aosciak Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [B]medar[/B] jezeli jeszcze aktualne to mam juz OpenOffica!! jak chcesz to podeslij mi plik do konwersji na [email][email protected][/email] Quote
Agata Balu Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='Caffe'] ..... I pod jakim adresem będzie można podpisywac petycję? [URL="http://www.ozzy.dog.pl/petycja"]www.ozzy.dog.pl/petycja[/URL] , [URL="http://www.petycja.dog.pl"]www.petycja.dog.pl[/URL] czy tez może na portalu [URL="http://www.petycje.pl"]www.petycje.pl[/URL] ?[/quote] Jak na razie Emir konsultuje z prawnikami czy podpisanie petycji w portalu [URL="http://www.petycje.pl"]www.petycje.pl[/URL] będzie miało jakąś wagę. Natomiast na pewno ani w [URL="http://www.ozzy.dog.pl/petycja"]www.ozzy.dog.pl/petycja[/URL] , [URL="http://www.petycja.dog.pl/"]www.petycja.dog.pl[/URL] bo wymagałaby tam specjalnego zaprogramowania. Ja tez czekam na ostateczną wersję petycji i decyzje, czy skorzystamy z portalu [URL="http://www.petycje.pl"]www.petycje.pl[/URL]. Zobowiazałam sie tam ja umieścic i podac do niej link tutaj. Quote
Agata Balu Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Zobowiazałam sie także,ze jeżeli będzie umieszczona na portalu petycje, to po zakonczeniu akcji wydrukuję wszystko i przeslę do "centrum". Petycja po zakonczeniu zbierania podpisów zostaje w portalu do wglądu przez tych, którzy sa jej adresatami. Quote
agus86 Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 i zostawcie ten tekst bo on jest najlepszy - krotki,zwiezły i na temat: Miał być bezpieczny - był strach Miał być kochany - był ból Miał być przyjaciel - był kat Na najnowszej wersji plakatu jest tak samo prawie ale z "mieć" Wydaje mi sie ze "być" jest tu odpowiedniejsze a na pewno lepiej brzmi. Quote
asia-s Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='agus86']moim zdaniem wersja Anashara była lepsza,ale to wy zadecydujecie.Mi ona bardziej trafila do serca i moim kilku znajomym rowniez.Zreszta chyba mozna zrobic dwie wresje plakatow i ulotek.Ta najnowsza wersja jest bardziej ogolna.To moje zdanie.[/quote] Podpisuje sie pod slowami agus86. Quote
medar Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [B]Czas zakończyć dyskusje[/B] . Plakat Aosiak w wersji 8 zostaje zatwierdzony ostatecznie ! Na ulotkach zostawmy to samo co plakat, odwrotna strona - tekst, właśnie przepisuję w wersji skróconej i ostatecznej (zaraz opublikuje-uwagi tylko na GG lub priv). Ostateczny tekst petycji wróci jutro od prawnika i zostanie zamieszczony. Quote
medar Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Tekst ulotki. [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]NIE BĄDŹ OBOJĘTNY !!! PRZECZYTAJ !!![/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Krótka historia tragicznej śmierci Ozzy’ego – psa, który zginął, bo zaufał człowiekowi.[/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ozzy, bezdomny golden retriever, został znaleziony w Lubaniu. Psa przygarnęła dziewczyna z portalu Dogomania.pl. Weterynarz badający Ozzy’ego, stwierdził wychudzenie, zmiany nowotworowe w obrębie jądra oraz rany skóry, lecz stan psa określił jako stabilny, czyli niezagrażający życiu. Zlecił konkretny sposób leczenia.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na forum internetowym Dogomania.pl rozpoczęto poszukiwanie nowego domu i troskliwego opiekuna dla Ozzy’ego. Na apel odpowiedziała 20-letnia Agnieszka W. – mieszkanka Lubina. Poinformowano ją o wieku, chorobie i stanie ogólnym Ozzy’ego. Informacje te nie zniechęciły dziewczyny, która zdecydowała się wziąć psa do swoich rodziców. Ozzy miał mieszkać w domu z ogrodem i być pod opieką lekarza weterynarii.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]W dniu 16.08.06 ok. 18-tej Ozzy w obecności świadka został przekazany Agnieszce W. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Już następnego dnia nabrano podejrzeń co do losu Ozzy’ego. Ponieważ Agnieszka nie odbierała telefonów, bądź podawała pokrętne informacje dotyczące stanu psa, nabrano podejrzeń i zażądano jego zwrotu. Agnieszka stanowczo odmówiła. Wkrótce później przysłała niewiarygodną i porażającą wiadomość: „ pies zdechł, jadę go pochować”![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Błyskawicznie zapadła decyzja o wyjeździe do Lubina. Skontaktowano się z Agnieszką W., która po wielokrotnych nagabywaniach wskazała miejsce pochówku psa. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zapadła decyzja o konieczności przeprowadzenia sekcji zwłok. Ciało Ozzy’ego zostało zawiezione do Katedry Anatomii Patologicznej i Weterynarii Sądowej we Wrocławiu. Na miejscu dokonano otwarcia worka – widok był porażający: umęczone ciało psa, całe we krwi!!![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wyniki sekcji zwłok potwierdziły nasze najgorsze przypuszczenia:[/SIZE][/FONT] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ozzy nie został uśpiony, jego zgon nie nastąpił w sposób naturalny.