Onaa Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 ZuziuM, nie dziw się że wszyscy pytamy co u Deniska, dla nas każda informacja jest cenna , chcemy wiedzieć jak się zachowuje na spacerkach, czy wychodzi sam, czy na smyczy, czy biega swobodnie po ogródku, jak reaguje dla Twój widok, czy lubi się przytulić, czy ma jakieś zabawki, co robi, co lubi , czego nie , dla nas każda taka info jest nowa, bo go nie znamy za dobrze, a Ty masz go na codzień od ponad tygodnia :). Dlatego prosze pisz nam jak najwięcej o nim :). Quote
Bogusik Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 DZIR napisał(a):Witam. Denis jet psem rasowym. To" IRISH SOFT COATED WHEATER TERRIER". Psy tej rasy żyją do 20 lat. Proponuje zmienić treść ogłoszeń - to nie jest starszy pan . Mam cztery takie pieski. Denis jak odżyje po schronie ,to zobaczymy innego psa :radosnego i młodego. Szukam dla niego intensywnie domu. Pozdrawiam. Super wiadomosc!Zycze powodzenia w znalezieniu domku dla Deniska!!! Quote
olalolaa Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 W środę może już będzie wynik z tego wymazu. Denis rzeczywiście przypomina tego psa, ale bez przesady, nie jest psem rasowym, w ogłoszeniach można pisać ze jest w typie tej rasy ;) Quote
DZIR Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 daga31081980 napisał(a):Super,czekamy na fizi ona zmieni treść ogłoszenia.Dziękujemy w imieniu Deniska Przepraszam za błąd literowy. Denis jest terierem pszenicznym czyli :IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER. Pozdrawiam. Quote
kora78 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 DZIR napisał(a):Przepraszam za błąd literowy. Denis jest terierem przenicznym czyli :IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER. Pozdrawiam. ja tu czegos nie rozumiem. przychodzi ktos obcy, z 4 postami i pisze stanowczo, ze Denis to rasowy pies. ale na jakiej podstawie tak sadzisz DZIR? jaka masz wiedze na temat tej rasy i jej wzorca? czy widziales/as Denisa na zywo? Quote
DZIR Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 kora78 napisał(a):ja tu czegos nie rozumiem. przychodzi ktos obcy, z 4 postami i pisze stanowczo, ze Denis to rasowy pies. ale na jakiej podstawie tak sadzisz DZIR? jaka masz wiedze na temat tej rasy i jej wzorca? czy widziales/as Denisa na zywo? Mam pewną wiedzę na ten temat . Mam cztery psy tej rasy w tym dwa z rodowodami przywiezione z Londynu. Wiem jak wyglądają gdy są niestrzyżone.Dyskusja na temat wzorca rasy nie ma sensu. Jeśli pies nie ma dokumentu / rodowodu/, to w ogłoszeniu należy pisać pies wtypie Irish........ ....Nie wiedziałam, że to prywatny wątek ..grupy osób. Pprzepraszam za wtargnięcie. Quote
Anula Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Ja przepraszam,że nie na temat ale tej suni potrzebna bardzo pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/213179 Quote
kora78 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 DZIR napisał(a):Mam pewną wiedzę na ten temat . Mam cztery psy tej rasy w tym dwa z rodowodami przywiezione z Londynu. Wiem jak wyglądają gdy są niestrzyżone.Dyskusja na temat wzorca rasy nie ma sensu. Jeśli pies nie ma dokumentu / rodowodu/, to w ogłoszeniu należy pisać pies wtypie Irish........ ....Nie wiedziałam, że to prywatny wątek ..grupy osób. Pprzepraszam za wtargnięcie. nie, nie, nie uciekaj. wobec tego co napisalas jestes bardzo potrzebna Denisowi, pokierujesz, pomozesz, doradzisz :) jakie to sa psy, jakiego domu potrzebuja, jakie maja cechy pozytywne i negatywne. zdziwilam sie, ze ktos przychodzi i tak stanowczo pisze. myslalam,ze go widzialas u zuzi, albo co... no to, jakie maja charakterki? czy moze byc dom z dziecmi, z psami? czy musza miec duzo ruchu, codziennie spacery po lesie, albo bieg przy rowerze, czy sa raczej spiochami i leniuchami? Quote
