Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli Donka. To była opcja nr 2.
Ja nie wiem, czy u Yumanji nie ma tez wybiegu i spacerków, tylko nie dopytałam. Wiem, że oba te hoteliki są chwalone.
Donkę polecałam wcześniej, bo o niej wiem więcej od jednej z łódzkich dziewczyn z dogo. No i super, że w obu były miejsca, zwykle aż tak dobrze nie ma.

Posted

[quote name='mysza 1']Kurde, załamałam się tym Kutnem, bo ostatnio rozmawiałyśmy z Ronją o kilku psach, które tam z gminy trafiły (np psiak z lasu w Kampinosie :( )
Miałam nadzieję, że tak jest ok ale już po zdjęciach widać, jaka jest prawda :(

tu jeszcze jeden watek o Kotliskach http://www.dogomania.pl/threads/128696-Schronisko-Kotliska-czy-one-maj%C4%85-zamarzn%C4%85%C4%87-Naprawde-niema-nikogo-z-tamtych-stron
ze dwa lata temu mieli jeszcze strone internetowa a na niej galerie psow, ktore sprawialy wrazenie smiertelnie przerazonych...
teraz nie maja nawet strony dlatego az strach myslec co tam sie dzieje...

Posted

Dakotka napisał(a):
czekam do jutra na kontakt czy mam dla niego DT
jeśli nie trzeba go wrzucić do hoteliku - juz rozmawiałam telefonicznie z Magdą (?)

Baaardzo dziękujemy :-)!!!
Magda to Nutusia ;-).

Posted

Kochane!!!!!
Aż mi się ręce trzęsą z radości - na Forum malamutów pojawiły się (jedna wczoraj, ale że Dakotka się tu pojawiła, więc już nie pisałam ;-)) 3 kolejne deklaracje:

DAKOTKA - 100 zł
GOSIACZEK.T - 50 zł
MILLI - 50 zł

No i co Wy na to ;-)???????

Bo ja:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Posted

Wspaniale! Deklaracje go ratują, zasługuje na to :) Może sama znajdę jakiś grosz...

Co do schroniska:

Masakra, wygląda to makabrycznie... Faktycznie trzeba się tym zająć. Przerażam się jak pomyślę o ilu takich jeszcze nie wiemy.

Posted

czy możecie dziewczyny zedytować pierwszego posta i wpisać tam dane na które mają iść pieniążki
tzn na konto fundacji
bo nam się te deklaracje rozmyją

Posted

[quote name='Dakotka']czy możecie dziewczyny zedytować pierwszego posta i wpisać tam dane na które mają iść pieniążki
tzn na konto fundacji
bo nam się te deklaracje rozmyją

Nutusiuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!
Takie informacje, to się miło zapisuje, co ;-)?....

Tu są dane konta Fundacji:

Posted

[quote name='masiowa']tu jeszcze jeden watek o Kotliskach http://www.dogomania.pl/threads/128696-Schronisko-Kotliska-czy-one-maj%C4%85-zamarzn%C4%85%C4%87-Naprawde-niema-nikogo-z-tamtych-stron
ze dwa lata temu mieli jeszcze strone internetowa a na niej galerie psow, ktore sprawialy wrazenie smiertelnie przerazonych...
teraz nie maja nawet strony dlatego az strach myslec co tam sie dzieje...
Aby watek Lupusa byl bardziej czytelny -wstawię swego/ usuniętego teraz/ posta w spr.schroniska w Kotliskach ,bo nie można zostawic tak tamte psy .Oktawia6 jest dostępna chyba na forum już.
Na szczęscie Lupusa ominie los psa w tym schronie ,dzięki pomocy dobrych ludzi no i glownie Nutusi ,ktora zaopiekowala się porzuconym,pięknym wilkiem-malamutem.