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ozzy został zakatowany na śmierć !!![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Umierał w potwornym bólu i przerażeniu.[/FONT][/SIZE][/B] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jego serce nie wytrzymało stresu i bólu.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [/CENTER] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Fundacja Emir złożyła do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa polegającego na zabiciu psa ze szczególnym okrucieństwem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wszyscy czekamy na zakończenie śledztwa, proces i wyrok.[/SIZE][/FONT] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Domagamy się stosownej kary za ten zbrodniczy czyn![/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Domagamy się zmiany w Ustawie o Ochronie Zwierząt tak, aby właściciel ponosił pełną odpowiedzialność za los swojego zwierzęcia.[/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]Domagamy się, by sądy nie orzekały wyroków z uzasadnieniem „ mała szkodliwość społeczna czynu ”. [/B][/FONT][/SIZE] [CENTER][SIZE=3][FONT=Times New Roman]To są zbrodnie popełniane przez ludzi na bezbronnych zwierzętach i jako zbrodnie przeciwko życiu powinny być traktowane.[/FONT][/SIZE][/CENTER] [/CENTER] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]„ Zwierzę jako istota zdolna do odczuwania cierpienia nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien opiekę i ochronę” [/B]( art.2 Światowej Deklaracji Praw Zwierzęcia – Paryż 15.10.1978r)[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]„ Każdy akt prowadzący do zabicia zwierzęcia bez koniecznej potrzeby jest mordem, czyli zbrodnią przeciw życiu” [/B]( art. 11 Światowej Deklaracji Praw Zwierzęcia – Paryż 15.10.1978 r )[/FONT][/SIZE] Quote
GoniaP Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Nie przebiję się przez cały wątek, ale mam pytanie, czy ulotka będzie zawiera;a tylko tekst, czy też zdjęcia? Czy istnieje link do ostatecznej wersji? Quote
jpm Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='czarok']Bo tak działa dogomania :eviltong:[/quote] vBulletin dziala jak sie chce a nie jak ktos komus daje... palka jestem nie znam sie sorki hihihihihihi Quote
Behemot Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Medar, wysłałam Ci na pw tekst, który zamieściłeś, z [B]niezbędnymi[/B] poprawkami. Mam nadzieję, że je uwzględnisz, chociaż wcześniej moje uwagi najwyraźniej zostały uznane za nieprzydatne. Quote
jpm Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='Imbir1']jpm troszkę już za poźno na krytykę, wszystko jest już zatwierdzone[/quote] tzw koszty po 2 primo jakby nie ma nigdzie wiadomosci gdzie sie znajduje wrsja zatwierdzona ostateczna a takie gadanie to wiesz ..... Dziekuje za przysluge bez przyslugi. Quote
Anashar Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='Agata Balu']Jak na razie Emir konsultuje z prawnikami czy podpisanie petycji w portalu [URL="http://www.petycje.pl/"]www.petycje.pl[/URL] będzie miało jakąś wagę. Natomiast na pewno ani w [URL="http://www.ozzy.dog.pl/petycja"]www.ozzy.dog.pl/petycja[/URL] , [URL="http://www.petycja.dog.pl/"]www.petycja.dog.pl[/URL] bo wymagałaby tam specjalnego zaprogramowania. Ja tez czekam na ostateczną wersję petycji i decyzje, czy skorzystamy z portalu [URL="http://www.petycje.pl/"]www.petycje.pl[/URL]. Zobowiazałam sie tam ja umieścic i podac do niej link tutaj.[/quote] Agata ozzy.dog.pl to jest domena, więc pod nia poprostu podpniemy linka po do petycji podpisywanej wirtualnie (jeśli taka będzie). Będzie łatwa do zapamiętania. Po to ją stworzyłem ;) Co do ulotek, Aosiak sam mówił, że czarne będą nasiąknięte tuszem, więc nie lepiej zostać przy starym projekcie z białym tłem? Albo dać dwa - i poprostu będą do wyboru. Jeśli mają być nieczytalne to chyba mija się z celem. ps. jak już ustalicie wszystko, to prosze kogoś o kontakt to wrzuce wszystko na strone o Ozzy'm Quote
czarok Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='Behemot']Medar, wysłałam Ci na pw tekst, który zamieściłeś, z [B]niezbędnymi[/B] poprawkami. Mam nadzieję, że je uwzględnisz, chociaż wcześniej moje uwagi najwyraźniej zostały uznane za nieprzydatne.[/quote] Poprawiliśmy zgodnie z Twoimi sugestiami ( dzięki za nadzór polonistyczny :-)) Quote
Behemot Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='czarok']Poprawiliśmy zgodnie z Twoimi sugestiami [/quote] Brakuje jednego przecinka (w pierwszym zdaniu, po "golden retriever"), a w 2 miejscach brakuje spacji po przecinku, ale już nie będę się czepiać ;) Quote
