Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
Agnieszko a może ten z pierwszej strony jakoś skrócić?

no właśnie nie wiem jak skrócić, tak żeby było naprawdę krótko w miarę, ale żeby było najważniejsze podane. no i to że my płacimy za operację chyba nie? Czy DS płaci? bo 800 zł to na bank odstraszy...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
no właśnie nie wiem jak skrócić, tak żeby było naprawdę krótko w miarę, ale żeby było najważniejsze podane. no i to że my płacimy za operację chyba nie? Czy DS płaci? bo 800 zł to na bank odstraszy...

jeśli ds będzie potrzebował pomocy finansowej,to jak najbardziej pomożemy!

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
jeśli ds będzie potrzebował pomocy finansowej,to jak najbardziej pomożemy!

no ale jak mam to napisać, żeby było ładnie:)

bo robię allegro szczeniakowe i chcę je dzisiaj wystawić już bo zbieram się od tygodni, i nie wiem jak krótko i dobrze zaprezentować Pysiulka;)

Posted

Tylko coś takiego udało mi się naskrobać

Pysio to ok 6-7miesięczny szczeniaczek z wrodzoną wadą rozwojową przedniej łapkiWada ta powoduje problemy z poruszaniem sie.Już oglądając pieska wyraźnie widać znaczne zniekształcenie łapy,szczególnie w obrębie śródręcza, nadgarstka i palców.Śródręcze jest zniekształcone.Palce sa rozszczepione.
Podparcie się na chorej łapce piesek wykonuje w ten sposób,że opiera o podłoże śródręcze stroną grzbietowo-łokciową,nie ma podparcia na palcach,które są podwinięte(zgięte).
W radiogramach widoczne są wady rozwojowe w obrębie kości lewej przedniej kończynyJest mozliwe przywrocenie normalnego opierania sie na lapce ale sprawnosci tak jak u zdrowych zwierzat nie da sie jej przywrocic. W nadgarstku lapka ta bedzie sztywna, ale to i tak sa dobre wiesci. Dzis piesek musi poruszac sie w zalozonej na ta nozke malej skarpecie by nie dochodzilo do skaleczen naskorka a w zwiazku z tym zakazen skornych, ktore dodatkowo przysporzyly by cierpienia maluchowi. Trzeba podkreslic, ze chora łapka nigdy nie będzie wyglądać i funkcjonować jak łapa po stronie przeciwnej.Pysio jest bardzo radosnym i przyjacielskim psiakiem,bardzo mądry:) Jeśli znajdzie się domek i osoba,która pokocha Pysia,ale mimo tego nie będzie w stanie sfinansować operacji,może liczyć na naszą pomoc!

nie wiem.........

Posted

[quote name='Agnieszka_K']on ma 6 miesięcy?? :crazyeye: a nie 4?

no a co z operacją? może dodać że czeka na operację, po której będzie mógł chodzić normalnie (tak?)

napisałam,że ok 6..po operacji Pysio będzie chodzić,ale już nigdy nie będzie funkcjonował jak zdrowy pies
można dopisać,że obecnie czeka na operację

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
dzięki,jest śliczne:) może ktoś zadzwoni i pokocha naszego Pysia:)
podaj może jeszcze tel do mnie(na pierwszej stronie),bo do Marleny czasami nie można się dodzwonić;)

podam pryz następnym ok? chodzi mi o to, że musze sprawdzić czy mnie allegro w konia nie robi - bo strasznie duże rachunki mi wystawiają i chyba wg historii rachunku liczą sobie za każdą zmianę (nawet tą przed upływem 12h) - przynajmniej u mnie;/ i teraz postanowiłam nic nie zmieniać choć raz i zrobić eksperyment;)
ok?:)

Posted

rozmawiałam z wolontariuszką i w sobotę Pysio wraca do Białej Podlaskiej niestety wraca do schroniska:(-chyba,że znajdziemy do tego czasu dom,chociaż wątpie..operacja odbędzie się i nadal bardzo potrzebujemy pieniążków,nawet każdy grosik przyda się Pysiowi

Posted

A w jakim miescie jest obecnie Pysio ?
Moze by go wrzucic na watek krakowskich psiakow,tam jest baardzo duzo cioteczek-tak mi poradzila jedna z cioteczek.
Co Wy na to ?Moze znalazly by sie jakis DT...

Posted

Kocurek napisał(a):
A w jakim miescie jest obecnie Pysio ?
Moze by go wrzucic na watek krakowskich psiakow,tam jest baardzo duzo cioteczek-tak mi poradzila jedna z cioteczek.
Co Wy na to ?Moze znalazly by sie jakis DT...

Pysio jest w wawie, ale chyba tylko do soboty:(
jakby się udało jakiś DT nawet w Krakowei to myślę, że super!

Posted

Dziewczyny, czy jest zebrana jakaś kwota na Pysia? Parę stron wczesniej pisała Energy o bardzo dobrym chirurgu ortopedzie z Lublina, z klinik UP - tam jest od kilku miesięcy sunia z Zamościa, mieszka w klinice do końca rehabilitacji - może warto zebrać się, porobić allegra cegiełkowe, pogadać z doktorem i jakoś tak to załatwić, żeby Pysio przeszedł operację w Lublinie i do zakończenia leczenia mieszkał w klinice, a w między czasie szukać mu domu stałego? Doktor bardzo idzie na rękę, jeśli chodzi o cenę zabiegów i opieki dla psów bezdomnych, może warto?

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dziewczyny, czy jest zebrana jakaś kwota na Pysia? Parę stron wczesniej pisała Energy o bardzo dobrym chirurgu ortopedzie z Lublina, z klinik UP - tam jest od kilku miesięcy sunia z Zamościa, mieszka w klinice do końca rehabilitacji - może warto zebrać się, porobić allegra cegiełkowe, pogadać z doktorem i jakoś tak to załatwić, żeby Pysio przeszedł operację w Lublinie i do zakończenia leczenia mieszkał w klinice, a w między czasie szukać mu domu stałego? Doktor bardzo idzie na rękę, jeśli chodzi o cenę zabiegów i opieki dla psów bezdomnych, może warto?

rozliczenie Pysia jest na pierwszej stronie w poście 7

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
rozliczenie Pysia jest na pierwszej stronie w poście 7

Znalazłam już, dzięki. No to skoro są pieniądze, to moze warto choć zadzwonić po konsultację?