daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 cioteczki właśnie wróciłam z odwiedzin od Deniska. Denis wesoły i zaczepialski.Uśmiechnięty jak ta lala.Ma wspaniałą opiekę jak z marzeń. Czyściutki boks tak jak ZuziaM pisała odseparowany pleksą z obu stron od sąsiednich psów.Jest typem dominatora,zaczepialski-potrafił przez kraty boksu złapać za ogonek drugiego psiaka.Na smyczy chodzi, ale biegać z psami raczej nie może. Uszka goją się.Jedno wygląda lepiej drugie troszkę gorzej. To gorsze jak by miało ranę z tyłu (tamtędy chyba ropa płynęła jeszcze w schronisku).Jest jeszcze posklejane ale już nie jest opuchnięte.Zabiegi pielęgnacyjne bez problemu,bez kagańca.Wszystkie psy u ZuziaM są sprawdzone pod kątem dzieci (wiek dziecka ok 11 lat).Wychodzą bez problemu na spacery z dzieckiem i zachowują się ok. to świeże fotki [CENTER] [CENTER] [CENTER] Dziewczyny ZuziaM czeka na wyniki Denisa aby mogła przedstawić je swojemu wet. Lekarz chce porównać tamte z tymi które będzie robił. Denis opiekę ma na 6+ Quote
holmina Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Widac!ze cieszy mu sie pyszczek!SUPER jest coraz sliczniejszy i oczko chyba tez juz zdrowe? Quote
daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Tak z oczkami też lepiej.Są przemywane,czasem ZuziaM mówi że jakaś ropka ale nic więcej.Nie są zaczerwienione. Quote
holmina Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 elinka napisał(a):temat znany, ale jak widać nadal aktualny o matko...!wiem,ze tu na Dogo jedna kobieta wspolpracuje z dogomankami i schronem w wielkopolsce....i na stronie schronu tez bylo napisane...ze iles tam psiakow pojechalo do Niemiec ale to chyba nie to o czym piszecie... Quote
elinka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Zdjęcia super! Wspaniale!!! Bardzo się cieszę, że Cioteczki wyciągnęły Deniska ze schronu i że trafił do ZuziM :klacz: DZIR napisał(a):Ze schroniska" ostatnia szansa " chwalą się , ze wyadoptowali do Niemiec i Austrii 400 psów.Mam nadzieje , ze zrobili to w porozumieniu z tamtejszymi organizacjami ochrony zwierząt.Jeśli tym organizacją można ufać .Czytałam na blogach ciotek z Łowicza,że grupy polaków / podawały nawet nazwiska osób/ adoptują psy w Polsce i sprzedają w Niemczech do walk psów. DZIR, jeżeli masz link do tego schroniska to niechybnie powinieneś wkleić im posta OBSERWATOR'a2012. To samo dotyczy blogów Cioteczek z Łowicza. Quote
Onaa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Z jaką radością się ogląda te fotki Deniska, jak to dobrze że psiaczka się udało wyciągnąć i że ma dobrą opiekę i spacerki :) :) :). Jaka minka szczęśliwego psa na tym jednym zdjęciu :). A uszka to jeszcze pewnie się będą troszkę goiły, skoro ich stan był taki poważny. Zobaczymy potem jak wyniki, jak ogólne zdrowie, ważne że to wszystko mamy pod kontrolą. Ale Denisek to jednak piękny jest, a jak jeszcze bardziej porośnie futerkiem, może wtedy się go troszkę podetnie jakoś i super pies :). Daga, a widziałaś może Aniczka, tego drugiego starszego jasnego kudłaczka ? Quote
elinka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 holmina napisał(a):o matko...!wiem,ze tu na Dogo jedna kobieta wspolpracuje z dogomankami i schronem w wielkopolsce....i na stronie schronu tez bylo napisane...ze iles tam psiakow pojechalo do Niemiec ale to chyba nie to o czym piszecie... dlatego pieska można oddać tylko takiej organizacji, która po adopcji ma w zwyczaju dalej utrzymywać kontakt z domami i będzie przesyłać osobie oddającej psa zdjęcia z tych domków Quote
daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Dogo07 napisał(a):Z jaką radością się ogląda te fotki Deniska, jak to dobrze że psiaczka się udało wyciągnąć i że ma dobrą opiekę i spacerki :) :) :). Jaka minka szczęśliwego psa na tym jednym zdjęciu :). A uszka to jeszcze pewnie się będą troszkę goiły, skoro ich stan był taki poważny. Zobaczymy potem jak wyniki, jak ogólne zdrowie, ważne że to wszystko mamy pod kontrolą. Ale Denisek to jednak piękny jest, a jak jeszcze bardziej porośnie futerkiem, może wtedy się go troszkę podetnie jakoś i super pies :). Daga, a widziałaś może Aniczka, tego drugiego starszego jasnego kudłaczka ? tak .Mam zdjęcia,mogę wkleić na jego wątek.Bardzo przytulaśny.ZuziaM mówi że jak go wyczesze to za 2 godz. wygląda tak samo.Uśmiechnięty od ucha do ucha. Quote
Onaa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Dla mnie Aniczek i Denisek to są bardzo podobni :). Oba takie bidaczki. I obydwaj innych piesków nie lubią. A ciekawe czy Denisek to i piesków i suczek nie lubi czy tylko samców. To pewnie będzie można sprawdzić na spokojnie, jak już leczenie się zakończy, psiak dojdzie do siebie, może i polubi inne pieski. :) Quote
daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 w schronisku był w kojcu z suczkami.Wydaje mi się że to charakterny piesek-dominator.Toleruje suki a samców raczej nie.Jest taki uszczypliwy- choć za ogon złapać Quote
fizia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Super wieści i piękne zdjęcia - Denisek wygląda jak pluszak :) Quote
haliza Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ale Denisek piękny:lol: całkiem inny i taki radosny :loveu::evil_lol: Quote
daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Myślę że pies odżył i nabrał chęci do życia.Jest taki jak pisał wcześniej Mariusz. Acha zapomniałam jego zęby są okropnie zniszczone.Jeśli on ma dożyć ok 20-stu lat to z takim uzębieniem ..... Bardzo poniszczone,kamień,pościerane. Quote
olalolaa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Odżył niesamowicie :) Morda uśmiechnięta aż miło patrzeć! Ząbki rzeczywiście ma nieciekawe, tez mu oglądałam, niektóre tak połamane po długości że jeszcze takich nawet nie widziałam.. Ja te wyniki wyślę już razem, z grzybem, dzisiaj w godzinach jak wydają wyniki nie było mnie w pobliżu domu i tym samym laboratorium. Jutro pójdę, powinny już być. Quote
fizia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Magda na fb też napisała, że przypomina teriera pszenicznego :) Quote
kora78 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 ale on piekny! cudowny! i te usmiechniete fotki najwspanialsze :D jak obrosl ladnie, jaki puszysty jest. te fotki z usmiechem koniecznie do ogloszen musicie pozniej wykorzystac. pisze to i patrze powyzej, na baner u fizi, z foto Denisa ze schronu.... bez porownania Quote
asia-s Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 potwierdzam wplate z bazarku kamyczkowego Dogo07 przez daga - 30 zl - z tego co pisala daga jest to juz ostatnia wplata z bazarku, Denisek uzbieral w sumie 240 zl :lol: serdeczne podziekowania dla Dogo i daga za organizacje bazarku :Rose: oraz dla wszystkich cioteczek bioracych udzial :Rose: Denis - wygladasz jak nowo narodzony, ;) teraz tylko poszukiwania super domku Quote
fizia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Zawsze zachwyca mnie to, jak tym psiakom niewiele potrzeba do szczęścia. Nie złamało Go 5 lat za kratami, bez spacerów ani ból ucha. Wygląda, jak rozbrykany, szczęśliwy szczeniak. Quote
DZIR Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 fizia napisał(a):Magda na fb też napisała, że przypomina teriera pszenicznego :) Nie przypomina tylko jest pięknym softem pszenicznym. Trochę chudy, ale przecież tyle ostatnio wycierpiał plus bylejaka karma w schronie . A mimo to radosny .Nie można porównywać psów z fotografi sesji zdjęciowych,czy z wystaw. To tak jakbyś porównywała zdjęcie modelki ze swoim wyglądem po wstaniu z łóżka .Moje psy wyglądają tak jak Denis- no na pewno mają ładniejszą błyszczącą sierść. Codziennie jedzą mięso+ super sucha karma plus olej z omega3 plus odżywki na sierść przy kąpieli.To wszystko jest nic w porównaniu z przygotowaniem psa do wystawy Godzinami szczotkują, trymują usztywniają żelami itd. Ja moich psów nie męczę i tak obcinam,aby swobodnie bawiły się w ogrodzie i cieszyły życiem. Zdjęcia są super. Quote
DZIR Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Myślę że z nudów i z rozpaczy a może z bólu gryzł kraty , drewniane przedmioty. Quote
Magdalena Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 w imieniu Skarpety Kudłaczy proszę o króciutką wiadomość na temat aktualnych funduszy Deniska, czy psiak stoi w miarę stabilnie? Quote
holmina Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 elinka napisał(a):dlatego pieska można oddać tylko takiej organizacji, która po adopcji ma w zwyczaju dalej utrzymywać kontakt z domami i będzie przesyłać osobie oddającej psa zdjęcia z tych domków no właśnie...nie daje zdjęc pózniej,wiem bo siostra miała z nią kontakt ,oddała jej psa aż boje sie myśleć.... Quote
Neredie Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Kto by pomyślał, że nawet psy tej rasy czy w typie, jakże rzadkiej w Polsce, również mogą zostać bez domu.. Jak widać bezdomność tyczy się każdej rasy.. Myślę, że warto w ogłoszeniach dopisać, że jest to pies w typie teriera pszenicznego, być może to ludzi zainteresuje bardziej niż PON, czy pudel :) Quote
Neredie Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 DZIR, pytałam się juz Ciebie o to na wątku zagubionej wheatenki, ale tam nie odpowiedziałaś, może tu uda mi się Ciebie skłonić :) Możesz zdradzić kim są Twoje psy (imiona hodowlane) i czy mieszkasz w Polsce? Bardzo mnie zaciekawiłaś, tym, że do tej pory udało Ci się przed nami- fanatykami rasy- ukryć :) Quote
Recommended Posts