Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza, Ty sie dzis bardziej stresowalas niz Florka :lol:
Florka kaszle, wymaga dalszego leczenia, ale jest radosna i pelna energii. Zaczepia kazdego przechodnia, chce zajrzec w kazdy kat... Jestem pewna, ze natychmiast sie odnajdzie w swoim domu. W pociagu byla grzeczniutka, posiedziala troche na kolanach, przywitala sie z jamnikiem z sasiedniego przedzialu, potem pogryzala smakolyki i reszte drogi przespala. Nie wygladala na zestresowanego pieska. :) Takie mlode zwierzaki zwykle przezywaja zmiany bezproblemowo. A Florka to jeszcze niemal szczeniak, radosna, ciekawa wszystkiego sunia, nie widac w jej zachowaniu problemow z przeszlosci. Mam nadzieje, ze beda wiesci z jej Domu. Na pewno bedzie dobrze. Trzymam kciuki za zdrowko :)

Posted

Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Panią Agnieszką, była w szoku ( "w szoku" to Jej słowa ;-) ) że Florka jest taka cudowna, kochana i że tak ich przywitała, że skradła Pani Agnieszce całusa na dzień dobry ;-)

Mam nadzieję, że noc minęła spokonie.
Na razie troszkę za wcześnie, pozwolę im się wyspać chyba, jak myślicie?
Pani Agnieszka powiedziała, że będzie w kontakcie ze mną oczywiście.

A teraz właśnie jak to piszę dzwoniła Pani Cecylia.
Też się martwi co z malutką, jak tam noc.
Jak tylko będę wiedziała coś, jak będę miała jakiekolwiek wieści - to napiszę zaraz.

Oj, powiem Wam...żeby skrzywdzić psa wystraczy jeden drań, jeden człowiek bez serca, a żeby mu pomóc - cały łańcuszek ludzi, z których każdy pomaga jak tylko może.

Florko - słonko - trzymaj się cieplutko.

Posted

Mam list od Pani Agnieszki!!!!!!!!!
Wczorajszy tuż przed 24.00!!!!!!!!

Nie możemy w to uwierzyć, że to cudo jest u Nas. Radość jest nie do opisania, fotki wszystke się rozmazały bo nie nadążał aparat, jutro może będą lepsze to coś wyślę. Teraz usypiają dzieci więc i to "CUDO" też podsypia.
Bardzo dziękuję za paczuszkę dla małej, pewnie dzięki niej czuła się jeszcze pewniej.
Jestem oszołomiona tą istotą, rozumiem co Pani czuła rozstając się z nią.
Jutro do lekarza bo czasami pokasłuje.
Ogródek obleciałyśmy dwa razy dla zapoznania z terenem ale króciutko by nie zmarzła.
Piesek, jakby był u siebie. Jutro może coś napiszę bo zmęczenie oczekiwaniem i oszołomenie utrudniają mi zebranie myśli.
Dobrej nocy
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

[quote name='Nikus']ehhh.....pięknie jest na dogo:loveu::loveu::loveu:
Noooo!
Chyba sobie zamienię banerek na Uranka wreszcie!

Zapomniałam napisać, że podróż Florki z Ludką zasponsorowali Pani Agnieszka z mężem ( DZIĘKUJEMY!)

35 PLN które wpłynęły do Florkowej skarpetki z bazrku proponuję przekazać Sarze której "patronuje" Kenny.

Posted

Super bardzo sie ciesze.Jaszo pieknie to napisałas ze skrzywdzi jeden dran,a wiele osob musi myslec, kombinowac,martwic,czekac,az pojawi sie ten domek.

Florka w koncu w swoim domku,malenka jestes u siebie na zawsze powodzenia............

Czekam na nr.konta i decyzje w sprawie 35zł,rozliczam i zapykam:multi:

Posted

Kenny - podaj proszę Lilce konto Sary.
Sarence się przyda.

Czekam na poranne wieści - jak nocka.
Pogoda fajna, świeci słonko, więc Florka pewnie spaceruje po ogródku...:roll::roll::loveu:

Posted

A to niespodzianka!!! :crazyeye::multi:

Podczytywałam od jakiegoś czasu wątek Florki, bo mam u siebie w hoteliku IDENTYCZNĄ sunieczkę. To Fibi z Klembowa, zwrócona po roku z adopcji :-(.

Bardzo się cieszę, że Florka ma dom!
Czuwajcie nad nią, kochane!!!

"Moja" Fibi jest uroczym słodziakiem, dom wydawał się super a zamieszkał u mnie kłębek nerwów sikający pod siebie! Jeśli możecie zajrzyjcie na jej wątek, bo tam od czasu założenia wątku napisała tylko anouk, która umieściła Fibcię u nas.

A Florce życzę samego szczęścia po wsze czasy!!! :loveu::multi:

Posted

Dostałam od Pani Agnieszki zdjęcie Florki ale mms-em, i nie potrafię wstawić.
Zadzwoniłam, porozmawiałyśmy.
Pani Agnieszka , dzieci i mąż są małą zachwyceni.
W nocy troszkę kaszlała, ale generalnie spokojnie.
Florka się nie stresuje, a przynajmniej tego nie okazuje, chyba jej tam dobrze ;-)

Wizyta dzisiaj - u weterynarza ktorego poleciła Obraczus - na Ursynowie.

Popłakałam sobie!

Posted

Tamten tydzień od poniedziałku miałam koszmarny co do zwierzaków. Miło, że ten poniedziałek zaczął się od dobrych wieści oby tak dalej. Cieszę się bardzo.

Posted

dobrze, że tam są właśnie dzieci, bo wydaje mi się, że to dobrze wpływa na samopoczucie Florci, że nie przeżyje tak kolejnej zmiany. będzie zajęta zabawą.

Jasza strasznie się cieszę!!!!!!!

Posted

Wkleję jeszcze jeden list...mam nadzieję, że się Pani Agnieszka nie obrazi...

[FONT=Tahoma]Noc spokojna, tylko pokasływała czasami. Swoje łóżeczka ma dwa na dole wiklinowy koszyczek i na górze pod naszym łóżkiem na baraniej skórce ale wybrała oczywiście wariant trzeci czyli nasze łóżeczko ku zadowoleniu moim i męża. Córka już myśli jak się przenieść do swojego pokoju gdzie będzie miała łóżko (spanie z sunią)na dole bo obecnie śpi na piętrowym u brata i jest nieosiągalna dla małej. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Do szkoły pojechała bez kapci i stroju na WF, zupełnie straciliśmy głowę na jej punkcie. W dodatku została z meżem na 15 min kiedy dzieci rozwiozłam do szkoły i przedszkola a ona już tęskniła i cieszyla się z mojego powrotu jakby mnie pół dnia nie było.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Naprawdę nie potrafię opisać tej euforii, żadne imię dla niej jeszcze nie wybrane bo wszystkie są za brzydkie i nie pasują. Nawet zdjęcia nie mogę wybrać bo wszystkie nie oddają jej urody.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kończę. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Odezwę się po wizycie u weta.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jeszcze jestem w szoku[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: