Patmol Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 a czego się boisz ? dźwięki, hałasy, ludzie, fontanny- wszystko to jest super fascynujące - ja to siadam na pupie i patrzę z zachwytem i nie chcę dalej iśc tylko patrzeć aż mnie stawiają na łapy i pokazują następną fascynującą rzecz trochę dalej - no to znowu idę kawałek, ostatnio widziałam koparkę w parku -cudo- siedziałam i patrzyłam w zachwycie jak macha tym czymś z przodu Caillou o tak siedzę i się gapię na cały piękny świat Quote
Pyrdka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kropcia u Was szykuję się remont. Może 4 lipca przyjdziesz do cioteczki na wakację? Quote
Akrum Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 mam nadzieję, że mała nasza dziewczynka jakoś ten remont przeżyje, zobaczymy - w połowie czerwca planowane jest rozpoczęcie... jeśli będzie źle, to wiemy ciociu gdzie mieszkasz - przyjdziemy, zostawimy wszystkie zwierzaki u Ciebie :) Quote
Juldan Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Cześć Kropeczko:) Moja Rodzinka wybiera się niebawem do Was do NT -do cioci Kingi- obciąć Maniola bo wygląda jak baranek a nie jak piesek, ale ciiiiiiiii- nie mów mu nic bo ten głuptas bardzo się boi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Może znajdziecie z Mamusią chwilkę czasu żeby zajrzeć do salonu i podtrzymać tego głupolka na duchu, co??? Ja muszę zostać u Dziadków, bardzo żałuję, że się nie zobaczymy... ale cóż, nie jesteśmy standardową Rodziną dwa plus Pies:evil_lol: i mamy nieduże autko, Mama się śmieje że powinniśmy mieć busa:evil_lol: pozdrawiam Serdecznie- Zuzka Quote
Pyrdka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 OOOOOO to ja też służę pomocą. Moge trzymać tego baranka za rogi. Quote
Akrum Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Cześć Zuzka :) Bardzo mi przykro, że się tym razem nie spotkamy... ale za to poznam Mańka, bo Gufiego już znam :) Powiedz swojej mamci, żeby nie zapomniała dać znać mojej mamulince, kiedy przyjeżdżacie, bo dopiero by było, jakbym Maniola nie poznała. I powiedz mu, żeby się nie bał, ciocia Kinga fajna jest - ja się aż tak nie bałam, no może tyci tyci... pozdrawiam -KROPKA- Quote
Akrum Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Witajcie :) Zgadnijcie kto się najbardziej cieszy jak wracam z pracy?? Kto odstawia tańce, śpiewy?? Tak, Kropeczka :) Moje psiulki jak wracam z pracy to owszem, cieszą się bardzo, baaaardzo mocno, ale to co ostatnimi dniami odstawia Kropka - najlepsze chwile :) W ogóle Kropcia stała się ostatnio bardzo radosnym i chyba szczęśliwym psem :) Najchętniej przebywałaby w ciepłe, słoneczne dni na dworze, tam biega, skacze, odstawia fikołki na trawie, tarza się, kopie dołki pod drzewkami (co nie jest zbyt fajne), a czasami nawet beztrosko zaśnie na trawie :) Podczas zabaw pychol jej się śmieje pełną gębą, jęzor wywalony na zewnątrz, a ten jej króciutki ogonek - merda z prędkością światła :) To były trudne i długie miesiące od momentu jak ją przywiozłam do nas. Na początku zastanawiałam się, czy dam radę wyprostować jej psychikę. Jednak cierpliwa praca, wytrwałość - dały oczekiwane rezultaty :) Kropka jest teraz radosnym, szczęśliwym, zabawnym, pełnym energii psem. Owszem, boi się jeszcze gwałtowniejszych ruchów, czy dużych hałaśliwych aut na ulicy, ucieknie do sypialni gdy coś spadnie. Ale to w porównaniu do tego co było to pikuś :) Kropka jest fajną kochaną sunią i gdybym mogła, nie oddałabym jej nikomu :) Kocham ją mocno i wtopiła już się w nasz domek :) Quote
Agucha Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Odwalacie kawał dobrej roboty! Kropeczce w końcu pokazał Ktoś, że świat jednak nie jest taki zły :Rose: Quote
Bonsai Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Brawo dla Was. :) Ciekawe czy wtopiła się już w DT tak, że literka "T" zamienia się w "S". :) Quote
Patmol Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 buziaki dla Kropki Caillou ps byłaś na wsi i bawiłaś się z onką Quote
