Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jutro-czyli-niedziela-w sumie to już dziś jest niedziela-zawożę ponton-i wszystkie rzeczy, które mam dla Stasia-zobaczę jak żyje-czy jeszcze żyje i tak dalej...mam okulary-nikt nie będzie widział moich oczu...będę sama.

Posted

zobaczę jak żyje-czy jeszcze żyje i tak dalej...mam okulary-nikt nie będzie widział moich oczu...będę sama.

oktawio a dlaczego Staś miałby już nie żyć? Wczoraj go widziałam, to miał się dobrze. Czy coś się zmieniło?

A czemu ktoś ma oglądać Twoje oczy? Lub ich nie ogladać?

Posted

oto Staś:

dostał ponton od dogomaniaczki:p zawiozłam mu też tę powłokę PCV-nie przemakalną, ręcznik, zabaweczki i kosteczki wapienne do gryzienia-małe,

ponton jest obłożony tą powłoką-Stasiowi wymieniają codziennie ten koc-załatwia się nawet tam gdzie siedzi-dlatego z tego łatwo będzie uprzątnąć i zetrzeć:p

Staś wychodzi na dwór 5 razy dziennie-mimo to załatwia się pod siebie-gdyby ktoś go zechciał przyjąc i dać mu dom-mimo wszystko-najlepiej z dom z ogródkiem,
dokładne informacje odnośnie stanu zdrowia Stasia-już konkretne dostanie osoba która będzie chciała Stasia zaadoptować, na pewno ma Spondylozę, jes wychudzony jak widać-mimo, że je, nie widzi-ale do miseczki trafia bezbłędnie-do kosteczki też od razu-już jak ją gryzł to nie głaskałam go:p

Stasio nie dogaduje się z innymi psami.

Jeśli osoby, które na początku deklarowały swoje wsparcie finansowe mogłyby złożyć się na karmę weterynaryjną-tak jak rozmawiałam z panią doktor-najlepiej Hills'a J.D. worek 15 kg-na stawy i chrząstkę.

Stasia można odwiedzać codziennie-do godziny 20-stej nawet!
Staś tak chodzi jak na pierwszym zdjęciu-2 tylnie łapy są mocno przykurczone-pierwsze zdjęcie-to jego postawa "stojąca"-potem się wygodnie rozłożył-wiedział, że ma wygodnie.

dalej taka miseczka-podwójna-by nie musiał się silnie schylać przydała Stasiowi:

Posted

[quote name='Aganiok']
czy ten się nada???
Octawia?
http://www.allegro.pl/item129337792_stojak_regulowany_na_miski_2x2_8l.html
no Wiesz:oops: pewnie:lol: , że tak:p
Stasio to Stasio-dobrze z drugiej strony że byłam sama-bo mogłam sobie popłakać i tak nikt nie widział na zewnątrz-to Doddy już Wiesz o co z tymi oczami chodzi:cool1: tak Stasio działa-jest naprawdę bardzo biedny:placz: :placz: :placz: ciekawe czy kiedyś miał normalny dom:roll: -czy ktoś go wywalił jak starą ścierkę jak zaczął chorować...

Jeszcze tak się zastanwaiałam nad taką miseczką:
jest podwieszana-do kraty można ją podwiesić-a obok na karmę-tym sposobem nawet jak Staś się niechcący potknie to nic mu sięnie rozleje i ma czyściej;) :

jakby co to mogę mu zawieźć następne prezenty od nas:p :-(

Stasio-może ktoś da mu dom

Posted

wiesz co Oktavia, ty jestes jednak naprawde dobrym czlowiekiem i przykro mi, ze kiedys na Ciebie tak najechalam. Wybacz.
I trzymam kciuki za Stasia, aby mu sie udalo domek znalezc.

