Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

DZIR napisał(a):
Ze schroniska" ostatnia szansa " chwalą się , ze wyadoptowali do Niemiec i Austrii 400 psów.Mam nadzieje , ze zrobili to w porozumieniu z tamtejszymi organizacjami ochrony zwierząt.Jeśli tym organizacją można ufać .Czytałam na blogach ciotek z Łowicza,że grupy polaków / podawały nawet nazwiska osób/ adoptują psy w Polsce i sprzedają w Niemczech do walk psów.

DZIR - możesz mi podesłać na pw linki? Proszę.

Posted

wszystkie powyzsze wiadomości -mam ze strony internetowej schroniska-gdzie mozna przeczytać w dziale "juz w nowych domach"-przy zdjęciu małych piesków "pojechała do Niemiec wraz z 10 innymi pieskami" plus z rozmowy telefonicznej z jedną z wolontariuszek (która przyznała że nie znają domów do których jadą -ale nie przedstawiła się...)

Posted

w schronisku w obornikach wielkopolskich i w zlikwidowanycm w swarzedzu-jest info ,ze duzo psiakow poszlo do niemiec....
/przy zdjeciu psa,o jednego/oborniki/ pytalam tel.odp/poszedl do niemiec/
na dogo tez sa osoby ,ktore proponuja domy w niemczech a potem slad po psach przepada,a obiecane zdjecia z nowego domu nigdy nie nadchodza

Posted

ps.każdy może uzyskać podobne informacje-wystarczy wejsc na strone schroniska w sumie jest to dziwne ze polskie domy sa tak bardzo sprawdzane natomiast jesli chodzi o zagraniczne oddaje sie bez zadnych oporów juz na samo hasło-"dom w Szwajcarii","dom w Niemczech"....

Posted

no własnie-chyba tez nie docieraja wiadomosci ode mnie.......nie wiem co sie stało....wiec piszę na wątku (bo jest problem z wiadomościami na pw.nie docieraja...)

WIADOMOSC DO KORY78 -Agnes1301-JEST ZAINTERESOWANA REKSIEM-napisz do niej proszę-piesek ma szanse na dom:)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ciekawe jaka pogoda u Deniska.

wczoraj u nas wielka burza byla. dzis slonce, troche wiatru, chlodniej juz, bez upalu.
o. :)

swarzedz juz zlikwidowany? to super! bralam stamtad potajemnie psa na dt, nie bylo to tam mila wizyta.....

Posted

nie otwiera sie link.
mi napisala na pm,ze szuka swojego. jako szuka. nie,jako- jak nie znajde to wezme reksia :(
reksio czea na wizyte przedadopcyjna, bo jest chetna pani na niego. ale po wizycie sie okaze, czy zniesie jego podsikiwanie

Posted

[quote name='Scooby_Doo']no własnie-chyba tez nie docieraja wiadomosci ode mnie.......nie wiem co sie stało....wiec piszę na wątku (bo jest problem z wiadomościami na pw.nie docieraja...)

WIADOMOSC DO KORY78 -Agnes1301-JEST ZAINTERESOWANA REKSIEM-napisz do niej proszę-piesek ma szanse na dom:)

Scooby, wyczyść swoją skrzynkę to problem w obie strony powinien zniknąć. ;)

Ja, od kiedy tylko pierwszy raz usłyszałam o niepewnym losie psów w Niemczech jestem generalnie przeciwna odsyłaniu zwierzaków gdziekolwiek za granicę. Jeżeli dom stamtąd w jakiś wiarygodny sposób nie przekona mnie do siebie (znam przypadek, że Pani specjalnie po psa przyleciała do Polski samolotem) to psa nigdy w życiu bym nigdzie nie odesłała. W Polsce jest bardzo dużo ludności, wierzę, że każdemu psiakowi poświęcając mu odpowiednią uwagę, czas, zaangażowanie i konsekwencję w działaniu można by znaleźć dom. A jeżeli nie to lepiej już, żeby taki pies siedział w polskim schronie (można takiego psa nie mając już innej furtki ratunku wspierać adopcją wirtualną), niż posyłać go być może na śmierć w okropnych cierpieniach. Niestety, skala bezdomności psów w Polsce jest ogromna, a nas jest niewielka garstka, wszystkim psom nie damy rady pomóc, ale próbować trzeba. Każde działanie jest na pewno lepsze niż śmierć w laboratorium jakiegoś koncernu. Na Dogo jest też gdzieś wątek o podpisywaniu petycji dotyczącej konsumpcji psów w Chinach, ale go zgubiłam itd, itd. ...to jest niekończąca się historia...:-(:-(:-(

No, ale co tu dużo mówić, wydaje nam się, że jesteśmy lepsi? Kiedy choćby patrzę na kolorowe, żelowe gumisie, które mamy kupują swoim pociechom w supermarketach to zawsze przypomina mi się 18 minuta tego filmu: http://video.google.pl/videoplay?docid=-7105458742770657802&q=film+ziemianie&total=39&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

A wreszcie rzekł Bóg: "Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam w, tak aby mogły one panuje nad rybami w morzu i ptaki na niebie, nad bydłem i wszystkie dzikie zwierzęta, a ponad wszystkie stworzenia, które poruszają się po ziemi.

Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz,
na obraz Boga stworzył go;

mężczyznę i niewiastę stworzył ich.

Bóg błogosławił Ich i rzekł do nich: "Bądźcie płodni i wzrost liczby; abyście zaludnili ziemię i uczynili ją sobie poddaną. Panuje nad rybami w morzu i ptaki na niebie i każdą istotą żyjącą, która porusza na ziemi. " [SIZE=1]I Mojżeszowa, 1,26-28

[SIZE=1][SIZE=2]

Hmm, czy takie panowanie Bóg miał na myśli oddając nam zwierzęta pod władanie? :oops:

Posted

to ja wklejam wpis tej Pani z mojego profilu ja z niego wnioskuję że zaginał jej owszem-ale jest zainteresowana adopcją Reksia bo przypomina jej zaginionego o to wpis:

"czy banerek dla Reksia znaczy, że jest on znajdką, który poszukuje wlaścieciela.jestem zainteresowana bardzo, ponieważ zaginął mi piesek podobny do niegoPozdrawiam "

Posted

a może z samym Bogiem jest też coś nie tak?
"Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz,
na obraz Boga stworzył go;
mężczyznę i niewiastę stworzył ich. "

Posted

[quote name='Scooby_Doo']to ja wklejam wpis tej Pani z mojego profilu ja z niego wnioskuję że zaginał jej owszem-ale jest zainteresowana adopcją Reksia bo przypomina jej zaginionego o to wpis:

"czy banerek dla Reksia znaczy, że jest on znajdką, który poszukuje wlaścieciela.jestem zainteresowana bardzo, ponieważ zaginął mi piesek podobny do niegoPozdrawiam "

ok, napisze pm, czt jest adopcja zainteresowana.