Jump to content
Dogomania

Kropka - kochana sunieczka :) Zostaje u nas na stałe :)

Recommended Posts

Posted

ciociu Bonsai - ja się nikomu nie podobam, bo nikt nie zadzwonił przez tyle miesięcy - nikomu w oko nie wpadłam...
Dlatego jeszcze bardziej kocham moją mamusię - bo dała mi szansę, pokochała całym sercem i tatuś też mnie chyba kocha, bo smakołykami karmi :)

ja bym chciała mieć swój własny domek, ale jeśli go nie znajdę, to wiedzcie, że tu mi też dobrze :):):)

-KROPKA-

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć ciocie :)

przyszłam tylko powiedzieć dzień dobry i muszę zmykać - zapracowana ostatnio jestem bardzo :)

ciociu Pyrdko, niedługo cię odwiedzę :)
strzeż się.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

aaa... muszę się Wam pochwalić, że ostatnio moje futerko utaplało się w brązowej farbie do malowania drewna - samo, ja nie wiem jak to się stało :oops::evil_lol::evil_lol:

mamusia musiała zmywać, czyścić i wyczesywać i nadal resztki zostały :)

pozdrawiam Was ciepło

Szczególne pozdrowienia dla Mariki - kochanej pańci mojego synusia Łatka :) wiem, że wątek podczytuje :)
dziękuję za śliczne zdjęcia szczęśliwego Łatka :multi::multi::multi:

[FONT=Comic Sans MS]-KROPKA-[/FONT]

Posted

Cześć Kropeczko:)

Pisałaś kiedyś jaka to fajna zabawa z roznoszeniem zabaweczek... i wiesz co, spróbowałam . TA ZABAWA JEST SUPER:multi::multi::multi:
Mama zbiera zabawki po mieszkaniu, składa w jedno miejsce i zanim zdąży wyciągnąć odkurzacz- już wszystko jest na dywanie:evil_lol: Ja to robię sobie z mamą wyścigi- najpierw się wścieka ale po czwartym razie, zaczyna się ze mną bawić:multi:

W co fajnego można się jeszcze Kropeczko pobawić? Farby niestety w zasięgu łapek nie mam :shake:

Pozdrawiam ZUZA

Posted

Aaaaa Zuziu - idziesz w moje ślady z tym roznoszeniem zabaweczek :multi::multi::multi:

Jeśli chodzi o brązową farbę - proszę, częstuj się:

A Gufiemu powiedz, że niech lepiej uważa, bo z pięknego pyszczka cocker spaniela zrobi mu się pyszczek jak u mopsa :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wczoraj ciocia Pyrdka mnie widziała - prawda, że jestem piękna? powiedz ciociu, prawda, prawda??

Zuziu - to kiedy przyjeżdżacie? Już się doczekać nie mogę - może znów uda nam się spotkać u cioci Kingi, albo gdzieś na spacerku :multi::multi::multi:

całusy

[FONT=Comic Sans MS]-KROPCIA-[/FONT]

Posted

Dzień dobry ciocie i wujkowie :)

Wczoraj nauczyłam się nowej sztuczki - mianowicie wyskakuję w górę, wysoko, wysoko, obracam się dookoła, spadam na cztery łapy (czasami się przewrócę :oops:) i jak już jestem na ziemi to staje na dwóch tylnych łapkach i tak skacze :multi:
Mamusia jak to widziała, to śmiała się do łez i mnie pochwaliła i powiedziała, że akrobatka ze mnie :multi::multi::multi:
I tak mi się to spodobało, że co chwilę to potem robiłam i nawet po powrocie z wieczornego spacerku - też się cieszyłam i tak robiłam, skakałam, stawałam na dwóch łapkach :)

A ... jeszcze się Wam przyznam, że jeden strączek groszku zakosiłam mamusi i schrupałam i mamusia się bała, że mi to zaszkodzi, bo powiedziała,że łupina gruba i twarda... ale mi nic nie było - w końcu jestem KROPECZKA :lol::cool3::lol:

I w ogóle z tygodnia na tydzień jestem coraz bardziej odważna i odważna i na spacerkach w każdy zakamarek muszę wejść, sprawdzić co się tam ukrywa :)

buziaki
[FONT=Comic Sans MS]-KROPKA-[/FONT]

Posted

Jestem Kropeczko u Ciebie po długiej nieobecności i jak zwykle się uśmiecham :) . I cały czas proszę Twoją mamusię o książeczkę co by się Twój talent Kropeczko nie marnował :) .
Twoja mamusia zapracowana , bo kolejne sieroty wzięła pod swoje troskliwe skrzydełka . Jak ona to robi ? Śpi czasem ?

