Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

może ta klinika byłaby dobrym rozwiązaniem? to ta katedra i klinika chirurgii na głębokiej?
biedny Pysio tyle już zmian i przeprowadzek za nim, kiedy w końcu uda się przeprowadzić tą operację i ktoś pokocha go na stałe?:(

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że jeśli ma być operowany, to warto, żeby było to u sprawdzonego chirurga - u tego akurat jest inny pies z dogomanii, dlatego lekarz jest wart polecenia, współpracuje też z LSOZem. Szkoda przerzucać psiaka z miejsca na miejsce.

Posted

Energy napisał(a):
Tak, to ta klinika.
Dzięki ladySwallow, że zauważyłaś mój wpis;)

Hihi, ostatnio zaczynam się zastanawiać, czy ja mam jakieś inne dogo, bo czasem mam wrażenie, że ja widzę posty których nie widzą inni :evil_lol:

A pomysł z kliniką uważam za bardzo dobry, tylko to trzeba załatwiać już.

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
dziewczyny przedzwonicie tam?
może udałoby się na szybko umówić Pysiulka, żeby nie musiał się co kilka dni przenosić?

Niech Kinga dzwoni najlepiej

Posted

ladySwallow napisał(a):
Podałam Kindze szczegóły odnośnie tego kontaktu.

super - to trzymam kciuki - ważne że sprawdzona klinika, a i to przetrzymanie po i pewnie cena niższa niż w warszawie będą na plus! ;)

Posted

Jutro będę miała wiadomość od młodej Pańci naszej schroniskowej Belli...Być może,a prawdopodobieństwo jest duże,Pysio będzie miał tymczas w Warszawie oraz fachową opiekę weterynaryjną przed- i po operacji.

Posted

jostel5 napisał(a):
Jutro będę miała wiadomość od młodej Pańci naszej schroniskowej Belli...Być może,a prawdopodobieństwo jest duże,Pysio będzie miał tymczas w Warszawie oraz fachową opiekę weterynaryjną przed- i po operacji.

Oj, żeby się tylko udało z tym domkiem... Biedniutki Pysiulek... Nie ma On szczęścia do domków, oj nie ma...
I jeszcze ta choreńka łapunia... Trzymaj się Pysiuniu... Przytulam Cię Maluszku...:buzi::buzi::buzi:...

Posted

jostel5 napisał(a):

o kurcze..też trzymam kciuki:klacz::klacz:

Posted

co do kliniki w Lublinie na razie się wstrzymamy,bo -być może Pysio będzie miał tymczas;) więc byłoby na miejscu,a po drugie,w Warszawie w lecznicy "wesoły piesek" dr Trębacz zna już Pysia,jego historię,tu miał robione prześwietlenie więc raczej zostaniemy tu..:)

Posted

Sytuacja Pysia ma się na razie następująco...Psiak ma być odebrany jutro między 8.00.-10.00. i nie ma mowy o przedłużeniu pobytu ani o godzinę,gdyż "pani wyjeżdża na szkolenie"...Umówiłam się z Eufrazyną,że na pewno odbierze ona Pysia w tym czasie (a razem z nim wszystkie jego dokumenty i inne rzeczy),a potem zawiezie go w nowe miejsce...Jakie? Otóż to....

Na razie wciąż czekam na wiadomość od Pańci Belli,która studiuje w W-wie weterynarię.Dominika i jej chłopak (też przyszły weterynarz) szukają maluszkowi miejsca,w którym byłby bezpieczny i fachowo zaopiekowany pod kątem operacji....Czasu mamy bardzo mało,więc gdyby im się nie udało niczego zwojować,Pysio może pojechać do znajomej wetki Eufrazyny...Wetka prowadzi dt ,jest bardzo wrażliwa na krzywdę zwierzaków no i sprawdzona na 100%....Niestety-dt u niej jest płatny-10 zł doba.Eufrazyna deklaruje 100 zł na opłacenie pobytu Pysia w dt i jest gotowa założyć pieniądze,czyli 300 zł,na opłacenie całości.
Myślę,że to rozwiązanie nie jest złe,Pysiek miałby osobistego weta "na zawołanie",co w jego sytuacji nie jest bez znaczenia ,a my-miesiąc na poszukiwania lepszych rozwiązań...
Zaznaczam,że ja również dorzucę się finansowo do tymczasu psiaka,choć-mam nadzieję,że do wieczora znajdzie się bezpłatny dt u "przyszłych" weterynarzy...