wtatara Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Denisku Tobie potrzebna każda osoba, która jest Ci w stanie pomóc i ta z 4 postami i ta która ma tysiace. Najwazniejsze aby Ci pomóc abys nareszcie mógł miec człowieka , który Cie pokocha Quote
fizia Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 DZIR dzięki serdeczne za informacje! Wstyd się przyznać, ale ja wcześniej nie słyszałam o tej rasie... Twoje informacje będą z pewnością bardzo cenne i myślę, że znacznie ułatwią szukanie Domu Denisowi. Cudnie by było, gdyby przed Deniskiem zostało jeszcze sporo lat życia. Quote
zuziaM Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Dogo07 napisał(a):ZuziuM, nie dziw się że wszyscy pytamy co u Deniska, dla nas każda informacja jest cenna , chcemy wiedzieć jak się zachowuje na spacerkach, czy wychodzi sam, czy na smyczy, czy biega swobodnie po ogródku, jak reaguje dla Twój widok, czy lubi się przytulić, czy ma jakieś zabawki, co robi, co lubi , czego nie , dla nas każda taka info jest nowa, bo go nie znamy za dobrze, a Ty masz go na codzień od ponad tygodnia :). Dlatego prosze pisz nam jak najwięcej o nim :). Jasne, ze sie nie dziwie. Rozumiem to doskonale. Mam nadzieje, ze jak mnie wkrotce odwiedzi Dagmara, to opisze go najdokladniej jak mozna. Denisek juz sie bardzo szybko dostosowal do rytmu naszego dnia. Cieszy sie bardzo, na moj widok macha ogonkiem. Przytulac nie koniecznie, ale glaskac sie pozwala i nie odchyla sie przed reka. Chodzi na smyczce tylko, samego go nie puszczam. On nie moze miec bezposredniego kontaktu z innymi psami, a u nas stale luzem biegaja. Pytalam pania doktor i powiedziala, ze nic nie grozi innym psom dopoki nie bedzie bliskiego bezposredniego kontaktu, np podczas zabawy. Quote
Onaa Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Super że Denisek nie stroni od ludzi, na głaskanie i pieszczoty pewnie jeszcze przyjdzie pora :). A jak się wyleczy to będzie pewnie mógł biegać sobie po ogródku. Edit: DZIR , miło nam powitać każdą nową życzliwą osobę :). Irish Soft Coated to piękne psy, ale pewnie żywiołowe skoro to terierki. A ja myślałam że Denisek to bardziej jest pudlowaty ;). Quote
DZIR Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 kora78 napisał(a):nie, nie, nie uciekaj. wobec tego co napisalas jestes bardzo potrzebna Denisowi, pokierujesz, pomozesz, doradzisz :) jakie to sa psy, jakiego domu potrzebuja, jakie maja cechy pozytywne i negatywne. zdziwilam sie, ze ktos przychodzi i tak stanowczo pisze. myslalam,ze go widzialas u zuzi, albo co... no to, jakie maja charakterki? czy moze byc dom z dziecmi, z psami? czy musza miec duzo ruchu, codziennie spacery po lesie, albo bieg przy rowerze, czy sa raczej spiochami i leniuchami? Są to b. delikatne w sposobie bycia ,bardzo wrażliwe psy ,które dostosowują swój temperament do energii właściciela/ psy dorosłe/.Jak wszystkie teriery wysokonożne są b. energiczne i radosne ale niemal natychmiast potrafią zmienić się w wyciszone i uległe. Zadowolą się sporym ogrodem. Nie są hałaśliwe i natarczywe. Mają nadzwyczajny węch.. Łapią wszystko co się rusza. . Problem to sierść : kołtuni się koszmarnie i wymaga pracy. Oczy wymagają częstego przemywania. Moje psy strzygę " na owce". Małe dzieci- myślę ,ze każdy dorosły pies musi być wprowadzany z rozwagą. Denis musi przejść resocjalizację po długim pobycie w schronisku, wymaga dużo cierpliwości.Pozdrawiam. Quote
DZIR Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Dogo07 napisał(a):Super że Denisek nie stroni od ludzi, na głaskanie i pieszczoty pewnie jeszcze przyjdzie pora :). A jak się wyleczy to będzie pewnie mógł biegać sobie po ogródku. Edit: DZIR , miło nam powitać każdą nową życzliwą osobę :). Irish Soft Coated to piękne psy, ale pewnie żywiołowe skoro to terierki. A ja myślałam że Denisek to bardziej jest pudlowaty ;). Witam. W ogłoszeniu wyczytałam, że Denis ma delikatną i jedwabistą sierść .Pudle takiej nie mają. To co zwróciło Twoją uwagę na Denisa to ujmujący sposób bycia/jakby trochę wycofany/ charakterystyczny dla tej rasy. Moja mama była wielką i długoletnia wielbicielką tej rasy. Mieszkała w Londynie. Stąd mam wiele własnych obserwacji nie zawsze zgodnych ze wzorcem rasy. Pozdrawiam. Quote
