2411magdalenka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 co za debile.. przepraszam za słownictwo, ale nie dość że przytulisko ma problemy, to jeszcze jakieś półmózgi wyrzucają dodatkowe psiaki... ehh.. jasne, że lepiej niż gdyby w lesie do drzewa przywiązali, ale nie mogą podrzucić zwierzaka gdzie indziej? a najlepiej samemu poszukać domu? nóż się w kieszeni otwiera... 180 psiaków to nadal ogromna liczba...... więc walczymy dalej! Quote
MaDi Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Murka napisał(a):Wczoraj zawieźliśmy do Rachowa 160 kg karmy (ok. 20 kg puszek, reszta suche), pudry i spreje na pchły/kleszcze. Karma jest ze zbiórki na psiaki bezdomne w szkole podstawowej w Janowie Lubelskim, kolejna taka akcja będzie we wrześniu, więc też coś podrzucimy. Wg informacji od p.Renaty obecnie jest ok. 180 psów. Ale już ktoś w nocy wyrzucił z samochodu psa i krąży koło posesji nie dając się złapać :( Dziękuję:) Miałam nadzieję,że przestaną tam przywozić psy jednak liczyłam się też ze skutkami ubocznymi rozgłosu. Quote
as_ko Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Zapraszam na wątek Yoko, Czarusi i Mimi :smile: http://www.dogomania.pl/threads/2063...4#post16722924 Quote
olivetshka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zapraszam wszystkie mamy na bazarek z ubrankami z USA dla dziewczynki - bazarek na sunię ON, wyrwaną ze szpon śmierci głodowej: http://www.dogomania.pl/threads/206170-Garstka-ubranek-dla-dziewczynki-na-2-3-lata-z-USA-dla-suni-ON-do-30.04. Quote
zaginiona sara Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 teresz10 napisał(a):Sterylka 250 - moze macie jakąs tansza propozycję ? Na dzien dzisiejszy gdyby ktos jechał to prosze o kontakt - Lessi musi dostac wczesniej szczepionkę wirusową, bo mi jej nikt nie przyjmie do kliniki na sterylke.... Rozmawiałam z panią Renatą , pytałam ile psów opusciło przytulisko - odpowiedziała ze od wizyty tv kilkanascie - a jest juz to odczuwalne ze jest luźniej w boksach. Znam weta który nie jest drogi, kastrował nam kotkę, nie było żadnych powikłań a zabieg był ciężki, Na pw mogę podać kontakt jak wiadomo cena zależy od wielkości psa i zużytych materiałów. Quote
LadyS Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 A jaki wet wysterylizuje sukę, która była dopiero co szczepiona na wirusówki? Znani mi weci, dobrzy chirurdzy, czekają przynajmniej 2-3 tygodnie... Quote
zaginiona sara Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 ladySwallow napisał(a):A jaki wet wysterylizuje sukę, która była dopiero co szczepiona na wirusówki? Znani mi weci, dobrzy chirurdzy, czekają przynajmniej 2-3 tygodnie... Ja nigdzie nie napisałam, że bez szczepień będzie zabieg. To jest odpowiedź na pytanie o tańszy zabieg. Poza tym przed szczepieniem odrobaczenie. Quote
LadyS Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 zaginiona sara napisał(a):Ja nigdzie nie napisałam, że bez szczepień będzie zabieg. To jest odpowiedź na pytanie o tańszy zabieg. Poza tym przed szczepieniem odrobaczenie. Ale to pytanie było skierowane do teresz10. Jeśli chcieć zachować odpowiednią kolejność, to odrobaczenie (w moim mniemaniu powinno być dwukrotne) to już 14 dni + szczepienie i mamy półtora miesiąca z głowy - dopiero potem można robić zabieg. To już lepiej poszukać jakiegoś DT, które weźmie suke na przetrzymanie na parę dni po zabiegu. Quote
MaDi Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 ladySwallow napisał(a):Ale to pytanie było skierowane do teresz10. Jeśli chcieć zachować odpowiednią kolejność, to odrobaczenie (w moim mniemaniu powinno być dwukrotne) to już 14 dni + szczepienie i mamy półtora miesiąca z głowy - dopiero potem można robić zabieg. To już lepiej poszukać jakiegoś DT, które weźmie suke na przetrzymanie na parę dni po zabiegu. Teresz już wszystko wie, rozmawiałyśmy na ten temat;) Lessie i Czekoladka zostały dzisiaj odrobaczone. Perełka jest w klinice, to będzie baaardzo droga "impreza", więcej zdrowotnych wieści jutro... Quote
funia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Czyżby moja troska Perełka pojechała do kliniki ? O jezu jak sie ciesze ...Czy ona ma wątek ?Czy tu zagladac po wiadomości /?Bedzie dobrze . Quote
wieso Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='funia']Czyżby moja troska Perełka pojechała do kliniki ? O jezu jak sie ciesze ...Czy ona ma wątek ?Czy tu zagladac po wiadomości /?Bedzie dobrze . http://www.dogomania.pl/threads/206150-TRAGEDIA!!!-Cała-łysa-mikro-sunia... zapraszamy Quote