Posted

Wydaje mi sie,ze fajne sa te rozwiazania.No i dobrze,ze Pysio ma na swoim koncie troche kasiory-no ale to na operacje....
Jakby mial isc do tego DT platnego to tez skromny grosik dorzuce.
Dziewczyny,a jesli chodzi o imie-zostawmy moze juz Pysio-bo psina juz 2 razy zmienial imie i w koncu zglupieje nam maluszek:)

Czekamy na dalsze wiesci....:)

Posted

arabiansaneta napisał(a):
Akurat do niego Pysio bardzo pasuje, chyba żeby w ostatecznym DS coś wymyślili.

zgadzam się - Pysio musi zostać Pysiem:loveu: - trzeba taką klauzulę dopisać do umowy adopcyjnej ;)

Posted

Psiak jest już w nowym dt-sprawdzonym,odpowiedzialnym i najlepszym z możliwych ,domu,w którym ma zagwarantowane wszystko,co jest mu teraz najbardziej potrzebne:bezpieczeństwo,bliskość człowieka ,opiekę weterynaryjną i wreszcie jakąś stabilizację na najbliższe tygodnie.
Eufrazyna odebrała małego z tak zwanego "domu stałego" i ...dobrze,że odebrała!
Nie chce mi się teraz opisywać i komentować tego,co się wydarzyło,ale historia Pysia utwierdza mnie w przekonaniu ,że przed wydaniem psa do adopcji bezwzględnie należy przeprowadzić rzetelną wizytę p/a ,bo przecież pies jest zdany wyłącznie na nas-ludzi,którzy tu,na DGM,chcą podobno pomagać i twierdzą,że kochają zwierzęta.Ponadto-jeśli ktoś podejmuje się dać psiakowi dt, też musi zdawać sobie sprawę z konsekwencji podjętej decyzji i wywiązywać się ze zobowiązań...

Pysio po niedzieli pojedzie na operację,która powinna odbyć się już 2-3 tygodnie temu....Póki co-nie ma jednak nawet wymaganych szczepień i przede wszystkim to trzeba załatwić.

Po dzisiejszym dniu muszę trochę ochłonąć ,dlatego na razie zmilczę,bo nie chcę ,by kierowały mną emocje.

Marlena,czy psiak był szczepiony p/wściekliźnie? To ważne!

Eufrazyna-za to wszystko ,co zrobiłaś dzisiaj dla tego biednego psiaka,który przecież nie z własnej winy ma (miał ?) takiego strasznego pecha- należą Ci się słowa najwyższego uznania! Bardzo,bardzo Ci dziękuję!:iloveyou::Rose:

Tobie-nowy dt psiaka-też z całego serca dziękuję...!:loveu: Gdyby nie Wy i Eufrazyna-strach pomyśleć,co byłoby dalej...:shake:

Posted

[quote name='arabiansaneta']Po prostu w naszym wspaniałym kraju jest dużo za dużo niepoważnych ludzi, którzy robią z gęby cholewę!

Niestety-masz rację!

Pysio czuje się w nowym dt jak u siebie-biega,szczeka,podgryza w pięty...;) Noc przespał spokojnie,w łóżeczku,u boku nowej Pańci.Psiak wymaga ciągłego zainteresowania i ...nauki dobrych manier...Trzeba go będzie oduczyć darcia japki i nauczyć zachowywania spokoju,kiedy jest sam.
..:p
A teraz o finansach.Pieniądze na operację -są,na opłatę za dt-też.
Eufrazyna zadeklarowała na dt Pysia 100 zł ,a wczoraj na ten cel 150 zł zebrali Jej przyjaciele z forum bassetów....:):loveu: Ja dorzucam brakujące 50 zł...

Potrzebujemy jeszcze na szczepienia (wirusówki + p/wściekliźnie-bo,jak się okazało,psiak nie był zaszczepiony...:shake:) i inne ,nieprzewidziane na razie wydatki...

Dorzuci ktoś kilka złotych?:) Niech to cierpienie malucha już się skończy!