medar Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='jpm']dowodzi legion a rezultaty sa lecz scisle tajne jeja no prosze Was ....[/quote] [FONT=Times New Roman][COLOR=black][U][B]Osoby chętne (sprawa Ozzy’ego i nie tylko )[/B][/U][/COLOR][COLOR=black][SIZE=3] do rozprowadzania plakatów, ulotek i zbierania podpisów pod petycją do Rządu, dotyczącą "bestialskiego traktowania zwierząt, zaostrzenia kar dla ich oprawców i poprawienia bytu zwierząt", proszone są o zgłaszanie się do: [B]kacha_wawa [/B]:[/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380"][B][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380[/COLOR][/B][/URL][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana]lub[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]GG: 7338690[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]telefon: 0603647237[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=black][FONT=Verdana]Zapraszam do działania. Dyskusji już mamy dość. Teraz oceniamy tylko wg. czynów.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pozdrawiam i zapraszam.[/FONT][/COLOR] Quote
emir Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 dysputy zakończone - trzeba działać i w tym się wykazać - zapraszam gorąco EMIR Quote
Asior Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Słuchajcie, ja to mam pecha. Dziewczyna zrobiła mi ta kalkulację cenową i napisała mi esaa że wysłała mi ja na gadu, niestety jak wróciłam do domu i odpaliłam kompa nic nie przyszło ;( Muszę czekać do rana :/ Ponoć skalkulowała mi to na kilka opcji takich jak ktoś to rozpisał [quote]Jeżeli ktoś mógłby się dowiedzieć w drukarni jak wygladają kwestie finansowe to znacznie ułatwiłoby to sprawe. Potrzebne nam są takie dane: - cena druku kolorowego 10 000 egzemplarzy formatu A2 - zależność między rozmiarem a ceną(o ile tańszy będzie format A3 przy tej samej ilosci egzemplarzy i druku kolorowym) - zaleznosć miedzy kolorem a ceną(o ile tańszy będzie druk czarno biały przy tym samym formacie A2 i tej samej ilosci egzemplarzy)[/quote] Jutro rano ją poproszę o ponowne wysłanie mi tego. Ale z tego co się dowiedziałam, dużo tńszy byłby format B. jest niewiele mniejszy od A (ok 1 cm po każdej stronie) ale ponoć jest dużo tańszy. Jeśli ktoś z "władnych" by potrzebował numer do tej dziewczyny piszcie do mnie a napisze na pw. Będzie się można dowiedzieć jak to wyglada z tym formatem B. Ale skoro Ona twierdzi, że dużo tańszy a przy tym niewielka w nim róznica to chyba muszę jej wierzyć. :D Quote
GreenEvil Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Sluchajcie, ja proponuje podawac ceny druku tutaj, bo i ja moge czegos poszukac (dokladnie moj TZ), a jesli powie, ze daja taka i taka cene, to jest to zawsze podstawa do negocjacji :) Tylko musimy sie zdecydowac, czy drukujemy 4+0 czy 2+0 pzdr GreenEvil Quote
Moskva Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='GreenEvil'] Tylko musimy sie zdecydowac, czy drukujemy 4+0 czy 2+0 [/quote] 2+0 z czerwienią (panton) lub 3+0 z czerwieną standardową(z dwóch kolorów) Asior to ja sie pytałam o ten kosztorys bo nie wiem jak duze beda różnice w cenie a majątkiem z tego co wiem nie dysponujemy... Trzeba będzie cos wybrać a może i z czegos zrezygnować. Quote
GreenEvil Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='Moskva'] 3+0 z czerwieną standardową(z dwóch kolorów) [/quote] A po cholere czerwien z dwoch kolorow? :crazyeye: to juz wtedy lepiej zrobic 4+0 i zdjecie ozzy'ego walnac w kolorze. naklad 10.000 ? 150gram? pzdr GreenEvil Quote
Moskva Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='GreenEvil']to juz wtedy lepiej zrobic 4+0 i zdjecie ozzy'ego walnac w kolorze.[/quote] Ale to juz bedzie pewnie drogie jak cholera. Zresztą nie wiem, jutro moze już bedą konkrety co do ceny, moze sie pojawi jakiś sponsor, albo zaprzyjaźniona drukarnia, która będzie tak miła i nam troche odpuści... [quote name='GreenEvil'] naklad 10.000 ? 150gram? [/quote] Według wczesniejszych ustaleń tak. Quote
Asior Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 ja już podałam cennik do Emir i Medara.(jak by co) Quote
Ela_and_Krzys Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 [quote name='Moskva']Ale to juz bedzie pewnie drogie jak cholera. Zresztą nie wiem, jutro moze już bedą konkrety co do ceny, moze sie pojawi jakiś sponsor, albo zaprzyjaźniona drukarnia, która będzie tak miła i nam troche odpuści... Według wczesniejszych ustaleń tak.[/quote] Zeby sponsor sie pojawil to trzeba do nich napisac. Przepraszam jesli poruszam cos o czym juz rozmawialiscie ale mam ograniczonuy dostep do netu i nie moge przekopywac sie przez cala historie. Trzeba zrobic liste najwiekszych drukarni w kraju i obdzwonic / wysylac faksy / maile z pytaniem czy w takiej i takiej sprawie nie zgodza sie wydrukowac takiej i takiej ilosci ulotek po symbolicznej cenie / ew. gratis (ale tu sa problemy z VAT). Dla duzych firm 100.000 szt to drobiazg, a jesli mozemy ich logo podac jako sponsora akcji na ulotkach / plakatach to moze sie zgodza? Quote
