikowi, to chyba prędzej by mu wyrosły skrzydełka i róg jednorożca niż żeby przyleciał do mnie i prosił mnie o pomoc. Akurat dla nich samodzielna praca to największy fun jaki może być.

Dlatego na polu Jari lata za frisbee, a jamnik 20 m dalej kopie samotnie dół. I wszyscy są zadowoleni ;).

Posted

[quote name='Amber']

Dlatego na polu Jari lata za frisbee, a jamnik 20 m dalej kopie samotnie dół. I wszyscy są zadowoleni ;).
Mogę napisać identyczne obserwacje jakie miałam mając jamnika i potem mają czubka Rina. Karat kopał sam doły, szukał lisich nor, a Rino tylko piłka piłka i piłka :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']Gram też kiedyś najchętniej SAM :grins: ale ja mu musiałam to myślenie zmienić[/QUOTE]
To nie to, żeby z Cortiną się nie dało pobawić, np. bardzo lubi przeciąganie się kocykiem ale jak jest na otwartej przestrzeni to widzę po niej, że przyjemność sprawia jej samodzielna eksploracja terenu i wąchanie każdego cm trawy. Dlatego jak się wypuszcza towarzystwo do ogrodu to zawsze najpierw przybiega Jari, no bo on się odsika na krzaczki i tyle ma z tego funu, a jamnik ginie na długie minuty.

Posted

[quote name='Amber']To nie to, żeby z Cortiną się nie dało pobawić, np. bardzo lubi przeciąganie się kocykiem ale jak jest na otwartej przestrzeni to widzę po niej, że przyjemność sprawia jej samodzielna eksploracja terenu i wąchanie każdego cm trawy. Dlatego jak się wypuszcza towarzystwo do ogrodu to zawsze najpierw przybiega Jari, no bo on się odsika na krzaczki i tyle ma z tego funu, a jamnik ginie na długie minuty.[/QUOTE]
ja zależy jak wychodzę, jak idę na pola to Gram jest szczęśliwy bo może sobie polatać, ale w ogrodzie to już mu się nudzi obrzydliwie ;) Brum bardziej się czymś zajmie, bo ona zawsze sobie zajęcie znajdzie :evil_lol: Gram bardzo lubi coś ze mną robić, ale oczywiście na pewnych zasadach, potrafi powiedzieć "lol nope" i nic się nie da zrobić :diabloti: