oktawia6 Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Jest to wątek w zasadzie jeden z wielu ale pies wyjątkowy-on nie potrzebuje tymczasu-tylko domu na stałe. Zostało mu niewiele życia-2, 3 miesiące-góra 1 rok-kto da mu serce u kresu jego życia? Jest to samczyk rasy Bokser-ok. 10 lat-ale też trudno to jednoznacznie powiedzieć, przebywa w klinice na SGGW w Klinice Małych Zwierząt-dokładnie w podziemiach. Ma zaawansowaną Spondylozę oraz chore nerki-nikt się o niego pyta nie ma chętnego na tego psa-to w sumie takie psie zombie-czeka tam na śmierć-przebywa w kenelu w towarzystwie innych piesków-niektóre są na leczeniu i pozostawione na jakiś czas, ten jest przybłędą ze schroniska. Jego widok robi piorunujące wrażenie, jego wzrok to więcej niż prośba:placz: wychodzi na spacery przed gmach, ma podawane leki-ale jego wzrok i on sam: to budynek kliniki gdzie się znajduje wejście do podziem kliniki "Szpital Niezakaźny" i on:placz: :placz: :placz: jego rozjeżdzające się łapki to efekt Spondylozy-http://forum.boksery.pl/printview.php?t=1957&start=0&sid=35e6fde10fde9198c3b61aba8aa91be6 może na zdjęciu tego nie widać ale jest bardzo chudy:shake: :-( powinien być na ciepłym dywanie czy posłaniu-tak jak chory starzec z reumatyzmem-tam jest zimna terakota i kawałek szmaty:placz: przebywa tam około 3 miesięcy-szanse na dom zerowe-ale może ktoś się nad nim zlituje i zaopiekuje się nim na jego końcówkę życia:roll: Telefon do Szpitala SGGW gdzie znajduje się pies: 022/593-61-97 dr Magda Wiśniewska lub inny lekarz mający danego dnia dyżur Nowoursynowska 159 Warszawa lub ew. do mnie kom:0602-178-666 Pani doktor której się pytałam o niego-nie wierzy by ktoś go zabrał :shake: , że chętny się nie znajdzie na takiego psa:sadCyber: :sadCyber: :sadCyber: Quote
oktawia6 Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 umieściłam jego wątek na forum Bokserów-do adopcji:roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3261 tyle pięknych psów czeka-a on ma piękne już tylko oczy:cry: :cry: :sadCyber: Quote
AgaiTheta Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Oktawia a czy to nie jest Stasiu z tego watku Być może nie. Wstawie na forum bokserów :-( Quote
AgaiTheta Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Oktawia jak mogłabym Cię prosić, to wstaw w tytuł, że to bokser. Czy można mu tam jakieś posłanko zanieść. Jak tylko dostanę pieniądze, myślę, że w tym tygodniu kupię mu jakieś legowisko, np coś takiego. Jak myślicie? No i czy można wstawić tam? Quote
Imbirka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( oooooo rety, Oktawia pisz jak mozna pomóc. O rety dlaczego on na tych kaflach ma tylko kawałek szmaty:shake: Można mu to posłanko będzie wstawić, a może jakaś pomoc finansowa? Quote
szmaja Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 On potrzebuje domu z ogrodem, bo jak wnioskuję, nie jest w stanie chodzić po schodach, prawda? Strasznie to wygląda... Jak on tam w ogóle trafił? Ile już siedzi? Quote
tanitka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 ale domy z ogrodem zwykle tez maja schody.... :-( Quote
Aganiok Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Ojej :-( Faktycznie wygląda jak Stasio Quote
asiaf1 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Dziewczyny a jak nie dom na stałe to może chociaż go do hoteliku przenieść. Wiem, że to nie to samo co dom ale lepsze niz to co ma. Oczywiście będzie problem z pieniędzmi ale może jakoś damy radę. Myślałam o Otrębusach. Gdyby Grażyna sie zgodziła Quote
Iza i Avanti Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Stasiu, kochany! Ty musisz być na pierwszej stronie! :( Quote
gamoń Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Dla tej biduli poslanko owalne i cieplutkie by sie przydało.:shake: Quote
paros Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 To Stasio tyle miesięcy jest na SGGW :shake: :shake: Quote
oktawia6 Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 [quote name='AgaiTheta'] Oktawia jak mogłabym Cię prosić, to wstaw w tytuł, że to bokser. Czy można mu tam jakieś posłanko zanieść. Jak tylko dostanę pieniądze, myślę, że w tym tygodniu kupię mu jakieś legowisko, np coś takiego. Jak myślicie? No i czy można wstawić tam? Dobrze-zaraz zmienię tytuł-wstawię Bokserek-weszłam w podany wątek-powyżej-to chyba jest Stasio-zbyt wielkie podobieństwo-tylko jeden taki pies przebywa w podziemiach kenelu SGGW-tak-ma kawałek szmatki-nie ma porządnego spanka, miska zwykła-a przydałaby się dla psów dużych-(on ledwo powłuczy tymi nózkami a co dopiro schylać się do wypicia czy zjedzenia) czyli: on jest taki chudy-dlatego, że ma chore nerki-spondyloza-nie pytałam w jakim dokładnie odcinku kręgów-ale napewno zaawansowana-ja też dzisiaj cały czas myślałam o posłaniu dla niego zamiast tej szmatki:placz: . Przebywa tam co najmniej 3 miesiące:placz: nie pytałam czy dostaje karmę weterynaryjną leczniczą: dla nerkowców czy na stawy-tam psy dosjaą do jedzenia Chappi chyba że właściciel przyniesie psu karmę, którą sobie życzy by go karmiono-ale ten pies jest niczyj:placz: miseczka: http://www.canisfortuna.istore.pl/cgi-bin/shop.pl?id=1114&sid=25748702&pin=39203701501629&mod=03&towar=129633&pt=&lang=pl-pln&pdo=01&psz=7377&pcz= posłanie: http://www.krakvet.pl/index.php?manufacturers_id=58 plastikowe a w środek wymościć materacykiem lub kołderką:roll: -w wymiarze największym dobry hotelik jest w Otrębusach-tam gdzie sparaliżowany Oskarej na wózku ptrzebywa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29498&highlight=Warszawa+Rembert%F3w w tym wątku akurat jest adres hoteliku najlepiej dom-i tak na krótko-gdyż długo on nie pożyje:placz: -a tak poczułby na koniec czułość:-( Quote
Igusia Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24805&page=17&highlight=stasio Tu w watku stasia wolontariuszki z azylu potwierdzaja ze to o tego samego pieska chodzi Quote
gamoń Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Na watku Bokserek Stasio szuka domu a jest mowa o tym samym psiaku pada propozycja zrzutki na posłanko. Powinnismy wypowiadac się na 1 wątku;) Quote
boksiedwa Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 hopkaj Stasiu, tylko tak mogę ci pomóc bidulku :( Quote
Ariadna Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Dziewczyny w przyszlym tygodniu jade do Polski ,w Warszawie(odbierac bede psinke) powinnam byc w sobote rano badz wieczorem .Wszystko zalezy od tego jak bardzo zmeczona bede;) W kazdym razie przywioze miseczki,dokladnie takie jak na zdjeciu,oraz porzadne poslanko dla Stasia.Prosilabym jedynie, aby ktos byl tak mily i sie ze mna skontaktowal w sprawie odebrania rzeczy . o poslanku ,myslalam ze najlepsza bylaby, taka mata pooperacyjna,jest bardzo ciepla,puchowa przywioze zobaczycie czy sie Stasiowi przyda Quote
gamoń Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 O ile nie bede w pracy chetnie sie z Tpba zobacze i odbiore dary:lol: Poza tym miałysmy zjesc ciacho. Ja pracuje od godz.8-16.Jak nie masz sie u kogo zatrzymac to pisz .Mozesz przenocowac tam gdzie Morcio. Quote
Ariadna Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Serdeczne dzieki Gamon,bedzie mi bardzo milo.Aczkolwiek na noc raczej nie zostane.Bede z Grubcia z Kielc i jak wszystko pojdzie ok z Majka,poza tym bede spieszyla sie do domu,w poniedzialek musze stawic sie na uczelni:roll: Ale ciacho chetnie zjem:cool3: Quote
AgaiTheta Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Czyli z posłankiem wstrzymać się? Jemu musimy pomóc!!! Pomóżmy :placz: Quote
AgaiTheta Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Kopiuję z pierwszego wątku: Stasio ma co chwilę nowa posłanka, raz miał supermieciutką kołdrę, którą dośc głupio mu ktoś położył, bo była z pierzem i po kilku dniach Stasio z nudów ja pogryzł. wyglądał jak ptak... a ja po sprzątaniu kichałam trzy dni. powód, dl którego Staś ma ciągle nowe kocyki tudzież w przerwach nie ma żadnego, jest smutny i prozaiczny... bardzo często ma kłopoty z utrzymaniem kału i rozwolnienia... kocyki są do śmieci. dlatego wcześniej pisałam, że on potrzebuje częstych spacerów. Trzeba coś z tym zrobić, bo tak nic nie zrobimy. Musi być jeden wątek moim zdaniem. Quote
Ariadna Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Sluchajcie, jesli Stasiowi trzeba te kocyki zmieniac czesto,to moze zbierzmy wiecej,ale ja ze swojej strony oferuje mate, jest ona glownie dla psiakow po operacji,ale ja swoim staruszkom taka kupuje na zime.Bardzo fajnie ogrzewa lapki,i puchowa nie jest,ona taka mieciutka-jak puchowa;) mozna ja prac w pralce,po wypraniu i wirowaniu jest prawie sucha i nie niszczy sie tak szybko..Mam nadzieje ,ze Stasiowi sie przyda i bedzie mu dlugo sluzyla Quote
Recommended Posts