LadyS Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 funia napisał(a):Kurde nie wiedziałam .....Jak to się objawia tak na wszelki ,.... PRzede wszystkim trzeba pamiętać, że nawet szczepienie nie zawsze chroni koty przed zachorowaniem. Rozprzestrzenia się przez retrowirusy, jest nieuleczalna, ale żeby doszło do zarażenia, koty muszą mieć kontakt, bo wirus w środowisku ginie szybko. Najgorsze jest to, że objawy się nie pokazują bardzo długo - dlatego trzeba robić testy. Przy ostrej fazie choroby występuje wiremia. No i do tego, przy już bardzo silnej infekcji, kot staje się apatyczny, chudnie, ma blade śluzówki, często blady nosek - występuje anemia, zmiany nowotworowe, czasem objawy neurologiczne. Generalnie nie leczy się choroby, tylko można załagodzić objawy. Quote
MaDi Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Mam prośbę aby ktoś stworzył tekst do wątku i wydarzenia na FB dla Perełki. Mamy tylko takie inf. Wrzucona przez ogrodzenie przytuliska około 5 lat temu( była wtedy szczeniakiem, owłosionym oczywiście). Mając około roku wyglądała tak jak dziś,czasami tzn. w okresie letnim ma nieco więcej włosów. Biega na wybiegu z innymi sukami Waży max 8kg Ucieka przed człowiekiem dziamoląc. Quote
matrioszka2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 ... z podkreśleniem słowa "dziamoląc".:evil_lol: MaDi, kiedy będzie wyjazd do Rachowa.Tomi34 od Tiny ma 10 kg karmy suchej i 3 kg mokrej. Ja dołożę jeszcze od siebie suchą i makarony, może puszki ... To kiedy ? Bo muszę do Parczewa po to pojechać. Quote
wieso Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 moge Wam przeslac Neemtree mydlo, (afrykanskie majace dzialanie bakterio i grzybobojcze )..... tylko trzeba by bylo Perelke co drugi dzien namydlac i kapac ....sama kapalam moja sunie z wroclawskiego schroniska.... Quote
IVV Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 super ,to zabieramy sie za ta wystraszona malizne :) kto bedzie zbieral na nia wplaty ? Quote
MaDi Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 IVV napisał(a):super ,to zabieramy sie za ta wystraszona malizne :) kto bedzie zbieral na nia wplaty ? Ew. wpłaty najlepiej na konto fundacji z dopiskiem "darowizna Perełka". Quote
MaDi Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 matrioszka2 napisał(a):... z podkreśleniem słowa "dziamoląc".:evil_lol: MaDi, kiedy będzie wyjazd do Rachowa.Tomi34 od Tiny ma 10 kg karmy suchej i 3 kg mokrej. Ja dołożę jeszcze od siebie suchą i makarony, może puszki ... To kiedy ? Bo muszę do Parczewa po to pojechać. Nie pali się, karma jest a nowych domów brak. Quote
MaDi Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 wieso napisał(a):moge Wam przeslac Neemtree mydlo, (afrykanskie majace dzialanie bakterio i grzybobojcze )..... tylko trzeba by bylo Perelke co drugi dzien namydlac i kapac ....sama kapalam moja sunie z wroclawskiego schroniska.... Jeśli ma pomóc to pewnie,że chcemy:) Czy jest sprawdzone w działaniu na grzybicę? Mam inną podopieczna która nie może dostawać już tabletek od grzybicy a nadal potrzebuje leczenia:( Ładnie proszę o tekst:) Quote
Selenga Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 funia napisał(a):Kurde nie wiedziałam .....Jak to się objawia tak na wszelki ,.... problem w tym, że się nie objawia dopóki stan nie jest dramatyczny kotka zachowywała się normalnie potem jakaś drobna infekcja i dopiero wszystko wybuchło od momentu kiedy straciła apetyt do jej odejścia minął tydzień a aktywizację wirusa może wywołać nawet stres... trzeba zrobić test na białaczkę i jeśli nie jest nosicielem, to bardzo pilnować szczepień (chociaż nie chronią na 100%) i co jakiś czas badać krew A wracając do Perełki, to postaram się zrobić jakiś bazarek dla niej, bo jakoś mi tak przypadła do serca Quote
wieso Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 MaDi napisał(a):Jeśli ma pomóc to pewnie,że chcemy:) Czy jest sprawdzone w działaniu na grzybicę? Mam inną podopieczna która nie może dostawać już tabletek od grzybicy a nadal potrzebuje leczenia:( Ładnie proszę o tekst:) tak, na grzybice ludzka tez....podaj adres na pw, przesle zaraz ale bedzie trwalo troche bo mieszkam po drugiej stronie Odry :) to mydlo dostalam z Kenii..... Quote