kora78 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Łapią wszystko, co sie rusza, znaczy... myszy, ptaki, zajace??? o zgrozo Zadowolą się sporym ogrodem, czyli tylko dom z ogrodem, lub bardzo aktywny dom miejski? Czyli bardzo cierpial za kratami tyle lat :( Quote
Bogusik Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 DZIR!Dzieki za cenne uwagi o tej rasie,ktora dla mnie byla nie znana...teraz dzieki Tobie ta wiedze poglebilam...! Quote
elinka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 ZuziaM, czy Denisek z budowy jest podobny do tego psa? http://zakopane.olx.pl/irish-soft-coated-wheaten-terrier-iid-136700125 Aha! i jeszcze jedno. Bingo, dzięki któremu Skarpeta Kudłaczy uzyskała pieniądze i mogła przekazać je Deniskowi niestety wrócił z adopcji. Powrócił do hoteliku, a więc z powrotem potrzebuje na opłacenie tam pobytu pieniędzy. Co myślicie, aby Denisek zwrócił Bingusiowi te pieniądze? Chodzi o 80zł, które Deniskowi przekazała Skarpeta. Oto wątek Bingusia: http://www.dogomania.pl/threads/192227-Bingo-w-typie-pudla-za%C4%87ma-padaczka-SZUKA-DOMKU-bez-innych-piesk%C3%B3w?p=17473169&viewfull=1#post17473169 Quote
DZIR Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 kora78 napisał(a):sliczny jest! Proszę o numer konta. Quote
asia-s Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 DZIR napisał(a):Proszę o numer konta. Wysylam na pw i serdecznie dziekuje za pomoc Deniskowi Quote
asia-s Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 elinka napisał(a):ZuziaM, czy Denisek z budowy jest podobny do tego psa? http://zakopane.olx.pl/irish-soft-coated-wheaten-terrier-iid-136700125 Aha! i jeszcze jedno. Bingo, dzięki któremu Skarpeta Kudłaczy uzyskała pieniądze i mogła przekazać je Deniskowi niestety wrócił z adopcji. Powrócił do hoteliku, a więc z powrotem potrzebuje na opłacenie tam pobytu pieniędzy. Co myślicie, aby Denisek zwrócił Bingusiowi te pieniądze? Chodzi o 80zł, które Deniskowi przekazała Skarpeta. Oto wątek Bingusia: http://www.dogomania.pl/threads/192227-Bingo-w-typie-pudla-za%C4%87ma-padaczka-SZUKA-DOMKU-bez-innych-piesk%C3%B3w?p=17473169&viewfull=1#post17473169 Elinko juz napisalam na watku Binga. Zrobie zwrot jak tylko otrzymam dane EDIT: pieniazki 80 zl zwrocone Bingusiowi Quote
holmina Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 swietnie,że Denisek zodobywa nowych przyjaciół! ja dziś przeżyłam traume ,taką,że myślałam,,,,,że posikam się ze strachu,odwiedziłam pewien dom....w przedsionku przywitało mnie 6 kaukazów....po czym otworzyły sie drzwi i .....ruszyła reszta czyli 64 sztuki.....wielkie ,małe średnie ...ale najwięcej było wielkich.....w życiu tak sie nie bałam okazało sie ,że to w miare zgodne stado....dawały ,łape,wskakiwały na kolana,jeden próbował hapnąć,/mały /,,,,,Podziwiam osobę która sama,panuje nad tą sforą i ratuje je,,,znajdując domy Quote
kora78 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 a co to za miejsce? jakis azyl, ale w praktyce taki, jakie zalozenia azylow sa? Quote
holmina Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 gospodarstwo spokojnej psiej starości/siedziba fundacji przyjaciół 4łap wszystko ok,super warunki..tylko ja jeszcze nigdy nie byłam w centrum tak wielkego stada ,bałam się jak diabli Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Holmina ja Ci się nie dziwię. Cieszę się, że u Deniska takie zmiany. Witamy nowych gości :) Quote
Onaa Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 No ja się też nie dziwię, to jak dostać się do jaskini lwa. Quote
Recommended Posts