Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabunia już za TM...
I nic ją teraz nie boli...

Czarodziejka w rozpaczy...
Jechała do wetów z myślą, by Sabcię leczyć...
Jednak dobrze zrobiła nie upierając się i wyrażając zgodę na eutanazję Saby.
Rak kości... (Wyjątkowo zjadliwa wersja.) Sunia już strasznie cierpiała... Tylko... psy nie mówią...

Posted

Saba nie żyje.
Dziś ok 18.00 została uśpiona.
Nie było innego wyjścia.
Łapę rozsadził nowotwór kości. Rano miała otwartą cuchnącą ranę. Jakby coś w środku wybuchło z ogromną siłą. Nie było mowy o amputacji, chociaż tak bardzo chciałam ją zachować przy życiu. To wszystko poszło w tempie błyskawicznym.
Kiedy pakowałam ją do samochodu weszła jeszcze o własnych siłach, ale pod lecznicą straciłam z nią kontakt, dostała dziwnej sapki, z rany zaczęło się sączyć, przez podróż jeszcze bardziej się otworzyła, było widać wyciek z kości.
Dwóch lekarzy ją obejrzało. Za szybko to wszystko, za stara, zbyt schorowana i przy takim stadium na pewno są przerzuty i to nie w jedno miejsce.
Wetka przysięgła, że zaśnie i nic nie poczuje, dostała zastrzyk dożylny. Odeszła w 3 sekundy.

Posted

Tak strasznie mi przykro Czarodziejko, Dobrze, że chociaż z nią byłaś, dałaś jej dom i kochałaś, Sabcia na pewno to doceniła i była choć na starość szczęśliwa. Dziękujemy Ci za to!!! Sabciu, biegaj szczęśliwa!!!
[*]

Posted

Mnie również bardzo przykro. Saba to była bardzo miła sunia.
Czarodziejko, zrobiłaś dla niej bardzo,bardzo dużo. Trzymaj się .

Posted

Czarodziejko-podarowałas jej życie, dbałas o nią, kochałas -to były najszczęsliwsze lata w jej życiu-poczuła co to miłośc..Nic sie nie zmieniło-może tylko to, że już nie czuje bólu i dalej jest szczęsliwa....

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Saba nie żyje.
Dziś ok 18.00 została uśpiona.
Nie było innego wyjścia.
Łapę rozsadził nowotwór kości. Rano miała otwartą cuchnącą ranę. Jakby coś w środku wybuchło z ogromną siłą. Nie było mowy o amputacji, chociaż tak bardzo chciałam ją zachować przy życiu. To wszystko poszło w tempie błyskawicznym.
Kiedy pakowałam ją do samochodu weszła jeszcze o własnych siłach, ale pod lecznicą straciłam z nią kontakt, dostała dziwnej sapki, z rany zaczęło się sączyć, przez podróż jeszcze bardziej się otworzyła, było widać wyciek z kości.
Dwóch lekarzy ją obejrzało. Za szybko to wszystko, za stara, zbyt schorowana i przy takim stadium na pewno są przerzuty i to nie w jedno miejsce.
Wetka przysięgła, że zaśnie i nic nie poczuje, dostała zastrzyk dożylny. Odeszła w 3 sekundy.

Czarodziejko łączę się z Tobą w bólu :(
Wczoraj o 16.30 pozwoliliśmy odejść mojej ukochanej Sarze (avatarek) :placz:
Odeszła również szybciutko i spokojnie..... Teraz już śpi pod bzem obok swojej kochanej mamy.... :placz:

Posted

:-(:-(:-(.... Boże, dlaczego???.. Sabuniu... tak mi przykro...
A wczoraj tak cieplutko i długo o Tobie myślałam...
Tak wiele złego w życiu przeszłaś, tyle wycierpiałaś...
Czarodziejko - dziękuję CI za to, że Sabi miała u Ciebie dom... kochający dom...
Śpij spokojnie i biegaj zdrowa i szczęśliwa za TM...

Posted

Jak bardzo mi jej brakuje.
Jeszcze przedwczoraj pozwoliłam Julce na wysmarowanie całego krojonego bochenka chleba pasztetem, bo bawiła się z psami w przedszkole...:(
Nosiła co chwila wszystkim na talerzykach po kawałeczku...Sabi też chętnie jadła i tak wyczekuąco patrzyła, kiedy będzie jej kolej.
Boże jak to szybko, nie mogę uwierzyć.....

Posted

Dosłownie przed samym podaniem jej zastrzyku zrobiłam jej ostatnie zdjęcie, jak bardzo jest już nieobecna...:(
Nie potrafię jednak zgrać z telefonu, nie mam głowy do rozgryzania instrukcji, ale obiecuję...:(