Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam sms-owe życzenia od Pani Agnieszki.
Wybierali się z Florcią/Kamą na wycieczkę w Błędne Skały.
I kochają ją!:loveu::loveu:

Posted

Bela51 dzisiaj zgarnęła z ulicy kopię Florki.
Zawiozły ją z koleżanką do schroniska w Bytomiu...
Wie ktoś coś o tym schronie?
Nie wiem jak pomóc...

Posted

Jasza napisał(a):
Bela51 dzisiaj zgarnęła z ulicy kopię Florki.
Zawiozły ją z koleżanką do schroniska w Bytomiu...
Wie ktoś coś o tym schronie?
Nie wiem jak pomóc...

Nie schronisko bedzie tutaj problemem, bo suczke moznaby z niego wyciagnąc.
Problem stanowi jej własiciel, ktorego namierzono po czipie jaki sunia posiadała. Złozyłysmy mu wizyte z kolezanka. Otworzył nam podpity młody człowiek, z ironicznym usmiechem na ustach:angryy: Stwierdził, ze nie zginal mu zaden pies, bo pies przebywa pod opieka innej osoby. :mad:
Tak naprawde nie wiadomo, czy uciekl, czy został nwyrzucony.
Schronisko niestety jest zobowiazane wydac psa temu "włascicielowi"
Wyprosilam, aby przeprowadzono z nim rozmowe, czy nie zechcialby zrzec sie suni.:-(
Wyc sie chce z bezsilnosci. Za chwile wstawie zdjecia sunieczki.

Posted

Bela - to jak on ma takie podejście, to może jej nie będzie szukał, może nie będzie chciał jej z powrotem?
A o schronisko pytałam, bo jeżeli nie jest tragicznie, to możemy małej szukać domu i ruszać z ogłoszeniami już teraz.
Daj zdjęcia proszę.

Posted

maciaszek napisał(a):
Pewnie ją odbierze i wywali za chwilę... Mam nadzieję, że na jakiś gorszy pomysł nie wpadnie :(.

Poradzcie prosze, co mozna zrobic ?

Posted

Pies na razie nie zostal odebrany ze schronu. Nie wiem jak to wyglada dalej, czy po kwarantannie schronisko bedzie moglo go wydac do adopcji???
Ale boję sie cokolwiek planowac, bo nie wiadomo co wlascicielowi-gadowi wpadnie do łba.

Posted

bela51 napisał(a):
Nie wiem jak to wyglada dalej, czy po kwarantannie schronisko bedzie moglo go wydac do adopcji???
Zależy jakie mają przepisy. Większość schronisk ma takie, że jeśli właściciel nie zgłosi się po psa w ciągu tych 14 dni to pies przechodzi na własność schroniska i schron może go wyadoptować.

Posted

Pojade dzisiaj do schroniska i zobacze jak sytuacja wyglada. Strasznie mi zal tej sunieczki. Jest mlodziutka, nie ma jeszcze roku i taka ufna...
Przy tym chudziutka, zaniedbana.
[URL=http://img714.imageshack.us/i/zdjcie0172l.jpg/][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/3598/zdjcie0172l.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Byłam.
Niestety, własciciel odebral sunie.:-( I tak, malo optymistycznie, konczy sie historia Florki II.
Prosiłam co prawda Agebytom z Vivy o sprawdzenie domu, ale szczerze mowiac nie mam wielkich zludzen, co do efektow tych działan.

Posted

Kurcze...
Agabytom sprawdzi dom??
Bo może ten chłopak nietrzeźwy ma jeszcze jakąś matkę albo ojca i Oni są normalni..
Czekam na wieści..