Posted

Jestem, choć jeszcze nie do końca przytomna!
Od rana śpiewam sobie na cały głos "ja to mam szczęście, że żyć mi przyszło w kraju nad Wisłą, ja to mam szczęście"! W kraju, w którym żyją wspaniali ludzie, załatwiający rzeczy od ręki - tylko na cuda trzeba poczekać dwa dni :loveu:
No więc plan jest taki, że po powrocie z pracy pakuję przystojniaka do samochodu i zawożę do Donki. Już z nią rozmawiałam, potwierdziłam i czekam na info jak do niej dotrzeć. No, chyba że się zdarzy kolejny cud i się jednak BDT ziści...) Malamuty kochane, choć bez kasy po akcji "pseudo pod Toruniem" odpowiedziały na apel i nie zostawią "ulubieńca" na lodzie. Ale bardzo, bardzo proszą Dogomanię o wsparcie, choćby jednorazowymi wpłatami, a także karmą i - co bardzo ważne - ogłoszeniami (Ciociu Mmd;))
Dziś rano sakramencko się spóźniłam do pracy, bo czekałam aż wszyscy robotnicy pojadą i będę miała pewność, że nasz Lupencjusz będzie przez cały dzień zamknięty. Przy okazji się wybawiliśmy, na skutek czego wyglądam teraz jak obwieś, bo mam oplute nogawki i rękawy kurtki. Dzisiejszy hit zabawowy, to łapać przeciwnika zębiskami za kończyny!:mad: Teraz tylko muszę podjąć negocjacje na temat wcześniejszego wyjścia z pracy, żebym zdążyła przed powrotem robotników.
Ode mnie w prezencie dostanie advocata na pchły i kleszcze. Mam, ale jeszcze nie zakropiłam, bo jest u nas takie bajorko i bałam się, żeby się dzieciak nie chciał przekąpać i tym samym zniweczyć zakrapianie.
Zaraz jeszcze raz przejrzę cały wątek i w pierwszym poście zrobię listę deklaracji.
Jeszcze raz WSZYSTKIM bardzo, bardzo DZIĘKUJĘ!!!
A z tym schronem to zgłupiałam kompletnie i nie rozumiem dlaczego wetka z Leszna mówiła, że jest OK, jest strona, są adopcje i nie mam się co martwić... Chyba bym się obwiesiła na drucie kolczastym, gdyby tam trafił, a ja bym się dowiedziała po fakcie jakie tam ma "luksusy":placz:

Posted

Ale akcja, przywraca mi to wiarę w ludzi, słowo daję:-)
Jeśli dajsze Lupusowi advocata, to może jeszcze nie zakraplaj, dopiero po kąpieli? Chyba, że nie będzie kąpany od razu po przyjeździe, wtedy lepiej zakroplić. W takiej sytuacji moje puszczone 2 dyszki do Ciebie mogą spokojnie zasilić rachunek za benzynę Nutusiu. Jesteś kochana, poświęcasz swój czas, ale benzyny na urok osobisty nie ząłatwisz na stacji:-(

Posted

Aneczka&Sułtan napisał(a):
Nutusiu jesteś wielka! :loveu: zapisuję sobie i będę zaglądać.

Ja?!?!?!? Ja to jestem cienki Bolek! Ale udało się ściągnąć kilku "gigantów" i po prostu jak już go odwiozę, to sobie chyba walnę lufę i wreszcie będę spać jak dziecko! A przyda mi się, bo wczoraj tuż przed wyjazdem wybiła nam woda, więc jeszcze w Łodzi drogą kupna musieliśmy nabyć sprężynę hydrauliczną oraz "kreta" i do prawie 3 nad ranem przepychaliśmy kanalizację. Co dziwne - spać mi się wcale nie chce - jeszcze mnie od wczoraj adrenalina trzyma albo mi fale od telefonu mózg uszkodziły, bo aż mi się bateria wyładowała w połowie kolejnej rozmowy, a Sławek cały dzień powtarzał "mów ciszej, nie wrzeszcz tak, bo mi łeb pęka":)

Posted

No nie mogę, nie mogę ;-)!!!!!!!

ARAMAN (Forum malamutów) - 20 zł :bigcool:

Czyli mamy tak:

BROS - 10 zł
ELUCHA (Forum malamutów) - 100 zł
DAKOTKA (Forum malamutów) - 100 zł
GOSIACZEK.T (Forum malamutów) - 50 zł
MILLI (Forum malamutów) - 50 zł
ARAMAN (Forum malamutów) - 20 zł

===================================

RAZEM ------------- [SIZE=5]330 zł

Nie wiem ile potrzeba na hotel, ale chyba Lupus może już poczuć się komfortowo ;-)

Posted

nooo teraz to już tylko pozostaje mieć nadzieję że gościu z takim wyglądem i takim charakterem długo tyłka grzać na garnuszku cudzym nie będzie tylko się szybko na swoje przeprowadzi :D
3mam mocno kciuki za dzisiejszą akcję transportową :D

Posted

[quote name='Nutusia']MatkoMojaJedyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Się poryczałam i tyle... Joluś, bo nie nadążam - te ww. deklaracje to stałe czy jednorazowe?...

STAŁE!!! [SIZE=1]jak ja się ciszę

:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:
[SIZE=1]