Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za ciepłe słowa. Większość z was zawsze interesowała się biedną schorowaną starą sunią. Nie wiedzieliśmy, jak bardzo była schorowana, a mimo to zawsze pogodna i przyjazna :(
Dzięki jej obecności moja 3-letnia córeczka przez 1,5 roku uczyła się szacunku, dystansu i zrozumienia dla psa, dla niepełnosprawnego psa. Saba nauczyła ją miłości do siebie i do innych zwierząt. Była cierpliwa, opiekuńcza, łagodna i delikatna.
Teraz codziennie Julka nosi wiosenne kwiatki w miejsce, gdzie spoczywa Sabi. Dziś mi powiedziała, że poszła nad grób, zamknęła oczy i mocno pomyślała o Sabci, a ta jej się ukazała pod zamkniętymi oczami i powiedziała, że ją wciąż lubi :):( Dziecko wróciło uśmiechnięte. Mimo to nadal za nią tęskni i czasem popłakuje.
Dziękuję wszystkim, którym Sabi nie była obojętna. Dziękuję za wsparcie, za leki, za to, że mogliśmy jej wspólnymi siłami podarować półtora roku życia. I szybką śmierć.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Kanzaj, byłaś jedyną osobą, która przez cały czas pobytu Sabi u mnie była zaintersowana jej adopcją.
Nikt inny nigdy nawet o nią nie zapytał :(

Może gdzieś tam, wysoko, psie anioły wiedziały, że to Ty jesteś Jej przeznaczeniem...
Nie mogę przestać myśleć o Sabi...:-( Nigdy Jej nie widziałam na żywo, nigdy nie dotknęłam Jej futra, nigdy nie poznałam Jej dotyku, ani zapachu, a była i jest mi tak bliska... moja Kochana Sabcia...
Dziś znów byłam w Krzyczkach... zabrałam rodzącą sunię z małymi, może nazwać Ją Saba?...

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Pytanie......................:(
Jasne, Sabunie są takie łaskawe i dobre....

Więc chyba będzie Saba... chociaż zupełnie innej urody...

Posted

Czarodziejko, wyslalam jakies 2-3 tygodnie temu 100 zl /50 od Worel, 50 z bazarku/
dzszly/znak zapytania/

z bazarku jeszcze pare zlotych bedzie - wyslac mam je Tobie/ - na pewno jakies koszty ponioslas ostatnio...

Posted

Fona - tak dotarło na początku kwietnia, za co bardzo dziękuję.
Nie - to co zostało przekaż innym potrzebującym, bo wszystko po Sabie już pozamiatane. Pomogły mi też cioteczki z Niechcianych i Zapomnianych.
Po Sabie pozostał preparat na stawy w płynie - większa część i trochę Flawitolu, bo nie wyłykała wszystkiego i aspicam 5 tabletek...
Flawitol podam Rexowi, bo też koślawy i z dysplazją. Aspicam mogę komuś przesłać - to lek na opuchnięte stawy - zmniejsza opuchliznę. Jest na receptę. Saba była duża, więc przyjmowała 1 tabletkę przez 5 dni i potem przerwa do następnej opuchlizny. Rex tak samo. Misiowi, kiedy go łamał reumatyzm podawałam 1/4 tableteczki też przez 5 dni. Jeśli komuś potrzebne - wyślę.

Posted

Czarodziejko, w dniu smierci Saby przytargalam dla niej pudelko preparatu na stawy.
nutradyl

czy Reksowi tez jest potrzebny/ wyslac do Ciebie kilka opakowan/

Posted

Pozostał mi Rex - onek z ostrym ropnym obustronnym zapaleniem ucha wewnętrznego, dysplazją, kulawizną i czymś tam jeszcze, Misio, lat 25 i Foczka - staruszka brzydula z łódzkiego schronu. Na razie ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Pozostał mi Rex - onek z ostrym ropnym obustronnym zapaleniem ucha wewnętrznego, dysplazją, kulawizną i czymś tam jeszcze, Misio, lat 25 i Foczka - staruszka brzydula z łódzkiego schronu. Na razie ;)

Oj to malutko....
Zajrzyj do Bajeczki z mojego podpisu - to ta biało-ruda ślicznotka...:modla::modla::modla:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Kanzaj...ja jadę na początku maja na 2 tygodnie w świat i po powrocie kochana, mam już klepane kilka nieszczęść. Także, spokojnie, nie panikuj. Wyrównam frekwencję ;)

A zdradzisz kto to...:razz:

Posted

Czarodziejko Słońce... dostałam na Ciebie namiary i mam cichą skromną prośbę... Pokażę Ci wątek psiaka który ma mało czasu a potrzebuje pomocy... pytałam już chyba wszędzie... W okolicy staram się zbierać wszystkie biedy ale w tamtych rejonach nie mam nawet znajomych którzy pomagają psiakom... Może znasz kogoś kto mógłby coś zaradzić dla malucha?

Oto wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109849

Pozdrawiam serdecznie!

Posted

Zauważyłam na swoim koncie wpłatę od AniB, jak co miesiąc...dla Sabci :(
Ania pewnie jeszcze nie wie...
Ja od jutra będę ok 2 tygodni niedostępna w necie i pod komórką. Wyjeżdżam. Psy zostają pod opieką rodziny.
AniuB, po moim powrocie przeleję pieniądze na twoje konto z powrotem, albo na jakieś inne potrzebujące stworzenie - wedle twojego życzenia. Dziękuję, że pamiętałaś, nawet bez czytania "aktualności".
Sabi już na zawsze odpoczywa na swojej ulubionej łące.