plastelina Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Matrioszko z tego co wiem to Teresz się wybiera, może w sprawie karmy odezwij się do niej. Perełka jazgocze?:mad:ona taka cicha była, chyba nie słyszałam jak szczeka. w ogóle to dziwne było pod czas karmienia, postawiłam miskę z jedzeniem, tak normalnie psy podbiegają wszystkie na raz a jak ona zaczęła jeśc to wszystkie luźno biegające do drugiej miski poszły. także higienę i środki ostrożności odpowiednie zachowują;) Quote
matrioszka2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 MaDi napisał(a):Nie pali się, karma jest a nowych domów brak. No dzięki Ci bardzo - Ty to umiesz człowieka zmobilizować pochwałą :obrazic: Quote
matrioszka2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Zajrzałam do działu lubelskiego ; chcą powiesić psa http://www.dogomania.pl/threads/206090-Misiek-pies-do-powieszenia?p=16699336#post16699336 Quote
MaDi Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 matrioszka2 napisał(a):No dzięki Ci bardzo - Ty to umiesz człowieka zmobilizować pochwałą :obrazic: Przepraszam:oops: Teresz podobno jedzie w piątek. Quote
MaDi Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 matrioszka2 napisał(a):Zajrzałam do działu lubelskiego ; chcą powiesić psa http://www.dogomania.pl/threads/206090-Misiek-pies-do-powieszenia?p=16699336#post16699336 Nie skomentuję.:shake: As_ko powrzucaj na wątek filmiki, ok? Quote
Paulina_mickey Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 plastelina napisał(a):Matrioszko z tego co wiem to Teresz się wybiera, może w sprawie karmy odezwij się do niej. Tak jedziemy jutro z rana do Rachowa. Jeśli chcecie któregoś psiaka fotki to napiszcie o ile nie będzie zbyt zimno to porobię moim aparatem. Quote
MaDi Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Jeśli Ci się uda to zrób zdjęcia suni która stoi na łańcuchu koło domu taka niby labkowata, najlepiej z boku i z człowiekiem;) Quote
ciapuś Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 zapraszamy na bazarek dla kudłaczy zabranych z Rachowa legowisko,smycze ,obroże a więc wszystko czego potrzebujesz dla swojego pupila http://www.dogomania.pl/threads/206143-Legowisko-smycze-obro%C5%BCe-ubrania-dla-*FPR-ZwP**-do-24.04?p=16703814#post16703814 Quote
kora78 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 ja niezmiennie poprosze o Pixie. zaloze jej wtedy watek. Quote
MaDi Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 kora78 napisał(a):ja niezmiennie poprosze o Pixie. zaloze jej wtedy watek. Super. Zapraszam do Perełki. http://www.dogomania.pl/threads/206150-TRAGEDIA!!!-Ca%C5%82a-%C5%82ysa-mikro-sunia...?p=16704584#post16704584 Quote
kora78 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 ja jeszcze z postu 19. biala sunia szczeniak, tam jest napisane, ze brat bialo czekoladowy, dziki. widzialam go gdzies na filmiku tez, a teraz znalezc nie moge... byl taki sredni czekiladka, z krawatem, dziki wlasnie..... to brat tej suni z postu 19?? ich obojga bym pooglaszala tez, jakby fotki byly ladne. i cos o nich, o charakterach. bo rozumiem, ze na pewno 8 mcy maja? a z postu 7 rodzenstwo chudzinek... moze tez fotki bym prosila i warto obfocic wszystko, co kudlate zostalo. uaktualnic to na 1 stronie calej, bo ja sie gubie,ktore kudlacze dziewczyny juz pozabieraly, a ktore zostaly. kudlacze sa chodliwe to domki powinny znalezc. Quote
Merys Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Cholera zeby jutro nie padalo, bo guzik ze zdjec bedzie;/ Quote
kora78 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 nawet takie beda dla nas, na serducha :) chyba zadnego z kudlaczkow rachowskich nie ma na watku kudlaczy. chyba tylko dziewczyny zavierajace, chyba borowka? wrzucila tam te swoje. a reszty chyba nie ma. nie wiem, ktore tam wrzucic... bo nie wiem, ktore wreszcie pojechaly.. a teraz 15stron w tyl szukac... MaDi pozbeirasz ta do kupy na 1 stronie? Quote
as_ko Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ja też zapraszam na bazarek biżuteryjny na sunie z Rachowa: http://www.dogomania.pl/threads/206135-Pi%C4%99kna-bi%C5%BCuteria!-SREBRO!-na-sunie-z-Rachowa-St.-do-28.04.-OKAZJA!!?p=16702713#post16702713 Quote
Recommended Posts