kinga_kinga7 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Kinga,czy psiak ma jakieś pieniądze? Oprócz tych na operację,rzecz jasna....tak jak w rozliczeniu na pierwszej stronie.. Quote
jostel5 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 kinga_kinga7 napisał(a):tak jak w rozliczeniu na pierwszej stronie.. Czyli-marnie...Trzeba podjąć jakaś decyzję.Jeśli psiak ma nadal pozostać w W-wie (a chyba jeszcze powinien,bo schronisko to dla niego i dla nas porażka!) trzeba zbierać na dt i intensywnie szukać mu ds! Zmień może tytuł wątku! Quote
kinga_kinga7 Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Pysio miał dzisiaj konsultację,wszystko jest dobrze, termin operacji wyznaczono na 7 lipca:) okazuje się,że prawdopodobnie będzie to jedyna operacja.Koniecznie musimy znaleźć odpowiedzialny ds!!!Do czasu operacji dobrze by było,żeby przebywał w dt,ale jest problem finansowy:( Na operację Pysio ma finanse, po niej ma szanse być zdrowym, wesołym psiaczkiem, tyle osób go już wsparło finansowo ale teraz priorytetem jest ds pomóżmy mu proszę!!!! trzeba intensywnie go ogłaszać Quote
cavani Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Mam wykupiony pakiet 50 ogłoszeń na Leszczynkę, która wczoraj poszła do adopcji ze schroniska. Przeznaczę go na Pysia. Po tych wszystkich zawirowaniach życiowych trzeba mu będzie bardzo rozważnie wybierać domek, żeby się więcej nie tułał. Quote
kinga_kinga7 Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='cavani']Mam wykupiony pakiet 50 ogłoszeń na Leszczynkę, która wczoraj poszła do adopcji ze schroniska. Przeznaczę go na Pysia. Po tych wszystkich zawirowaniach życiowych trzeba mu będzie bardzo rozważnie wybierać domek, żeby się więcej nie tułał.[/QUOTE] super:) Pysiowi się należy..! Quote
kinga_kinga7 Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 mam zdjęcia Pysia do ogłoszeń -zaraz wstawię;) potrzebuję tylko ładnego tekstu do ogłoszeń,Jostel może Ty jakiś napiszesz?? Quote
kinga_kinga7 Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 wstawiam tylko trzy,bo coś mi się dzieje z internetem:shake: Quote
Kamila Proc Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 cholercia, ja chyba do trzech nie umiem zliczyc Quote
jostel5 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Jutro też jakieś dołożę (fotki),a poza tym- napiszę tekst do ogłoszeń. Quote
Agnieszka_K Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ale on duuuży chłopak już!:) a operacja już lada dzień - świetnie! Quote
Sarunia-Niunia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Pysiuniu! Zaglądam tu systematycznie do Ciebie i bardzo mocno zaciskam za Ciebie kciuki... Przytulanki i miazianka w niedzielne popołudnie...:):):).... Quote
jostel5 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Pysiek jutro o 15.00 ma operację. Psiak waży w tej chwili 10 kilogramów i ma się znakomicie.Po zabiegu zostanie jeszcze w dt na czas rekonwalescencji,a później-pora ,by znalazł już swój dom stały.Tak bardzo bym chciała,by maluch wreszcie poczuł się bezpieczny i szczęśliwy,bez bólu i tej wiecznej tułaczki.... Tekst do ogłoszeń: Wiele psów nie ma w życiu szczęścia za grosz-od szczenięctwa poznają ,czym jest bezdomność,strach i ból .Pysio też już doskonale zna te uczucia... Psiak przed siedmioma miesiącami trafił razem z matką i rodzeństwem do schroniska dla niechcianych zwierząt.Był śliczną,puchatą kuleczką,rozkosznym szczeniaczkiem,który swoją urodą podbijał serca,ale....No właśnie to "ale" zabrało mu szansę na miłość CZŁOWIEKA i własny dom.Mały urodził się z wadą rozwojową przedniej łapki.Rozszczepienie kości spowodowało,że łapina bardziej przypominała płetwę niż nóżkę.Pysiowi wada ta w niczym nie przeszkadzała,ludziom-tak... W końcu,dzięki zaangażowaniu wielu osób,którym los pokrzywdzonych zwierząt nie jest obojętny,Pysiek pojechał na konsultację lekarską do znakomitego weterynarza-ortopedy w Warszawie.Okazało się,że -by łapa była w miarę sprawna-konieczna jest operacja. Obecnie Pysio jest już po zabiegu i przebywa w domu tymczasowym ,gdzie jest poddawany rehabilitacji i gdzie czeka na człowieka,który zechce go zabrać do siebie na zawsze. Mimo wielu traumatycznych przeżyć psiak nie stracił pogody ducha.Jest wciąż po szczenięcemu zainteresowany światem,ufny,pogodny,wpatrzony w człowieka i ....bardzo inteligentny.Kocha dzieci,świetnie dogaduje sie z innymi psami,pozwala żyć kotom.:) Pysio ma w tej chwili prawie osiem miesięcy,płowe futerko,waży dziesięć kilogramów,a w przyszłości będzie raczej średnim pieskiem. Czy jest gdzieś człowiek,którego poruszyła historia tego niezwykłego psiaka? Czy Pysio znajdzie wreszcie dom,w którym poczuje się kochany i szczęśliwy? Jeśli tak,Pysiek czeka na telefon lub e-maila (tu:kontakt) Dezyzja o adopcji psiaka wiąże się ze zgodą na przeprowadzenie wizyt przed- i poadopcyjnej oraz podpisaniem umowy o adopcję psiaka. Quote
taks Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='AniaGucio']Będziemy jutro trzymać kciuki!![/QUOTE] Oczywiście z całych sił:lol: Quote
Sarunia-Niunia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Zaglądam do Ciebie Maluszku Kochaniutki i już od teraz zaczynam zaciskać kciuki a Ciebie.... Będę o Tobie myśleć!!! Quote
jostel5 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Bardzo proszę-kto potrafi,niech ogłasza Niunia intensywnie!!! Można wykorzystać stare (z okresu dziecięcego) fotki,no i te "młodzieńcze"....Trzymanie kciuków i podnoszenie wątku to świetna sprawa,ale niewiele psiakowi pomoże....! Quote
cavani Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Tak jak wcześniej wspominałam - mam wykupionych 50 ogłoszeń dla Pysia na bazarku ogłoszeniowym. Czekałam tylko na tekst do ogłoszeń. Tekst i aktualne zdjęcia już są więc wysyłam :fadein: Quote
Recommended Posts