Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MaDi napisał(a):
Może uda Ci się ew. wpisać poprawkę w "newsach" mam na myśli takie dodatki pod spodem aukcji;) jestem pewna,że gdzieś takie widziałam.
Nasz mistrzunio Muzzy zasłużył na na takie wyróżnienie:evil_lol:

Dobra, nie ma problemu, niech zostanie jak jest :) Z końcówką .com można będzie wpisać w kolejnych aukcjach, jeśli takie będą.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IVV napisał(a):
Olu rozumiem ,sytuacja jest ciezka.Napisz prosze ile trzeba na leczenie Perelki ?

Nie wiem, najgorsze jest to,że nie mam dla niej miejsca, wszystkie boksy w klinice są zajęte...
Jeśli Mea znajdzie dom to może uda mi się zabrać Perełkę,ale jest to na dzień dzisiejszy nierealne mimo że to super młody psiak:(

Posted

sorki, zglosilam Pixie. pomylka, bo czytalam powyzsze posty i tam bylo o Perelce, to mnie zmylilo.

czli LSOZ bedzie sie zajmowal adopcjami psow?
potrzebuje maila do aktywacji ogloszen i numer komorki. nie dam linka do lsoz, jako kontakt ;)

Posted

kora78 napisał(a):
sorki, zglosilam Pixie. pomylka, bo czytalam powyzsze posty i tam bylo o Perelce, to mnie zmylilo.

czli LSOZ bedzie sie zajmowal adopcjami psow?
potrzebuje maila do aktywacji ogloszen i numer komorki. nie dam linka do lsoz, jako kontakt ;)

Tak, tam wszystko jest podane nr kontaktowy i email.
Ehh mam nadzieje, ze ktos sie w koncu odezwie i zaadoptuje te nasze Bidy:placz::placz:

Posted

kora78 napisał(a):
Perelke zglosilam do mikropsow, ale zero odzewu :(

na kogo dawac kontakt do ogloszen?????? na te wszystkie psy rachowskie

Podawaj dane fundacyjne z www.lsoz.org( jest tam mail i nr. alarmowy) plus dodatkowo mój nr. 602228411

Posted

Yoko top super psiak, zwiedza moje podwórko i sama już do mnie podchodzi:crazyeye:
Ucieka wzrokiem więc unikam tego typu kontaktu, ale smyranko po szyi to fajna sprawa:evil_lol: To typ psiaka "chcę ale się boję", będąc na podwórku sprawdza czy jestem, gdy się oddalę podąża za mną.
W domu siedzi wciśnięta w kont ew. troszkę podrepcze. Na dwór ją wynoszę z dworu też wraca pod pachą;) Jak mijamy moje psy to nie reaguje w żaden sposób, kotka siedziała obok niej w łazience tz. jakieś 1,5 metra od niej i nawet na nią nie zerknęła(pewnie ze strachu).
Będzie dobrze.
Założyć jej osobny wątek?

Posted

MaDi napisał(a):
Yoko top super psiak, zwiedza moje podwórko i sama już do mnie podchodzi:crazyeye:
Ucieka wzrokiem więc unikam tego typu kontaktu, ale smyranko po szyi to fajna sprawa:evil_lol: To typ psiaka "chcę ale się boję", będąc na podwórku sprawdza czy jestem, gdy się oddalę podąża za mną.
W domu siedzi wciśnięta w kont ew. troszkę podrepcze. Na dwór ją wynoszę z dworu też wraca pod pachą;) Jak mijamy moje psy to nie reaguje w żaden sposób, kotka siedziała obok niej w łazience tz. jakieś 1,5 metra od niej i nawet na nią nie zerknęła(pewnie ze strachu).
Będzie dobrze.
Założyć jej osobny wątek?

