Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Liczby też mówią za siebie, bo ważyłam go wczoraj i jest... 38 kg :multi: (z 33!!!)

@awaria
Mam nadzieję, że i Baronowi karma posłuży, u nas przy pierwszym worku było trochę lepiej niż na innych karmach czyli kupy duże i 3x dziennie, ale za to zawsze takie same, a nie, że raz w miarę, a raz za przeproszeniem sraka ;). Potem kupy robiły się mniejsze i zaczynało widać po psie, że trochę ciałka odkłada. No i dziś np. cały dzień byliśmy razem, chodziliśmy, a pies kupy nie zrobił... Dawniej było tak, że potrafił robić 3x i na jednym spacerze, a co jedna to gorsza aż do wodnistej brei :ekmm:

@Ewa&Duffel
No ja muszę tobie podziękować, bo w sumie brzuch Duffla mnie najbardziej przekonał, że nie wszystkie karmy vet są takie same :evil_lol: On po Hill'sie chyba miał też biegunkę... Zupełnie jak Jari po tym i/d :p

Noga coraz lepiej, już sobie chodzę w mniejszym stabilizatorze, po domu bez kul i bez niczego, ale droga do pełnej sprawności jeszcze bardzo długa przede mną. Tydzień temu miałam pierwszą rehabilitację, jutro drugą + oczywiście codzienne ćwiczenia w domu. Kąt zgięcia kolana mam ok. 15% i nie ma jak tego przyspieszyć, gdyż mam naciągnięte i przycięte wiązadło, które sama muszę powoli rozprostować, co zajmie jakieś 2-3 miesiące. Noga boli, ale musi boleć, nie da rady :p Dzięki wszystkim za życzenia i pozytywne wibracje :loveu:

Dziś byliśmy na małej wycieczce, co szczególnie dla mnie było dużą przyjemnością i odmianą od ciągłego siedzenia w domu. Pojechaliśmy po klatkę dla Jariego z Allegro, bo się cwaniak nauczył otwierać drzwi skacząc na klamki i trochę nam poniszczył rzeczy w domu jak zostawał sam :diabloti: Ja wracam na uczelnię, inni do pracy jak zwykle no i powstał problem z zostawianiem psa. Kennel był w Piasecznie, a jako, że to niedaleko Konstancina to sobie podjechaliśmy do parku z tężnią. Nie mówię zwykle pozytywnie o swoich zdjęciach (sama robiłam, siedząc na ławeczce ;) ) ale na tych baaardzo podoba mi się światło :). Oczywiście to nie moja zasługa, tylko natury :cool3:

Posted

Hej Amber :) dawno mnie nie było... cieszę się że pomału Ci sie układa :multi: Jari faktycznie przytył.. i ja jestem nim zachwycona, nie myślę o takiej rasie, ale jak na niego patrzę to CHCE MIEĆ DOBKA! :evil_lol: jest zjawiskowy :loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']Piekne zdjęcia :loveu:
[quote name='WATACHA']Baletnica hi,hi,hi
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2293.jpg
ładnie przybrał :)
[quote name='Talucha']Ale ładnie mu się przybrało :)
[quote name='omry']Ależ on ma klatę :loveu:
Dziękujemy :loveu:
[quote name='evel']Miło Cię czytać, Amber :) A z Jariego się chłop zrobił, że ho ho! ;)
No, szkoda, że tak samo nie chce mi się pisać artykułów na ćwiczenia :evil_lol:
[quote name='chrupcia']Hej Amber :) dawno mnie nie było... cieszę się że pomału Ci sie układa :multi: Jari faktycznie przytył.. i ja jestem nim zachwycona, nie myślę o takiej rasie, ale jak na niego patrzę to CHCE MIEĆ DOBKA! :evil_lol: jest zjawiskowy :loveu:
Z yorka na dobka? To może być mały szok na początku ;)
[quote name='Ewa&Duffel']Tak, Dufflowi też Hill's nie pasował, tylko, że on jadł wersję z/d ;-)
Zdjęcia świetne, faktycznie ładne światełko ! To chyba zachodzące słońce było ? :smile:
Tak, zachodzące. W sumie dobrze się stało, że błądziliśmy z godzinę szukając tej tężni (która jest przy samym wjeździe :diabloti:) bo by tak ładnie nie było ;)

