Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

motyleqq napisał(a):
zima na Twoich zdjęciach, to pewnie rano było, co?

aj tam, niedelikatny w zabawie... :diabloti: Etna lubi i nie płacze :cool3:

Rano nie rano, 10-11... Ja całe szczęście nie muszę wychodzić, tyle dobrego :evil_lol:

Etna jest takim samym wariatem ;) ale większość piesków niestety nie lubi mieć 38 kg na głowie i szczerze to im się nie dziwię :evil_lol:

Posted

Igor pół roku po wyjściu ze schronu ważył równe 40kg- 11,5 roku miał wtedy :-)
Ta zima u WAs absolutnie mi się nie podoba, ale Jari - och łatwo można się w Nim zakochać :-)
Na kilku zdjęciach zauważyłam punktowe ślady z boku na szyi- to pamiątka po bliskich spotkaniach 3- go stopnia?

Posted

Ja tam lubię wszystkie rasy w sportach. Jeśli psu sprawia to przyjemność to nie ważne jakiej jest rasy. Moim zdaniem każdy pies do agility się nadaje, ale oczywiście nie każdy poradzi sobie w tym sporcie tak bardziej zawodowo, bo amatorsko to z każdą rasą można to ćwiczyć. To fajne ćwiczenie na doskonalenie posłuszeństwa, bo tam pies ma słuchać przewodnika będąc bez syczy i biegając sobie luzem. Miałam możliwość z Bahią pójścia na agility właśnie po to by doszkolić posłuszeństwo, a nie dla kariery sportowej, bo molos oczywiście nie sprawdzałby się tak jak lżejszy, mniejszy pies w tym sporcie.
Tak więc moim zdaniem z każdym psem można ćwiczyć ten sport, ale jeśli się ma wielkie ambicje do uczestnictwa w zawodach to już raczej poleciłabym owczarki, bordery ...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_3323.jpg jakie śliczne ! I jakie ma zaszronione brwi :)

W takie zimno Jari chyba się nie odważy wejść do wody co ?

Posted

[quote name='BERKANO']Igor pół roku po wyjściu ze schronu ważył równe 40kg- 11,5 roku miał wtedy :-)
Ta zima u WAs absolutnie mi się nie podoba, ale Jari - och łatwo można się w Nim zakochać :-)
Na kilku zdjęciach zauważyłam punktowe ślady z boku na szyi- to pamiątka po bliskich spotkaniach 3- go stopnia?
Nie wiem czy Jari ze swoimi problemami żołądkowymi kiedyś dojdzie do 40 kg - bardzo bym chciała :)

Co do śladów to nie są to pogryzienia, gdyż nie miał żadnych starć z psami, są to raczej ślady po lataniu po krzakach ;)

[quote name='Unbelievable']no ja zawsze mam wrażenie, że dobki w agi biegają jak koniki :evil_lol: widziałam też kiedyś filmik z bernardynem na torze :) da się ze wszystkimi psami, ale z większością tylko i wyłącznie dla zabawy
Jak konie pełnej krwi ;) Gdyby był konkurs skoku wzwyż to myślę, że dobki miały by trochę do powiedzenia, gdyż skaczą jak gazele :cool3:

[quote name='dianusia921']Ja tam lubię wszystkie rasy w sportach. Jeśli psu sprawia to przyjemność to nie ważne jakiej jest rasy. Moim zdaniem każdy pies do agility się nadaje, ale oczywiście nie każdy poradzi sobie w tym sporcie tak bardziej zawodowo, bo amatorsko to z każdą rasą można to ćwiczyć. To fajne ćwiczenie na doskonalenie posłuszeństwa, bo tam pies ma słuchać przewodnika będąc bez syczy i biegając sobie luzem. Miałam możliwość z Bahią pójścia na agility właśnie po to by doszkolić posłuszeństwo, a nie dla kariery sportowej, bo molos oczywiście nie sprawdzałby się tak jak lżejszy, mniejszy pies w tym sporcie.
Tak więc moim zdaniem z każdym psem można ćwiczyć ten sport, ale jeśli się ma wielkie ambicje do uczestnictwa w zawodach to już raczej poleciłabym owczarki, bordery ...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_3323.jpg jakie śliczne ! I jakie ma zaszronione brwi :)

W takie zimno Jari chyba się nie odważy wejść do wody co ?
No mnie agility jakoś nigdy nie kręciło, co innego sporty obronne, IPO itp. Teraz przy swoim stanie zdrowia mogę pomarzyć tylko o jednym i o drugim :p Nie mówiąc o wystawach na które w sumie już byśmy się nadawali, ale niestety zamiast wystaw opłacam rehabilitację :roll:

W takie zimno jest zakaz kąpieli ;). On jak to on, może i by wskoczył za patykiem, ale nie mamy zamiaru próbować... Już wystarczy, że tę tchawicę cały czas leczymy.

[quote name='Marta_Ares']piękne te fotki ze szronem :loveu: :loveu: :loveu:

sama miałam ochotę zabrać psy na taką sesję, ale ciągle czasu brakuje zeby wyjsc z aparatem:roll:

[quote name='FredziaFredzia']Powtarzam się, ale Jari jest po prostu cudowny. Najładniejszy doberman jakiego oglądałam na zdjęciach czy widziałam na żywo. ;)
[quote name='Talucha']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_3424.jpg :grin:
nie mogę z jego niektórych min

[quote name='dOgLoV']Te fotki sa rewelacyjne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_3390.jpg widać jak u was zimno :roll:

Jari :loveu:

[quote name='WATACHA']Gdzieś mu oko umknęło ;)
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_3424.jpg

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_3625.jpg ooooooooooooooo!Patyczek!:)
Dzięki, dzięki :)

Wczorajsze foteczki. Dziś już fotek ni ma i nie wiem kiedy będą następne :roll:

Posted

dOgLoV napisał(a):

WATACHA napisał(a):

Dziękować ;)

FredziaFredzia napisał(a):
Skąd macie tą zieloną obrożę? Super kolor. :)

Przyjaciółka mi przywiozła z USA na prezent :) W ogóle u mnie w galerii jest sklep zoologiczny w trakcie likwidacji i można kupić taniej niektóre rzeczy. W sumie pierwszy raz tam byłam (zawsze jakoś Kakadu miałam po drodze bardziej) kupić przeciwkleszczówkę wczoraj i zobaczyłam, że mają całkiem fajny wybór obróż... Obczaiłam podobną do tej zielonej, tylko błękitną za 11 zł :p Byłam niestety z mamą, która kompletnie nie podziela moich zainteresowań :eviltong: więc będę musiała się tam wybrać sama bo mi ta obroża cały czas chodzi po głowie :lol:

zaba14 napisał(a):
uwielbiam go :P
a Ty wracaj do zdrowia!!!! :)

Ba! Gdyby to jeszcze takie proste było :roll: