Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No niezly wandal -czorcik z niego.
Kurcze ja nie umiem robic ogloszen....:(

Imie moze Bazyl,Kortes,Joszi albo Dex:)Skoro bedzie duztym psem:)-no ale to sprawa drugorzedna...

Gdzie ten domek...:(Sytuacja nie wyglada ciekawie....

Posted

Kocurek napisał(a):
No niezly wandal -czorcik z niego.
Kurcze ja nie umiem robic ogloszen....:(

Imie moze Bazyl,Kortes,Joszi albo Dex:)Skoro bedzie duztym psem:)-no ale to sprawa drugorzedna...

Gdzie ten domek...:(Sytuacja nie wyglada ciekawie....

Wybierzcie kilka imion i podajcie opiekunce. Trzeba zobaczyć które mu się spodoba i najszybciej zareaguje na nie.

Posted

majhewa napisał(a):
A tak w sumie, na kogo został wyjęty ze schroniska Pysiek?

Aaaaaa.... właśnie,NIE WIEM!!! Psa szkoda jak diabli i sam sobie nie poradzi-to pewne!Ale-jak to na DGM bywa-najpierw tłum i RATUJEMY,a niedługo potem-martwa cisza!

Samo podnoszenie-tak jak pisałam wcześniej-nie pomoże psiakowi...Kończy się drugi miesiąc tymczasu,a tu-praktycznie nikogo nie ma!

Posted

Co sie tutaj dzieje na wątku. Czy pieniądze dla Pysia nie są potrzebne? 12-go lipca napisałam, że chcę coś wpłacić, 9-go lipca napisała pola53, że chce wpłacić 20 zł. Do tej pory nie dostałam numeru konta. Kinga_ Kinga7 jest aktywna na dogo i dzisiaj też była ale , żeby podesłać konto to nie ma komu. Czy na Pysiu to już położony został krzyżyk?

Posted

W ubiegłym tygodniu zostało zrobionych dla Pysia 50 ogłoszeń które zamówiłam dla niego na bazarku. Nie wiem, czy to nie za mało. Może trzeba go jeszcze bardziej rozreklamować.

Posted

[quote name='jostel5']Jeśli ktoś spośród odwiedzających wątek Pysia chciałby biedaka finansowo wspomóc,na fb jest nr konta:

Witaj. Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Masz co robić!!!

Bardzo proszę, wyślij mi nr konta na pv gdyż nie mam konta na FB.
Pola

Posted

[quote name='pola53']Witaj. Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Masz co robić!!!

Bardzo proszę, wyślij mi nr konta na pv gdyż nie mam konta na FB.
Pola

Nie jestem księgową Pysia,psiak nie jest pod moją opieką,ale...jest z "mojego" schronu i strasznie mi go żal...Jako,że na razie cała jego sytuacja jest naprawdę paskudna,niestety-udostępnię nr mojego konta dla wpłat na rzecz psiaka.Robię to awaryjnie,tak samo jak awaryjnie zabezpieczyłam mu "tymczas" na czas operacji i miesiąc po...
Uważam bowiem za porażkę nas,dogomaniaków, fakt,że najpierw daje się biednemu psu szansę,a później mu się ją odbiera.Pies niczemu nie jest winien,więcej-wszyscy tutaj ,na tym wątku,deklarowali wolę pomagania temu nieszczęśnikowi,a teraz? Teraz mamy pat! Jest Pysiek,jest dt,który robi,co może ,by psu pomóc (choć nikt praktycznie nie interesuje się,jakie są potrzeby....),a nie ma osób odpowiedzialnych za tego psa!!! Sytuacja jak z horroru!