Pewnie zakladaj, moze dzieki temu dziewczyna szybciej domek znajdzie :D
Ja to sie juz doczekac nie moge, jak pojade tam do nich:loveu:

Posted

MaDi, mam sugestie. zmien 1 post calkiem. ta pani juz nie zyje, tam jest, ze jest w szpitalu. napisz w poscie, ile psow, czego potrzeba, ze ogloszen i tymczasow dla psow, ze fotki sa ponizej. ze brakuje tekstow do ogloszen dla psow.
ze potrzeba jedzenia i kasy na leki, kropli na kleszcze, obrozy, wszystkiego
a najbardziej domow i tymczasow.

podajcie tam pelne namiary do ogloszen, zeby ludzie nie musieli skakac po calym watku i po roznych stronach i szukac. ja no tak na szybko na stronie tego Loszu nie znalazlam zadnego nr tel. czy na jakis glowny mail moga linki aktywacyjne przychodzic? bedzie tam ktos siedzial i klikal, czy nie bedzie mial czasu i robienie ogloszen na marne, bo wlasciciel maila wciaz w terenie i nie aktywuje ich?

dajcie w 1 poscie maila, nr kom, nr stacjonarny

opisz stan faktyczny w rachowie na dzis. no i w tytule bym wpisala, wiekszy alarm. ze przyda sie jedzenie, ze potrzeba na gwalt domy psowm szukac, tymczasy, ze 200 psow czeka

Posted

Kora odnosnie tekstow/ogloszen dla psow, to ja bym sie jeszcze wstrzymala, poniewaz nie znamy ich wszystkich i nie wiemy jak sie w danej sytuacji zachowuja. Dac ogloszenie poki co tylko tym pieskom, ktore juz poznalismy.

Posted

evel napisał(a):
Dziewczyny, w Lidlu jest dobra (w porównaniu do pedigree, chappi i innych szajsów) karma w bardzo atrakcyjnej cenie... Nie pamiętam niestety jak się nazywa :(

chodzi o karmy 10 kg? tam są tylko 2 karmy w takich opakowaniach, kosztują ok.20 i 24zł o jakości się nie wypowiem bo nigdy nie miałam do czynienia z t karmą.
Jeśli chodzi o 3kg to orlando w zielonej paczce, moje psy to lubią, ma ok. 26% mięsa, jest tłustawa.

Martwi mnie sprawa Rachowa, ile jeszcze jest takich miejsc..

Jeśli chodzi o fryzjera bo widzę, że jest potrzebny widziałam ogłoszenie o fryzjerze który wykonuje pracę tylko za koszt kosmetyków - potrzebuje praktyki, nie wiem czy mogę podać tutaj numer ale na pw podam. Fryzjer w Lublinie lub w terenie.

Posted

zanim psy poznacie to minie troche czasu, a tymczasem nie moga one tam dalej zyc i glodowac. trzeba szukac domow. gdy bedzie ich mniej, bedzie latwiej wolontariuszome je poznac i sie zajac kazdym z osobna.

wstepny tekst dla Pixie. moze byc?

Pixie to malutka, chudziutka sunia. Mieszka w schroniskowym kojcu od... hm, jak długo? Tego nie wie nikt... W przytulisku nie prowadzi się ewidencji psów. Niektóre psy, jak Pixie, żyją tam w kojcach, inne żyją na łańcuchach przy budach. Wiele z psów choruje od dawna.
Nie wiemy więc, jak długo Pixie tam żyje. Nie wiemy, ile dokładnie ma lat. Na pewno jest młodym psem. Na pewno jest przeraźliwie chuda, bo mocno zarobaczona. Na pewno nie jest wysterylizowana, ani zaszczepiona.
Pixie nie ma styczności z wieloma ludźmi, przez co jest trochę nieufna, boi się obcych. Widać, że pragnie kontaktu z człowiekiem, lecz nie jest pewna, że nic jej nie grozi, że jest bezpieczna. Natomiast dobrze dogaduje się z psami.

Szukamy domu dla malutkiej, wystraszonej Pixie, by wreszcie poznała miłość człowieka, by miała odpowiednią opiekę. Domu, w którym dostanie więcej, niż miska pełna jedzenia i miękki kocyk w domu. Pixie potrzebuje miłości

A tutaj Pixie, aktorka w roli głównej:
http://www.youtube.com/watch?v=Grm-E1JwDKM

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, w której opiekun zobowiązuje się do steryzlizacji suni, o ile nie zostanie ona wcześniej wysterylizowana, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.

kontakt w sprawie adopcji:
602228411
mail [email protected]

Posted

kora78 napisał(a):
zanim psy poznacie to minie troche czasu, a tymczasem nie moga one tam dalej zyc i glodowac. trzeba szukac domow. gdy bedzie ich mniej, bedzie latwiej wolontariuszome je poznac i sie zajac kazdym z osobna.

wstepny tekst dla Pixie. moze byc?

