Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko z tego co wiem, to Kenny chciała, żeby do Pani Celiny pojechała czteromiesięczna sunia którą ludzie oddali z adopcji..

Posted

tylko, że na sosnowieckich pisali, że jej już nie widzieli w weekend - trzeba się upewnić. ja znowu na krótko mogłabym przetrzymać - dla Ciebie Jaszko haha, no ale to kruciutko bo tydzień, półtora, ale co dalej

Posted

No właśnie Emiś napisała, że jej nie potrafi znaleźć..
Ja napisałam jeszcze na wątku ogólnym schroniska w Sosnowcu..
Jak ją znajdą i czegokolwiek się dowiem, to zakładam wątek.
Płakać mi się chce..

Posted

Florkę wydali Zapce razem z kartą ewidencyjną ze schroniska, nie wiem czy przez przypadek, czy jak...
Więc Florka tak jakby nigdy w schronisku nie była. Śladu po niej nie ma.

Posted

Czekam co napiszą dziewczyny.
Na obydwóch wątkach.
Nie daje mi to spokoju.
I jeszcze Abra napisała, że się martwi o małą.

Posted

Wieści:
Florka od soboty dostaje antybiotyk synergal, bo za długo kaszlała, teraz widać znaczną poprawę noc była już spokojna bez kaszlu.
Kondycja bez zmian czyli na najwyższym poziomie. Po ogródkowych szaleństwach nie można jej do domu przywołać.
Uczy się szybko. Odkryłam jej poprzednie imię, prawdopodobnie Kama, bo bardzo reaguje na nie, kiedy zawołałam, to jakby szukała poprzedniego właściciela (coś jej się przypomniało pobiegła do okna) więc nie wykluczone że będzie Kamą a nie Florką (porozmawiam jeszcze z córką gdy wróci ze szkoły)
Pozdrawiam
P.s. Dodam jeszcze że w sobotę ważyła już 6.20 w sweterku i szelkach więc conajmniej 6 kilo, przybyła ( pół kilo przez tydzień) Nie wiem gdzie się to mieści, chyba rosnie bo wciąż z niej niezła laska. Zmniejszyłam deko porcje żeby jej nie utuczyć.

Posted

Jasza ja czytam między wierszami, bo sama mam sporą gromakę do wydania( zresztą o czym ja Ci mówię, sama wiesz). Kto to jest czarnula, czy ona jest na tym samym wątku, jezeli nie wklej go do maluchów. Zawsze staralm się byc w temacie, ale przez te moje psiaki i kociaki, które obecnie mam w dużej ilości już sobie nie radzę i nie jestem na bieżąco.

Posted

W porządku, faktycznie sobie już nie radzę, budzę się w nocy kilkanaście razy i tylko jedne myśli, koty, szczeniaki, kolejna sunia, która nie wiadomo nawet gdzie śpi.

Posted

Wieści:

Witam,
Wszystko u nas dobrze, wciąż się uczymy, postępy są. Kama to słodki piesek pełen energii i chęci do zabawy, więc nie nudzimy się z nią.
Jeszcze zdażają się czasami wpadki, ponieważ nie sygnalizuje wyraźnie chęci wyjścia na spacer, albo ja wciąż nie umiem odczytać.
Ten słodki Aniołek który wszystkiego chętnie się uczy. Sprawia nam wiele radości. Ale wszyscy zgodnie stwierdziliśmy, że są chwile kiedy zamienia się w Diabła Tasmańskiego (wtedy myślę co by było gdyby trafiła na domek z mniejszymi dziećmi, strach pomyśleć- potrafi mocno gryźć za ręce w zabawie) Mój 6.5 letni Emil ledwie sobie z nią radzi. Kiedy Kama wpada w stan najwyższej euforii (tylko kiedy jesteśmy wszyscy w domu) jest jak szalona, szybko szukamy sposobu by się wybiegała i wytraciła energię.
Poza tym miło jest popatrzeć jak hula po ogródku, jest tak zabawna, że chwilami sikamy ze śmiechu.(wczoraj się opalała na słonku)
Mówi się że albo szczęśliwy pies albo ładny ogródek, spróbujemy jedno i drugie, założyliśmy płotki gdzie trzeba, ale trawnik cały dla niej, może się uda.
Pozdrawiam.
Antybiotyk pomógł kaszlu nie ma,ale coś jej czasmi w gardle zawadza może z czasem minie.
W sobotę chyba na wściekliznę ja zaszczepię, bo po lesie chodząc mam stracha. Doszliśmy do wniosku, że Kama nie będzie spała z nami w nocy, w łóżku. Spi w swoim legowisku pod łóżkiem i nawet się nie gniewa, a z rana chętnie wskakuje do nas by się przywitać i wypieścić.
Tak to u nas wygląda pokrótce. Cieczki wciąż nie ma.
Pozdr. Agnieszka

Posted

W imieniu henikar proszę też o pomoc na wątku.
Trzy psy w zakładzie pracy.
Zakład przejął nowy właściciel i psy mają natychmiast zniknąć.
Ja nie wiem co robić po prostu.

Posted

Jasza napisał(a):
Tylko z tego co wiem, to Kenny chciała, żeby do Pani Celiny pojechała czteromiesięczna sunia którą ludzie oddali z adopcji..

znaleźliśmy inny DT dla szczeniaka. możecie spokojnie dogadywać się z panią C. ;)