MaDi Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 matrioszka2 napisał(a):Czekoladka przyjechała do Lublina ? Nie, Teresz szykuje coś dla Lessi, zaczęłyśmy od wybicia robali:) Czekoladka jest z nią w boksie więc z przymusu też się załapała. Quote
Katerinas Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dziękuję za zdjęcia i filmik Fali... Ciężko... ciężko znaleźć domki :( Proszę o podanie konta na jakie mogę przesłac kasę na psiaki z Rachowa. Przepraszam... może gdzieś było już podane :oops: Chciałabym aby część tego co prześlę poszło na Falę (szczepienia, odrobaczanie) reszta co zostanie na inne psiaki. Quote
Majaa Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jestem tu dzięki Murce, jutro przetrawię cały wątek i pomyslę co mogę zrobić, ponad pomoc w postaci karmy Dla mnie to jest powtórka "z rozrywki" kolejna ............. Jeśli ktoś z Was wyodrębnił terrierowate lub molosowate psiaki - dotarłam raptem do 3ciej strony forum, to w pierwszej kolejności bardzo proszę o przesłanie mi na skrzynkę info i foty: [email protected] Pozdrawiam Majka Quote
zaginiona sara Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ladySwallow napisał(a):Ale to pytanie było skierowane do teresz10. Jeśli chcieć zachować odpowiednią kolejność, to odrobaczenie (w moim mniemaniu powinno być dwukrotne) to już 14 dni + szczepienie i mamy półtora miesiąca z głowy - dopiero potem można robić zabieg. To już lepiej poszukać jakiegoś DT, które weźmie suke na przetrzymanie na parę dni po zabiegu. Myślałam, że do mnie. Odrobaczanie jednokrotne to pic na wodę. Nie bardzo ma sens przy takiej wielkiej liczbie psów zarobaczenie jest znaczne. Jeśli ktoś robi bazarek mam trochę kwiatków doniczkowych, są to młode na jesieni pobrane sadzonki, które się przyjęły. Wbrew pozorom nieźle szły kiedyś na bazarku. Czy ktoś je wystawi? Quote
teresz10 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Nasza logika kazała nam myslec tak: Lessi nie jest chora, ani nic złego sie nie dzieje. Tak wiec po 2 latach w przytulisku 4 tygodnie nie zrobią wielkiej różnicy. Aby klinika przyjeła musza byc wirusówki, przyzwoitym byłoby zaszczepic na wsciekliznę, bo to duzy pies - niech komus niechcący zrobi ryse na rece - bedzie awantura...po co? Sterylka na koncu - mozna zawiezc na sterylke, ale w razie komplikacji po sterylce byłby kłopot, bo do szpitaliku nie przyjmą tylko do izolatki a to swoje kosztuje. Uważam ze jej nie potrzeba DT a od razu moze pójsc do DS. Dlatego zaczynam ogłaszac... Ma taki charakter ze nie bedzie kłopotu....ona sie nie boi obcego człowieka, nie jest agresywna wobec innych psów... Quote
matrioszka2 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='MaDi']Nie, Teresz szykuje coś dla Lessi, zaczęłyśmy od wybicia robali:) Czekoladka jest z nią w boksie więc z przymusu też się załapała. Przechrzcijcie ją.Dopiero teraz do mnie dotarło, że czekoladką nazywacie to małe gówno, co skacze po Lessi.Zrób z niej jakieś ciasteczko cynamonowe, zuźkę, zośkę, lucię, ale nie czekoladkę. Czekoladka to ten kudłaczyk, którego nie zabrałyśmy ... Quote
MaDi Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 [quote name='matrioszka2']Przechrzcijcie ją.Dopiero teraz do mnie dotarło, że czekoladką nazywacie to małe gówno, co skacze po Lessi.Zrób z niej jakieś ciasteczko cynamonowe, zuźkę, zośkę, lucię, ale nie czekoladkę. Czekoladka to ten kudłaczyk, którego nie zabrałyśmy ... Będzie mini g.. czekoladowe;) Klon Twojej suni jest w świetnej kondycji;) Sunia z okularami troszkę lepiej wygląda. Quote
matrioszka2 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 To może ... Kupka ? :evil_lol: Kiedy ten program o przytulisku w Polsacie ?:cool3: Pewnie już był ?:mad: Quote
MaDi Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 matrioszka2 napisał(a):To może ... Kupka ? :evil_lol: Kiedy ten program o przytulisku w Polsacie ?:cool3: Pewnie już był ?:mad: Jutro chyba 16.15 program Interwencja. Quote
matrioszka2 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Walnij to dużymi tłustymi wołami. Może udałoby się tytuł wątku na dzisiaj/jutro zmienić, żeby ludzie "naocznie" zobaczyli.:roll: Coś .... "Przytulisko Rachów-zobacz jutro w Polsacie,g.16.15" ( a jutro zmienisz na "dzisiaj") Quote
MaDi Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 [quote name='matrioszka2']Walnij to dużymi tłustymi wołami. Może udałoby się tytuł wątku na dzisiaj/jutro zmienić, żeby ludzie "naocznie" zobaczyli.:roll: Coś .... "Przytulisko Rachów-zobacz jutro w Polsacie,g.16.15" ( a jutro zmienisz na "dzisiaj") Tylko nie będę w stanie tego uaktualnić:( Quote
MaDi Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 matrioszka2 napisał(a):To wpisz datę.Jesteś pewna, że jutro ? Takie mam info;) Quote
Recommended Posts