Pixie to malutka, chudziutka sunia. Mieszka w schroniskowym kojcu od... hm, jak długo? Tego nie wie nikt... W tym przytulisku nie prowadziło się żadnej ewidencji. Prowadziła je starsza kobieta, która nie zgadzała się na adopcje psów, nie zgadzała się na sterylizacje zapobiegające powiększaniu się liczby psów. Niektóre psy, jak Pixie, żyją w kojcach, inne żyją na łańcuchach przy budach. Wiele z psów choruje od dawna.
Nie wiemy więc, dlaczego Pixie trafiła do tego "przytuliska", jak długo tam żyje. Nie wiemy, ile dokładnie ma lat. Na pewno jest młodym psem. Na pewno jest przeraźliwie chuda, bo mocno zarobaczona. Na pewno nie jest wysterylizowana, ani zaszczepiona.
Pixie nie ma styczności z wieloma ludźmi, przez co jest trochę nieufna, boi się obcych. Widać, że pragnie kontaktu z człowiekiem, lecz nie jest pewna, że nic jej nie grozi, że jest bezpieczna. Natomiast dobrze dogaduje się z psami.

Szukamy domu dla malutkiej, wystraszonej Pixie, by wreszcie poznała miłość człowieka, by miała odpowiednią opiekę. Domu, w którym dostanie więcej, niż miska pełna jedzenia i miękki kocyk w domu. Pixie potrzebuje miłości

A tutaj Pixie, aktorka w roli głównej:
http://www.youtube.com/watch?v=Grm-E1JwDKM

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, w której opiekun zobowiązuje się do steryzlizacji suni, o ile nie zostanie ona wcześniej wysterylizowana, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.

kontakt w sprawie adopcji:
602228411
mail [email protected]

Myślę,że jest ok.

Posted

kora78 napisał(a):
troszke edytowalam ten tekst.

a namiary sa podane ok?
wieczorem zrobie ze 20 ogloszen

Ok to nr. do mnie;)
Zmieniłam troszkę pierwsze posty.

Posted

as_ko napisał(a):
Sunię jadą w piątek z E-S.

o a wiesz moze kiedy Ewa wraca?:-)
sorry, że tak wypytuje ale bede potrzebowała prawdopodobnie w najblizszych dniach transportu dla malutkiej łagodnej grzecznej suni do siebie i się rozglądam juz:-)

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
o a wiesz moze kiedy Ewa wraca?:-)
sorry, że tak wypytuje ale bede potrzebowała prawdopodobnie w najblizszych dniach transportu dla malutkiej łagodnej grzecznej suni do siebie i się rozglądam juz:-)

Nie mam pojęcia, musisz jej zapytać.

Posted

Cioteczki czy możecie się dokładniej dowiedzieć o tą maleńką sunie.
Super by było gdyby udało się sprawdzić czy ona staje na te tylne łapki czy je ciągnie za sobą i ile ma lat
Ja jakoś jak byłam przegapiłam temat a teraz nie daje mi ona spokoju.

Posted

ciapuś napisał(a):
Cioteczki czy możecie się dokładniej dowiedzieć o tą maleńką sunie.
Super by było gdyby udało się sprawdzić czy ona staje na te tylne łapki czy je ciągnie za sobą i ile ma lat
Ja jakoś jak byłam przegapiłam temat a teraz nie daje mi ona spokoju.

http://www.youtube.com/watch?v=r7NZtVJALU8
"Żabka to miniaturowej wielkości sunia, ze sparaliżowaną tylną łapką.
Sunia strasznie lgnie do człowieka, uwielbia się przytulać i być noszona na rękach. Problemem jest to, że powarkuje na inne psy, więc jest to piesek raczej dla osoby, która nie ma zwierzątka. Będzie ona wspaniałym kompanem, można się w niej zakochać od pierwszego wejrzenia."

Troszeczke ciaga tą lapke, ale nie calkiem po ziemi bo na drugiej tylnej sie podpiera. Bez problemu zasuwa i daje rade :p Ona jest taka kochana. Wystarczy na rece wziac i siedzi bez slowa. Mlodziutka ona nie jest, na oko ciezko to stwierdzic. Jest tam duzo psow, ktore wygladaja na mlodziutkie, a to staruszki juz. Jedno wiem na pewno. Ona tam nie pasuje bo strasznie lgnie do czlowieka. Wiec jak mozesz to bierz ja ;)