Posted

Przyszłam się przywitać i dziś nic więcej nie napiszę, tylko się Wam pokaże :)

[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/5002ce779576e973med.jpg[/IMG]

tutaj zostałam wczoraj wieczorem przyłapana na "sprzątaniu" łóżka :evil_lol:
i mamusia powiedziała: Kropka, znowu ściągasz narzutę??
A przecież ja sprzątałam, prawda? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/0b5da0c89ae355a7med.jpg[/IMG]

tarmoszenie z Borkiem - przy okazji zostawiłam na sofie trochę moich pięknych kłaczków :evil_lol:
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/88cc1766464437camed.jpg[/IMG]
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/1e101fcf991fd658med.jpg[/IMG]
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/db5141c133a9eea2med.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/d88179981fc354d1med.jpg[/IMG]

czy ja już Wam pokazywałam, jakie mam śliczne kropeczki na brzuszku??
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/616f5529aa51ac57med.jpg[/IMG]

wietrzyłam uszko :)
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/f70d9bd11acb9d72med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/978e50d66cb09ebfmed.jpg[/IMG]

i na pożegnanie się do Was uśmiechnę życząc miłego dnia :)
[IMG]http://images8.fotosik.pl/2274/782f9105b3ec4826med.jpg[/IMG]

Posted

Witajcie :)
Wczoraj upał i duchota, że nawet mi się nie chciało biegać w dzień po dworze - ja, Kropeczka, która ma zawsze tyle energii wczoraj poległam :)
Ale na wieczór, gdy już ciemno na dworze - to faaajnie się idzie na spacerek, na mieście nie ma aż tak dużego ruchu, troszkę chłodniej niż w dzień - oj fajnie się idzie, fajnie :) tym bardziej że pani babcia co chwile daje smaczki i wiecie, że podchodzę i z ręki je zjadam??
Ale pogłaskać się nadal pani babci nie daje - jestem skoczna, zwinna i mam oczy dookoła głowy i zawsze odskoczę gdy widzę zbliżającą się rękę :)
Ale smaczki ta ręka dobre daje :):):)

no nic, uciekam od komputera i muszę już po woli zacząć wypatrywać w oknie, kiedy mamusia przyjdzie z pracy :)
A dziś przyjdzie z nowymi zapasami, bo posłyszałam, że po pracy pojedzie z tatusiem kupić nam duuuuży worek karmy - ponoć będzie inna niż do tej pory, inny smak - mam nadzieję, że będzie jeszcze smaczniejsza od tej, co do tej pory jemy :)

I jeszcze mamusia mówiła, że na sierść coś musi dla mnie kupić, bo leci ze mnie że hoho...

to ja już uciekam i nie mówcie jej, że tu byłam :)

papapa kochane ciocie

-KROPCIA-

Posted

Akrum napisał(a):
Witajcie :)
Wczoraj upał i duchota, że nawet mi się nie chciało biegać w dzień po dworze - ja, Kropeczka, która ma zawsze tyle energii wczoraj poległam :)
Ale na wieczór, gdy już ciemno na dworze - to faaajnie się idzie na spacerek, na mieście nie ma aż tak dużego ruchu, troszkę chłodniej niż w dzień - oj fajnie się idzie, fajnie :) tym bardziej że pani babcia co chwile daje smaczki i wiecie, że podchodzę i z ręki je zjadam??
Ale pogłaskać się nadal pani babci nie daje - jestem skoczna, zwinna i mam oczy dookoła głowy i zawsze odskoczę gdy widzę zbliżającą się rękę :)
Ale smaczki ta ręka dobre daje :):):)

no nic, uciekam od komputera i muszę już po woli zacząć wypatrywać w oknie, kiedy mamusia przyjdzie z pracy :)
A dziś przyjdzie z nowymi zapasami, bo posłyszałam, że po pracy pojedzie z tatusiem kupić nam duuuuży worek karmy - ponoć będzie inna niż do tej pory, inny smak - mam nadzieję, że będzie jeszcze smaczniejsza od tej, co do tej pory jemy :)

I jeszcze mamusia mówiła, że na sierść coś musi dla mnie kupić, bo leci ze mnie że hoho...

to ja już uciekam i nie mówcie jej, że tu byłam :)

papapa kochane ciocie

-KROPCIA-

Niech na sierść mamusia kupi olej lniany - naturalny i zdrowy!