Posted

[quote name='pajunia']
wiesz co Oktavia, ty jestes jednak naprawde dobrym czlowiekiem i przykro mi, ze kiedys na Ciebie tak najechalam. Wybacz.
I trzymam kciuki za Stasia, aby mu sie udalo domek znalezc.

no Wiesz:oops: :oops: :oops: ja już zapomniałam:cool1: ale komplement na noc:oops: :oops:

znalazłam też kontakt do osoby, która powie więcej o Stasiu w przypadku decyzji na tak-adopcji Stasia:
==============
prosimy o kontakt!
501 499 589
==============

Posted

Oktawia czy będziesz sie wybierać do Stasia w tym tygodniu? Ja chętnie bym się wybrała, ale nigdy tam nie byłam i 1 raz wolałabym z kimś. Kupię mu miseczkę i moze faktycznie zrobimy zrzutę na karmę. Co Ty na to?

Posted

hmm ja powiem tyle ze Stasio o wiele lepiej wyglada na zywo niz na tych zdjeciach i wcale nad tym grobem nie stoi to ze jest psem chorym nie znaczy ze na nastepny dzien nie bedzie juz zyl...niektorzy to juz w paranoje popadaja...oczywiscie nie ulega watpliwosci ze dom potrzebny ale taki ktory zdaje sobie sprawe z tego ze opieka nad takim psem to 24h siedzenia z nim

Posted

A z tą karmą to na pewno Hills i/d :roll: Ostatnio kupuję Hillsa i przeczytałam, że to na inne schorzenia :niewiem: cytuję:

Hill's Prescription Diet Feline i/d (intestinal diet) Zaburzenia żołądkowo-jelitowe, choroby trzustki. Wskazania: Zaburzenia żołądkowo-jelitowe (w tym zapalenie jelit, nieżyt żołądka i stany pooperacyjne przewodu pokarmowego).

Posted

[quote name='paros']
A z tą karmą to na pewno Hills i/d :roll: Ostatnio kupuję Hillsa i przeczytałam, że to na inne schorzenia :niewiem: cytuję:

Hill's Prescription Diet Feline i/d (intestinal diet) Zaburzenia żołądkowo-jelitowe, choroby trzustki. Wskazania: Zaburzenia żołądkowo-jelitowe (w tym zapalenie jelit, nieżyt żołądka i stany pooperacyjne przewodu pokarmowego).

nieeee!!!!-ja napisałam JD nie id to zupełnie inna karma!!!!
Aganiok oczywiście, że tak:lol: -służę-moja kom. jakby co to 0602-178-666

Kostek otóż Staś wygląda dokładnie jak na zdjęciach:roll: -widać mu wszystkie żebra, kręgosłup, przykurczone 2 tylnie łapy-jego postawa wynika ze spondylozy, jego wychudzenie jest widoczne:roll: -jest ślepy.

Zgadza się-on wymaga opieki-robi pod siebie-więc ktoś musiałby też go tak zabezpieczyć-by nie pobrudził podłogi-to taki piesek specjalnej troski-by się nie zniechęcił jego dolegliwościami i przede wszystkim dał mu szansę:-(

Posted

[quote name='oktawia6']no Wiesz:oops: :oops: :oops: ja już zapomniałam:cool1: ale komplement na noc:oops: :oops:

znalazłam też kontakt do osoby, która powie więcej o Stasiu w przypadku decyzji na tak-adopcji Stasia:
==============
prosimy o kontakt!
501 499 589
==============

Oktawia,
możesz jeszcze napisać czyj to telefon?
Bo nie Ewy Pikulskiej, a to ona przede wszystkim udziela informacji o Stasiu.
uprzejmie przypominam, że Staś jest pod opieką Azylu Pod Psim Aniołem w Falenicy i to upowaznione osoby z Azylu udzielają informacji na jego temat i decydują o jego adopcji.
trochę za dużo osób uważa, że wszystko o nim wie.