Akrum Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Dzień dobry wszystkim :) W weekend niestety nie pojechałam na wieś, bo w sobotę mamusia musiała jechać z jedną sunią na sterylizację (uf... ja mam już to za sobą), a w niedzielę chodziła cała radosna, bo z ciocią Pyrdką przekazały do super hoteliku starą amstafkę i dlatego też musieliśmy zostać w domku. Ale nie żałuję - całe dnie spędziłam na dworze :) Co prawda nie szalałam jak zwykle, bo skwar był niesamowity, gorąco... biegać się nie chciało - no chyba że na wieczór - to co innego, ganiałam wtedy z Borkiem i Pestką :) Wczoraj miałam niespodziankę :multi: Był upał, że wytrzymać się nie dało, dlatego mamusi teściowa zatkała kratkę ściekową i zrobiła bajorko na podwórku, było duuużo wody :multi: A ja... ja się wody nie boję, więc chodziłam, taplałam się, leżałam, kulałam w wodzie :) Ahm... jak było fajnie :multi::multi::multi: Nawet kotek Węgielek zamoczył troszkę łapki dla ochłody. Pestka uciekała i trzymała się z daleka, a Bork - jak wszedł, to chodził po tej wodzie jakby to parzyło... taki odważny na co dzień, a wody się bał :evil_lol: Mamusia zdjęcia robiła - muszę ją pogonić, by Wam pokazała :) A jak już się wytaplałam w tej wodzie, to poszłam w piach się wytarzać i wróciłam cała czarna :oops: ale mamusia nie wyzywała... więc żeby jej pracy dodatkowej oszczędzić - znów poszłam się wytaplać w wodzie :lol: Całuje Was gorąco -KROPKA- Quote
Bonsai Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Kropko, namów mamusię , by zrobiła dla Ciebie zakupy na tym bazarku. :) http://www.dogomania.pl/threads/209116 Quote
Akrum Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 dzień dobry :) Chciałam się przywitać i powiedzieć, że od soboty do dzisiaj gości u nas w domku Melba od cioci Bambino :) Fajnie z nią mamy, oj fajnie... na dworze chodzi krok w krok za moją mamusią, jak usiądzie koło mamusi to warczy na nas i nie chce, by któryś z nas do mamusi przysiadł. Ale to taka mała pchiełka, więc niech się cieszy, że się z Pestką i Borkiem nie zmówiliśmy i nie pokazaliśmy jej kto tu rządzi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: no ale mieliśmy na uwadze to, że ona po zabiegu, więc daliśmy jej spokój - tylko Pestce chwilami nerwy puszczały i huknęła na małą :roll: A to ja - wylegiwałam się dzisiaj na trawce :) a tu z tą małą pchłą: a tu mnie mamusia przyłapała, jak podgryzałam wąż ogrodowy: i trochę wyzywała (ostatnio dużo psocę - w ciągu dwóch dni 3 pary papci pogryzłam :evil_lol::multi::oops:) udawałam że słucham, co do mnie mówi Quote
Akrum Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 tu zmarszczyłam się na małą pchłę, bo mi zabawkę zabrała ona się tutaj wydaje tak duża jak ja, ale to tylko złudzenie Quote
Akrum Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 a tak uwielbiam spać z Borkiem na parapecie :) pozdrawiam wszystkich -KROPKA- Quote
Patmol Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 ale masz fajne psie towarzystwo Caillou czasem trzeba gryźć stare kapcie, żeby sobie mogli kupić nowe :diabloti: Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='Patmol']czasem trzeba gryźć stare kapcie, żeby sobie mogli kupić nowe :diabloti: yhm... to były nowe paputki :oops::oops::oops: ale mamusia byłą tylko chwilę zła, a potem - potem obróciła to w żart i śmiała się z tego, że w tempie ekspresowym - 2-3 minuty wystarczyły mi, bym porozgryzała jednego paputka :multi::evil_lol::multi: Quote
Patmol Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 2,3 minutki na kaputka? to bardzo słabe były Caillou pozdrawiam Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 jedne były solidne, szyte, porządne... drugie faktycznie, bambusowe z cekinkami - słabsze i fajnie się gryzło :) Quote
Pyrdka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Cześć Kropeczko. Co ta Twoja tymczasowa mamusia wyczynia. Znów coś przytachała do domu? Biedna jesteś. Quote
Andzike Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Super Kropeczka wygląda - zupełnie inny pies niż na poczatku ! I zaokrągliła się porządnie ;) Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Andzike napisał(a):Super Kropeczka wygląda - zupełnie inny pies niż na poczatku ! I zaokrągliła się porządnie ;) w końcu się Kropeczka zaokrągliła, nie wygląda już jak zabiedzony psiak. nie ma już zapadniętych boków, żeberka przestały wystawać :) Quote
piesia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 I ja zawitałam do Kropeczki :) . Całego wątku jeszcze nie przeczytałam , ale nadrobię wkrótce zaległości :). Akrum , Twoje opisy życia Kropeczki powalają , super się czyta , książkę zacznij pisać :) . Ja czytam teraz Sumińskiej : Świat według psa , opowieść jamnika Bolka. Milutka do poczytania . A Ty powinnaś napisać Świat według Kropeczki . Z takim talentem :). A to co zrobiłaś dla niej to po prostu coś pięknego . Te przerażone oczka na początku i ten wzrok teraz ... Niebo . Quote
Bonsai Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Tak się Kropka zadomowiła, że żal będzie ją wydawać. ;) Ma jakieś aktualne ogłoszenia? Quote
Patmol Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Kropka ! Niech oni Cię częściej dopuszczają do komputera Naszczekaj im,żeby zrozumieli Caillou Quote
Recommended Posts