Posted

Bonsai napisał(a):
Niech na sierść mamusia kupi olej lniany - naturalny i zdrowy!

ciociu, na sierść pani babcia Biotynke kupiła :) smaczna, słodka, smakowa - mniam, zjadam ze smakiem :)
Pyrdka napisał(a):
Oj, widziałam na własne oczy jak Kropcia czeka na Swoja mamcie w oknie na parapecie- jak wraca od innych psiaków:lol: Cudny widok.

nie tylko jak od piesków wraca - ale jak z pracy - to ja też na okienku wypatruje :)

Wczoraj byłam na wsi - byla tam duża sunia ONka - niestety Bork dał ciała... na dzień dobry się pogryzły, później kolejna próba oswajania i kolejna i potem sunia nawet na mnie i Pestkę burczała a my na nią...
Bork na dodatek niechcący ugryzł w tej furii mamusię w palec... eh, się działo...
ale co sobie pobiegałam po dużym terenie, to sobie pobiegałam :)

a dzisiaj pani babcia zrobiła na podwórku bajorko, żebyśmy mogły się taplać w zimnej wodzie i schłodzić łapki - bo upał niesamowity był.

poprosze mamusię, by jutro Wam zdjęcia tu wkleiła - jeśli wyszły oczywiście.

pozdrawiam cieplusio

-KROPCIA-

Posted

wESZŁĄM NA PIERWSZĄ A POTEM NA OSTATNIĄ STRONE WĄTKU. aŻ SIE POPŁAKAŁAM. ONA JESZCZE SZUKA DOMU?;)
Taką sunieczkę miałam dawno temu. Była baaardzo kochana!

Posted

auraa napisał(a):
wESZŁĄM NA PIERWSZĄ A POTEM NA OSTATNIĄ STRONE WĄTKU. aŻ SIE POPŁAKAŁAM. ONA JESZCZE SZUKA DOMU?;)
Taką sunieczkę miałam dawno temu. Była baaardzo kochana!

Kropeczka też jest baaaaaardzo kochana i cały czas szuka domku :) . Może właśnie Twojego :lol::lol::lol:

Posted

Ja się chciałam poskarżyć... mamusia miała wkleić zdjęcia i co???
Kabel zgubiła do zgrywania zdjęć z aparatu...

W ogóle ja nie wiem jak Wam to powiedzieć, ale... mamy nowych lokatorów w domu od wczoraj :)
Pani babcia znalazła u nas na podwórku pod drzewkiem trzy małe 1,5 miesięczne kociaki - oczywiście z kocim katarem i zarobaczone że hoho...
Była też mamusia kotka, ale niestety już nie żyła...
Mamusia przyszła z pracy, zabrała kotkę i schowała w kartonik, a kociaki do koszyczka i do wujcia doktorka zaniosła.
Dostały leki i potem srrrr... robalami :)
Oczka ropieją...
Nie mamy do nich póki co wstępu, mają zrobiony szpitalik w łazience :)
Biedne kociaczki... ja już je lubię, choć wczoraj mamusia zamiast mną i innymi ogonami zajmowała się kociakami, no ale wybaczamy jej :)

Pani babcia powiedziała, że kociaczki posiedzą u nas do momentu znalezienia im nowych domków, tak więc... szukam i ja dla nich domku, by szybko zniknęły, bo mamusia jest moja :):):)

Biotynkę nadal dzielnie zjadam - mamusia mówi, że włoski będę miała jak ta lala :)

no nic, kończę i uciekam :)

pozdrawiam cieplutko
[FONT=Comic Sans MS]
-KROPECZKA-
[/FONT]

Posted

jak zawsze :)
miałam jej robić, bo ostatni robiłam 2 tygodnie temu, ale jakoś czasu brak, by się zabrać.
tylko muszę tekścik napisać jakiś inny, już nie wiem co wymyślić...