Kostek ma rację - Staś jest schorowany, ale nie zbiera się na tamten świat, jak sugeruje tytuł tego wątku. Nie można tak pisać, bo to wprowadza w błąd osoby, które mogłyby być zainteresowane jego adopcją. Staś jest prawdopodobnie znacznie młodszy, niż się wydaje - nawet na zdjęciach widać, że prawie w ogóle nie jest siwy (ma tylko trochę posiwiałe uszka), a 8-10 letnie boksery są często zupełnie siwe na pysku. Stasio miał zapewne bardzo ciężkie życie, ale jeśli znajdzie dobry dom, może wszystkich zaskoczyć i przeżyć kolejne 5 lat.
więc do cholery ludzie nie piszcie bzdur!

Oktawia, dzięki za pontonik, faktycznie jest miękki i łatwy do sprzątania, fajnie :)
co do karmy natomiast - dziwne, że ani weterynarz, ani żaden z techników nie powiedział Ci, że z karmą może być kłopot. otóż Stasio przy każdej zmianie karmy ma jeszcze większą biegunkę niż zwykle.
będzie jedna zrzutka na specjalistycznego Hillsa - fajnie. a potem karma znowu się zmieni i całe rozwolnienie zacznie sie od początku.
zresztą Stasio dostaje karmę dla starszych psów - sorry, ale nie napiszę teraz jaką, bo nie pamiętam.

Posted

oktawia6 napisał(a):

Kostek otóż Staś wygląda dokładnie jak na zdjęciach:roll: -widać mu wszystkie żebra, kręgosłup, przykurczone 2 tylnie łapy-jego postawa wynika ze spondylozy, jego wychudzenie jest widoczne:roll: -jest ślepy.

no jakos bylam u niego w piatek i bynajmniej tak nie wygladal...okularow nie nosze wzrok mam wzorowy wiec naprawde nie siejmy tutaj zametu i nie tworzmy niestworzonych historii bo naprawde mozna Stasiowi zaszkodzic...aha Stasia widzialam tez na spacerze i jakos szedl na swoich wlasnych prywatnych przyczepionych do swojego tulowia 4 lapach;)

Posted

Ja mam propozycję sesji zdjęciowej dla Stasia w plenerze. :lol:
Mogę zrobić zdjęcia, tylko potrzebna druga osoba do wyjścia
ze Stasiem.
Kostek albo Gosia, jesteście tam regularnie?
Spróbuję sie jutro skontaktować też z Ewą.
Tylko ona bywa chyba na sggw rano.
Moja komórka 0607 32 99 32.

Posted

[quote name='gosia.marta']
Nie można tak pisać, bo to wprowadza w błąd osoby, które mogłyby być zainteresowane jego adopcją. Staś jest prawdopodobnie znacznie młodszy, niż się wydaje - nawet na zdjęciach widać, że prawie w ogóle nie jest siwy (ma tylko trochę posiwiałe uszka), a 8-10 letnie boksery są często zupełnie siwe na pysku. Stasio miał zapewne bardzo ciężkie życie, ale jeśli znajdzie dobry dom, może wszystkich zaskoczyć i przeżyć kolejne 5 lat.
więc do cholery ludzie nie piszcie bzdur!

:crazyeye: za pierwszm razem pani doktor tak powiedziala+dlaczego bydury_:shake:
poza tym to ciezka adopcja i dla kogos naprawde wyjatkowego+Stas czeka dlugo na dom i moze sie nikt na niego nie zydecydowac+to tez jest mozliwe:roll:

owszem+jest niewidomy+tak mi powiedziano+sama mam slepego psa+wybacz ale teraz to Ty piszesz bzdury:shake:
a telefon+skad mam+otoz stad+++
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=40372020