Posted

[quote name='jostel5']Nie jestem księgową Pysia,psiak nie jest pod moją opieką,ale...jest z "mojego" schronu i strasznie mi go żal...Jako,że na razie cała jego sytuacja jest naprawdę paskudna,niestety-udostępnię nr mojego konta dla wpłat na rzecz psiaka.Robię to awaryjnie,tak samo jak awaryjnie zabezpieczyłam mu "tymczas" na czas operacji i miesiąc po...
Uważam bowiem za porażkę nas,dogomaniaków, fakt,że najpierw daje się biednemu psu szansę,a później mu się ją odbiera.Pies niczemu nie jest winien,więcej-wszyscy tutaj ,na tym wątku,deklarowali wolę pomagania temu nieszczęśnikowi,a teraz? Teraz mamy pat! Jest Pysiek,jest dt,który robi,co może ,by psu pomóc (choć nikt praktycznie nie interesuje się,jakie są potrzeby....),a nie ma osób odpowiedzialnych za tego psa!!! Sytuacja jak z horroru!

Jostel, niestety, często tak jest - dlatego porażką jest zaczynanie jakiegokolwiek wątku bez ustalenia, kto jest osobą odpowiedzialną za danego psa...

Posted

Wiem,kto,natomiast nie mam takiej mocy sprawczej,by ten ktoś zajął się psem lub chociaż wszedł na wątek i opowiedział o swoich planach...Nie wiem,ale czasem mam wrażenie,że niektórzy ludzie poprawiają sobie w ten samopoczucie (samoocenę?)( "ach,jak ja pomagam...!"),tyle,że pary nie wystarcza na długo i nie daj Boże komplikacje....! I na to trafia mnie szlag!

Posted

Kurcze ja jak na razie nie mam jak pomoc.Tak jak pisalam posle grosika ale dopiero w sierpniu.Ale mam troche rzeczy na bazarek i w przyszlym tygodniu bede we Wrocku i dobra cioteczka ladySwallow odbierze je ode mnie i zrobi bazarek dla Pysiula.Ogloszen nie umiem robic...

Posted

Kocurek napisał(a):
Kurcze ja jak na razie nie mam jak pomoc.Tak jak pisalam posle grosika ale dopiero w sierpniu.Ale mam troche rzeczy na bazarek i w przyszlym tygodniu bede we Wrocku i dobra cioteczka ladySwallow odbierze je ode mnie i zrobi bazarek dla Pysiula.Ogloszen nie umiem robic...

Rozumiem,Kocurku i nie mam do Ciebie o nic pretensji...Jako jedna z nielicznych tu zagladasz ,jako jedną z nielicznych interesuje Cię los Pysia...
Wybacz,jeśli poczułaś się urażona,ale tu chodzi o t.zw.ODPOWIEDZIALNOŚĆ za zwierzaka,któremu dało się szansę...Nie o akurat Twoją wobec niego postawę...:)

Posted

Alez ja sie nie urazilam cioteczko:)
I caly czas mocno wierze,ze Pysiula jeszcze znajdzie swoj odpowiedzialny dom.Mam nadzieje,ze moze ktos z tych 50 ogloszen sie odezwie...:(

Posted

Jestem i ja! księgowa Pysia, odcięta od internetu w domu a teraz gościnnie u siostry, chociaż wczoraj nie miałam dostępu, na pw podaję chętnym numer konta chyba, że może jest ktoś chętny, bo ja mam problemy z dostępem do internetu, nie zawsze będę mogła tu być.czekam na decyzję jest ktoś chętny ?

Posted

[quote name='jostel5']Nie jestem księgową Pysia,psiak nie jest pod moją opieką,ale...jest z "mojego" schronu i strasznie mi go żal...Jako,że na razie cała jego sytuacja jest naprawdę paskudna,niestety-udostępnię nr mojego konta dla wpłat na rzecz psiaka.Robię to awaryjnie,tak samo jak awaryjnie zabezpieczyłam mu "tymczas" na czas operacji i miesiąc po...
Ja chcę dodać, że na prośbę Pani prezes schroniska założyłam wątek, nie chcę się usprawiedliwiać, nie jestem osobą, która wyciągnęła Pysia ze schroniska,ale staram się pomagać ostatnio deklarowałam opłacenie dt za miesiąc i z tego się wywiązałam, ale faktem jest, że osoba, która jest odpowiedzialna jest tu nieobecna, myślę, że sytuacja Pysia pomału się wyklaruje, domku bardzo bardzo potrzebuje!!!!!!