Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W końcu Finka załapała się na jakąś sesyję :D Dobrze, że chociaż ona jest najarana na piłkę. A co do badyli i zabawek, to nie pomogę. Najlepiej radzić z własnego doświadczenia, a ja swojego psa nie musiałam nakręcać na zabawki, więc wole nie pieprzyć głupot ;)

To jest paranoja co się teraz dzieje. Wydawać psa, bo charakter nie ten, albo nie daj borze dziury kopie :shake: Nie pojmuję rozumowania niektórych ludzi, przewyższają mnie chyba...

Posted

kopała doły za kwotę 20 tysięcy czy działka jest warta 20 tysięcy ? :evil_lol:
to w moim mieszkaniu , nie w domu którym mieszkam ;) kibel jest więcej warty , niż ta CENNA działka :diabloti: czyli nici z korzystania , bo się zniszczy :evilbat:

Posted

ludzie to idioci, po prostu idioci :angryy:
obym nie była nigdy w sytuacji, że musze oddać swoje psy. ale NA PEWNO nie będzie to tak błaha sprawa.. jak w tym czy poprzednim wypadku:shake: po prostu gotuje się we mnie jak czytam te brednie. dogomaniacy.. posra...

Posted

[quote name='Unbelievable']co za debilizm.... u mnie mimo dwóch psów jest wychuchany ogród z równą trawką ale jak się nie chce zajmować psem to później tak wychodzi....
Ja ogrodu nie mam, ale u TŻ jest skopany równo :eviltong: Z tym, że się bierze grabie i zasypuje ;) Nikt całe szczęście nie jest większym miłośnikiem krzaczków niż psów :p

[quote name='rashelek']W końcu Finka załapała się na jakąś sesyję Dobrze, że chociaż ona jest najarana na piłkę. A co do badyli i zabawek, to nie pomogę. Najlepiej radzić z własnego doświadczenia, a ja swojego psa nie musiałam nakręcać na zabawki, więc wole nie pieprzyć głupot ;)

To jest paranoja co się teraz dzieje. Wydawać psa, bo charakter nie ten, albo nie daj borze dziury kopie :shake: Nie pojmuję rozumowania niektórych ludzi, przewyższają mnie chyba...
Cortina też jest nagrzana na piłkę, ale u niej nic nie jest jednak ważniejsze od kopania :p Finka też kiedyś tak przerzucała ziemię, ale na starość trochę jej przeszło ;)

[quote name='motyleqq']ładna z niej suka. szkoda mi takich psów przechodzących z rąk do rąk...
Ja to sobie nawet tego nie wyobrażam... Mieć psa i go oddać do kogoś innego. Ja po operacji miałam ostrożne rokowania i nie powiem, było w domu gorąco, bo mogło być tak, że nie wstanę tak szybko jak wstałam i co przeszłam i co przeżyłam to moje. Ale wolałam skłócić się z całą rodziną niż nawet dopuścić myśl, że oddam psa. A myślę, że niesprawność ruchowa po operacji + 40 kg pies z ADHD, był lepszym powodem do pozbycia się czworonoga niż dziury w ogródku czy "autyzm" :p

[quote name='Kajusza']śliczna ta Lola, a ludzie ją za darmow chcą oddać? Jest wysterylizowana? Będę trzymała kciuki, żeby znalazła super dom, juz ostatni ...
Z tego co wiem to za darmo, o sterylce nie wiem. Ale czytałam na forum, że może domek się znajdzie szybciej niż myślimy :)

[quote name='Vectra']kopała doły za kwotę 20 tysięcy czy działka jest warta 20 tysięcy ? :evil_lol:
to w moim mieszkaniu , nie w domu którym mieszkam ;) kibel jest więcej warty , niż ta CENNA działka :diabloti: czyli nici z korzystania , bo się zniszczy :evilbat:
Haha jakby psy kopały doły za 20 tys to byłabym bilionerką :evil_lol:

[quote name='chrupcia']ludzie to idioci, po prostu idioci :angryy:
obym nie była nigdy w sytuacji, że musze oddać swoje psy. ale NA PEWNO nie będzie to tak błaha sprawa.. jak w tym czy poprzednim wypadku:shake: po prostu gotuje się we mnie jak czytam te brednie. dogomaniacy.. posra...
Bo my mamy po prostu chore głowy, że się kundlami przejmujemy :eviltong:

[quote name='Vilena']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_4276.jpg
Jaki piękny netoperek :loveu:

Wiem, że ND szuka domów psom w Niemczech, to dobry pomysł by ogłaszać tam tą sunię, ponieważ u nas z adopcjami ciężko, a wiadomo -> jeszcze ciężej z psami w typie dobermana czy rotka.