Posted

Oktawia,
z tymi bzdurami chodziło mi przede wszystkim o tytuł wątku i cały klimat: halo, halo, potrzebny dom dla pieska, który ma przed sobą najwyżej kilka miesięcy życia.
masz rację, że to jest trudna adopcja, dla kogoś, kto wie, na co się decyduje, zdaje sobie sprawę, że Stasio to nie jest pies, którego można wziąć ze sobą na wakacje czy gdziekolwiek indziej, to jest pies, który musi często wychodzić na spacer a najlepiej mieskać w domu z ogrodem, bo jak sama zauważyłaś kilka spacerów w ciągu dnia to za mało etc.
ale najważniejszą rzeczą jest, żeby nie pisać nadinterpretacji, a taką niewątpliwie jest sugestia, że Stasio ma niewiele życia przed sobą. możliwe.
ale możliwe też, że przeżyje jeszcze kilka lat.
a teraz wyobraź sobie, że ktoś, święcie przekonany, że Stasio naprawdę stoi nad grobem, postanawia zapewnić mu dom na koniec życia wiedząc, że za rok na przykład wyjeżdża na stałe zagranicę. albo coś w tym stylu. a tu się okazuje, że Staś, będąc w kochającym domu wcale na tamten świat się nie spieszy i ani mu w głowie umierać za trzy miesiące.
ja po prostu uważam, że rzetelna informacja jest dużo cenniejsza od biadolenia, jakie powszechnie uskuteczniane jest na dogomanii.
strasznie mnie irytuje ta poetyka wszechogarniającego nieszczęścia i wylewania łez zamiast informowania. ale prawie nigdy się nie odzywam, bo przecież nie znam tych psów i ich spraw.
a Stasia znam.
i w imieniu osób z Azylu i pracowników Kliniki bardzo proszę o zaprzestanie biadolenia.

Stasiowi potrzebny jest DOM. jeśli ktoś zna taki dom, w którym Stasio byłby mile widziany i kochany, to niech szybciutko daje znać.
to jest oczywiście schorowany i żałośnie wyglądający pies, ale nie ma tak źle, jak wynika z tego wątku. w przeciwieństwie do większości psów w beznadziejnych polskich schroniskach ma swój własny boks, w którym jest ciepło, zawsze pełną miskę z wodą i wystarczająco jedzenia. oraz trzy spacery dziennie i ludzi, którzy go lubią (choć oczywiście nie zastąpią mu osobistego człowieka). a do tego ma jeszcze pod nosem dobrą opiekę weterynaryjną.
naprawdę - są gorsze i bardziej beznadziejne przypadki.

jeśli chodzi o telefon - pytanie nie było atakiem, po prostu nie znam tego numeru. myślę, że o Stasia najlepiej dowiadywać się w Azylu, konkretnie u Ewy Pikulskiej (kontakt na stronie http://www.psianiol.org.pl )

jeśli chodzi o zdjęcia -
ja w Azylu jestem zazwyczaj wieczorem, jutro będę rano, ale tylko na chwilę, żeby dowieźć jedzenie dla psów. na spacerach będę w piątek wieczorem.
Ewy w najbliższym czasie nie będzie - musi teraz ograniać swoje prywatne sprawy. Ale więcej zdjęć Stasia jest u różnych osób. ja sama mam parę, ale niestety nie są zbyt wyraźne, bo nie miał mi go kto potrzymać i się strasznie kręcił. ale lubię je, bo Stasio na nich zabawnie wygląda. zaraz wrzucę kilka.

Posted

Staś ma już wygodne spanko - teraz przydadzą sie też miseczki na stojaku lub takie zawieszone na kracie by nie musiał sie schylac przy tych jego problemach z kręgosłupem. (wybaczcie, że "zniknęłam" z watku, ale widzę, że ruszyła pomoc na miejscu a ja mam teraz "miejscowy " boksio-sierotkowy problem - watek o Maxie w krakowskim schronisku)
Czy udało się komuś w warszawie "namierzyć" wykładzine antypoślizgową (o której wcześniej pisałam) - byłaby ona idealna dla Stasia