bmj Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Ja w imieniu Towarzystwa Pogotowie dla Zwierząt (Wielkopolska):lol: .Czy wstępnie wiadomo już, kiedy pojawią się plakaty i ulotki?I czy termin 16 września jest aktualny?Musimy na dniach podać info do naszych lokalnych gazet (powiat czarnkowsko - trzecianecki) i telewizji, więc podawać czy się wstrzymać?I jeszcze jedno: czy plakaty trzeba sobie samemu wydrukować, czy zostaną przysłane każdemu koordynatorowi? Quote
medar Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Otrzymalismy ofertę z drukarni w Łomiankach. Chcemy zlecić druk plakatów (wersja uzgodniona nr 8): [COLOR=black][FONT=Arial]Rodzaj i nazwa :[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]plakat A2 (410x590 mm)[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]format:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]A2[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]rodzaj materiału:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]kreda dwustronna[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]150[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]g/m[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]2[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]ilość kolorów:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]2 + 0[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]nakład:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]10000[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Arial]Cena jednostkowa:[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]0,2000 zł[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]Wartość netto; brutto:[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]2 000,00 zł[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial];[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]2 440,00 zł[/FONT][/COLOR][/B] Oraz ulotki: [COLOR=black][FONT=Arial]Rodzaj i nazwa:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]ulotka A5[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]format:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]A5[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]rodzaj materiału: [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]kreda dwustronna[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]115[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]g/m[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]2[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]ilość kolorów:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]2 + 1[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]nakład:[/FONT][/COLOR][FONT=Arial] 1[/FONT][COLOR=black][FONT=Arial]0000[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Arial]Cena jednostkowa:[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]0,0530 zł[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]Wartość netto; brutto:[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]530,00 zł[/FONT][/COLOR][/B][FONT=Arial] [B];[/B][/FONT][B] 646,60 zł[/B] [B]lub [/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]Rodzaj i nazwa: [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]ulotka A4[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]format:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]A4[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]rodzaj materiału:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]kreda dwustronna[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]115[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]g/m[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]2[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]ilość kolorów:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]2 + 1[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]nakład:[/FONT][/COLOR][FONT=Arial] 1[/FONT][COLOR=black][FONT=Arial]0000[/FONT][/COLOR][/B] [B][B][COLOR=black][FONT=Arial]Cena jednostkowa:[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]0,0730 zł[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Arial]Wartość netto; brutto:[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]730,00 zł[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial];[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]890,60 zł[/FONT][/COLOR][/B] [/B] Co WY na to? Załatwiłem sponsora, który częsciowo pokryje koszt druku. (negocjuję kwotę) Quote
Recommended Posts