elinka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='luka1']a może z samym Bogiem jest też coś nie tak? "Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boga stworzył go; mężczyznę i niewiastę stworzył ich. " Ale czy coś jest tu w nieporządku? Było dokładnie tak jak tu pisze, to niestety grzech zmienił człowieka. Obecnie ludzkość zachowuje się podobnie jak w czasach Sodomy i Gomory. Minęło cztery tysiące lat, a my jesteśmy w tym samym punkcie. Tak samo jesteśmy okrutni względem nas i zwierząt, ludzka fantazja i zboczenia przekraczają wszelkie granice. Zwierzęta żywią się zgodnie ze swoim gatunkiem, ale człowiek potrafi już zjadać wszystko. Człowiek z uśmiechem na twarzy potrafi wyjadać żywym małpom mózg łyżeczką, na fermach futer dla kaprysów mody obdzierać żywcem ze skóry lisy, roślinożerne zwierzęta karmimy paszą z dodatkami pochodzenia zwierzęcego, nie mówiąc o "nowoczesnych metodach hodowlanych" na fermach. Wypracowaliśmy system do końca, na maksa, ile się tylko da ze zwierząt wycisnąć. To prawda co jest powiedziane na filmie "Ziemianie", że na naszej planecie stworzyliśmy zwierzętom prawdziwy holocaust. Quote
DZIR Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 luka1 napisał(a):DZIR - możesz mi podesłać na pw linki? Proszę.Wysłałam wiadomość skopiowaną do schroniska. Czytałam to gdzieś w internecie nie pamiętam gdzie . Ale w ich dziale "Aktualności" na stronie schroniska znalazłam wpis "Wizyta gości z Niemiec. cyt: PO raz kolejny , w dniach 3-5 marca 2011 do przytuliska przyjechali przyjaciele z Niemiec, których przywiozła nieoceniona Suzi" Quote
zuziaM Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Denisek ma sie bardzo dobrze. Jest wesoly i naprawde juz ladnie chodzi na smyczy. Uszka wygladaja juz pieknie. Oba sa suchutkie, opuchlizna zeszla. Nadal zakrapiam je jeszcze Tobrexem. Ale dzisiaj juz pewnie skoncze i poczekamy teraz, czy wyleczyly sie juz na dluzszy czas. Nie dostalam jeszcze tych wynikow badan i ksiazeczki Denisa. Fajnie by bylo gdyby doszly do soboty, bo bedzie u nas pan i oktor i zaraz by je obejrzala. Trzeba tez sprawdzic, kiedy bylo szczepienie p.wsciekliznie, bo moze trzeba juz go zaszczepic ? Quote
olalolaa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ZuziaM ja w piątek nie zdążyłam juz pójść na pocztę jak odebrałam te wyniki, ale dzisiaj to wyslę priorytetem więc na pewno dojdą :) Co do tej wścieklizny to chyba kierownik schronisk ma teraz urlop.. Quote
zuziaM Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Oleńko, a nie dostalas ksiazeczki i zasiwadczen o szczepieniach kiedy Deniska odbieralas ze schroniska ? Oni powinni te dokumenty wydawac razem z psem przeciez. Quote
olalolaa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 zuziaM napisał(a):Oleńko, a nie dostalas ksiazeczki i zasiwadczen o szczepieniach kiedy Deniska odbieralas ze schroniska ? Oni powinni te dokumenty wydawac razem z psem przeciez. Właśnie nie, kierownik jak dzwonił do mnie to przepraszał za to bo po prostu zapomnieli, chyba tak bardzo cieszyli się że Denis jedzie :) Quote
fizia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 To wspaniale, że tak dobrze to leczenie przebiega :) wszystko dzięki dobrej opiece!!! Quote
Onaa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Trzeba będzie powoli zbierać informacje o Denisku , i próbować ułożyć jakiś zgrabny tekścik o nim, taki informacyjny narazie a potem można by dać do ogłoszeń. I fizia byałby prośba do Ciebie, żeby to zamieścić w pierwszym poście. I kontakt do kogoś. Tylko do kogo ? Quote
daga31081980 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 myślę że do zuziam ona sprawuje nad nim opiekę Quote
asia-s Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 potwierdzam wplate z bazarku perfumkowego daga31081980 - 353 zl serdeczne podziekowania dla daga za przekazanie fantow na bazarek i jego organizacje :Rose:oraz dla wszystkich cioteczek bioracych udzial :Rose: Quote
Scooby_Doo Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ale miło słyszec o Denisku -pozdrawiam:) Quote
elinka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 A ja to właściwie witam jeszcze z wieczora, bo przez całą noc zakładałam bazarek dla Moli, która jest na DT u mojej sąsiadki Pani Reginy oraz dla Kabusia, który jest u mnie. Spać to chyba już nie pójdę, bo zaraz pewnie wstanie moja córka, chociaż miałam w planie 5min snu. :mdleje: To link do tego bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/213758-11-torebek-1-ksi%C4%85%C5%BCka-i-5-k%C4%85pielowych-stroi-30.08-6.09-JU%C5%BB-OTWARTE!!! Quote
elinka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='holmina']czy twoj tymczas ma gdzies watek? holmino, aby nie zaśmiecać wątku Deniska odpowiedź napisałam Tobie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/213788-w-odpowiedzi-na-pytanie-holminy?p=17542355#post17542355 Quote
kora78 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 zostawiam slad, po zajrzeniu na watek kudlaczka :) a jak u Zuzi z kastracjami? zuzia musi do weta autem zawiezc, potem czekac i odebrac? potem pies trafia do kojca, po zabiegu? Quote
azalia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Odwiedzam Deniska i cieszę się ,że już lepiej się czuje. Quote
Bogusik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 A coz tu sie stalo?!mija 24h i nikogo nie ma...?No moze ktos wie co u Deniska i napisze...? Quote
holmina Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Bogusik napisał(a):A coz tu sie stalo?!mija 24h i nikogo nie ma...?No moze ktos wie co u Deniska i napisze...? faktycznie! cos zaczynamy zapominac o denisku! poprosze o newsy i moze...nowe zdjecia,kiedy robimy ogloszenia?moze na poczatek fb? Quote
holmina Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Bogusik napisał(a):A coz tu sie stalo?!mija 24h i nikogo nie ma...?No moze ktos wie co u Deniska i napisze...? faktycznie! cos zaczynamy zapominac o denisku! poprosze o newsy i moze...nowe zdjecia,kiedy robimy ogloszenia?moze na poczatek fb? Quote
Onaa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Na dniach ma być wizyta weta więc poczekamy i wtedy ZuziaM napewno coś nam napisze. Myślę że trzeba zebrać w jedno informacje o psiaczku i może ktoś by napisał jakiś ładny tekst do ogłoszeń :). Quote
Recommended Posts