W ogóle trzymajcie kciuki bo Cortina ma sterylkę w poniedziałek :roll:

Kilka fotek z Parku Szymańskiego :)

Posted

Raczej takiej zmiany nie będzie :) raczej będę tylko podziwiać Jariego ;) po prostu jak na niego patrzę to myślę że super byłoby mieć takiego pięknego dobermana, to jedyny doberman który mi się tak podoba, a w sumie to jedyny który mi sie w ogóle podoba - ma coś w sobie :)

Posted

motyleqq napisał(a):
eej, byłaś tak blisko mnie i nie dałaś znać? ;-) wybiegali by się za wszystkie czasy ;-) a poza tym, od kiedy odwiedzasz parki?:cool3:

Bo mnie nie było, tylko TŻ. Ja byłam w tym czasie na uczelni. Parki odwiedzam od kiedy nie mogę chodzić po lasach i polach, a tylko przejść kilka kroków od ławki do ławki - lepszy rydz niż nic ;). Skoro znasz tak dobrze ten park to może mi powiesz czy często tam straż miejska chodzi? TŻ tak sobie beztrosko Jariego spuścił - w sumie jego sprawa, on zarobi mandat nie ja :evil_lol: W ogóle nie pamiętałam, że ty tam blisko mieszkasz, jak będę tam następnym razem to dam ci znać :).

chrupcia napisał(a):
Raczej takiej zmiany nie będzie :smile: raczej będę tylko podziwiać Jariego ;-) po prostu jak na niego patrzę to myślę że super byłoby mieć takiego pięknego dobermana, to jedyny doberman który mi się tak podoba, a w sumie to jedyny który mi sie w ogóle podoba - ma coś w sobie :smile:

Jari nie jest jedynym dobermanem, który mi się podoba, ale niewątpliwie dla mnie jest najładniejszy. Miło, że dla ciebie też ;)

Posted

Nielubiemciem :obrazic: Przez Ciebie i Twoje zdjęcia, "z tyłu głowy" ciągle siedzi mi myśl, że chyba jednak się nie oprę i kiedyś zaadoptuję jakieś dobermanowe nieszczęście :roll: Oczywiście, jak już będzie mnie stać, żeby utrzymać takie futrzadło :evil_lol:

A sterylka Cortinowa z jakiegoś konkretnego powodu?

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2450.jpg nie ma tu SM...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2453.jpg tu też nie ma...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2454.jpg no to patataj :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']Bo mnie nie było, tylko TŻ. Ja byłam w tym czasie na uczelni. Parki odwiedzam od kiedy nie mogę chodzić po lasach i polach, a tylko przejść kilka kroków od ławki do ławki - lepszy rydz niż nic ;). Skoro znasz tak dobrze ten park to może mi powiesz czy często tam straż miejska chodzi? TŻ tak sobie beztrosko Jariego spuścił - w sumie jego sprawa, on zarobi mandat nie ja :evil_lol: W ogóle nie pamiętałam, że ty tam blisko mieszkasz, jak będę tam następnym razem to dam ci znać :). /QUOTE]

ja mieszkam akurat bliżej parku moczydło więc raczej tam chodzę, nie wiem czy w szymańskiego jest SM :) w moczydle nie ma, zresztą jest nieformalny podział na miejsca, gdzie psy chodzą raczej na smyczy i miejsca, gdzie chodzą raczej spuszczone ;)

[quote name='evel']
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2450.jpg nie ma tu SM...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2453.jpg tu też nie ma...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_2454.jpg no to patataj :evil_lol:

ta interpretacja zdjęć totalnie mnie rozwaliła :D

Posted

gops napisał(a):
jaką on ma dłuuuuugą szyję :crazyeye: :lol:
mi też niestety coraz bardziej przez was chodzi po głowie dobek :roll:

to Cie chyba musi głowa boleć, jakieś 32kg żywej wagi na głowie, no no no.... :P :P