Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze, Florce by się przydała smycz automatyczna...
Jak zostanie kasy to jej kupię.
Niech mała szaleje!

Aaa, jeszcze zapomniałam napisać o sterylizacji.
Weterynarz powiedział, że mała jest tak wychudzona jeszcze i na dodatek po tak poważnej infekcji, więc ze sterylizacją koniecznie trzeba poczekać.
Najpierw, żeby Florka doszła do siebie, przytyła, wyzdrowiała , a potem - na cieczkę.

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz, tam zagląda kilka milionów ludzi dziennie..czy ileś tam...więc jest szansa ( podobno) że ktoś ją wpatrzy...:oops:
Chociaż sądząc po komentarzach czasami to...lepiej odpuścić.
Ale Javena mi przypomniała na wątku Figi - to spróbowałam.

Posted

Jasza napisał(a):
No tak.

Bardzo, bardzo przykre.
To dobrze,że ich nie widać.Oszołomów na tym świecie nie brakuje,więc chyba jednak nie ma się co dziwić.Ale i tak nie mogę zrozumieć,jak można?Democik jest śliczny i już!

Posted

Zaciskam kciuki za spotkanie p. Klaudii, synka i Florci :)

Wiecie dziewczyny, ostatnio była u "naszych" psów pani z małym dzieckiem i jedna szalona suczka, która minuty w miejscu nie usiedzi, biega, skacze na krzesła, na stół, no piorun! podeszła do dzieciaczka i była wobec niego tak ostrożna, że zbierałam szczękę z podłogi :) Także trzeba ustalić na żywo, jak Florcia się ustosunkowuje do takiego maluszka ;) i oczywiście, pilnować w przyszłości (moim zdaniem żaden pies nie powinien nigdy zostawać z malutkim dzieckiem sam na sam).

Posted

Zobaczymy jak to wyjdzie wszystko.
Szczerze mówiąc to mam coraz bardziej mieszane uczucia.
Wierzę w intuicję i ocenę Pani Cecylii i Kenny.
Na razie cisza.

I w ogole mam dzisiaj chandrę Florkową.
Chodzę z psami po lesie i wyobrażam sobie kolejne rozmowy z potencalnymi przyszłymi opiekunami małej...w tych moich wyobrażeniach każdy kolejny dom jest fajniejszy, bardziej zapsiony i zakocony...a w rzeczywistości nikt nie dzwoni...
I czuje sie podle, bo dla mnie Florka jest kims o kogo mają się starać, zabiegać...a nie kimś, kogo zaczynam reklamować jak samochód, gadżet, telefon...
Jest taką kruszynką cudną, taką małą idealną istotką, a ja ją wystawiam jak na targowisku..i krzyczę "Kup pan pieska!".
Takie mam myśli dzisiaj...

A potem wracam na ziemię, przypominam sobie ile psow dookoła i nie dookoła, każdy z nich idealny i każdy lepszy niż człowiek...i ...
Świat jest podły.

Posted

Jasza i tak samo jest z Figą. Te domy,które o nia dzwonią to jest tak ze zanim ja jadę na spotanie to juz wczesniej dzwonia i odmawiaja, wymyslając jakieś bajeczki.Dwa domy te daleko, to naprawde na nia czekały. Jak ja mam małą oddac tam be sterylki

Posted

Jasza napisał(a):
Zobaczymy jak to wyjdzie wszystko.
Szczerze mówiąc to mam coraz bardziej mieszane uczucia.
Wierzę w intuicję i ocenę Pani Cecylii i Kenny.
Na razie cisza.

I w ogole mam dzisiaj chandrę Florkową.
Chodzę z psami po lesie i wyobrażam sobie kolejne rozmowy z potencalnymi przyszłymi opiekunami małej...w tych moich wyobrażeniach każdy kolejny dom jest fajniejszy, bardziej zapsiony i zakocony...a w rzeczywistości nikt nie dzwoni...
I czuje sie podle, bo dla mnie Florka jest kims o kogo mają się starać, zabiegać...a nie kimś, kogo zaczynam reklamować jak samochód, gadżet, telefon...
Jest taką kruszynką cudną, taką małą idealną istotką, a ja ją wystawiam jak na targowisku..i krzyczę "Kup pan pieska!".
Takie mam myśli dzisiaj...

A potem wracam na ziemię, przypominam sobie ile psow dookoła i nie dookoła, każdy z nich idealny i każdy lepszy niż człowiek...i ...
Świat jest podły.
Ojej!No to rzeczywiście Cię wzięło;)Na szczęście Florcia jest bezpieczna,ma ciepło,sucho, miło i syto:)Nie musimy sie śpieszyć,a tego,ze dom znajdzie,jestem pewna!I ja tez wierzę w intuicję osób odpowiedzialnych.To najlepsza rekojmia:)

Posted

[quote name='vanili']zabójczy wygląda w tym kubraczku :) chcecie może smycz fleksi 3m ? małą(dla jorków) kupiłam ją na bazarku, ale juz mam dłuższą więc mogę oddać
Naprawdę?:crazyeye:
Bardzo, bardzo by się przydała!:multi::loveu:
Mogłabyś wysłać w kopercie , podałabym Ci adres na PW?
(To znaczy Wtatara bo ja nie znam kodu pocztowego...:oops:)
DZIĘKUJĘ!!!!

Wydatki Florkowe ( weterynarz ) przedstawiają się następująco:
Wizyta poniedziałkowa - 45 PLN
Tabletka - 8 PLN
Wizyta kontrolna - dzisiejsza - (uzgodnione) 25 PLN.
Razem - 78 PLN - więc uff - starczy z bazarkowych wpłat.:p

Lilko - daj znać proszę ile dzisiaj mamy na koncie nowych wpłat.