To na prawdę straszne - pies kopie dziury w ogródku - coś niesamowitego :roll:
No okropne, bo przecież psy w ogrodzie mają stać i się nie ruszać... Dla tych ludzi to taki doberman byłby idealny :p http://allegro.pl/pies-stroz-ochrona-doberman-figura-ogrodowa-93-cm-i2423544756.html

Dziś pojechaliśmy odwiedzić kolegę, akurat był z innymi kolegami i się nie mogli wszyscy nadziwić, że moje psy piją wodę butelkowaną :diabloti: "Pooopatrz Żywca leją psom. Trzeba było kranówę przelać". Już pomijając to, że nie mam na czym oszczędzać tylko na wodzie niegazowanej, składować puste butelki i pamiętać, żeby je napełniać przed wyjściem kranówką :eviltong: to naprawdę otworzyło mi oczy gdzie mają miejsce psy w życiu niektórych... Acha i oczywiście usłyszałam tekst o czaszce i mózgu u dobermana. Tym razem już się nie bawiłam w okrężne wyjaśnienia tylko od razu powiedziałam, że to totalna bzdura i chyba nikt nie byłby na tyle głupi, żeby hodować takie psy od pokoleń i nic z tym nie robić... Chyba ich światopogląd się załamał bo byli niesamowicie zaskoczeni, że to nieprawda :diabloti: Powiedziałam, też, że wszystkie, owszem z rodowodem, Cortina jest nawet championką. To później jeden z tych facetów mówił do drugiego... "Ty, one wszystie rodowodowe, na championy z nimi jeżdżą" :evil_lol: Chyba tekst "jechać na championy" zamiast na wystawę wejdzie do mojego słownika haha :eviltong:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Tak, a to jest najlepsza zabawka zwłaszcza po 22 lub jak coś oglądam :diabloti:

Najlepsza to jest piszcząca piłka, kiedy mam kaca ;)

No nie mogę uwierzyć, że pies dziury kopie, jak to możliwe? Biedni właściciele, tego na pewno nie mogli się spodziewać :-( Taki cios :-(
Powinni wziąć Cyca, on kopie dziury w cemencie :diabloti:

Posted

Dobrze, że Lola ma szanse na nowy dom.... mam nadzieje, że w końcu dobrze trafi. Amber - daj znać czy znalazła dom, dobra?

Ja tak sobie myśle, że faktycznie chyba mam coś z głową, że Wegi nie oddałam, tylko się tak produkowałam z nią, kasę buliłam na szkoleniowców, leki .... Szkoda, że ona nie wie tego, że jakby trafiła gdzieś indziej to jej życie nie byłoby takie różowe .... i nie jest miłym i bezproblemowym psem z wdzięczności do mnie :diabloti:

i apropos różnych teorii - tą o czaszcze słyszłam (i m.in. od wspominanego utaj wieki temu wł. dobka - ojca mojej koleżanki :crazyeye: ) ... ja często słysze, że Wega to napewno jest mi wdzięczna i bardzo mnie kocha, że wyciągnęłam ją ze strasznego schronu ;-) ....

Posted

Kajusza napisał(a):
ja często słysze, że Wega to napewno jest mi wdzięczna i bardzo mnie kocha, że wyciągnęłam ją ze strasznego schronu ;-) ....

Taaaa.. Ja odkąd mam Avril to ile się nasłucham, że takie po przejściach to najwierniejsze, najmądrzejsze naj naj naj :roll:
W ogóle to kundelki są najzdrowsze i wszystko umieją same :diabloti:

Posted

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_4511.jpg :loveu:

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_4537.jpg to zdjęcie mi sie skojarzyło z niedawno oglądanym filmem. Jakaś ludność w Afryce (nie pamiętam) to kobiety w tego plemienia, żeby być piękniejsze to rozszerzały sobie wargi. I tak właśnie jakieś koła metalowe wkładały i podobnie wyglądały :D To widać Jari też chce być piękniejszy :D

Ja im więcej słucham ludzi to zdaje sobie sprawę, że psy dla większości to towar. Nie wiem czy ludzie nie wiedzą, że psy mają uczucia itp :(

Posted

A Jari to doberman czy wodołaz? :evil_lol:

Uwielbiam dostawać rady od "miłośników" i "znafców" dla których rozwiązywanie problemów jest łatwe- zlać, oddać albo uśpić :angryy:

Ps. A swoją drogą to moje psy są jakieś inne bo nigdy dołów nie kopały :cool3:

Posted

Szkoda , ze moj Kot sie na czempiony nie nadaje , woli blotne kapiele . W tej chwili ma czysty tylko czubek glowy w zasadzie , reszta w blocie . Chyba bude Mu kupie i na lancuch zaczepie , zeby wysechl po pierwsze a po drugie to tez kopie i ciezko przejsc przez podworko nie lamiac nogi .

Jade do tej baby po poludniu zrobic zdjecia i zobacze jak ta biedna Lola wyglada . Jak juz bede ja zabierala , bo ja bede musiala to zrobic to zapytam babe o maila i wysle jej pozniej linka do tych tematow gdzie sie info o Loli miesci , zeby sobie poczytala . Swoja droga to ma durna pi...dziecko , ciekawe jak wytlumaczy , ze Lola juz nie bedzie z nimi mieszkala ?
I nawet karma po niej nie zostanie , bo obiecala oddac razem z Lola a jest tego caly worek az . Naprawde , moze ktos sie jednak skusi ? Caly worek karmy i suka do wziecia . Pani dzwonila oddzielnie mowiac , ze ten worek odda .

Posted

Dopiero do mnie dotarlo co napisalas o Sweetie :roll::roll::roll:
Pozwolisz , ze nie skomentuje .
Zdjecia Lolki sa w albumie to znajdziesz , nie najlepsze , ale rece mi sie trzesly normalnie .
Robilam zdjecia i widzialam Lole jak siada poslusznie , waruje , nie majac swiadomosci po co to wszystko .
Poszlo o trawnik , bo tak to Lola jest cudowny pies ,ale z tym trawnikiem to przesadzila , bo oni zaplacili 20 tysiecy za ziemie , za posniesienie terenu za ten pieprzony trawnik a tu takla kicha w nocy sie stala jak Lola miala sie wybiegac po calym dniu . I ten dom taki piekny i ten trawnik zadbany , zeby oko cieszyl ....
No nie powiem , myslalam , ze jej przydzwonie w ryj . Powiedzialam tylko , ze to rzeczy i ze ja mam ladniejszy dom i trawnik bym miala tez , ale mam psa kopiacego to nie mam i mam to gdzies .
Reszte dopowiem w sobote , bo w sobote Lola ma byc zabrana ostatecznie , bo w niedziele panstwo na wywczas jada .

aaaa jak zapytalam jak dziecku powie , ze Loli nie ma juz , to powiedziala , ze on sie tak nie przywiazal , ale mi wychodzi , ze tam nikt nie jest prywiazany raczej , z naciskiem jednka na na na pewno nie jest przywiazany i ma Lole w dupie .

Posted

Się postów posypało, że nie będę już cytować ;) Czarna jamniczka, co się szczerzyła (na Jariego oczywiście ;) ) to Balbina, należąca do mojego teścia. Już kiedyś wklejałam jej foty. Jest tam jeszcze jeden pseudojamnik, Baton ale on jest mało towarzyski więc chyba się na żadną fotę nigdy nie załapał :eviltong: Jak Jari przychodzi to się w ogóle chowa gdzieś, chyba się go boi ;) W sumie to dobrze, bo nie prowokuje bójek.

Co do "kagańca" to Jari w ogóle ma tendencję do noszenia rzeczy w pysku ;) Jak są małe to mu się chowają pod fafle i udaje, że nic tam nie ma :eviltong:

Co do kundelków to już wiem czemu moje rasowce są takie rozpieszczone... Od jeżdżenia na championy poprzewracało im się w głowie :evil_lol: Gdyby były ze schroniska na pewno doceniły by lepiej swoje życie :eviltong:

Rena, jeżeli chodzi i Sweetie to w ogóle było "zabawnie" bo panienka przyszła tutaj i zaczęła pluć jadem, że jak ja śmiem ją oceniać :p Jak masz ochotę to możesz sobie poczytać tę żenującą wymianę zdań:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/205032-Grupa-do-zada%C5%84-specjalnych-czyli-dwie-jamnice-i-doberman-%29?p=19231101#post19231101

Mnie to bardzo zdołowało, jak sobie pomyślałam, że mogła kupić Jariego. Tak niewiele brakowało :shake:

Co do właścicieli Loli to naprawdę brak słów i się nasuwają się zwroty takie jak: dulszczyzna i kołtuństwo. Dzieciak wychowywany przez takich rodziców zapewne nie będzie darzył uczuciem jakiegokolwiek zwierzęcia.

Posted (edited)

Rzucialam na rozmowe okiem , no jestem pod wrazeniem tego co pisze ten Portos . Ma facet glowe jednak .
Ja bym nie wpadla na to , ze mozna kochac , ale jednak te oczekiwania .....
Znam hodowczynie od "siedmiu bolesci" , zartuje oczywiscie bo darze Ja wielkim szacunkiem . Ma dwie suki i zadna nie jest hodowlana bo cos tam , wiec sa po sterylkach i zyja sobie grzecznie .
W sumie mogla sprzedac i kupic drugie co by dzieci rodzily .

Wymiekam chyba na dzisiaj , za duo wrazen , ja sie do tego nie nadaje jednak .To trzeba miec nerwy .

Edited by RPG
Posted

a jakby ktos nie zauwazyl jednak to na zdjeciach widac rzeczony trawnik , na 20 tysiecy to on nie wyglada czyli o te wczasy poszlo .
Swoja droga to trzeba byc wybitnie tepym , zeby w pazdzierniku przy adopcji nie pomyslec o tym , ze sie wyjedza . Pomijam juz milczeniem , ze Lola spokojnie na wyjazd sie nadaje i sie wszedzie umie zachowac .